Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
csirkék között utazott a részeg Jürgen Klopp
  2019-09-06 17:38:38, péntek
 
  Teherautón ébredt, majd csirkék között utazott a részeg Jürgen Klopp.
Eddig nem ismert részletek derültek ki a Borussia Dortmund 2011-es bajnoki címét követő ünneplésről. Az Amazon dokumentumsorozatában Jürgen Klopp és Hans-Joachim Watzke mesélt egy átmulatott éjszaka utáni viszontagságos másnapról.
Az Amazon Prime négyrészes dokumentumsorozatot készített a Borussia Dortmundról, a széria harmadik epizódjában Jürgen Klopp korábbi vezetőedző és Hans-Joachim Watzke ügyvezető mesélt el egy sztorit a 2011-es bajnoki cím megünnepléséről.
Eléggé részeg voltam, ez néhány interjúban valószínűleg látszott is - kezdte Klopp az aranyérem megszerzése utáni eseményekről szóló történetet. - Nem sok értelmes dologra emlékszem."
A német trénernek az azonban határozottan rémlik, hogy a buli másnapján egy üzemcsarnokban ébredt, méghozzá egy teherautón. Először azt hitte, egyedül keveredett oda, aztán kiderült, hogy nem is tévedhetett volna nagyobbat.
,,Fogalmam sincs, mi történt a megelőző órákban. Felébredtem, kiszálltam a teherautóból és egy nagy üzemcsarnokban találtam magam. Elindultam, aztán megláttam egy férfi sziluettjét. Füttyentettem egyet, mert elég hangosan tudok fütyülni, mire azt láttam, hogy a sziluett lassít, majd megláttam Aki Watzkét. Szóval Aki és én voltunk összesen azon a hatalmas telepen."
,,Jürgen totál készen volt - vette át a történetet Watzke. - Mindig is ő bulizott a legkeményebben mindenki közül."Jobb ötlet híján az ügyvezető és a vezetőedző elindult egy irányba, hátha belebotlanak valakibe. Tíz perc séta után meg is láttak egy autót, amit Watzke feltartóztatott.
,,Aki megállított az utcán egy öreg Mercedest. Egy török fazon volt egy furgonnal. Elsőre nem akart minket elvinni, de Aki belenyúlt a zsebébe, elővett 200 eurót, és így már rendben volt."
Watzke egyébként ezen a ponton kijavította egykori ivócimboráját, szerinte ugyanis egy Ford Transit vette fel őket, Klopp azonban folytatta a történetet.
,,Aki ült elöl, én hátul. Annyira fáradt voltam, hogy újra és újra félrebukott a fejem, de folyamatosan kotkodácsolást hallottam. Mi van itt? Azt hittem, álmodom, de nem így volt, a raktér ugyanis tele volt csirkével."
A csirkéket Watzke is megerősítette, annyit azonban hozzátett, hogy a baromfikon kívül három frissen leölt kos is volt a kocsiban, ami nyilvánvalóan nem tűnt fel Kloppnak, pedig az ügyvezető elmondása szerint átható bűz terjengett az autóban.
Jürgen Klopp 2008 júliusától 2015 júniusáig volt a Borussia Dortmund edzője. Két bajnoki címet (2011, 2012), egy Német Kupát (2012) nyert a csapattal, 2013-ban pedig BL-döntőbe vezette a BVB-t, amelytől a Liverpoolhoz távozott, és az előző idényben meg is nyerte a Bajnokok Ligáját a Vörösökkel.
Képen: Hans-Joachim Watzke és Juergen Klopp
...... ........... .......


 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ferenc pápa mai üzenete 09.06
  2019-09-06 17:22:21, péntek
 
  Ne feledjük, legszegényebb testvéreink neve fel van írva a mennyben, és ez áll mellette: ,,Ezek Atyám áldottai".
​Jézus egy elsődleges aranyszabályt javasol mindenkinek: ,,Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy akarjátok, hogy veletek is bánjanak" (Lk 6,31), és segít, hogy megértsük, mi a legfontosabb: szeretni és támogatni egymást.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Vasmiséjét ünnepelte Gaál Jenő verbita szerzetes
  2019-09-06 17:17:20, péntek
 
