Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Megmenekült a Notre-Dame székesegyház egyik kincse
  2019-09-16 23:02:00, hétfő
 
  Megmenekült a Notre-Dame székesegyház egyik kincse.
Sikerült megmenteni a gombásodástól és a víz okozta egyéb károsodásoktól egy 18. század elején készült óriási méretű szőnyeget, amely a lángokban álló párizsi Notre-Dame oltása közben ázott el április 15-én.
A Lajos Fülöp király által 1841-ben a párizsi Notre-Dame székesegyháznak adományozott színpompás szőnyeg annyi vizet szívott magába, hogy súlya háromszorosára, három tonnára nőtt. A bőségszarukkal és tarka virágkoszorúkkal gazdagon díszített szőnyeget a tűzoltás után sürgősen biztonságba helyezték, hogy megóvják a tetőzetből lecsöpögő ólomtartalmú víztől, majd egy szélcsatornában kiszárították, végül lefagyasztották, hogy elpusztuljanak a gombák és egyéb paraziták, amelyek kárt okozhatnának az anyagában.
A 25 méter hosszú és 7,35 méter széles gyapjúszőnyegre további, hónapokig tartó restaurálás vár, de előtte bemutatják a nagyközönségnek a kulturális örökség napjain, szeptember 21-22-én az állami bútor- és szőnyegvagyont kezelő ügynökség, a Mobilier National párizsi székhelyén.
Az értékes szőnyeget az elmúlt évtizedekben csak két alkalommal terítették ki - így II. János Pál pápa 1980-as látogatása idején.

Forrás: Infostart.hu; MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
A Győri Egyházmegye főtemplomának felszentelésére emlékeztek
  2019-09-16 22:57:59, hétfő
 
  Nem megkövült örökségről van szó, sem oszlopos szentekről. A szent nagyon is az élet sűrűjébe vezeti az embert. Komoly feladata az Egyháznak, hogy az emberek otthon érezzék magukat a világban, a családban, a közösségekben." (Sárai-Szabó Kelemen győri bencés perjel)
Veres András megyéspüspök szeptember 13-án ünnepi szentmisét mutatott be a Győri Egyházmegye papságával együtt a Nagyboldogasszony-székesegyház felszentelésének évfordulója alkalmából, valamint a fatimai Szűzanya tiszteletére. Az ünnepi szentmise szónoka Sárai-Szabó Kelemen, a győri Szent Mór bencés perjelség perjele volt.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Templombúcsú Rákoskeresztúron
  2019-09-16 22:52:48, hétfő
 
  Sokan érzik ma a körülöttünk lévő világban, hogy semminek nincs értelme. ,,Ezért a remény és a jövő üzenete az a szó, amelyet ma bele kell kiáltanunk a nem hívő környezetünkbe, de utána késznek kell lennünk arra, hogy számot adjunk reménységünk okáról" - mondta Erdő Péter bíboros.
Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén.
Templomának 125. búcsúját ünnepelte szeptember 15-én, vasárnap a Rákoskeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia. Koncelebrált szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros. A főpásztor a szertartás keretében felszentelte a templom 2018-ban elkészült szembemiséző oltárát, majd a szentmise után megáldotta az újonnan átadott Pál Apostol Katolikus Óvodát.
...... ..........



...... ........


A szentmisén koncelebrált Újházi Lóránd plébániai kormányzó, Gyetván Gábor, az Esztergom-Budapesti Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója, valamint a kerület papsága.
Zenei szolgálattal közreműködött Kliszek Noémi orgonán, valamint Papp Eleonóra vezetésével a Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Plébánia kórusa.

Erdő Péter a Rákoskeresztúri búcsúünnepen elhangzott szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Fájdalmas Anya-búcsút tartottak a polgári Kálváriadombon
  2019-09-16 22:41:56, hétfő
 
  ,,Láttam a folyót, melyen minden embernek át kell mennie, s a folyó neve szenvedés. Láttam a hajót, amely átvisz a folyón, és a hajó neve szeretet."
A város szívében található Kálváriadomb Szűz Mária-kápolnája megépítésének 250. évfordulóját ünnepelték idén szeptember 13. és 15. között a Hajdú-Bihar megyei Polgáron. A kolerajárvány megszűnésének emlékére épült fogadalmi kápolna búcsúján a hagyománynak megfelelően fekete ruhában vettek részt a hívek.
Ezt a fogadalmat a nagy járványok idején tették a helyiek, amikor szinte állandóan szólt a lélekharang, és a település folyamatosan gyászolt.
Pénteken a Kálváriadomb meghitt csöndjében különleges koncertélménnyel gazdagodott az emlékező közösség, majd másnap este a hívek gyertyás körmenetben, imádkozva érkeztek a több száz éves temetőkertbe, végül vasárnap a Fájdalmas Anya-búcsún püspöki misével, körmenettel zárult az ünnep. A szentmise végén a képviselő-testületi tagok ünnepélyes ígérettétele is elhangzott.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Búcsú Daróci Bárdos Tamás zeneszerzőtől
  2019-09-16 22:22:36, hétfő
 
  A 87 éves korában, 2019. augusztus 27-én elhunyt Daróci Bárdos Tamás Erkel-díjas zeneszerző, karnagy lelki üdvéért mutattak be engesztelő szentmisét szeptember 16-án, 15 órakor a Városmajori Jézus Szíve-plébániatemplomban, majd hamvait a templom urnatemetőjében helyezték örök nyugalomra. Felesége, hét gyermeke, unokái, dédunokái, testvérei, kiterjedt rokonsága, barátai, tisztelői búcsúztak tőle.
......


