Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Szenvedés
  2019-08-09 20:32:20, péntek
 
  "Talán az eszünkkel felfogjuk, hogy Isten kegyelméből megváltott bűnösök vagyunk, szívünk mélyén mégis úgy érezzük, hogy azért megy jól a sorunk, mert rendesebbek, nyitottabbak, szorgalmasabbak, szeretetteljesebbek, kulturáltabbak vagyunk másoknál. Pedig bőven találhatunk foltot a jellemünkön: túl érzékenyen reagálunk a kritikára, miközben túl szigorúan bíráljuk embertársainkat. Nem figyelünk másokra, és kíméletlenül bánunk azokkal, akiket ostobának, impulzívnak, félénknek, gyávának, hatalomvágyónak vagy megbízhatatlannak gondolunk. Önmagunkban viszont észre sem vesszük ezeket a hibákat, noha beárnyékolják az életünket, és kárt tesznek embertársainkban.
Aztán történik valami rossz, és máris napvilágra kerül, milyen bátortalanok, gyávák és önzőek vagyunk, mennyire el tudunk merülni az önsajnálatban, a keserűségben és a hazugságban. A megpróbáltatások, a szenvedések hatására feljön a felszínre minden, ami tisztátalan, mint ahogy az olvasztókemence tüzében a fém kidobja magából a salakot. Végre kiderül, kik is vagyunk valójában. A tűzben megpróbált aranyhoz hasonlóan van, ami megsemmisül, s van, ami megtisztul, megerősödik bennünk.
Vagy mégsem. Minden attól függ, hogyan fogadjuk a helyzetet... a tüzes kemencében nem válik automatikusan jobbá az ember. Fel kell ismernünk, hogy ott van velünk Isten, támaszkodnunk kell rá, beszélnünk kell hozzá, hinnünk kell benne. Ő maga mondja az Ézsaiás 43. fejezetében, hogy velünk lesz, végigkísér bennünket a tűzön. A vele való személyes kapcsolat kulcsfontosságú, ha nem elgyengülve, hanem megerősödve szeretnénk kilépni a kemencéből."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2019-08-09 19:02:48, péntek
 
  "Isten nem azt ígéri, hogy nem lesz részünk a szenvedés élményében, hanem azt, hogy velünk lesz, elkísér."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Baj
  2019-08-09 19:00:27, péntek
 
  "Isten nem ígéri a hívőknek, hogy őket nem érheti baj."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2019-08-09 18:58:05, péntek
 
  "Nem szabad meglepődnünk, ha nehézségeink támadnak, úgy kell végighaladnunk rajtuk, hogy közben nem igyekszünk tagadni gyötrelmeinket és gyengeségünket, nem keseredünk meg, nem bénít meg a félelem, de nem is törődünk bele a helyzetbe, s nem tesszük le csüggedten a fegyvert."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Koronázd meg Krisztust
  2019-08-09 18:43:51, péntek
 
  "Koronázd meg őt, ki öröktől fogva Isten Fia,
Koronázd meg őt, ki itt járt a földön, az Emberfia,
Ő az, ki ismeri az emberi szív minden baját,
Ő az, ki karjában hordoz, s nyugtot ád."

- Godfrey Thring -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2019-08-09 18:40:27, péntek
 
  "Mikor tűzpróbán visz át utad
Kegyelmem elég, utat mutat.
Nem éget láng, kiég a salak,
Lelkedben tiszta arany marad."

- John Rippon "How firm a foundation" kezdetű énekéből
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az önátadás nem vereség
  2019-08-09 15:36:42, péntek
 