  A Vas megyei Sorkifaludon ünnepelte pappá szentelésének 65. évfordulóját szeptember 1-jén Gaál Jenő verbita szerzetes, a Cursillo mozgalom magyarországi meghonosítója.
Gaál Jenő Kemenesmagasiban született 1929-ben, gyermekkorát Sorkifaludon töltötte. Az elemi iskolát elvégezve belépett az Isteni Ige Társaságába, 1954-ben szentelték pappá. Argentínában, majd Paraguayban szolgált, itt ismerkedett meg a Cursillo mozgalommal, amit 1989-es hazatérése után Magyarországon is meghonosított.
Vasmiséjén a Cursillo számos tagja is megjelent, valamint a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió munkatársai, akik élőben közvetítették az ünnepi szentmisét.
...... ........... .......


Székely János szombathelyi megyéspüspök prédikációjában Gaál Jenő szolgálatát méltatva kifejtette, magasztos hivatás, lelki öröm szolgálni Istent egy ilyen hosszú életen át. Jenő atya ezt tette, a fél világot bejárva. Életének nagy részében Paraguayban dolgozott. A főpásztor beszélt a jubiláns paraguayi misszióban elért eredményeiről, valamint arról az időről, amikor hazahívták, hogy szülőföldjén segítsen. Székely János kiemelte a Cursillo fontosságát, melynek célja, hogy Magyarország újra Mária országa legyen.
A szentmise végén elhangzott köszöntőkben kegyelmi áldást kértek Gaál Jenő hosszú életútjára. Ezt követően a jubiláns az eredményeket Isten kegyelmének tulajdonítva megköszönte a részvételt az ünnepen, és elköszönt templomától, a hívektől és a településtől, ahol felnőtt.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Ferenc pápa Mozambikban:
  2019-09-06 17:10:55, péntek
 
  A béke nem csak a konfliktusok hiánya, hanem a jóság gyakorlása
...... ........


Szeptember 6-án délelőtt Ferenc pápa több mint 40 ezer ember előtt mutatott be szentmisét a délkelet-afrikai ország fővárosa, Maputo perifériáján található Zimpeto Stadionban. Mozambiknak joga van a békéhez - buzdította a híveket a Szentatya, és figyelmeztetett: a bosszú nem lehet a jövő, a béke útja, csak a szeretet, az irgalom és a jóság.
Ferenc pápa teljes szentbeszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Elhunyt L.L. 3 éves kisfia
  2019-09-06 15:43:14, péntek
 
  L.L. Junior kisfia, Dávidka az édesanyja, Csilla barátnőjének kezéből szabadította ki magát.
Úgy tudni, a kisfiú a zebra túloldalán lévő bátyjához akart odafutni. Az eleven kisfiúra ezért a baleset előtti pillanatokban a barátnő rászólt, így ekkor még sikerült megakadályozni a tragédiát.
Dávidka azonban másodjára is kiszabadította magát a nő kezéből, ekkor futott be az autó elé, ami a halálát okozta. Tizenöt métert repült a gázolás következtében és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a mentősök már nem tudták megmenteni az életét.
*
Augusztus 31-én kora este egy autó gázolta halálra L.L. Junior 3 éves kisfiát. A helyszínre siető mentők már nem tudták megmenteni a kicsi életét. Az édesanya összeomlott, szemtanúk mesélték el, mit láttak a tragédiát követően.
Mint arról a Life.hu is beszámolt, L.L. Junior 3 éves kisfia egy tragikus autó balesetben vesztette életét
"Én azt láttam, hogy egy kisfiú kirántotta a kezét az édesanyja szorításából, és át akart szaladni a zebrán, a piroson. Az első autó, azt hiszem egy Opel. Egy idősebb házaspár ült a szabályosan közlekedő autóban, ők tehetetlenül nézték végig a tragédiát" - mondta megrendülten az egyik szemtanú.
"Nagyon szeretem LL Juniort, és a családját, úgyhogy Csillát már az első pillanatban felismertem.
Teljesen összeomlott, az út melletti padkán rogyott össze, és magát hibáztatta a történtekért.
Azt mondogatta, hogy ,,milyen anya ő, hogy történhetett ez meg." Szerencsétlen még ,,elbúcsúzni" sem tudott a fiától, mert nem engedték oda hozzá. Három férfi fogta le, amikor az élettelen gyermekéhez akart szaladni. Bár nem ismerem őket személyesen, de a szívem szakad meg értük" - mesélte egy másik helyszínen tartózkodó.

