Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Szent Őrzőangyalok 10.02
  2019-10-01 19:32:48, kedd
 
  - Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Kivonulás könyvéből
Angyalom előtted fog járni és vezet.
Ezt mondja az Úr:
,,Íme, én elküldöm angyalomat, hogy előtted menjen, őrizzen téged az úton, és vezessen el arra a helyre, amelyet neked szántam. Tiszteld őt, és hallgass a szavára, ne ellenkezzél vele, mert nem bocsátja meg, ha vétkezel, mivel az én nevem van benne. De ha hallgatsz a szavára, és megteszel mindent, amit mondok, akkor ellensége leszek ellenségeidnek és szorongatója leszek szorongatóidnak. Akkor angyalom előtted fog járni."
Ez az Isten igéje. Kiv 23,20-23a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A kicsinyek angyalai az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát.
A tanítványok egyszer ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Mit gondolsz, ki a legnagyobb a mennyek országában?"
Erre Jézus odahívott egy gyermeket, közéjük állította, és így szólt: ,,Bizony, mondom nektek: ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát olyan kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki pedig befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, az engem fogad be.
Vigyázzatok, meg ne vessetek egyet sem e kicsinyek közül! Mondom nektek: Angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,1-5.10
*
- 10.02 Magyar kurír oldalon Link

2019. szeptember 29., Magyar kurír oldalon Link

...... .....



*

- 2019.10.02 Templomunk búcsúja - A három Őrző angyalok ünnepe. A 10 órakor kezdődő szentmisét hazánk apostoli nunciusa, Michael August Blume érsek úr mutat be a Budai-Középső Espereskerület papjaival együtt.
- Michael August Blume érsek 73 éves - amerikai katolikus pap, verbita szerzetes, szentszéki diplomata. 2018 óta magyarországi apostoli nuncius.
...... ........... ..............



...... ........... ........... ............


Templomunk három Őrző angyalok
Szent Raffael (Isten orvossága) - Kegyhely látogató klub védő szentje
Szent Mihály_Mikáél (Ki olyan, mint az Isten?);- Templomunk védő szentje
Szent Gábriel(Isten embere) - Irodalmi klub védő szentje

*
Az ünnepi szentmise mennyeien szép volt. Michael August Blume érsek magyarul olvasta fel a szentbeszédet.
Misét a Pápai himnusz; a Magyar himnusz és a Templomunk himnusz el éneklésével zárult.
Utána s szeretet vendégség volt, ahol sok finom itallal és főt étellel kínáltak meg bennünket.
Templomunkban saját fotózás
...... ........... ........... .......



...... ........... ........... .....



...... ........... ..............



...... ...........



...... ........



...... .......



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Ferenc pápa az Angelus előtt:
  2019-10-01 19:11:09, kedd
 
  Senki se maradjon kirekesztve a társadalomból!
,,Azért akartam, hogy ez a műalkotás itt legyen a Szent Péter téren, hogy mindenkit emlékeztessen a befogadás evangéliumi feladatára."
Ferenc pápa az Úrangyala elimádkozása után leleplezte a migránsokat ábrázoló szobrot a Szent Péter téren.
Szeptember 29-én a Szentatya a délelőtti szentmise végén imádkozta el a hívekkel a szokásos vasárnapi Úrangyalát, a misét követően pedig egy migránsokat ábrázoló szobrot leplezett le a Szent Péter téren.
A pápának az Angelust bevezető beszédét teljes terjedelmében közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Az élet igéje - október
  2019-10-01 17:14:07, kedd
 
  ,,Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével, aki bennünk lakik." (2Tim 1,14)
...... .........


Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani - Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint - az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek életére.
- Pál apostol írja ezt Timóteusnak, a ,,hitben igaz fiának" (1Tim 1,2), akivel együtt evangelizált, és akire rábízta az efezusi közösséget. Pál érzi, hogy közeleg a halála, ezért bátorítja őt komoly vezetői feladatában. Timóteus ugyanis ,,kincset" kapott, a keresztény hit összegzését, úgy, ahogy az apostolok továbbadták, és az ő felelőssége, hogy maga is hűségesen adja tovább a következő generációknak.
Pál számára ez azt jelenti, hogy óvja és ragyogtassa föl a kapott ajándékot, még az életét is legyen kész odaadni, hogy terjessze az evangélium örömhírét.
Pál és Timóteus megkapták a Szentlélek fényét, ez a biztosítéka fontos feladatuknak, pásztorként és az evangélium hirdetőiként. Az ő és utódaik tanúságtétele által érkezett el hozzánk is az evangélium örömhíre. Ehhez hasonlóan minden kereszténynek küldetése van saját környezetében, a társadalomban és a vallási közösségben egyaránt, hogy építse a család egységét, nevelje a fiatalokat, elköteleződjön a politikában vagy a munkában, törődjön az elesettekkel, a megélt evangélium fényével világítsa meg a kultúrát és a művészetet, és Istennek szentelje az életét a testvérek szolgálatában.
- Ferenc pápa még azt is mondja a fiataloknak: ,,minden embernek küldetése van" (vö. Ferenc pápa üzenete a 2018. évi missziós világnapra). 2019 októberére a Katolikus Egyház rendkívüli missziós hónapot hirdetett. Ez számunkra is lehetőséget kínál, hogy újra tudatosan törekedjünk tanúságot tenni a hitünkről. Szívünket az evangéliumi szeretet nyissa tágasra, ami befogadásra, találkozásra és párbeszédre vezet.
- Minden keresztény a Szentlélek temploma, ez lehetővé teszi, hogy fölfedezze és megőrizze a rábízott kincseket, sőt gyarapítsa és mások szolgálatába állítsa. A legfőbb kincs az Úr Jézusba vetett hitünk. Nekünk, keresztényeknek föl kell ébresztenünk és táplálnunk kell ezt a hitet az imádságban, hogy aztán tanúságot téve a szeretetről tovább tudjuk adni. Egy nemrég felszentelt pap mesélte: ,,Rám bízták a híveket egy hatalmas plébánián az egyik brazil nagyvárosban. Szociális szempontból nagyon nehéz környezet ez, ahol az emberek nincsenek igazán tisztában a vallási hovatartozásukkal. Ugyanúgy részt vesznek a szentmisén, mint az ősi szertartásokon. Tudom, felelős vagyok azért, hogy evangéliumi hűséggel adjam tovább a keresztény hitet, de azt is szeretném, hogy mindenki érezze, befogadják a plébánián. Azért, hogy érezzék, becsüljük a hagyományaikat, úgy gondoltam, hogy az ősi hangszerek zenéjével tehetnék ünnepélyesebbé a szentmisét. Nagy odafigyelést kíván az a munka, de mindenki örömére szolgál, mert nem osztja meg a közösséget, hanem a nekünk örömet adó Isten hitében egyesít."
Egy másik mérhetetlen kincs, amit Jézustól kapunk, az igéje: Isten Igéje. ,,Ilyen hatalmas ajándék nagy felelősséget ró ránk. [...] Isten azért adta nekünk Igéjét, hogy gyümölcsöztessük. Életünkben, a világban végzett munkánkban látni akarja megvalósulni azt a mélyreható átalakulást, melyet az Ige képes véghezvinni. [...] Hogyan fogjuk tehát élni az ehavi Igét? Úgy, hogy szeretjük Isten Igéjét, igyekszünk minél jobban megismerni, de főleg úgy, hogy egyre nagylelkűbben éljük meg, hogy valóban lelki életünk alapvető táplálékává, mesterévé, lelkiismeretünk irányítójává, minden döntésünk, minden tevékenységünk szilárd alapjává váljon. [...] Az emberek lelkiismeretében nagy a zűrzavar, az összevisszaság; minden viszonylagossá és homályossá válik. Ha éljük Isten Igéjét, nemcsak védettek leszünk ezzel a súlyos veszéllyel szemben, hanem Jézus sokatmondó szavai szerint (vö. Mt 5,15-16) égő lámpásokká válunk, melyek fénye másokat is segíteni fog a tájékozódásban és abban, hogy visszataláljanak a helyes útra." (Chiara Lubich, Az élet igéje 1991. október, in Új Város, 1991/10).

Letizia Magri
Fotó: Pxhere.com
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Márai Sándor: Ajándék
  2019-10-01 17:05:30, kedd
 
  És mégis, ma is, így is,
örökké mennyit ad az élet!

Csendesen adja, két kézzel,
a reggelt és a délutánt,
az alkonyt és a csillagokat,
a fák fülledt illatát,
a folyó zöld hullámát,
egy emberi szempár visszfényét,
a magányt és a lármát!

Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,
minden napszakban,
minden pillanatban!

