Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Csángó mise 2013 május
  2019-09-17 19:24:03, kedd
 
  Videó Link

Szentbeszédet mond Böjte Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mária,Mária mennyei szép hajnal
  2019-09-17 19:19:08, kedd
 
  Videó Link

Mária Mária
mennyei szép virág
kit áldva magasztal
széles e nagy világ

Mária Mária
üdvösség hajnala
kire felvirradott
boldogságunk napja

Mária Mária
mennyei szép csillag
ki a gyászos égen
értünk szépen csillog

Mária Mária
hazánk véd asszonya
özvegyek és árvák
megvigasztalója

Mária Mária
gyászban is fényesség
árva magyaroknak
te vagy az ékesség
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Isten hazánkért - István királynak
  2019-09-17 19:16:42, kedd
 
  Videó Link

Az új versszakokkal kibővített ének a monostor- és államalapító Szent István ünnepén hangzik el először Pannonhalmán. A megújított népének szövege az alábbiakban olvasható.

Isten, hazánkért térdelünk Elődbe.
Rút bűneinket jóságoddal född be.
Szent magyaroknak tiszta lelkét nézzed,
Érdemét idézzed.

István királynak szíve gazdagságát,
Szent Imre herceg kemény tisztaságát,
László királynak vitéz lovagságát,
Ó, ha csak ezt látnád!

Szent Adalbertnek közbenjárására
Első apátunk, Asztrik példájára
Mór püspökünknek szent imái által
Jussunk mennyországba!

Szent Günter szívét lángra Te gyújtottad.
Szent Szórád-Andrást magányba Te hívtad.
Gellért hajóját tenger viharában
Te hoztad hazánkba.

Szent Erzsébetből hős szeretet árad.
Margit imái vezekelve szállnak.
Minket hiába, Uram, ne sirasson
Áldott Boldogasszony.

Erdélyt vezetted Márton Áron útján,
Sára testvérrel álltál Duna partján,
Gyöngéket védtél Apor püspökünkkel,
Minket most se hagyj el!

Ránk bűnösökre minden verés ráfér,
De könyörögnek ők Magyarországért.
Hadd legyünk mink is tiszták, hősök, szentek:
Hazánkat így mentsd meg!
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
A Szent Kereszt felmagasztalása - Böjte Csaba írása
  2019-09-17 18:58:41, kedd
 
  2019. szeptember 14. - Szombat, A Szent Kereszt felmagasztalása.
Böjte Csaba írása a facebook oldalon

Szeptember 14-e, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, igazából hitünk nagy misztériuma előtti leborulás, a világot legyőző szeretet végső diadala! A keresztnek titka végig kíséri az emberiség életét! A vajúdó anya szenvedéséből születünk, győzelmeink, életünk eredményei lemondásból, verejtékes munkából, kereszthordozásból születik! De nem csak a mi életünkben van ez így, hisz az emberiség minden győzelmei, létünket megújító nagy reformok mindig fájdalomból, kereszthalálból sarjadnak ki!
Nézem a komor, kiégett párizsi Notre-Dame-székesegyházat! Egyedül a kereszt ragyog a kormos sötétségben! A mai kor megannyi kríziséből hiszem, hogy egy új világ fog születni! Egy csendesebb, bölcsebb, békésebb társadalom körvonalazódik, mely a mainál jobban magán fogja hordani teremtő Istenünk szép vonásait! Ne féljünk! Krisztus megváltó halála óta tudjuk, hogy a nagypéntek nem a vég kezdete, hanem egy új szövetség első napja, a szenvedve vajúdó világ újjászületésének záloga! A kereszt, az ősi társadalmak hitvilágának főnixmadara, a halálra szánt, kínokban elégő hamvaiból újjászülető élet szimbóluma! Titok, melyet nem értünk, de mely reménnyel tölthet el mindannyiunkat!
Térden állva, Csaba t. --------------------------------
Királyi zászló jár elől,Keresztfa titka tündököl,Melyen az élet halni szállt S megtörte holta a halált.Kegyetlen lándzsa verte átGonosz vasával oldalát.S mely szennyet, vétket eltörölt:Belőle víz és vér ömölt.Az ősi jóslat itt betelt,Mit a hű Dávid énekelt:,,Az Úr, halljátok nemzetek!Kereszten trónol köztetek."Rajtad tündöklik, drága fa,Királyi vérnek bíbora.Ó választott jeles faág,Ki szent testét karoltad át!Világ bűnének zálogát,Ó boldog ág, te hordozád,Az ellenség gonosz fejétMegváltónk rajtad zúzta szét.Ó kereszt, áldunk, szent remény,A szenvedés ez ünnepén.Kérünk, kegyelmet adj nekünk,Add vétkünkért vezeklenünk.Szentháromság, dicsérjenek,Üdvösség kútja, mindenek.Legyen győzelmünk, add meg ezt,A diadalmas szent kereszt.-------------------EvangéliumAbban az időben Jézus ezt mondta Nikodémusnak: Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia, aki a mennyben van. Ahogy Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják fölemelni az Emberfiát is, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ. Jn 3,13-17
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ferenc pápa: Az együttérzés Isten nyelvezete
  2019-09-17 18:54:28, kedd
 
