Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Árpád-házi Szent Kinga szűz
  2019-07-23 22:02:12, kedd
 
  Holnap lesz 07.24-én Lengyelország és Litvánia patrónájának, a sóbányászok védőszentjének, Árpád-házi Szent Margit nővérének liturgikus emléknapja
...... ........... .......


...... ........... ........... ........


Lengyelország és Litvánia patrónájára, a sóbányászok védőszentjére, Árpád-házi Szent Margit nővérére emlékezünk liturgikus emléknapján, július 24-én.
,,Ne félj, Mária, könyörgésed meghallgatásra talált az Úr előtt. Íme, olyan gyermeket szülsz, aki néked és a népnek mondhatatlanul sok örömet fog szerezni. Mert az Úr ezen gyermek életével, példájával és érdemével szándékozik megvilágosítani és megsegíteni egy veletek szomszédos nemzetet" - a krónikák szerint Kinga édesanyja látomásban hallotta e szavakat, kevéssel Kinga születése előtt.
Kinga IV. Béla magyar király és Laszkarisz Mária bizánci császári hercegnő első gyermekeként született 1224 márciusában.
Szülei, testvérei (Árpád-házi Szent Margit és Boldog Jolán), atyai nagynénje (Árpád-házi Szent Erzsébet), valamint nagybátyja és felesége példás hitéletének hatására maga is mélyen vallásos volt gyermekkorától fogva. Hatással voltak hitére a kolduló rendek is, IV. Béla udvarában a domonkosok és a ferencesek is szívesen látott lelkivezetőkként és tanácsadókként szolgáltak. Kinga egészen fiatalon elhatározta, hogy szüzességi fogadalommal életét teljesen Istennek szenteli.
1239-ben azonban szülei igent mondtak a szomszédos lengyel fejedelem leánykérő küldöttségének. Kinga pár napos vívódás után beleegyezett akaratukba, és sikerült férjét, Boleszlávot rávennie, hogy tartsa tiszteletben szüzességi fogadalmát, sőt, maga is tegyen ilyen fogadalmat.
A királyi pár közösen érte el, hogy Szent Szaniszlót, Krakkó hajdani vértanú püspökét szentté avassák.
A tatárok a muhi csata évében Lengyelországot is megtámadták. Kinga az ellenség elvonulása után hazalátogatott Magyarországra, s az apja által szolgálatára rendelt bányászok segítségével 1251-ben megnyittatta a híres bochniai sóbányákat (Wieliczka).
Képen: Szent Kinga sószobra a wieliczkai sóbányában
...... .....


Ehhez kapcsolódik egy legenda, miszerint Kinga magyarországi látogatásakor édesapja kíséretében eljutott a máramarosi sóbányákba is. Gyönyörködve nézte a csillogó hófehér sótömböket. De mindjárt eszébe jutottak lengyel alattvalói, akik sós forrásokból párologtatott, úgynevezett főtt sóval voltak kénytelenek beérni. Kinga így szólt atyjához: ,,Atyám, add nekem ezt a sóaknát, és engedd meg, hogy innen egyenesen Lengyelországba vihessék a sótömböket." A király teljesítette leánya kérését. Kinga pedig lehúzta ujjáról a jegygyűrűjét, és az akna birtokbavételének jeléül a mélybe dobta. Amikor később megnyitották a wieliczkai sóbányát, a legenda szerint az első kitermelt sótömbben megtalálták a királyné gyűrűjét.
Boleszláv 1279-ben meghalt. Temetésén Kinga már a ferences apácák (klarisszák) ruhájában vett részt. Jolán húgával együtt - aki fél évvel korábban szintén megözvegyült - abba az ószandeci klarissza zárdába léptek be, amelyet annak idején Kinga és férje együtt építtettek. Kinga napjai ezután jótékonykodással és önmegtagadó imaéletben teltek. A nővérek 1284-ben főnöknőjükké választották. 1287-ben a kolostort földúlták a tatárok. Az újjáépítést Kinga irányította.
Egy legenda szerint mikor Kinga a tatárok elől menekült Lengyelországban, a Pieninek-hegységhez érve apácatársaival egy szalagot dobott a háta mögé, amely kanyargós folyóvá vált: így keletkezett a Dunajec. Mivel ezen a tatárok keservesen ugyan, de átjutottak, ezután Kinga a fésűjét dobta háta mögé, s ebből sűrű erdő lett, amelyen a tatárok már nem tudtak átkelni.
1291 őszén Kinga betegeskedni kezdett, majd 1292. július 24-én, Szent Jakab apostol ünnepének vigíliáján elhunyt. 1690-ben VIII. Sándor pápa avatta boldoggá, 1999. június 16-án Ószandecen (Stary Sacz) II. János Pál pápa iktatta a szentek sorába. Kinga tisztelete Lengyelországban igen eleven. Hazánk egyetlen Szent Kinga-temploma a Veszprémi Főegyházmegye területén, Küngös településen található. A községet és a hozzátartozó területet alapításakor IV. Béla Kingának ajándékozta.