- Kiderült, ki gázolta halálra Junior kisfiát: a sofőr összeomlott.
2019. augusztus 31-én szörnyű tragédia történt: egy autó gázolta halálra L.L. Junior 3 éves kisfiát, Dávidkát. A kicsit hiába próbálták a helyszínre siető mentősök újraéleszteni, már nem adott életjelet. A rapper és volt felesége teljesen össze omlottak, a fél ország gyászolja a kisfiút. Kiderült, ki vezette az autót.
Egy 76 éves férfi ült a volán mögött, akinek több unokája is van. Az idős sofőr teljesen összeomlott a baleset után, felesége is sokkos állapotba került, aki az anyósülésről nézte végig a szörnyű balesetet. A férfi vétlen volt a balesetben, állapította meg a rendőrség. A Bors megkereste F. Tamást, aki otthonában fogadta az újságírót, ám nem tudott megszólalni sem. Annyit elárult, hogy bár minden szabályt betartva közlekedett, sosem fogja tudni megbocsátani magának a történteket.

- L.L. Junior vasárnap délután jelentkezett be először közösségi oldalán kisfia halálos balesete után. Szívszorító szavak.
"Felszállt a mennybe a kis angyalom... Nem tudok megszólalni... Sajnos igaz a hír. Dávidkám tegnap elköltözött az úrhoz. Két héttel a 4. szülinapja előtt. Köszönöm a részvétnyilvánításokat, elnézést, de nem szeretnék erről bárkinek is bármit mondani. Képtelen vagyok rá. Bízom a magyar igazságszolgáltatásban. Kérem a sajtó munkatársait, hogy ne hívjanak engem. Jogi képviseletemet továbbra is barátom, dr. Mester Csaba látja el, és természetesen megtesszük a jogi lépéseket.
Köszönöm mindenkinek az együttérzését. De most erősnek kell lennem, mert fel kell neveljem Lacikámat... Nincsenek szavak!!!" - írta a közös fotóhoz, amin Dávidkával szerepel.
A kisfiú földi életének utolsó útja
.......


L.L. Junior hétvégén elhunyt kisfiát a család és a barátok kísérték utolsó útjára. Sírjára csak fehér virágok kerültek.
Fehér ruhában kísérték L.L. Junior kisfiát az utolsó útjára, ugyanis a család erre kérte a megjelenőket. A 3 évesen elhunyt Dávidka temetését pénteken, déli 12 órától tartották a Fiumei úti temetőben. Rengeteg sztár rótta le kegyeletét, a fájdalomtól zokogó édesanyát L.L. Junior vigasztalta.
Mága Zoltán hegedűszóval búcsúzott a kisfiútól, akinek fehér koporsóját hintó vitte a sírhelyhez, amit szinte kizárólag fehér virágokkal borítottak be.
......



- Mai valóság oldalon: Búcsúzunk! A kis fiú temetéséről sok kép .Link
*

Az én mécsesem is örökké fog égni Nyugodjon BÉKÉBEN az Angyalok közt a mennyek országában.
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Hamarosan indul az idei Ars Sacra Fesztivál
  2019-09-06 15:11:43, péntek
 