  Nyissuk meg szívünket az együttérzésnek, mert ez vezet a valódi igazságosság útjára. Ne fordítsuk félre a fejünket a szenvedés láttán, lépjünk ki önzésünkből és a közönyből, próbáljunk Isten nyelvén beszélni: legyünk együtt érzők - buzdított a pápa a Szent Márta-házban bemutatott kedd reggeli szentmisén mondott homíliájában.
...... ......


Lukács evangéliumának mai szakasza (Lk 7,11-17) a naimi özvegy fiának feltámasztását beszéli el. Ebben a csodatételben Jézus megmutatja az együttérzés erejét, amelynek mintegy ,,áldozatául" esik az Úr. Sokan állták körül a síró asszonyt, de Jézus volt az, aki megértette, hogy min megy keresztül. Teljesen magára maradt az életben, miután férje után egyetlen fiát is elveszítette.
Az együttérzés révén vagyunk képesek megérteni a valóságot a maga mélységében - hangsúlyozta homíliájában a Szentatya. Kifejtette: az együttérzés olyan, mint a szív nagyítólencséje, ráébreszt a valódi arányokra.
Az evangéliumban Jézusnak sokszor megindul a szíve, az együttérzés Isten nyelvezete is. Ez nem azonos a sajnálkozással, amit például egy utcán elpusztult kutya láttán érzünk. ,,Szegény", mondjuk szánakozva. Az együttérzés az, amikor bevonódunk a másik gondjába, életünk részévé tesszük. Az Úr is ezt teszi velünk. A kenyérszaporítás esete is jól példázza ezt: Jézus azt mondja a tanítványoknak az éhező tömeg láttán, kissé mérgesen: ,,Adjatok nekik ti enni!" Beleérzi magát az emberek helyébe, ahelyett hogy arra gondolna: menjenek a faluba kenyeret venni maguknak. Az Úr együtt érzett velük, mert látta a sok embert, akik olyanok voltak, mint a pásztor nélküli nyáj - idézte fel a Szentatya.
Ha Isten nyelve az együttérzés, akkor az embereké sokszor a közöny - folytatta gondolatmenetét Ferenc pápa. Újra megemlítette azt a fényképet, amelyet a L'Osservatore Romano vatikáni fotósa készített: egy szegény asszony koldul az étterem előtt, ahonnan egy jól öltözött asszony kilép, de a kinyújtott kéz láttán félrefordítja a fejét. A kép címe: Közöny. Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket: félrefordítjuk-e a fejünket ilyen helyzetekben, vagy hagyjuk, hogy a Szentlélek az együttérzés útjára vigyen bennünket, ami Isten egyik erénye?
A naimi fiú feltámasztásának történetére visszatérve a pápa kiemelte, hogy az életre keltett fiút Jézus visszaadta az édesanyjának, mintegy igazságot téve ezzel. ,,Az együttérzés tehát az igazságosság útjára vezet bennünket. Mindig adjuk vissza az embereknek, ami jár nekik, és így megmenekülünk az önzéstől, a közönytől, a bezárkózástól. Az Úr legyen együtt érző mindnyájunkkal! Szükségünk van rá" - hangzott el Ferenc pápa kedd reggeli homíliájában.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Párbeszéd a liturgiáról: Víz
  2019-09-17 18:35:00, kedd
 
