2019-09-05 10:45:15, csütörtök
|
|
|
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor kihűl, szeleteljük.
nem is gondoltam, hogy egy bögre dióból ilyen finomságot lehet készíteni!
bidista.com
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|