  Élettörténetek: Az önátadás nem vereség

Életem nagy része különösebb nehézségek nélkül telt. Keresztyén családban nőttem fel, anyai nagymamámtól tanultam első imádságomat. Isten kegyelméből tizenhat évesen megtértem, s még ugyanabban az évben megkeresztelkedtem. Jó iskolákkal, stabil karrierrel, sok utazással, jó egészséggel áldott meg Isten.
Hatvanhét éves koromban elhatároztam, hogy 2013 augusztusában nyugdíjba megyek. Azt terveztem, kicsit aktívabb lelki életet élek majd, hiszen erre a munka mellett nem volt elég időm. Csakhogy a tüdőrák, amelyet egy CT-vizsgálat kimutatott, nem szerepelt a terveimben. A további vizsgálatok során mindkét tüdőmben daganatot találtak, amely agyi és nyirokcsomóáttétet adott. A diagnózis nemdohányzókat érintő génmutációs tüdőrák. Kemoterápiára jegyeztek elő, a gyógyulás vagy a daganat eltűnésének minden esélye nélkül.
Hol volt Isten ebben a sötét időszakban? Először is, mivel nem voltak tüneteim, velem volt abban, hogy egy rutinvizsgálat során fény derült a betegségemre. Ezenkívül képessé tett arra, hogy félelem nélkül és hittel elfogadjam a tervét. A tüdőrák csendes gyilkos : észrevehető jelek nélkül támad, de a megkurtított élet félelmét magában hordozza. De Jézus, a gyógyító pásztor, szeretetéből és kegyelméből békességet ad.
Azóta is ragaszkodom az imához, amelyet a nagymamámtól tanultam: ,,Köszönöm, mennyei Atyám, az ételt és az italt, a békét és az örömöt. Legyen meg a te akaratod." Nem kellett feltennem a kérdést: Miért én? Miért most? Nem a gyógyulás csodájáért könyörögtem, hanem hogy mindvégig bízni tudjak Jézusban, szuverén Uramban. Alávetettem magam hatalmának: ha akar, csodás gyógyulást adhat, de Isten Fiaként életet, örök életet kaptam tőle. Tudtam, hogy ő visz majd át a völgyeken, amelyek várnak rám.
Mivel az első kemoterápiás kezelés hatására az agytumor rövid idő alatt összezsugorodott, azt kívántam, bárcsak ugyanez a tüdőmben is megtörténne. Ám további kilenc hónapi kezelés hatására sem mutatkoznak ennek jelei. Stratégiát váltottunk: most már a tumor elszigetelése a cél. Mostantól a normális életritmusom része lesz, hogy háromhavonta várom a CT-vizsgálat eredményét.
Ám ahelyett, hogy a daganat változatlanságát jó hírként értékeltem volna, úgy éreztem, vereséget szenvedtem, és vádolni kezdtem magam, amiért nem kértem agresszívebb kezelést. Elkeseredtem, és a napi csendességeimben sem éreztem Jézus jelenlétét. Nem fizikai fájdalmat éltem át, hanem a lelkem gyötrődött - s ezt kizárólag magamnak köszönhettem. Isten azonban ismét kinyújtotta felém karját a Példabeszédek 3,5. versen keresztül: ,,Bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a magad értelmére támaszkodj!" Ahhoz, hogy így tudjak bízni Jézusban, teljesen, maradéktalanul és folyamatosan át kell adnom magam az ő akaratának. Isten nagy irgalmának köszönhetően felismertem, hogy önmagam átadásával részesülhetek Krisztus kereszten viselt szenvedéseiben, a Magasságos iránti tökéletes engedelmességében. Azért imádkozom, hogy Isten kegyelmével és útmutatásával megmaradjak ebben az átadott állapotban.
Jézus lelke jelenti a biztos horgonyt számomra éjjel-nappal, s ez szabadságot ad. Csak a mának élek, nem rettegek a holnaptól, s ez felszabadít és enyhíti fájdalmaimat. A Jézus iránti megújult bizalom új szeretettel, reménnyel, hittel tölt el. Nem az én fájdalmamra, hanem az ő szeretetére koncentrálok. Új kincsre találtam: a fájdalom ajándéka Isten ajándéka. Végső soron benne van az örömöm és a vigaszom. Megértettem, mit jelent a 119. zsoltár 71. verse: ,,Jó nekem, hogy megaláztál azért, hogy megtanuljam rendelkezéseidet."
A 27. zsoltár 4. verse a vezérfonalam egészen az út végéig: ,,Egyet kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az Úr házában lakhassam életem minden napján; hogy nézhessem az Úr szépségét, és gyönyörködhessem templomában."

Gloria
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Tenyérnyi ég
  2019-08-09 08:14:46, péntek
 
  Tenyérnyi ég

...mély bódulat
nő és apad,
nem jó nézni a falakat!
Kórházi ágy,
műtött világ,
hiába van benn sok virág!
Titkolt batyu: a félelem
teher
sok idegrendszeren.

- De égi kék
üzenetét
sugarazza tenyérnyi ég!
Milyen kevés,
de most elég:
magocska hit,
tenyérnyi ég!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tátralomnic
  2019-08-09 08:07:48, péntek
 
  Tátralomnic

...de hiszen nem is a földön járok:
gyermekkori iskola-atlaszom
van itt köröskörül szétterítve,
azt a régi magamat faggatom:

- Megismered? Ez a Lomnic csúcsa!
Ritka nap, hogy nem fedi a felhő...
s hogy volt a dal:
"Túl a nagy Krivánon..."?
- s vajon milyen nyomot rejt az erdő?

Nem itt születtem, mért jöttem "haza"?
- hiszen törődés, fáradság az út -
talán... mert a fenyők égig érnek,
és minden patak - óceánba fut?

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szoboszlói harangszó
  2019-08-09 07:58:52, péntek
 
  Szoboszlói harangszó

Mi zeng benne?
Történelmi évek
régi "lármája", küzdelme, harca?
a műemlék torony magasából
oltalmazón hull le a házakra...
Mi zeng benne?
Minden kondulásban
a szelíd Hang, szívvel érthetően
"Jöjjetek énhozzám mindahányan"
most! - Nem a távoli jövendőben.

Az órák és alkalmak elmúlnak,
a harangszó belevész a csendbe,
mint kiáltó szava a pusztába,
mégis:
iránytű a végtelenbe!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 394
  • e Hét: 5238
  • e Hónap: 17113
  • e Év: 204915
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.