Ajándék ez,
csodálatos ajándék.
A földig hajolok,
úgy köszönöm meg.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
II.János Pál pápa - idézet az emlék oldaláról
  2019-10-01 17:02:21, kedd
 
  "Jézust keresed, amikor a boldogságról álmodsz; Ő vár rád, amikor úgy érzed, hogy semmi más nem tud elégedettséggel eltölteni; Ő a szépség, amihez annyira vonzódsz; Ő az, aki a teljességre való szomjúságra indít, és nem engedi, hogy beérd kompromisszumokkal; Ő az, aki arra buzdít, hogy vesd le a hamis élet álarcát; Ő az, aki a szívedben olvassa a legvalódibb választásaidat, azokat a választásokat, amelyeket mások megpróbálnak elfojtani.
Jézus az, aki felébreszti benned a vágyat, hogy valami nagyot cselekedj az életedben, az akaratot, hogy kövess egy eszményt, azt, hogy ne fogadd el a középszerűséget. Bátorságot ad, hogy alázatosan és türelmesen elkötelezd magad saját magad és a társadalom fejlesztésére, ami a világot emberibbé és testvériesebbé teszi."
II.János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Október imádsága: a rózsafüzér
  2019-10-01 16:53:09, kedd
 
  A rózsafüzérrel a keresztény nép beiratkozik Mária iskolájába, hogy bevezessék Krisztus arca szépségének szemlélésébe és az ő szeretete mélységének megtapasztalásába. (II. János Pál pápa)
Ismét megérkezett az október, a Szűzanya és a rózsafüzér hónapja. Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, ,,mely Istenhez láncol minket".

Bővebben Link

Rózsafüzér imádkozása/leírás/ Link

- Hogyan imádkozzuk a rózsafüzért? - Tíz tanács II. János Pál pápától
...... ........... ...........


,,A rózsafüzér nagyon kedves imádságom. Csodálatos imádság! Csodálatos az egyszerűsége és a mélysége (...). Ugyanis az Üdvözlégy Mária szavainak mondása közben elvonulnak lelki szemeink előtt Jézus Krisztus életének fő eseményei. [...] s eleven közösségbe kapcsolnak Jézussal - mondhatnánk - az Ő Anyjának szívén keresztül. Ugyanakkor szívünk belefoglalhatja a rózsafüzér e tizedeibe mindazt, ami egy személy, a család, a nemzet, az Egyház és az emberiség életét alkotja. Az egyéni gondokat, a felebarát, s különösen a hozzánk, a szívünkhöz közelebb állók gondjait. Így a rózsafüzér egyszerű imádsága adja az emberi élet ritmusát."
(Szent II. János Pál pápa)
...... ...........


Bővebben Link

- Rózsafüzér Királynője Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Pécs_100 éves mandulafa
  2019-10-01 16:25:27, kedd
 
  Janus Pannonius pécsi püspök 1466-ban írt egy dunántúli mandulafáról, mely az örök megújulás jelképe lett. De már a rómaiak is ültethettek mandulafákat Sopianae-ban. Pécs a török hódoltság alatt vált először híressé mandulatermesztéséről.
Az 1880-as években, a filoxéra járvány során kipusztult szőlők helyére is mandulásokat telepítettek, vélhetően ekkorra tehető a Havi-hegy legöregebb fáinak ültetése is. A Havi-hegy mandulafáit közel 100 éve, 1916-ban említik először a napilapok.
Most viszont a nemzetközi elismerésnek köszönhetően egyre többen látogatnak el az öreg mandulafához és a kis templomhoz.
...... .......



...... .......


Virágzó mandulafa
...... .......



- A pécsi havi hegyi mandulafa lett az Év fája 2018 évben.
...... ......


A pécsi havi hegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az Év fája címet. Az évszázados fa, mely a pécsi Havas Boldogasszony-kápolna mellett áll, szinte jelképévé vált a városrésznek.
A nemzetközi versenyen a magyar fa többször is második helyezést ért el, háromszor pedig elsőként végzett. Tavaly Zengővárkony hős szelídgesztenyéje a negyedik helyen végzett 13 ország fái között - ismertette az Ökotárs Alapítvány.

Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Vissza emlékezés - Hallgassuk az angyalaink hangját!
  2019-10-01 08:37:43, kedd
 
  Marko Rupnik a gazdagréti templom mozaikjairól.
Magyar kurír oldalon 2016. május 22. Link
Képen: Erdő Péter bíboros május 16-án, munka közben látogatta meg és találkozott Marko Rupnik jezsuita művésszel és csapatával (Fotó: Mudrák Attila).
.........



A Gazdagréti Szent Angyalok plébánia felszentelésére elkészült a templom különleges díszvilágítása, amellyel Budapest újabb látványelemmel gazdagodik.
........


...




...

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Templomunk felszentelésének 3. évfordulóján ......
  2019-10-01 08:33:01, kedd
 
  Paskai László Bíboros áldotta meg a templomunkat 2002-ben.
Templomunk felszentelésének 3. évfordulóján az ünnepei szentmise. 201*.10.01
Bibliailag ismert szám a hármas.
2016. október 1. volt a felszentelése, Erdő Péter bíboros által.
- Magyar kurír oldalon 2016. október 1. oldalon Link
...... ............



