Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A magnéziumhiányról
  2019-09-17 23:03:41, kedd
 
  A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a magnéziumhiány súlyos betegségek kialakulásához vezethet. Ilyen például a perifériás artériás betegség vagy éppen a depresszió. Viszont a rendszeres magnéziumbevitel csökkenteni tudja ezeknek a betegségeknek a kockázatát.

A magnéziumhiány azonban nemcsak a perifériás artériás betegség és a depresszió kialakulásának a kockázatát képes megnövelni, hanem a hirtelen szívhalál, a magas vérnyomás, a szívelégtelenség és a szív- és érrendszeri megbetegedések egyéb formáinak a kockázatát is.

Egyes kutatások arra mutatnak rá, hogy a magnéziumbevitel jelentősen képes lecsökkenteni nemcsak a depresszió, hanem a szorongás kialakulásának a kockázatát is. A magnéziumkiegészítők mindemellett háttérbe szoríthatják az antidepresszánsokat, amelyek sok-sok mellékhatással rendelkeznek.

A nem megfelelő magnéziumszint még egy másik betegség kialakulásában is szerepet játszhat. Ez pedig nem más, mint a cukorbetegség.

Milyen táplálékok tartalmaznak magnéziumot?

A magas kakaótartalommal rendelkező étcsokoládé, habár ezt érdemes csak módjával fogyasztani, még akkor is, ha jelentős százalékban tartalmaz kakaót.

Az avokádó nagyon egészséges. Egyrészt tele van egészséges zsírokkal, másrészt igen magas a magnéziumtartalma.

Diófélék közül a mandula és a kesudió különösen sokat tartalmaz ebből az ásványi anyagból.

A hüvelyesek is gazdag forrásai a magnéziumnak, különösen a fekete bab tartalmaz sokat belőle.

Jó hír a tofut kedvelők számára, hogy ez is sok magnéziumot tartalmaz.

A halkedvelők is örülhetnek, hiszen a lazac kiváló forrása ennek az ásványi anyagnak. Popeye nagyon szerette a spenótot. Mi nem ettől leszünk izmosak, viszont izmaink hálásak lesznek, ha rendszeresen fogyasztjuk, hiszen ez a sötétzöld leveles zöldség is tele van ezzel az ásványi anyaggal.

Amennyiben úgy érzi, hogy nem tud elegendő magnéziumban gazdag táplálékot magához venni, úgy konzultáljon kezelőorvosával, aki az Ön számára legmegfelelőbb magnéziumkiegészítőt rendelheti el. De természetesen mindenki számára az lenne a legideálisabb, ha természetes forrásokból juttatná a szervezetébe ezt a rendkívül hasznos ásványi anyagot. Különösen a nyári hónapokban, amikor annyiféle zöldség és gyümölcs közül válogathatunk.
Forrás : Link

Megjegyzés : részemről az amaránt magot preferálom ( puffasztott, vagy pattogatott formában ) Korrekt mennyiségű kálciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz - felszívódása hatékony - mert csak kb egy jó teáskanálnyit kell belőle enni, vagy belekeverni bármibe. Egyes vérnyomáscsökkentők szedése estén, izomgörcsök estén kifejezetten ajánlom . ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Női hőhullámok ellen
  2019-09-17 22:54:02, kedd
 
  A hőhullámok és az éjszakai izzadás leginkább a perimenopauzában és a menopauzában jellemző. Ez az időszak akár több évig is eltarthat. Egyes nők arról számolnak be, hogy több mint 10 éven keresztül szenvedtek a menopauza kellemetlen tüneteitől, ami megkeserítette az életüket. Azonban jó, ha tudja, hogy egyáltalán nem szükséges ezekkel a tünetekkel együtt élni, hiszen van rájuk megoldás.

Vannak olyan tényezők, amelyek megnövelik a hőhullámok gyakoriságát és súlyosságát. Ilyen például a meleg időjárás, a stressz, a fűszeres ételek, a koffeines és az alkoholos italok és a dohányzás.

A dohányzás felgyorsítja a menopauzát mint folyamatot, azaz jóval korábban bekövetkezhet a változókor, ha valaki hódol ennek a szenvedélynek

A hőhullámok gyakorisága és intenzitása egyenes arányban növekszik akkor is, ha valaki el van hízva.

A stressz megnöveli a testhőmérsékletet. A pihentető tevékenységek azonban segítenek csökkenteni és megszüntetni a hőhullámokat. Ajánlott relaxációs gyakorlat lehet a jóga, a tai chi, az akupunktúra, a masszázs vagy a légzőgyakorlatok.

Léteznek olyan gyógynövények, amelyeket szintén használhatunk, ha meg szeretnénk szabadulni a hőhullámoktól. Ilyenek lehetnek a fitoösztrogének. Sok gyógynövény tartalmaz fitoösztrogéneket, amelyek képesek az emberi ösztrogén receptorokhoz kapcsolódni. Fitoösztrogének találhatók a hüvelyesekben, a gabonafélékben és a magvakban. Lignánokban gazdag a len és a szezámmag. Ezek is segíthetnek a tünetek csökkentésében.

