Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Korunk
  2019-09-02 16:42:36, hétfő
 
  Az Antikrisztus kora

Korunk jelei két igazságra mutatnak, melyek alól nem vonhatjuk ki magunkat. Az első az, hogy a történelemben annak kornak a végére értünk, amit reneszánsz utáni kornak nevezünk, és ami az embert tette meg minden dolog mércéjévé.
A második nagy igazság, amire korunk jelei mutatnak, az, hogy véglegesen elérkeztünk a civilizáció vallástalan korszakának a végéhez, annak a kornak a végéhez, mely a vallást mintegy az élethez való egyfajta jelentéktelen adaléknak tekintette, egy jámbor különlegességnek, egyes emberek számára épületes erkölcsi ráadásnak, de a társadalom számára teljesen jelentéktelennek.
Az új korszakot, amibe belépünk, az emberi történelem vallásos fázisának nevezhetjük, de figyelem, ezt a kifejezést nem szabad hamisan értelmezni ! "Vallásos alatt nem azt értjük,hogy az emberek Isten felé fordulnak, hanem sokkal inkább azt, hogy az abszolútum iránti közönyösséget, ami a civilizáció liberális fázisát jellemezte, az abszolútum iránti szenvedély váltja fel. Mostantól kezdve a harc nem a gyarmatokért és nem a nemzeti határokért fog folyni, hanem az emberek lelkéért. A jövő konfliktusa két abszolútum között fog lezajlani: az emberré lett Isten és a magát istenné tevő ember között.
Az Antikrisztust nem fogják igy nevezni, hiszen ha annak hivnák, nem lennének követői. Támogatni fogja a tudományokat, de csak azért, hogy a tudományt arra használja, hogy valami mást elpusztitson.
De az Antikrisztus nem fog vörös, szűk ruhát viselni, kéngőzt eregetni, farkat viselni. Feladata, hogy elhitesse az emberekkel, hogy nincs más világ a földön kivül. Logikája nagyon egyszerű : ha nincs mennyország, akkor nincs pokol sem. Ha nincs pokol, akkor nincs bűn sem. Ha nincs bűn, akkor biró sincsen. És ha nincs biró, akkor a rossz jó és a jó rossz is lehet.
Békéről, jólétről és bőségről fog beszélni, nem, mint eszközről, melyek bennünket Istenhez vezethetnek, hanem mint valóságos végcélokról. A bűnt pszichológiailag elnyomott nemi vágynak foja beállitani, rá fogja venni az embereket, hogy szégyenkezve vonuljanak vissza, ha embertársaik azt mondjár róluk, hogy nem elég nagyvonalúak és nem elég liberálisak.
Azért hivatkozik majd a vallásra, hogy lerombolja. A toleranciát a jog és a jogtalanság, az igazság és a tévedés iránti közömböséggel fogja azonositani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 404
  • e Hónap: 1318
  • e Év: 12077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.