Istenünk, te megismertetted Szent Kingával a kegyelmi élet édességét, és arra indítottad, hogy szüzességét a házasságban is megőrizze. Add, kérünk, hogy közbenjárására mindenkor tiszta élettel szolgáljunk neked, és őt követve mi is örvendező lélekkel jussunk el hozzád. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás
Diós István: A szentek élete
Magyar katolikus lexikon
Magyar Kurír

*
- Teljes hozományát a szegényekre és a betegekre fordította.
Hétszázhuszonöt éve, 1292. július 24-én halt meg Árpád-házi Szent Kinga lengyel királyné, Lengyelország és Litvánia védőszentje. A nép sokat beszélt csodatételeiről, a legenda szerint az ő imádsága mentette meg Lengyelországot a tatárdúlástól. Sírjánál a legendaírók szerint 60 vak és 200 más beteg gyógyult meg.
Cikk folytatása Link

*
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Mint a felkelő nap, olyan a derék asszony.
A jó asszonynak boldog a férje, s kétszer annyi lesz éveinek száma. A derék asszony jóltartja férjét, és az békességben töltheti be éveit.
A jó feleség nagy ajándék: aki féli Istent - jótettei jutalmául -, az részesül benne. Akár gazdag, akár szegény, a szíve jókedvű, és mindig vidámság tükröződik arcán.
A szorgos asszony kedvessége elbájolja férjét, okossága erőt önt tagjaiba. Az értelmes és hallgatag asszony Isten ajándéka, a derék asszonyt nem lehet megfizetni.
A szent és szemérmes asszony igen nagy kegyelem, és a mértékletes asszonynak nincs ellenértéke.
Ami a felkelő nap Isten magas egén a világnak, olyan a jó asszony szépsége, házának ékességére.
Ez az Isten igéje. Sir 26,1-4.16-21

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja az ő Országát.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja az Országot.
Adjátok el, amitek van, és osszátok ki a rászorulóknak. Készítsetek magatoknak kimeríthetetlen erszényt, kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol tolvaj nem fér hozzá, és a moly nem rágja szét. Ahol a kincsetek, ott a szívetek is."
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,32-34

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Vívó V.B. 2019. Budapest - Csapat versenyek
  2019-07-23 21:27:27, kedd
 
  5. helyezést ért el a Magyar női kard csapat
...... ........


Képen: Márton Anna (b), Katona Renáta (b2), Pusztai Liza (j2) és László Luca a vívó-világbajnokság női kard csapatversenyének negyeddöntőjében (Fotó: MTI/Czagány Balázs)
...... ........


Női kard csapatok érmesei
...... .........



...... ........... .....



...... .......


*
Férfi tör csapat érmesei
...... ...........



...... ..........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Vivó V.B. 2019. Budapest - 3 érmet szereztek a versenyzőink
  2019-07-23 20:58:39, kedd
 
  ...... ............


Táblázaton 1 ezüstérem szerepel, holott 2 ezüstérmet vívott a Magyar sportolok
Párbajtőr egyéni ARANYÉREM: Siklósi Gergely
Kard egyéni EZÜSTÉREM Szatmári András
Férfi kard csapat EZÜSTÉREM
- Decsi Tamás
Gémesi Csanád
Szatmári András
...... ..........