A menopauza tüneteit a valerianagyökér is csökkentheti. A valeriana - vagy más néven macskagyökér - elősegíti a pihentető alvást, és a hőhullámok gyakorisága és intenzitása is csökken a gyógynövény hatására. Az alvás javítását úgy tudja elősegíteni, hogy fitoösztrogéneket tartalmaz, amely befolyásolja a szerotonintevékenységet.

A poloskavész is nagyon hatékony a hőhullámok ,,kezelésében". Azonban hormonfüggő daganatokra - mellrák, petefészekrák és méhtestrák - hajlamos személyeknek nem javasolható a fogyasztása.

A hőhullámok csökkentésére és megszüntetésére ki lehet próbálni még a következő gyógynövényeket. A vörös lóherét - hormonfüggő daganat esetében nem javasolt a használata -, a komlót, a ginszenget, a wild yamet, a zsályát, a ligetszépeolajat, a fekete bodzát, a pitypangot és a tyúkhúrt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Aspirin helyett menta
  2019-09-17 22:48:34, kedd
 
 



Kutatások igazolják, hogy a menta csökkenteni tudja a fájdalmat, lekörözve a fájdalomcsillapító gyógyszereket is. Éppen ezért a menta nagyon hatékony lehet például gyomorpanaszok és fejfájás esetén is.

Nagyon sok gyógynövény és fűszernövény kezelheti a különféle gyulladásokat, amelyek szinte előfutárai a kialakult fájdalomnak. A gyógynövények használata egy alternatív megoldási mód gyógyszerek helyett, de ide sorolható például a reiki, az akupunktúra és a jóga is.

Gyulladás enyhítésére már évszázadok óta alkalmazzák a fűzfakérget, hiszen olyan anyagot tartalmaz, amely az aszpirin egyik fő összetevője. Régebben az emberek megrágcsálták a fa kérgét, ha fájdalom gyötörte őket. Ma már szárított formában kerül forgalomba, így a gyógynövényből teát lehet készíteni. A fűzfakéreg hatékonyan csillapítja a fejfájást, a hátfájást, de az oszteoartritisz hatékony ellenszere is lehet. Sajnos a gyógynövénynek mellékhatásai is vannak. Okozhat gyomorpanaszokat, véralvadásgátló hatással is bír, illetve a vesét is károsíthatja. Véralvadásgátlókkal együtt szedve veszélyes lehet, így az azt szedők mindenképpen tartózkodjanak a használatától.

A másik fájdalomcsillapító gyógynövény a kurkuma, amely nagyon értékes vegyületet, kurkumint tartalmaz. A kurkuma védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, amelyek károsítják az emberi sejteket és szöveteket. A kurkumát lehet használni emésztési zavarra, fekélyre, gyomorrontásra és még a pikkelysömör kellemetlen tüneteit is csillapítani tudja. A kurkuma úgy csillapít fájdalmat, hogy gyulladást is csökkent.

A szegfűszeg csillapítja a hányingert és megfázás esetén is a segítségünkre lehet. Csökkenti a fejfájást, enyhíti az ízületi gyulladást, de még a fogfájás enyhítésében is bizalommal fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez. A szegfűszeg hatóanyaga az eugenol, amely fájdalomcsillapító hatással bír. A szegfűszeg megnövelheti a rendellenes vérzés kockázatát, így akik vérzési rendellenességben szenvednek, tartózkodjanak a használatától.

A gyömbér is egy hatékony fájdalomcsillapító. Amellett, hogy csökkenti a fájdalmat, bevethetjük émelygéskor, emellett csökkenti a puffadást, csillapítja a görcsös fájdalmat és a vérkeringést is serkenti.

A fahéj gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz, amelyek hatékonyan csillapítják a gyulladást. A fahéj antibakteriális hatással bír és antioxidánsokban gazdag. Csökkenti a koleszterinszintet és javítani tudja az inzulinfunkciót.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes szépítők
  2019-09-17 22:39:11, kedd
 
  Mindannyian szeretnénk jól kinézni. És mindannyian szeretnénk sokáig szépek maradni. Azonban sok kozmetikum még ma is tele van mindenféle káros anyaggal, amelyek nem igazán javítják a bőr állapotát, csak rontanak rajta. Ezek a kozmetikumok nemhogy lassítják az öregedési folyamatokat, még különféle bőrbetegségek is sújthatnak bennünket, hiszen tele vannak olyan anyagokkal, amelyek az egészségre veszélyesek. Gondoljunk csak a hajfestékekben előforduló PPD-re vagy az egyéb kozmetikai szerekben előforduló DMDM hydantoinre (formaldehidre), ezek rákkeltő hatása mára teljesen bebizonyosodott.