...... ..........


*
Felszentelték a gazdagréti Szent Angyalok templomát (2016.10.17.)
Videó Link
*
- Többszörös évfordulót ünnepeltek a Szent Angyalok Plébánia templomában.
Új Buda oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Lisieux-i Kis Szent Teréz szűz és egyháztanító 10.01
  2019-10-01 08:14:52, kedd
 
  ...... ........... .........


- Magyar kurír oldalon:
A kis út nem más, mint a hétköznapi, apró jótettek, imádságok, önfeláldozás, a mindennapi hűség útját járva jutni egészen közel Istenhez.
A kis út a felebarát szeretete, különösen azé, aki mellettünk él, és akit a legnehezebb szeretni.
A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanító.


Lisieux-i Kis Szent Teréznek, a ,,kis út" szentjének élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, október 1-jén.
Teréz 1873. január 2-án született a normandiai Alençonban. A keresztségben a Mária Franciska Teréz neveket kapta. Szülei, Louis Martin és Marie-Azélie Guérin mélyen vallásosak voltak, mind az öt, a felnőtt kort megélt lányuk szerzetes lett. Az Egyház történetében ők voltak a második házaspár, akiket boldoggá avattak. Ferenc pápa 2015. október 18-án szentté avatta őket.
Az édesanya halála után (Teréz ötéves volt ekkor) a család Lisieux-be költözött. Nővérei beléptek a helyi Kármelbe (Kármel: a kármeliták házainak elnevezése arra emlékeztetve, hogy a 12. századtól a szentföldi Kármel hegység a remeték lakhelye lett, akik később rendbe tömörültek - a szerk.), és Teréz is minden igyekezetével a hivatásáért küzdött. Már kilencéves korában kérte felvételét a nővérekhez. 1886 karácsonyán élte át a megtérést, ekkor értette meg, hogy Isten a felebaráti szeretetre hívja.
1887 nyarán egy halálra ítélt gyilkos megtéréséért imádkozott, s amikor imádsága meghallgatásra talált, az elítélt kivégzése előtt megcsókolta a feszületet, Terézben megnövekedett a vágy, hogy a bűnösök megtéréséért éljen, ,,napról napra lelkeket mentsen". Szinte megszállottan a lelkek utáni vágytól, mindent megtett azért, hogy haladéktalanul beléphessen a kármelita apácák kolostorába. A Kármel elöljárói azonban a nagykorúság előtt nem akarták felvenni. Teréz édesapjával Rómába utazott, ahol egy pápai fogadáson, kijátszva az őrök éberségét, XIII. Leó elé térdelt. A kérésre azonban a pápa is csak kitérő választ adott. Teréz válaszul felajánlotta magát: legyen a kis Jézus játékszere, labdája, amivel bármit tehet, csak öröme teljék benne. 1887 decemberében aztán megérkezett a pápai engedély, és 1888 tavaszán Teréz beléphetett a kolostorba. 1890. szeptember 8-án tett fogadalmat. Ágnes anya (Pauline, Teréz nővére) kívánságára 1895-ben kezdte el írni lelki életrajzát.
Sok testi és lelki szenvedés kínozta: a tüdőbajból származó fizikai fájdalmai mellett édesapja betegsége és halála, elöljárói szigorúsága. A bántásokat szótlanul, panasz nélkül tűrte, azonban magányosság gyötörte és kételyei voltak. 1896 nagypéntekének éjszakáján súlyos lelki sötétség töltötte el, mely haláláig kísérte. A hit legkeservesebb próbáját kellett kiállnia, de készségesen ült le a bűnösök asztalához, s szenvedését fölajánlotta a hitetlenekért. Szentnek készült, de alázatosan tudta, hogy ő nagyon kicsi a szentek mellett. Azonban a tökéletesség útján akart járni, ezt ő maga ,,kis út"-nak nevezte, és az embereknek is meg akarta tanítani: szórják az apró áldozatok virágait Jézus felé. Lelki életrajzát halála után Egy lélek története címmel könyv formában is megjelentették. XVI. Benedek pápa a 2011. április 6-i általános kihallgatáson így beszélt erről a könyvről:
A szeretet csodálatos történetét mondja el olyan hitelességgel, egyszerűséggel és frissességgel, amely nem tudja nem magával ragadni az olvasót. Ennek a szeretetnek megvan az arca és a neve - a neve: Jézus. [...] Teréz egyike azoknak az evangéliumi »együgyűeknek«, akik hagyják, hogy Isten maga vezesse őket titkainak legmélyére.
Teréz 1897. szeptember 30-án halt meg, ragyogó arccal, a szeretet eksztázisában. Utolsó szavai ezek voltak: ,,Istenem, szeretlek." Korábban a rá jellemző alázatossággal mondogatta: ,,Fent a mennyben jót akarok tenni a földön maradottak számára!", ,,Meglátjátok, halálom után mindenki szeretni fog engem". Igaza lett.