Szilágyi Áron - utolsónak vívott, - játékvezető bakin múlott az aranyérem
*
Az alábbi cikk forrása: Origo oldal
- Botrányosan rossz bíráskodás, herokiusan küzdő magyar férfi kardcsapat és ezüstérem a budapesti vb-n, mert Dél-Korea 45-44-re, azaz egyetlen tussal legyőzte Szilágyi Áronékat a férfi kardcsapat döntőjében. A magyar vívósport hagyományait figyelembe véve minden világbajnokság legkiemelkedőbb eseménye a férfi kardcsapatok döntője.
Hát még akkor, ha a világbajnokság Budapesten van.
2019-ben a magyar és a dél-koreai együttes jutott be a fináléba. Mondhatnánk, papírforma, de azért az Európa-bajnok németek elődöntős veresége, vagy a franciák kiesése semmiképpen sem volt annak nevezhető.
Szilágyi Áronék a vasárnapi napon Irán, majd Olaszország legyőzésével kerültek a döntőbe. Az irániak elleni meccs sima, az olaszokkal szembeni feszült volt. Az elődöntőben a Gémesi Csanád helyett beküldött
Decsi Tamás roppant fontos feladatot hajtott végre azzal, hogy maga mögött tudta tartani az olasz együttest. A kétszeres olimpiai bajnok, Szilágyi Áron sokkal jobban vívott
Ilyen előzmények után lépett tehát pástra a döntőben Magyarország és Dél-Korea férfi kardcsapata. Szatmári András Oh Szanguk ellen kezdett. A koreai 3-1-es vezetését 3-3-ra egyenlítette ki, majd 4-4 után a magyar sportoló vitte be a győztes tust - ezzel
az első meccs után Magyarország 5-4-re vezetett.
- A második csörtét Szilágyi Áron vívta Gu ellen. 6-4 után a koreai egyenlített, majd jött az újabb tus, már az ázsiai csapat vezetett 8-6-ra. Innen kellett visszajönnie a kétszeres olimpiai bajnoknak, 7-8, de Gu kőkemény volt és 10-7-es koreai vezetésnél adta át a stafétát.
Gémesi Csanád Ha Han-szol ellen vívott, három gyönyörű tussal visszahozta a meccset és egyenlített a magyar válogatott. Ekkor jött az első koreai találat. A közönség és a hangulat fergeteges volt. 10-12-t követően ismét Gémesi vágott egy nagyot, majd a magyar vívó újra egyenlített. Elképesztő, ahogy Gémesi tartotta ezt a meccset. 12-12 volt az állás. Majd egy újabb Gémesi-vágás és már mi vezettünk 13-12-re. Innen Gémesi adott még kettőt, 15-12.
Ezt a csörtét 8-2-re nyerte meg Gémesi Csanád. Döbbenetes.
- Következett a negyedik asszó, Szatmári András és Gu Bongil lépett a pódiumra. Gu már az első meccsen is jól vívott, itt sem adta alább, 15-12-ről 15-16-ra módosított. Ez négy zsinórban bekapott tus volt, akárhogy számoltuk.
Elfogyott tehát a Gémesi által megszerzett előny.
A zsűri sem állt a helyzet magaslatán, rengeteg volt a videózás, a visszavont találat. A közönség olykor fütyült, nem nagyon értette, mi történik. 17-17-nél megint egyenlő volt az állás, majd 18-18-nál is. Magas színvonalú döntőt láttunk, a koreai csapat tényleg rettenetesen erős volt. Szatmári hasba vágta ellenfelét, 19-18 ide, majd úgy lett vége az asszónak, hogy a magyar válogatott 20-18-ra vezetett.
Gémesi Csanád és Oh Szang-uk következett. Gémesi az első csörtét extázizsban vívta végig, ezt is úgy kezdte 21-19-nél tartottuk a két tusnyi előnyt. Oh 21-20-nál bekapott még egyet, 22-20, innen is egyenlíteni tudott a koreai. 22-22 után Gémesi vágása ült, de a zsűri elvette ezt a tust.
Botrányos volt, ahogy hosszú ideig elemezték utólag a történteket, az meg nagyon nem volt jó, hogy rendre ellenünk ítéltek.
A vége az lett, hogy Korea 25-22-re átvette a vezetést, fütyült is a BOK-csarnok nézőtere.