  Több mint hatszáz ingyenes programmal, csaknem 400 helyszínen várják országszerte és a határon túl is az érdeklődőket az idei Ars Sacra Fesztiválon, amelyet szeptember 14. és 22. között rendeznek meg.
*
Gazdagrét_Szentangyalok templomba - Az Ars Sacra Fesztivál programjaiba templomunk is aktívan bekapcsolódik. Szeptember 14-én, szombaton a Nyitott Templomok Napján 8-20 óráig egész napos programmal várunk minden érdeklődőt!. A XIII. Ars Sacra Fesztivált Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész koncertje zárja a Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplomban. A műsorban Liszt Ferenc művei csendülnek fel.
*
Mint elmondta, ezzel a szentírási mottóval arra hívnak mindenkit, hogy "együttes erővel mutassuk fel európai kultúránk szakrális vonatkozásait és készüljünk a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra". Az eucharisztia hálaadást jelent, amely összeköti a különféle felekezeteket - mondta, hozzátéve: a fesztivál egyházi fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, védnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Toroczkay Ilona, a kuratórium tagja kiemelte: a fesztiválon a magas művészet képviselteti magát, "hiszen Istenhez szólni, vagy Istenről beszélni csak szuperlatívuszokban lehet".
A programok közül kiemelte a négy történelmi egyház közös zenei áhítatát, amelyet a Szent István Bazilikában tartanak négy egyházi iskola kórusainak fellépésével szeptember 15-én.
Ugyanezen a napon Klukon Edit és Ránki Dezső közös zongoraestet tart a Budapesti Music Centerben, Roby Lakatos együttesével pedig klasszikus, népi és jazz darabokkal, valamint filmzenével szórakoztatja a közönséget szeptember 18-án a Háló Közösségi és Kulturális Központban, míg a Karosi Júlia Quartet koncertjén Kodály és Bartók művei csendülnek fel az Óbudai Társaskörben szeptember 19-én. Másnap a Művészet is hitvallás címmel Majoros Áron Zsolt szobrászművész és Mayer Éva grafikusművész, egy fiatal házaspár beszélgetnek Istenről, hivatásról, művészetről és családról Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetessel a Háló Közösségi és Kulturális Központban, Páros mágia címmel pedig Szabó T. Anna és Dragomán György írók tartanak közös estet szeptember 21-en a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.
Kolek Ildikó kuratórium tag arról beszélt, hogy száz alkotás érkezett az Ars Sacra Filmfesztivál idei pályázati felhívására, a kísérő programot negyedik alkalommal rendezik meg a Tabán Art moziban, ahol 42 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők. A programban egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti) szerepel. A Filmfesztivált idén a Nemzeti Kulturális Alap mellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is támogatja.
A fesztivált idén is a Kulturális Örökség Napjaival egy időben rendezik meg. Ghyczy Gabriella, a program országos koordinátora hangsúlyozta: a programsorozat idei központi témája a szórakoztatás házai és a szórakoztatás terei. Az érdeklődők a programok során többek között koncerttermeket, színháztermeket és egykori bordélyokat fedezhetnek fel, de lesznek kerületi és romkocsmatúrák is. Mindezek mellett koncertek és előadások is szerepelnek az idei programban. A Kulturális Örökség Napjait idén szeptember 21. és 22. között rendezik meg, az országos megnyitót Kaposváron tartják a Szivárvány Kulturális Központban - tette hozzá.

Forrás: XI. kerület Új Buda
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Balázs Fecó - Mága Jennifer - A csönd éve volt...
  2019-09-06 14:59:04, péntek
 
  Videó Link

Dal szövege
Hűvös volt ez a nap
és az újságok szerint
jön az eső, jön az ősz
Hosszú tél lesz megint.

Húzódj még közelebb,
s ha egy kevés bor maradt,
oszd meg velem a poharad,
ugyanúgy, mint szebb időkben.

Ez a csönd éve volt,
Körülzárt s átkarolt.
Gyere hát, legalább
te légy kicsit bolond.

Húzódj még közelebb,
hajtsd a párnámra fejed,
s az a páncél ami óv,
földre hullik, lehet.

Ne beszélj, dal se kell,
már a zenék sem azok,
amik nehéz napokon,
végül is rólunk szóltak.

Ez a csönd éve volt,
szinte fájt, ahogy átkarolt.
Gyere hát, legalább
te légy kicsit bolond.
Ez a csönd éve volt.
mint az ár, elsodort.
Gyere hát, legalább
te légy kicsit bolond.

Ez a csönd éve volt.
Lassan múlik, mint a hold.
Gyere hát, legalább
te légy kicsit bolond.

Ez a csönd éve volt.
Lassan elfogy, mint a hold.
Gyere hát, legalább
te légy kicsit bolond.
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Balázs Fecó - Érints meg
  2019-09-06 14:55:21, péntek
 
  Megint elment a nap,
ahogy mindig szokott.
Nem túl sok van már,
amit még itt hagyott.
Ami félig van kész, az ma félig marad.
Engedd, hogy a dolgok
most nélkülünk változzanak.

Egy felhőn ülünk fenn a város fölött.
Távolról néztük, ahogy átöltözött.
Indulhatunk. Itt már tudjuk, milyen.
Rád bízom, merre.
Ne ez a bolygó legyen.

