Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Házi hajnövesztő-erősítő praktikák
  2019-08-06 23:51:30, kedd
 
  A hosszú, egészséges haj sokak vágyálma, amely elérésének érdekében évszázadok óta alkalmaznak különféle házipraktikákat.

Azt tudta azonban, hogy a haj növekedésének tempója egy idő után lelassul?

Minden egyes hajszál három fázison megy keresztül élete során, ezek az anagén, a katagén, és a telogén fázisok. A haj növekedési sebessége harminc éves kor után lassul le, amikor a hormonális változások, a nem megfelelő diéta, és a stressz meghatározóvá válik életünkben.

Az egyiptomiak a fügeolajat és a ricinusolajat, a görögök és rómaiak pedig az olívaolajat és a rozmaringolajat részesítették előnyben.

Alább felsoroljuk azokat a természetes módszereket, amelyek segítik a haj növekedését és egészségének fenntartását, köztük különféle olajakat és ételeket, amelyek használatával és fogyasztásával búcsút inthet hajproblémáinak.

Miért költene hatalmas összegeket a hajnövekedést segítő klinikai beavatkozásokra, amikor különféle otthon is megtalálható gyógymódokkal ugyanazt a hatást érheti el? Nem csak költségkímélőek és egyszerűek, de a mellékhatásoktól sem kell tartania. Ugyanakkor mindenképp legyen türelmes, hiszen a természetes gyógymódok hosszú távon alkalmazva fejtik ki hatásukat.

A konyhában is megtalálható gyógymódok

Hagyma lé
Az egyik legősibb és leghatékonyabb hajnövesztő módszer. Szulfurban gazdag, amely elősegíti a kollagén sejtek termelését, így segíti a haj növekedését és új hajszálak megjelenését. Vöröshagymát vagy mogyoróhagymát is felhasználhat. A zöldséget vágja apró darabokra, majd nyomja ki a levét, amelyet 15 percre kenjen fejbőrére. Gyengéd samponnal mossa le.

Almaecet
Gyengéden tisztítja a fejbőrt és helyreállítja annak pH értékét, így segíti a haj gyorsabb növekedését. Egészséges és fénylő hajkorona érdekében a hajmosás végén öblítse le haját almaecettel.

Tojásos hajpakolás
A hajhullás kezelésére évszázadok óta alkalmazzák. Magas protein tartalma segíti az új hajszálak növekedését, szulfur, cink, vas, szelén, foszfor, és jód tartalma is magas, amely szintén jótékony hatással bír a haj növekedésére. Maszk készítéséhez egy tojás fehérjét keverje el egy teáskanál olívaolajjal és ugyanennyi mézzel. Kenje be vele haja teljes hosszát, és 20 percig hagyja hatni. Hideg vízzel és samponnal mossa ki. A tojásos pakolásokat nem csak haja, de arcbőre is meghálálja.

Görögszéna
A görögszéna nem csak a haj növekedését gyorsítja, de a természetes hajszínt is védi. Egy teáskanálnyi görögszéna két teáskanál kókuszolajba keverve, majd 30 percig a hajon hagyva, gyengéd samponnal lemosva sokat tehet haja egészségéért.

Burgonya lé
A burgonya levét kenje 15 percig fejbőrére majd mossa le. Csodákat tesz akkor is, ha alopeciában szenved, valamint arcpakolás alapjaként is használhatja.

Hennás hajpakolás
A legjobb természetes hajbalzsam, amely a fénytelen, száraz hajból sima, fényes, színnel telített hajkoronát varázsol. Megerősíti a hajhagymákat, így a haj további növekedését is segití. Egy bögrényi száraz hennaport keverjen el fél bögrényi joghurtban, kenje be vele haja teljes hosszát, majd miután teljesen megszáradt, mossa le gyengéd samponnal.

Cayenne bors
Stimulálja a haj növekedését és meggátolja a hajszálak elvékonyodását. Egy teáskanálnyi őrölt borsot keverjen el két teáskanálnyi olívaolajban és kenje a kopaszodó foltokra, majd rövid hatóidő után hideg vízzel öblítse le.

Kókusztej
Proteinekben, foszforban, és esszenciális zsírsavakban gazdag, csökkenti a haj töredezését és szálkásodását. Kenje az érintett területekre, főleg a hajvégekre koncentrálva, egy egész éjszakán át hagyja hatni, majd másnap reggel hideg vízzel mossa le. Az egyik leghatkonyabb hajnövekedést segítő gyógymód.

Zöldtea
Magas antioxidáns tartalma meggátolja a haj idő előtti kihullását és segíti növekedését. Egész fejbőrét kenje be meleg zöldteával, hagyja hatni egy órán át, majd hideg vízzel öblítse le.