Szilágyi-Kim meccs, ez már a hatodik csörte volt. Nagyon kellett figyelni, mert könnyen tetemes előnybe kerülhettek volna az ázsiaiak. 22-27 után jött az első, majd a második magyar tus, 24-27, nem lehetett őket elengedni. Újabb hosszas videózás, az embernek az volt az érzése, hogy a két mérkőzésvezetőnek fogalma sincs, mi történik.
Itt csak egylámpás tusokkal lehetett operálni. Szilágyi jött, vágott és Magyarország 27-27-nél utolérte ellenfelét. Hiába. Kim kétszer vágott, 27-29. Ekkorra a zsűri már teljesen elvesztette a fonalat. 27-29-nél percekig ment a videózás, a tanácskozás, majd a koreai kapott sárga lapot.
Ezzel sikerült teljesen kizökkenteni Szilágyit, akit megvágott Kim és ezzel 27-30-nál zárult le a második kör. Egészen botrányos és méltatlan volt, amit a két mérkőzésvezető művelt.
Szilágyi - aki amúgy egy nyugodt ember - joggal borult ki.
Az utolsó kör következett. A magyar szakvezetés becserélte Decsi Tamást. Ez az olaszok elleni elődöntőben bejött. Itt Gu Bongil ellen kellett vívni. Nem volt egyszerű. A koreai kettőt vágott 27-32, ez már ezen a szinten tetemes hátrány volt.
Decsi ekkor meglepte ellenfelét, 28-32, egylámpás, tiszta találat volt, ez ellen semmiféle ármánykodás nem jött be.
29-33, 30-33, 31-33, a gyönyörű Decsi-sorozatot Gu vágásai szakították meg, 31-35-nél kötöttek ki a felek. Gu 5-4-re nyerte meg ezt az asszót.
A nyolcadik meccsen Szatmári András Kim Junho ellen következett. Nem lehetett már hibázni, de Korea borzalmasan erős csapat volt.
31-38-nál szinte már reménytelen helyzetben volt a magyar csapat. Ekkor talált be először Szatmári András. Majd feljöttünk 36-39-re. Lehet-e még innen fordítani, hiszen Kim egy tusra volt ennek az asszónak a befejezésétől. Szatmári vágott, némi hezitálás után megadták, 37-39. Kim ekkor bevitte azt az egyet, amire várt, az utolsó asszó 37-40-es állásnál indult.
*
- Szilágyi Áron volt a befejező ember.
Oh Szan-guk ellen az első találat a miénk 38-40. Oh válaszolt, majd Szilágyi is. 39-41. A közönség mindent megpróbált. Jött a magyar és megvágta ellenfelét. 40-41. Döbbenetes izgalmak közepette zajlott az asszó. Szilágyit magával ragadta a hangulat és kiegyenlített. 41-41. Őrület.
Szinte felrobbant a csarnok, amikor Szilágyi Áron találatával a magyar csapat újra vezetett. 42-41, három tusra voltunk az aranyéremtől.
Majd kettőre, mert Szilágyit nem lehetett megállítani. 43-41-es állásnál végre nekünk ítéltek. Ideje volt már. Oh azonban nem akarta feladni. Vágott, sikerrel 43-42. Szilágyi Áron ekkor mindent bevetett, hogy megtörje a koreai lendületét. Elkezdett reklamálni. A közönség üvöltött. 43-43, Korea egyenlített. Jött a magyar. Ült a vágás 44-43 ide. Egy tus kellett.
Ki lehet-e bírni ezt a nyomást?
Oh lerogyott. Ment a színház. Tombolt a publikum.
Összevágtak, a zsűri nem ítélt semmit. A szurkolók nem bírták már. Nyoma sem volt a csendnek.
Videózás. Vezényszó. Szilágyi vág. Nem mertünk örvendeni. Megint nem döntenek. Aztán döntenek. Nem a javunkra. Szilágyi suhintása nem érte el a koreait. Ha eléri, vége mindennek. Így nekünk lett végünk.
Csend, zokogás, taps. Úgy kaptunk ki, ahogy nem lehetett. Borzalmas ez a 45-44-es vereség. Az idő talán majd megszépíti ezt az ezüstérmet. De nem most, nem ma. Soká.
Elhangzott a vezényszó. Jött Oh és egyenlített. 44-44. Minden egy tuson múlt.