A jojobaolaj a száraz bőr táplálását segíti elő és hatóanyagai mélyen a bőrbe hatolnak, persze csak akkor, ha előtte alaposan megtisztítjuk, leradírozzuk az arcbőrről az elhalt hámsejteket.

A hialuronsavnak a ráncok feltöltésében van kitüntetett szerepe. Nem véletlen, hogy sok öregedésgátló krémbe belecsempészik, hiszen ragyogóvá és fiatalossá varázsolja az arcbőrt. A bőr sokkal simább, üdébb és frissebb lesz a hialuronsavtól.

A kókuszolaj leginkább a haj ápolásában használatos. Pakolásként használhatjuk hajmosás előtt. Előtte érdemes egy kicsit megmelegíteni és egy kevés ricinusolajjal is össze lehet keverni. Legalább fél órán keresztül szükséges a hajon hagyni hajmosás előtt. A haj sokkal fényesebb és egészségesebb lesz ettől a csodaolajtól.

Az argánolaj extra tápláló hatással rendelkezik. Tele van esszenciális zsírsavval, tápanyagokkal, különösképpen az E-vitamin-tartalma nagyon magas. Az argánolaj szinte belülről táplálja a hajszálakat és fényessé teszi a hajkoronát.

A kakaóvajnak édes illata van és fantasztikus bőrlágyító hatással rendelkezik. Táplálja a bőrt, hiszen tele van értékes antioxidánsokkal, amelyek eredményesen küzdenek az oxidatív stresszel szemben és így megakadályozzák, vagy legalábbis lassítják a bőr öregedését. Ezen kívül javítják a bőr tónusát és rugalmasságot kölcsönöznek annak.

A koenzim-Q10 is egy remek antioxidáns, amely szintén kozmetikai krémek alapanyaga, hiszen hidratál, felgyorsítja a bőrsejtek regenerálódását, így hatékonyan csökkenti a ráncok megjelenését. Éppen ezért a koenzim-Q10-et tartalmazó krémek használata nagyon javasolt azoknak a hölgyeknek, akik érett arcbőrrel rendelkeznek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Magasvérnyomás ellen - étkezéssel
  2019-09-17 22:35:51, kedd
 
 



A magas vérnyomás egy nagyon komoly odafigyelést igénylő egészségügyi probléma, hiszen rengeteg betegséget okozhat. Sajnos minden életkorban kialakulhat, mégis elsősorban az idősebb embereknél fordul elő. Azaz ahogy öregszünk, úgy a magas vérnyomás kialakulásának esélye is fokozatosan növekszik.

A magas vérnyomás kialakulhat stressz következtében, de a kockázati tényezők között szerepel az elhízás, az egészségtelen ételek és szokások, de a dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás is oka lehet a kialakulásának.

Ha a vérnyomás hosszú időn keresztül magas és nem kezelik, ez okozhat szívinfarktust, stroke-ot, szívkoszorúér-betegséget, vesekárosodást, de még a látás is veszélybe kerül, illetve más szövődmények is kialakulhatnak.

Világszerte évente több ember halálát okozza a kezeletlen magas vérnyomás, ezért ha Ön is azt tapasztalja, hogy vérnyomása nincs a normál tartományban, úgy érdemes mihamarabb egy alapos kivizsgálást kérnie.

A magas vérnyomás természetes kezelései közé tartozik az életmódváltás és az étrendi változások. Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásba beletartozik a napi 2-3 alkalommal elfogyasztott gyümölcs és zöldség. Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyek kifejezetten nagyon jót tesznek, ha valaki magas vérnyomástól szenved. Például a bogyós gyümölcsök magas flavonoidtartalommal rendelkeznek, illetve tele vannak káliummal és antociánokkal, amelyek jó hatással vannak az artéria falára, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A retek leve vérnyomáscsökkentő hatással bír, hiszen a benne található etil-acetát szabályozni tudja a vérnyomást.

A céklában nitrát és kálium található, amely szintén kontrollálni tudja a magas vérnyomást. Sok kutatás számolt be arról, hogy már egy pohár céklalé elfogyasztása 24 órán belül csökkenteni tudja a vérnyomást.

A fokhagyma is jót tesz az artériákkal, illetve segít csökkenteni mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást.

A teljes kiőrlésű gabonák tele vannak rosttal, amelyeknek nagy szerepük van az érfalakra rakódott koleszterin lebontásában. Ez a magas vérnyomás csökkentésében is segíthet.

Az indiai egrest gyakran használják szívrendellenességek gyógyítására. Az amláról bebizonyosodott, hogy csökkenteni tudja a rossz koleszterin szintjét a vérben. A benne lévő C-vitamin az erek tágításában vesz részt, így csökkenti a vérnyomást.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1707
  • e Hét: 6552
  • e Hónap: 38038
  • e Év: 242739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.