- Már 1923-ban boldoggá, 1925-ben pedig szentté avatták. 1925 óta a missziók védőszentje, 1944 óta pedig Franciaország második pártfogója. Szent II. János Pál pápa 1997-ben az egyháztanítók sorába iktatta. Szobra szinte minden templomban megtalálható. Feszülettel, kármelita ruhában ábrázolják, rózsákat hintve - az imái hatására elnyert segítő kegyelem jelképeként.
Az irgalmasság Atyja Krisztus által a Szentlélekben árasztja ki az isteni szeretet tudományát. Ezt az ajándékot a kicsinyek és alázatosak kapják, hogy ismerjék meg és hirdessék az Ország titkait, amelyek rejtve vannak a tudósok és bölcsek előtt. [...] Élete folyamán Teréz új fényt, rejtett és titkos jelentéseket fedezett föl, és az isteni Mestertől megkapta a szeretet tudományát, amelyet olyan sajátos, eredeti módon fejtett ki írásaiban."
(Részlet II. János Pál pápa Divini amoris scientia kezdetű apostoli leveléből, mellyel egyház tanítóvá avatta Lisieux-i Szent Terézt)
Mit tanít az Egyház legfiatalabb doktora? Mi az ő kis útja?
Az Istenhez vezető kis úton a szentség nem valami rendkívüli, hanem saját hivatásunk és az Isten által kijelölt feladataink megvalósulása; a magunkkal szembeni igazság és saját élettörténetünk elfogadása.
A kis út nem más, mint a hétköznapi, apró jótettek, imádságok, önfeláldozás, a mindennapi hűség útját járva jutni egészen közel Istenhez.
A kis út a felebarát szeretete, különösen azé, aki mellettünk él, és akit a legnehezebb szeretni. Teréz ezt zseniálisan művelte.
Ez az út a kicsi gyermek ráhagyatkozása, aki félelem nélkül alszik el Atyjának karjaiban.
Istenünk, te megnyitod országodat az alázatosak és a kicsinyek előtt. Tégy minket a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz útjának bátor követőivé, hogy közbenjárására megnyíljék számunkra örök dicsőséged. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás
Diós István: A szentek élete
Magyar katolikus lexikon
Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
*
- Magyar kurír oldalon - Útravaló - 2019. október 1.
Lisieux-i Szent Terézről, élete utolsó napjaiban, az egyik kolostori társa a következőt mondta: ,,Nem tudom, mit jegyez föl a főnöknő erről a testvérről, hiszen egész életében nem csinált semmit." A nővér neve nem maradt fenn az utókornak, de Teréz az elöljárói utasítására megírt életrajza és fönnmaradt levelei nyomán a hívő és a nem hívő világ érdeklődésének középpontjába került. Szentté avatták, majd az egyháztanítók sorába iktatták. Ugyan miért? Mert egyedül Isten akarata szerint járta végig rövid élete útját. Aki az Úr akaratát teszi, és mindenki iránt irgalmas és igazságos, az nagy szent lehet. Bátorítás ez nekünk. Nem kell más, mint amit Szent Benedek jelmondata hirdet: Ora et labora! Imádkozzál és dolgozzál! Imáimban Istenhez igazodva teszem, amit tennem kell.
* * *
Seregély István emeritus egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben az Adoremusba elmélkedéseket írjon. A lelkipásztorkodásnak ez a formája sokakat megérintett, számos elismerő levél és szóbeli közlés érkezett szerkesztőségünkhöz, melyekben az olvasók kimagaslónak tartották írásait, örömmel olvasták Útravaló-gondolatait. Érsek úr előre dolgozott. Karácsony előtt már a 2020-as évre készítettük elő a közös munkát. Ezután érkezett a fájdalmas hír, hogy papi életét befejezve az Örök Hazába költözött. Amikor megköszönjük a Teremtőnek életét és a tehetséget, mellyel megajándékozta, kegyelettel emlékezünk rá, és olvassuk az Adoremus októberi számában eligazító tanítását. Requiescat in pace!

Fotó: Pixabay
Magyar Kurír

*
- Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.