Daróci Bárdos Tamás 1931. szeptember 27-én született Budapesten. Édesapja Bárdos Lajos zeneszerző, karnagy, zenetudós volt. Zenei tanulmányait cselló hangszeren kezdte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zeneszerzés szakán - Szervánszky Endre növendékeként - 1958-ban diplomázott, kitüntetéssel. 1961-ig a Fővárosi Zeneiskola Szervezet szolfézstanáraként dolgozott. 1970-ig a Duna Művészegyüttes karmestere, zenei vezetője.
A szolnoki és zalaegerszegi néptánc-fesztiválokon több ízben elnyerte a zeneszerzői díjat. 1971-től 1990-ig a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető karmestere. 1991 óta a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola zeneelmélet-, zeneirodalom- és népzenetanára volt.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
120. évfordulóját ünnepelték a Ferences Mária Misszionárius
  2019-09-16 22:18:10, hétfő
 
  Magyarországi letelepedésük 120. évfordulóját ünnepelték a Ferences Mária Misszionárius Nővérek
Idén százhúsz éve érkeztek meg Magyarországra a Ferences Mária Misszió első nővérei. Szeptember 15-én, egy ünneplőbe öltözött vasárnap délelőttön e százhúsz év örömeit, ajándékait, áldozatait, találkozásait ünnepelték barátaikkal, a Hermina úti kápolnában és kolostorban, amely 1902 óta ad otthont a Marie de la Passion által 1877-ben alapított szerzetesközösségnek Budapesten.
...... ........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Pollák Miklós Magyar népmise 2017
  2019-09-16 22:10:43, hétfő
 
  Videó Link
Készült a 2020-as Eucharisztikus Kongresszus zeneszerzői pályázatára.
Nagytétényi Nagyboldogasszony plébánia kórusa
orgonál: Endrődy László kántor
vezényel a szerző

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Elveszett bárány
  2019-09-16 22:04:06, hétfő
 
  ...... ........... .....


Lk 15,1-7 1 A vámszedők és a bűnösök mindnyájan Jézushoz igyekeztek, hogy hallgassák őt. 2 A farizeusok és az írástudók pedig így zúgolódtak: Ez bűnösöket fogad magához, és együtt eszik velük. 3 Ő ezt a példázatot mondta nekik: 4 Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja? 5 És ha megtalálta, felveszi a vállára örömében, 6 hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, majd így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat. 7 Mondom nektek, hogy ugyanígy egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akiknek nincs szüksége megtérésre.
Amikor a bárány a jó pásztornak, az igazi tulajdonosnak a vállára kerül, akkortól már minden kétséget kizáróan haza is viszi azt, és örül neki, és Istennel örülnek a menny el nem bukott teremtményei is.
*
Keresztelő János rámutatott Krisztusra és így szólt: ,,Íme az Isten báránya, aki elveszi (hordozza) a világ bűneit (Jn 1,29)!" Ártatlan áldozati báránnyá lett, minden egyes bűnében elveszett ,,bárány" helyett éppen úgy, ahogyan Izaiás próféta már a Megváltó előtt hétszáz évvel ezt a Szentlélek indítására leírta: ,,Mindnyájan, mint a juhok, tévelyegtünk, mindenki a maga útjára tért; és az Úr őrá rakta mindnyájunk bűnét. Megkínozták, és ő alázatos volt, nem nyitotta ki száját; mint a bárány, melyet leölésre visznek... (Iz 53,6-7)." Az első bűn elkövetése óta minden egyes áldozati bárány, amelyet Isten népe bemutatott a bűneiért áldozatul az ószövetségi szentélyszolgálatban, azok mind Krisztusra mutattak és benne teljesedtek be. Krisztus áldozati halálára való tekintettel, nem halt meg azonnal Ádám és Éva a bűn elkövetése után, de meghalt egy bárány, amelyik Krisztus áldozatát jelképezte, mert Isten bőrruhákba öltöztette fel az első emberpárt (vö. Ter 3,21. 1Pt 1,18-19).
*
Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat! Mondom nektek: éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben is egy megtérő bűnös miatt, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre (Szt. Jeromos Katolikus Bibliatársulat fordítása, Bp., 2002).
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Fájdalmas Szűzanya búcsú
  2019-09-16 21:47:10, hétfő
 
  Fájdalmas Szűzanya búcsú a sümegi Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomból
2019.09.15
Nagy öröm volt zarándokként részt venni a búcsús szentmisén - Dr. Székely János megyés püspök
...... .....


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Meghívó Emléktúrára Csaba testvérrel
  2019-09-16 21:18:27, hétfő
 
  Csaba testvér szeretettel meghív a Kelemen Didák Emléktúrára
Esztelnekről Lemhényig 2019. szeptember 29

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1431
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 36766
  • e Év: 270513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.