Érints meg még egyszer, lassan.
Úgy alszom el.
Legyen függöny mögött a világ.
Érints meg még egyszer, lassan,
érzékenyen,
és kívánj jó éjszakát.

Ki mondja meg, vajon meddig lehet,
hogy minden nap,
mindenhol erős legyek?
A csönd volna jó.
Kicsit könnyebb napok.
Ne kérdezz semmit, ha látod,
hogy fáradt vagyok.

Érints meg még egyszer, lassan.
Úgy alszom el.
Legyen függöny mögött a világ.
Érints meg még egyszer, lassan,
érzékenyen,
és kívánj jó éjszakát.

Elment a nap,
ahogy mindig szokott.
De túl sok van már,
amit még itt hagyott.
Ami félig van kész,
az ma félig marad.
Engedd, hogy a dolgok
most nélkülünk változzanak.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Ismerős Arcok : Nélküled - Mága Zoltán - Budapesti Újévi Kon
  2019-09-06 14:53:24, péntek
 
  Ismerős Arcok : Nélküled - Mága Zoltán_ Budapesti Újévi Koncert 2019 évi

Mága Zoltán - XI. Budapesti Újévi Koncert
Előadók: Nyerges Attila, Szakcsi Lakatos Béla, Kiss B. Atilla, Balázs Fecó, Molnár Ferenc Caramel, Mága Zoltán
Dalszöveg: Ismerős Arcok
A Zsoldos Béla művészeti vezető által átdolgozott dalban a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar mellett 150 fős magyarországi és határon túli gyermekkórusok is közreműködtek!
A határon túli magyarság himnuszaként is emlegetett dal különleges előadásának klipfeldolgozását Kárpátalja, Vajdaság, a Felvidék és Erdély csodálatos panorámafelvételi is színesítik, hiszen a határainkon kívül élő magyarság nélkül nem lehet egységes nemzetünk. Mert mi valóban egy vérből valók vagyunk!

Videó Link

Dal szövege:
Annyi mindent kéne még elmondanom
S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom
Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk
S mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk

Mint a villám tépte magányos fenyő
Mint a vízét vesztett patak, mint az odébb rúgott kő
Mint a fáradt vándor, ki némán enni kér
Otthont, házat, Hazát, nyugalmat már többé nem remél

S bár a lényeget még nem értheted
Amíg nem éltél nehéz éveket
Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk
Mi egy vérből valók vagyunk
Mint a leszakított haldokló virág
Mint az...
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Bangha Imre találkozása Teréz anyával
  2019-09-06 10:32:45, péntek
 
  Bangha Imre a középkori hindi nyelvű irodalommal és a magyar keletkutatás történetével foglalkozik, az Oxfordi Egyetem Keleti Tudományok Karán tanít. Költők és koldusok között címmel megjelent útinaplója indiai utazásairól szól. Ebből idézzük a Teréz anyával való találkozásairól szóló visszaemlékezést.
Korunk egyik legnagyobb embere volt - Egy magyar indológus találkozásai Teréz anyával.
Bangha Imre a középkori hindi nyelvű irodalommal és a magyar keletkutatás történetével foglalkozik, az Oxfordi Egyetem Keleti Tudományok Karán tanít. Költők és koldusok között címmel megjelent útinaplója indiai utazásairól szól. Ebből idézzük a Teréz anyával való találkozásairól szóló visszaemlékezést.
1997 óta minden kalkuttai utam magában foglal egy zarándoklatot a város egyik legforgalmasabb utcájára, az Acharya Jagdish Chandra Bose Roadra. Úticélom a Mother House, az ,,Anyaház", Teréz anya nővéreinek főhadiszállása, amelynek óriási, ám egyszerű kápolnájában nagy márványsír alatt nyugszik a Szeretet Misszionáriusainak alapítója. A kápolna a rend életének része, és külső látogatók csak bizonyos órákban jöhetnek be. Jártam itt akkor is, mikor Teréz anya még élt; először 1991 januárjában. Akkor egy finn barátom, Hannu vitt magával. Ő azt mondta, hogy szeretne néhány napot dolgozni Teréz anyának. Bár kételkedtem benne, hogy néhány napos segítséggel valami haszna is lehet az embernek, mégis elkísértem, és azóta újra meg újra visszajártam ide dolgozni.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2124
  • e Hét: 4305
  • e Hónap: 37459
  • e Év: 271206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.