  Fehérváry Jákó OSB liturgikus jegyzetét olvashatják. Link
David Steindl-Rast azt mondja, hogy kis stoptáblákat kellene elhelyeznünk a mindennapjainkban, amelyek megállítanak bennünket, engedik, hogy körülnézzünk, és hálásak legyünk azért, amit kapunk. A templom kapujában lévő szenteltvíztartó egy ilyen stoptábla lehet. Megállunk, ujjainkat a vízbe mártjuk, és megjelöljük magunkat a kereszt jelével. Jó, ha addig nem megyünk tovább, amíg, ha csak egy rövid villanásnyira is, a hála piciny szikrájával fel nem idézzük ebben az egyszerű mozdulatban azt a nagyszerű ajándékot, amit keresztségünk óta folyamatosan kapunk az Atyától: hogy az ő szeretett gyermekei vagyunk, és ettől a szeretettől semmi és senki el nem választhat bennünket.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Az Ars Sacra Fesztivál záró szentmiséje
  2019-09-17 18:32:51, kedd
 
  Az Ars Sacra Fesztivál záró szentmiséje - a Budapesti Vonósok és a Divitiae Vegyeskar közreműködésével.
Elhangzanak Mozart művei:
- Missa brevis in G ,,Pastoralmesse", KV 140 (a miseliturgiába illesztve)
- Ave Verum Corpus KV 618
- C-dúr templomi szonáta KV 328

Közreműködnek:
Páli Mónika - szoprán
Bakos Kornélia - alt
Decsi András - tenor
Hámori Szabolcs - basszus

vezényel és orgonál: Dobszay Péter
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Isten minden megtérő bűnösnek örvend
  2019-09-17 18:25:00, kedd
 
  Nagy lelket kíván annak beismerése, hogy a bűnben elfordultunk Istentől, szakítottunk vele. Nélküle elveszett drachma, elcsatangolt bárány, tékozló fiú vagyunk.
A hagyománynak megfelelően a zsidó ,,igaz" ember nem állt szóba nyilvános bűnösökkel. Nem csoda, ha a farizeusok és az írástudók megütköznek Jézus magatartásán, aki - a Szentírás tanúsága szerint - több ízben nemcsak beszélgetést kezdeményez velük, de elmegy a házukba, és velük étkezik. Azt teszi, amit tanít és hirdet: ,,Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket" (Mk 2,17). Ha Jézus nem fordult volna oda a bűnösökhöz, akkor küldetését hazudtolta volna meg.
Ő azért jött, hogy megkeressen minden egyes elveszettet. És nem közömbös, hogy ezt miként és miért teszi: nem azért, hogy büntetést osszon, hanem szeretettel és irgalmasan. Fontos az általa meghirdetett igazság: Isten a megtérő bűnösnek megbocsát. Sőt, nem csak megbocsát nekünk, hanem szünet nélkül hazavár bennünket a bűn útjáról, mint a tékozló fiút az édesapja. S ha úgy gondolnánk, hogy ezt a nagylelkűséget már nem lehet fokozni, akkor az elveszett juh illetve drachma példabeszédével Jézus rávilágít arra, hogy Isten nem várakozik. Utánamegy minden egyes bűnösnek, megkeresi őket.
A mennyei Atya felkutat minket, elcsatangoltakat, mint a pásztor az elveszett juhot. Otthagyja a nyájat, hogy elmenjen az egy elveszett után. Igen, mert az elveszett egy miatt is fáj a szíve. Elmegy hát, hogy azt is megkeresse. Nem legyint, hogy úgyis van kilencvenkilenc, egy ide vagy oda nem számít. Mindannyian fontosak vagyunk Istennek! (Sokan kérdezik, hogy de mi történik közben a kilencvenkilenccel? Válaszom: szénát, vizet, sót ad nekik, és biztonságos, zárt karámban hagyja őket.) Isten minden egyes bűnöst megkeres, mint az asszony az elveszett drachmáját. (A meglévő kilencre pedig gondosan vigyáz közben.)
Ahogyan a pásztor, illetve az asszony örül, ha megtalálja az elveszettet, úgy örül Isten is, ha megkerül egy bűnös. S ezt az örömét másokkal, az igazakkal, az el nem veszettekkel, az angyalokkal is meg akarja osztani. Tudunk osztozni ebben az örömében?
Nagy lelket kíván annak beismerése, hogy a bűnben elfordultunk Istentől, szakítottunk vele. Nélküle elveszett drachma, elcsatangolt bárány, tékozló fiú vagyunk. Megkerülni és hazatérni, azaz beismerni bűnösségünket, nagy kegyelem. Isten megbocsát és visszafogad bennünket. De a megtérés nem csupán ennyiből áll. Nem elég hazamenni az atyai házba, nem elég visszavinni az elveszett bárányt a nyájba, mert bizony, újra el lehet csatangolni. A megkerült drachmát is újra el lehet veszíteni. A megtérés nem merül ki a hazajutás mozzanatában. A megtérés állandó folyamat, az Istenhez tartozás folytonos akarása. Nem egyszeri, befejezett aktus, hanem a mindennapjainkat betöltő létforma.
A mennyei Atya mindig hazavár és állandóan keres minket, de kizárólag tőlünk függ, hogy szabad akaratunkból hozzá fordulunk-e, vagy elutasítjuk irgalmasságának ajándékát. Ha megtérünk hozzá, akkor angyalaival együtt jobban örül nekünk, mint kilencvenkilenc igaznak.