- Korrekt, de nagyon rossz bíráskodás
A döntő végén megkérdeztük az egykori kiváló kardvívót, Szetey Andrást (korábban maga is bíráskodott), hogyan ítélte meg a történteket. Szetey szerint a mérkőzésvezetők nem csaltak, de nagyon rosszul vezették a finálét. "Korrekt, de nagyon rossz bíráskodást láttunk" - mondta Szetey.
*
- Vívó-vb: megbüntették az elvesztett férfi karddöntő bírópárosát - Győzött az igazság
A budapesti vívó-világbajnokság vasárnap esti, elképesztő szoros küzdelmet hozó és a koreaiak ellen egyetlen tusos magyar vereséggel (45-44) záruló kardcsapatdöntő után a Nemzetközi Vívó Szövetség felmentette a fináléban tevékenykedő bírópárost a további munkavégzés alól.
"A koreaiak elleni döntőben, különösen a Szilágyi Áron Oh Sanguk elleni záró csörtében többet videóztak, mint a Csillagok háborúja hatrészes forgatása alatt."
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Bűnbánati Zarándoklatra hív Böjte Csaba testvér!
  2019-07-23 15:22:45, kedd
 
  Készülünk augusztus 20-ra, népünk, nemzetünk szent ünnepére. Előtte, augusztus 17-én egy bűnbánati zarándokutat szervezünk Visegrádra. Szeretnénk a
kiengesztelődés útján elindulni egy békésebb, tisztább, igazabb világ felé, ezért 2019. aug. 17-én, szombat délelőtt 10.00 órakor elindulunk a szentendrei Skanzen ősi
kápolnájától - Visegrádra, egy 16 kilométer hosszú bűnbánati zarándokúton, hogy ott együtt egy szentmise. Áldozatot mutassunk be, Isten gyógyító szeretetét kérve.

Érkezés egyénileg Szentendrére.
9.00 Gyülekezés, regisztráció; Szentendre, a skanzen elött
9.30 Indító gondolatok,összeismerkedés, ima , áldás
10.00 Indulás
15.30 Érkezés a visegrádi Salamon toronyhoz.
17.00 érkezés Keresztelő Szent János templomhoz, záró mise, agapé.
Útvonal tervért KATT IDE! Link
Táv: 16.3 km
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Izraeli régészek megtalálhatták Péter és András apostol ....
  2019-07-23 15:08:56, kedd
 
  Izraeli régészek megtalálhatták Péter és András apostol faluját és az Apostolok templomát.
Izraeli régészek úgy vélik, megtalálták az újszövetségi Betszaidát, Péter és András apostol faluját - jelentette a Haaretz című újság honlapja.
A régészek úgy gondolják, hogy rábukkantak az Apostolok templomára, amely a keresztény hagyomány szerint Jézus két apostola, Péter és András háza fölé épült az egykori halászfalu Betszaidában, a Kinneret-tó északi partvidékénél.
Az észak-izraeli Kinneret Főiskola és a New York-i Nyack College közös ásatásán talált leletek alapján a szakemberek úgy vélik, az eddig feltételezettnél jóval nagyobb lehetett Betszaida, amelyre később a Julias nevű római várost építették.
Noha még csak a déli részei kerültek elő, de már egyértelműen megállapítható, hogy a jellegzetes bizánci kori mozaikpadlóval és fallal díszített templom igen jelentős volt. Tájolása alapján bizonyosan keresztény templomra bukkantak, ugyanis keletre néz, miközben a zsinagógákat Észak-Izraelben észak-déli tengelyre építették, hogy dél, vagyis Jeruzsálem felé fordulva imádkozhassanak.
Az ásatásokat vezető egyik régész, Steven Notley szerint csakis az Apostolok templomát találhatták meg, mert 725-ben egy Willibald nevű bajor püspök szentföldi útján leírta, hogy Kafarnaumból (Kapernaum) Kursiba gyalogolt, és útközben látta Szent Péter és testvére, András templomát. Kafarnaum és Kursi bizánci korból származó templomainak ismerjük a pontos helyét, a most fellelt épület pedig a kettő közötti útvonalon található, és a két település útvonalán nem találtak több templomot.
A leletek pontos datálását még nem végezték el, de a mintegy száz ott talált érme alapján az ötödik században építhették és a hetedik-nyolcadik században hagyhatták sorsára. Az épületet mindeddig csak elméleti úton azonosították, de a régész szerint könnyen elképzelhető, hogy az ásatások folytatása közben találnak bizonyító erejű feliratot is, amely az ebben a korban szokásos módon megnevezi, hogy kinek az emlékére emelték
A templomtól mintegy száz méterre egy római kori házra leltek, benne zsidók használta kőedényekkel és olajmécsesekkel, korabeli pénzérmékkel és halászati eszközökkel.
Az ásatások vezetői szerint az egykori zsidó halászfalura Heródes Fülöp zsidó fejedelem, Nagy Heródes fia egy római poliszt építtetett az első században, amit Juliasnak nevezett el. Ezt az elméletet Rami Arav, a Hebrew Union College professzora azonban vitatja, ugyanis szerinte nem Juliast, hanem a Josephus Flavius leírta római legionárius tábort találták meg, amit a zsidó felkelés leverésekor hoztak létre ezen a területen.
Az írásos és a régészeti emlékek alapján úgy tűnik, hogy az első századi település egyelőre ismeretlen okokból a harmadik században eltűnt, majd az ötödik században, a bizánci korban újjászületett a nagyszabású templomépítkezéssel.

