Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szobrok
  2019-09-17 09:47:31, kedd
 
  Szobrok

- De jó, hogy nem vagyok király,
s még jobb, hogy nem vagyok szobor!
A jégpályáról szebb a táj,
- királyok arca mind komor.

Az én kezemben korcsolya,
és nem bánt a történelem
- ha az órára készülök -
még nincs belőle rossz jegyem!

...és az a nehéz érc-palást,
mikor már napos a világ!
- De jó, hogy én csak "szobrozok",
s vagyok, aki vagyok: diák!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megtagadom-e az igazság elárulását?
  2019-09-17 09:33:33, kedd
 
  ,,És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelölhessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma." Jelenések 13,16-17

A fenevad bélyege! A nagy nyomorúság idején előáll majd egy hatalmas és gonosz uralkodó, aki megparancsolja, hogy minden embert meg kell bélyegezni a homlokán vagy a kezén. Akik ezt nem engedik, azokkal a fenevad éreztetni fogja haragját. Akik pedig engednek neki, azok Isten haragját fogják elszenvedni. Akik ellenállnak, azok Krisztussal együtt uralkodnak majd az ezeréves birodalomban. Akik pedig alkalmazkodnak, azok a kénkővel égő tóba vettetnek, és ott gyötrettetnek a szent angyalok és a Bárány előtt.

Amikor ezeket olvassuk, mindez talán tőlünk távolinak tűnik. Tudjuk, hogy csak valamikor a távoli jövőben történik meg majd, és hisszük, hogy addigra a Gyülekezet már régen elragadtatik a mennybe. És mégis, a fenevad bélyege bizonyos értelemben már ma megtalálható közöttünk. Vannak idők az életünkben, amikor döntenünk kell az Istenhez való hűség, és az Úrral szembeszegülő rendszernek való behódolás között.

Vannak például olyan idők, amikor sürgősen munkahelyet keresünk, de ott felszólítanak bennünket, hogy fogadjunk el olyan feltételeket, amelyek nyíltan ellenszegülnek az isteni törvényeknek. Az ilyen időkben nem nehéz érvelnünk: ha nincs munkánk, nem tudunk élelmiszereket vásárolni magunknak. És ha nem ehetünk, nem élhetünk. Végül is élnünk kell! Az ilyen hamis mentegetődzésekkel beleegyezünk a feltételekbe, és így valóban megkapjuk a fenevad bélyegét.

Pánikszerűen reagálunk mindarra, ami a megélhetésünket fenyegeti, és ilyenkor abba a kísértésbe esünk, hogy csaknem mindent feláldozzunk, csakhogy ettől a fenyegetettségtől megszabaduljunk. Azok az érvek, amelyekkel egyszer majd a nagy nyomorúság idején az emberek önmagukat igazolni fogják, amiért imádták a fenevad képét, pontosan ugyanazok, mint amelyek ma kínálkoznak, amikor Isten igazsága és saját életünk között kell döntenünk.

Az az elgondolás, hogy minden körülmények között élnünk kell, hamis. Istennek kell sokkal inkább engedelmeskednünk, nem pedig a magunk életét szeretnünk mindhalálig.

F. W. Grant írja: ,,Azon a pénzdarabon, amelyen eladjuk az igazságot, mindig rajta van az Antikrisztus képe, még ha nehezen felismerhető is." A kérdés tehát nem így hangzik: ,,Ellen tudnék-e állni, és tiltakozni a fenevad bélyegének felvétele ellen, ha a nagy nyomorúság idején élnék?' - hanem így: ,,Megtagadom-e már ma az igazság elárulását?"

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Értelem és hit
  2019-09-17 09:29:31, kedd
 
  ,,Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Istennek országa."
(Mk 10,14)

Így szólsz: - A gyermekek még nincsenek az értelem birtokában, ezért aztán nem is tudnak hinni. - Mondd, keresztyén módra szólsz, amikor Isten munkáját emberi vélekedés alapján ítéled meg? Ha te ugyancsak az értelem miatt már elszakadtál volna a hittől, hogy gondolod, hogy a gyermekek értelem nélkül nem juthatnak hitra? Kedves, milyen jóval járul hozzá az értelem a hithez vagy az Isten Igéjéhez? Nem éppen az értelem az, amely a hitnek és az Isten Igéjének a leginkább ellenáll, úgy, hogy miatta senki sem juthat hitre, és hogy Isten Igéjét nem is szenvedhetik? Hacsak az értelem meg nem vakíttatik és meg nem szégyenül, hogy az ember meghaljon számára és bolonddá legyen, oly értelem nélkülivé és oktalanná, mint a kicsiny gyermek, bizony nem lehet hívővé és Isten kegyelmében sem részesedhet, ahogy ezt Krisztus Mt18,3-ban mondja. Ugyan milyen értelmük volt a gyermekeknek, akiket Krisztus magához ölelt? Miért parancsolja, hogy jöjjenek hozzá, és miért áldja meg őket? Honnan van oly hitük, amely őket a mennyek országa gyermekeivé teszi? Éppen, mivel értelem nélkül vannak, és mert bolondok, alkalmasabbak a hit számára, mint a felnőttek és az értelmesek, akiket az értelem mindig akadályoz, mert nem áll szándékában nagy fejüket a keskeny ajtónyíláson átpréselni.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 887
  • e Hét: 9599
  • e Hónap: 21474
  • e Év: 209276
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.