Indiai egres
Antioxidáns és C-vitamin tartalma elképesztően magas, nemcsak a haj növekedését segíti, de a haj pigmentáltságát is növeli. Két teáskanálnyi egres port vagy egres levet keverjen el két teáskanálnyi lime lében. A keveréket kenje fejbőrére, hagyja megszáradni, majd meleg vízzel mossa le.

Köménymag
Éjszakára olívaolajba vagy ricinusolajba áztatva, majd a problémás területekre kenve csodákra képes. 15 perc után gyengéd samponnal mossa le.

Borsszem
Két teáskanálnyi bors és fél csészényi lime lé keverékéből készített masszával kenje be hajtövét, majd csavarja meleg törölközőbe fejét. Egy óra hatóidő után mossa le.

Hibiszkusz virág
A korpa megszüntetésére és a hajnövekedés serkentésére is használható növény, amely a hajszálak vastagságát is növeli, valamint az idő előtti öregedésüket is meggátolja. Kókuszolajba, vagy szezámolajba keverje el a felaprított virágot, kenje haja teljes hosszára, majd gyenéd samponnal mossa ki.

Fokhagyma
A haj szálkásodását és töredezését csökkenti, valamint a hajszálak regenerálódását és a fejbőr vérkeringésének javítását is elősegíti. Néhány gerezd összepréselt fokhagymát főzzön meg kókuszolajban vagy olívaolajban, majd masszírozza fejbőrébe. Heti háromszor alkalmazza.

E-vitamin
Magas antioxdáns tartalma miatt segíti a szabadgyökök megkötését, javítja a szervezet oxigén ellátását, és így a fejbőr vérkeringését is. Masszírozzon E-vitamin olajat fejbőrébe, majd hagyja egész éjszakán át hatni. Másnap reggel gyengéd samponnal mossa le.

Olajas hajápolások
A rendszeres olajas masszázs gyorsítja a haj növekedését, csökkenti a hajhullást és a hajvégek töredezését, haját pedig puhává és simává varázsolja. A masszázs után tekerje haját meleg törölközőbe vagy tegyen fejére egy zuhanysapkát, így segítve a pórusok megnyílását és az olajak mélyebb rétegekbe eljutását. A rendszeres meleg olajas pakolás csökkenti a korpásodást, és haját fényessé varázsolja.

Kókuszolaj
A legjobb természetes hajtápláló olaj, évszázadok óta alkalmazzák. Magas fehérje és foszfor tartalma miatt gyorsítja a haj növekedését, egészségesen tartja a fejbőrt, segíti az új hajszálak növekedését, gyógyítja a sérült hajszálakat, valamint csökkenti a korpásodást, a haj töredezését és a hajhullást is. Hidratálja a hajat, és a tövétől erősíti meg a hajszálakat, így gátolva meg elgyengülését és töredezését. A fejbőrt is hidratálja. A legjobb hatás elérése érdekében felmelegítve alkalmazza.

Rozmaring olaj
A hajhullás kezelésére a középkor óta használt olaj, amelyet a rozmaring fűszernövény desztillációjával nyernek. Segíti a sejtosztódást, tágítja a vérereket, így javítja a vérkeringést. Gyorsítja a haj növekedését és vitalizálja is azt. Samponjába vagy balzsamjába keverve is használhatja, vagy fejbőrébe masszírozhatja olívaolajjal vagy teafaolajjal elegyítve.

Zsályaolaj
A hajhullás kezelésén túl a pattanások, ráncok, és emésztési zavarok gyógyítója. Almaecettel vagy rozmaringolajjal kombinálva alkalmazza.

Levendulaolaj
Az alopecia kezelésére használt olaj, amely a haj növekedésének segítése mellett az álmatlanságot és a stresszt is kezeli. Azonos arányban keverjen össze levendula-, rozmaring-, kakukkfű-, és jojoba olajakat, masszírozza fejbőrébe, fejét fedje be egy zuhanysapkával, majd egy óra hatóidő után mossa le.

Jojoba olaj
A jojoba olaj hidratáló hatása miatt közismert. A haj növekedését a fejbőr vérkeringésének javításával és a hajszálak hidratálásával segíti. A száraz, töredezett hajat is gyógyítja.

Lenmag olaj
A száraz, töredezett, szálkás hajból egészséges és fénylő hajat varázsol. A benne található Omega-3 zsírsavak segítik a haj gyorsabb növekedését. Naponta fogyasszon lenmagolajat tartalmazó étrendkiegészítőket.