Kovács Gergely, Róma - Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Jézus világ megváltója (teljes)
  2019-09-17 18:19:50, kedd
 
  Videó Link
Nagyböjti ének.Hozsanna 70 számú éneke

Ének szövege:
Jézus, világ Megváltója,
Üdvözlégy, élet adója,
Megfeszített Isten fia,
Szent kereszted szívem hívja:
Jézus add, hogy Hozzád térjek,
Veled haljak, Veled éljek!

Általszegve kezed-lábad,
Átvert tested roskad, bágyad.
Mezítelen tépett melled!
Ó, siratlak, ó, ölellek!
Jézus, add...

Virágoknak szép virága,
Honnét orcád sárgasága?
Hegyes tövis koronázott,
Édes orcád vérrel ázott.
Jézus, add...

Aszú földet harmatozván,
Vérzel, vérzel a keresztfán.
Úgy piroslik tested róla,
Mint a most nyílt, piros rózsa.
Jézus, add...

Szent karjaid széjjeltárod,
Tán az embereket várod,
Kiken vérrel könyörültél,
Betegekért betegültél.
Jézus, add...

Ím, én magam Hozzád vettem,
Magunk vagyunk, Uram, ketten.
Szent fejedet hozzám hajtsad,
Szóljon hozzám kékült ajkad.
Jézus, add...

Piros forrás, nyílj meg nékem,
Ez a mély seb menedékem!
Ha illeti szomjas ajkam,
Nincs ereje bűnnek rajtam.
Jézus, add...

Fektess el e véres ágyon,
Most szenvedni véled vágyom.
Ha megmosdom e szent vérben,
Fehérré lesz minden vétkem.
Jézus, add...

Jézusom, ha jön a végnap,
Ismerj engem magadénak.
Homlokomon piros véred:
Tied vagyok, úgy ítélj meg!
Jézus, add...
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Hazsanna - Királyi zászló jár elöl
  2019-09-17 18:12:00, kedd
 
  Királyi zászló jár elől,
Keresztfa titka tündököl,
Melyen az élet halni szállt
S megtörte holta a halált.

Kegyetlen lándzsa verte át
Gonosz vasával oldalát.
S mely szennyet, vétket eltörölt:
Belőle víz és vér ömölt.

Az ősi jóslat itt betelt,
Mit a hű Dávid énekelt:
,,Az Úr, halljátok nemzetek!
Kereszten trónol köztetek."

Rajtad tündöklik, drága fa,
Királyi vérnek bíbora.
Ó választott jeles faág,
Ki szent testét karoltad át!

Világ bűnének zálogát,
Ó boldog ág, te hordozád,
Az ellenség gonosz fejét
Megváltónk rajtad zúzta szét.

Ó kereszt, áldunk, szent remény,
A szenvedés ez ünnepén.
Kérünk, kegyelmet adj nekünk,
Add vétkünkért vezeklenünk.

Szentháromság, dicsérjenek,
Üdvösség kútja, mindenek.
Legyen győzelmünk, add meg ezt,
A diadalmas szent kereszt.

Videó Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4417
  • e Hét: 15479
  • e Hónap: 28155
  • e Év: 261902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.