Forrás: MTI
Fotó: Wikimedia Commons
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Dvorák - Symphony No. 9 "From the New World
  2019-07-23 15:01:15, kedd
 
  Két évvel ezelőtt cseh anyanyelvű rokonomat hosszasan faggattam, milyennek hallja saját nemzete zenéit magyar muzsikusok előadásaiban. Fantasztikus, emlékezetes beszélgetés volt nyelvről, pszichéről, szokásokról. Egyik pillére lett ez a beszélgetés annak, hogy miképpen közelítettünk mi a Szegedi Szimfonikus Zenekar-ral Dvorákhoz: helyenként felvállalt magyar akcentussal, de a számunkra lehető "legcsehebbül
Vezényel: Dobszay Péter
A. Dvorák - Symphony No. 9 "From the New World" videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Vezényel: Dobszay Péter
  2019-07-23 14:59:05, kedd
 
  Vezényel: Dobszay Péter
L. Bernstein - Overture to Candide videó Link
Bernstein, saját hangon, mégis Rossini nyomdokain. A Szegedi Szimfonikus Zenekar-ral
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Útravaló – 2019. július 23.
  2019-07-23 14:50:17, kedd
 
  ,,Ha bennem maradtok és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok." Mit jelent az, hogy benne maradni? Adjam föl saját személyiségemet? Nem erről van szó, hanem az élő kapcsolatról Jézussal. A szőlővessző is megmarad az, ami, de csak akkor, ha a szőlőtőhöz kapcsolódik. Tőle kapja az életet! Abban a pillanatban, amikor ez a kapcsolat akadozik vagy megszűnik, elfonnyad, és nem jó semmire. A termés sem magától lesz, hanem a szőlőtőtől kapott életből. Hányszor próbálok magamtól termést produkálni? De csak íztelen bogyók lesznek. Ha Jézus szavai bennünk életté válnak, bő termést láthatunk, mert nélküle semmit sem tehetünk. Benne élünk, mozgunk és vagyunk.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Óriási toronyból ugrás Fina vizes V.B.
  2019-07-23 14:18:22, kedd
 
  Veszélyes, s egyben nagyon szép ugrások láthatók. Bátraké az ugrás élménye.
Női verseny
Média klikk videó Link /amíg nem törlődik/
1) Mexico Adriene Jimenes 297,90 pont
2) Nagybritánia Jessica Macaulay 295,40 pont
3) US G. Bradly 280,80 pont

*

Férfi verseny
Média klikk videó Link /amíg lenem törlődik/
1) Nagy británia Geri Hund 442.20
2) USA Steve Lon 433,50 pont
3) Mexico Parades 430,15 pont
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Kizárás az úszó V.B-én 2019 évben
  2019-07-23 13:55:38, kedd
 
  Férfi 200 m gyorsúszás - Az első helyezettet kizárták szabálytalan rajt miatt.
Média klikk videó Link

...... ......



...... .....


Azért mi Magyarok örüljünk Kozma Dominik kiváló eredményének
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.