Olívaolaj
A szépségápolás minden területén használt olaj. Arcmaszkokat, bőrradírokat, testolajakat, hajápolókat készítenek felhasználásával. Rendszeres használata megakadályozza a DTH hormon termelését, így gyorsítja a haj növekedését. Magas antioxidáns tartalma miatt az egész haj egészségére jótékony hatással van. Természetes hajbalzsamként haját puhává és selymessé varázsolja. Iktassa be az olívaolaj fogyasztását mindennapi étrendjébe, vagy hajmosás előtt készítsen belőle meleg olajas hajpakolást, melyhez levendula-, zsálya-, vagy rozmaring olajakat is adhat.

A haj növekedését segítő étrend
Néhány apró, étrendbeli változtatás nagy hatással van a haj növekedési sebességére és a hajhullás csökkentésére is. Az előre készített, gyorsételek, szénsavas italok, és alkohol fogyasztásának csökkentésével, valamint a dohányzás abbahagyásával egész szervezete egészségéért sokat tesz. Vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat és szénhidrátokat, Omega-3 zsírsavat, és fehérjében gazdag ételeket fogyasszon helyettük, amelyek maga fitotápanyag tartalmuk miatt gyorsítják a haj növeedését.

Fehérjében gazdag ételek

Hajunkat egy különeges fehérje, a keratin építi fel, így annak egészsége érdekében mindenképp fok fehérjét kell fogyasztania. Rendszeresen egyen tojást, csirkehúst, tofut, szójababot, és babféléket, amelyeknek a legmagasabb a fehérjetartalma. Gyorsítják a haj növekedését, segítik az új hajszálak megjelenését, haját fényessé és simává változtatják.

A-vitamin

Az A-vitamin segíti a haj növekedését, ám túlzásba esve a haj kihullását is okozhatja. A-vitamint a mangoban, papayaban, narancsban, aszalt szilvában, és a répában találhat.

B-vitamin

Javítja a vér hemoglobin termelését, amely az oxigén szállításért felelős, ily módon javítja a szervezet és a fejbőr vérkeringését. Fogyasszon burgonyát, banánt, csirkehúst, zabkását, halféléket és babot.

C-vitamin

Segíti a kollagéntermelést és a szabadgyökök elleni harcot. Ne felejtsen el citrusféléket, kiwit, guavát fogyasztani.

E-vitamin

A fejbőr hajszálereinek megfelelő működését stimulálja, így javítja a fejbőr vérkeringését és segíti a haj gyorsabb növekedését. A gabonafélék, napraforgóolaj, szójaolaj, tofu rengeteg E-vitamint tartalmaz.

Ezen túl fogyasszon minél több sötétzöld színű zöldséget magas vas tartalmuk miatt, valamint Omega-3 zsírsav tartalmuk miatt egyen rendszeresen halat és olajos magvakat.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A simább bőrért
  2019-08-06 23:45:00, kedd
 
  Víz
A legfontosabb dolog, amit tehet a fénylő és sima bőrért, az, hogy elég vizet fogyaszt minden nap. Próbáljon legalább nyolc-tíz pohárnyi vizet meginni naponta. Kerülje a cukros italokat, az alkoholt és a szénsavas italokat. Emellett fogyasszon sok gyümölcsöt és zöldséget, mivel ezek vízben gazdagok. A napi minimum kétszeres vizes arcmosás is sokat segít.

Bár sok bőrápoló termék kapható, amelyek sima és hibátlan bőrt ígérnek, de gyakran drágák, illetve ártalmas összetevőket is tartalmazhatnak. Szerencsére természetes módon is elérhető a sima bőr. Íme, a 10 legjobb módszer.

Görögszéna
A görögszéna világszerte ismert gyógyító és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól.

- Készítsen keveréket pár kávéskanál forralt tejből és görögszéna levelekből. Ezt arcpakolásként alkalmazza rendszeresen, hogy kisimítsa az enyhébb vonalakat, ráncokat.
- A pattanások gyógyításához és a mitesszerek megtisztításához forraljon egy kávéskanálnyi görögszéna magvat egy liter vízben, majd alkalmazza az érintett területre. Görögszéna levelekből és kurkumából készített pakolás ideális lehet a mitesszeres bőrre.

Citromlé
A citromlé tisztítja a bőrt és halványítja a pattanásokat és sebeket, emellett puhítja és simává varázsolja a bőrt.

- Ez a gyümölcs tisztító enzimekben gazdag, amely eltünteti a halott sejteket és simábbá és frissebbé teszi a bőrét. Kiváló összehúzó tulajdonságainak köszönhetően remek természetes tisztító olajos bőrűek számára.
- A sötét foltok, illetve az akné foltok világosítására is jól alkalmazhatóak. Vegyen frissen facsart citromlevet és alkalmazza a teljes arcára és a nyak bőrére. Hagyja rajta tíz percre, majd mossa le langyos vízzel.
- A puha és sima bőr érdekében keverjen el narancslevet és tojásfehérjét, majd lassú tűzön melegítse fel. Hagyja, hogy lehűljön, majd alkalmazza az arcán tíz percre, végül mossa le meleg vízzel.

