|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2019-07-23 14:46:16, kedd
|
|
|
Mielőtt használnád a citromot, fagyaszd le, hogy valamennyi előnyös
hatását kiaknázhasd. Éppen ezért csakis biocitromot használjunk! De
mielőtt betennéd a fagyasztóba, alaposan tisztítsd meg
(pl. szódabikarbónás vagy almaecetes vízzel) és töröld szárazra.
Várd meg, míg teljesen megfagy, majd vedd ki a fagyasztóból.
Mikor kiveszed, vágd le az egyik végét, hogy lapos legyen. A lapos
felénél fogva reszeld le, akár a sajtot.
Tedd a reszeléket egy műanyag dobozba vagy használd fel azonnal az
ételek ízesítéséhez! Kivételes aromát fogsz érezni, a tiszta citromlé és
a citromreszelék feldobnak minden hagyományos fogást. Ezenkívül
pedig a tested is rendkívül hálás lesz érte!
A citrom legegészségesebb része a héj, amit a legtöbben a kukába
hajítanak. Ha a gyümölcs minden részét felhasználod, beleértve a
héját is, ötször több vitamint viszel be a szervezetedbe és sokkal
intenzívebben élvezheted a citrom gyógyhatásait.
A citrom az egyik legjobb C-vitamin forrás, de tartalmaz A B6 és E
vitamint is, valamint kalciumot, vasat, riboflavint, foszfort, folsavat,
magnéziumot, káliumot és fehérjét is. Ha gyakran fogyasztasz
citromot, könnyen fogyhatsz, megelőzheted a diabéteszt, segítheted
különböző típusú rosszindulatú daganatok kezelését, kontrollálhatod
a magas vérnyomást, megszabadulhatsz a savas refluxtól és
leküzdheted a lázat.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
|
|
|
|
2019-07-23 14:14:29, kedd
|
|
|
Tisztítja a májat, javítja a látást és serkenti a hasnyálmirigy
működését ez a csodás ital
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db alma
1 dl narancslé vagy víz
A sárgarépa nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ezért segít, hogy
savtalanítsa a vérünket. Hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat
kialakulásához ezért nagyon ajánlott már gyerekkorban sokat fogyasztani
belőle.
Fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel csillapítja az éhségérzetet, és úgy tölt
el jóllakottság érzéssel, hogy közben hasznos tápanyagokkal lát el.
Egészségünk szempontjából leghatásosabb a gyümölcscentrifugával
készített nyers sárgarépa lé.
A sárgarépa az egyik legjobb májtisztító. Azáltal, hogy savtalanítja a vért,
hozzájárul a hatékony májtisztításhoz, ezáltal pedig az egész szervezet
egészséges működéséhez.
A sárgarépa más klorofill tartalmú zöldségekhez hasonlóan segít a
szervezetben lerakodó nehézfémeket eltávolítani.
A szép bőr gyógyszere lehet a sárgarépa. Mivel leginkább a
felhalmozódott méreganyagoktól, és a nem megfelelő emésztéstől
alakulnak ki a bőrkiütések, foltok, pikkelysömör, pattanások, ezért jó,
ha minél több sárgarépát fogyasztunk. Nem csak a savfelhalmozódást
akadályozza meg, hanem magas B-vitamin tartalmával is a bőr
szépségét támogatja.
Kutatások során bebizonyították, hogy a dohányosok élettartama jóval
meghosszabbítható a bőséges A-vitamin bevitellel. A sárgarépa sok
A-vitamint tartalmaz, ezért hatékony a tüdőrák elkerülésében is.
Legalább napi egy pohár friss sárgarépalé ajánlott.
A sárgarépalé tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesék és a hasnyálmirigy
működését. Jó hatással van az emésztésre is. A sárgarépa olyan értékes
összetevőket tartalmaz, melyek segítségével hatékonyan gyógyítható az
ízületi gyulladás, és a szervezetben fellépő bármilyen gyulladás.
A sárgarépa az egyik legjobb látásvédő és javító zöldségünk.
Fogyasszunk minél többet, így megelőzhetjük az öregkori
szembetegségeket és a szürkületi vakságot is.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
|
|
|
|
2019-07-23 14:05:06, kedd
|
|
|
Porcukorral megszórva is finom, de kínálhatsz mellé
lekvárt vagy bármilyen öntetet.
Hozzávalók:
250 g tehéntúró
5-6 evőkanál gríz
1 tojás
1 evőkanál tejföl
negyed teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál só
2 evőkanál cukor
A túrót egy villával törjük össze, keverjük hozzá a tojást, adjuk hozzá
a tejfölt és a grízt. Tegyük bele a többi hozzávalót, takarjuk le és
hagyjuk állni 15 percig. Egy serpenyőben forrósítsunk bő olajat, a
masszából vizes kézzel készítsünk kisebb korongokat és tegyük az
olajba. Kanállal is kiszaggathatjuk. Mind a két oldalukat süssük meg.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2019. Július
| | |
|
|
ma: |
3 db bejegyzés |
e hónap: |
238 db bejegyzés |
e év: |
4376 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1523
- e Hét: 5601
- e Hónap: 27868
- e Év: 160422
|
|
|