Teafaolaj
A teafaolaj hatásos sebhely eltávolító. Néhányan allergiásak lehetnek erre, ezért ajánlatos először a belső csuklón kipróbálni.

- A pattanás gyors gyógyításához áztasson vattakorongot teafaolajba, majd helyezze az érintett területre pár óránként. Egy órával lefekvés előtt alkalmazzon E-vitamin olajat és hagyja rajta éjszakára.

Paradicsom
A friss paradicsom kiváló bőrfeszesítő és az ebből készült krém pedig jó kezelés lehet pattanások esetén.

- Annak érdekében, hogy puhává és simává varázsolja bőrét, helyezzen friss paradicsomot mixerbe, majd ezt alkalmazza az arcbőrére. Hagyja rajta öt percre, majd mossa le. Mindennapi használata csökkenti a pórusok méretét és simább és egészségesebb bőrt eredményez.
- Pattanások kezelésére is alkalmazhatja. Hagyja az érintett területen egy órán át, majd mossa le.

Papaya
A papaya természetes enzime a papain, amely antibakteriális és sebgyógyító tulajdonságokkal bír. Emellett segít a sérült és elhalt hámsejtek eltávolításában.

- Törjön pépessé pár szelet érett papayát, majd használja arcpakolásként. Tizenöt perc után mossa le langyos vízzel
- A papaya lé gyakori használata csökkenti a szeplőket és a barna napfoltokat. A még hatékonyabb bőrvilágosító hatás érdekében adjon egy szelet citromot is a keverékhez.

Kígyóuborka
Az uborka rendkívül jó hidratáló, tápláló és összehúzó tulajdonságokkal bír. A bőr pH-jával megegyező pH-jú és így segíti visszaállítani a bőr természetes savköpenyét, amely a baktériumokkal és egyéb szennyező anyagokkal szemben nyújt védelmet.

- Az uborkás arcpakolás gyakori használata megelőzi a pattanások, mitesszerek és ráncok kialakulását, illetve a bőr kiszáradását. A pakolást uborka, tej és zabfélék keverékéből készítse el, hagyja az arcon és a nyakon húsz percre, majd mossa le meleg vízzel.
- Az uborkát tisztítóként is alkalmazhatja. Uborkalét keverjen el tejjel és ezt használja tisztítótej helyett.

Méz
A méz szintén puhábbá varázsolja a bőrt, természetes módon.

- Alkalmazzon mézet az arcára és nyakára és hagyja rajta tíz percre, majd mossa le hideg vízzel. Ez az egyszerű gyógymód puhábbá és simábbá varázsolja a bőrt.
- Keverjen el tojásfehérjét mézzel és hagyja az arcán húsz percre, majd mossa le hideg vízzel és gyengéd szappannal, hogy eltávolítsa a tojás szagát.
- Készítsen sűrű krémet mézből és fahéjból. Alkalmazza az arcán és hagyja rajta éjszakára, majd reggel mossa le langyos vízzel.

Menta
A mentát többféleképpen is alkalmazhatja a bőrre. A menta mentolt tartalmaz, amely hűsítő hatású.

- Alkalmazzon friss mentalevet az arcára éjszakára, hogy megszabaduljon a pattanásoktól.
- Egy nyugtató pakoláshoz keverjen össze menta levelet, citromlevet és meleg vizet, ezt alkalmazza az egész testén. Hagyja, hogy rászáradjon, majd mossa le meleg vízzel.
- Igyon sok limonádét friss mentalevéllel, hogy megnyugtassa a szervezetét és segítse tisztává varázsolni a bőrt.

Kurkuma
A kurkuma sokféle bőrproblémára jelenthet megoldást, antiszeptikus és világosító tulajdonságai vannak.

- Keverjen össze őrölt kurkumát és tejet és alkalmazza a bőrén naponta a hibátlan és szép bőrért.
- A szem alatti sötét karikákat ananászlé és kurkuma keverékével kezelje.
- Keverjen össze kurkumát és őrölt szantálfát vízzel és ezzel frissítse fel és fiatalítsa száraz bőrét.

Ezek az egyszerű otthoni gyógymódok puha, sima és hibátlan bőrt eredményeznek. Kis türelemmel és rendszeres bőrápolással hamarosan elérheti ezt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1674
  • e Hét: 8030
  • e Hónap: 21779
  • e Év: 226480
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.