Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Inszomnia - alvás zavar
  2019-10-01 12:58:27, kedd
 
  Az álmatlanság az alvás zavarok egyik leggyakoribb formája, amelytől az emberek nagyjából 10-26 százaléka átmenetileg, 7-20 százaléka pedig hosszú távon szenved. Utóbbiról, azaz krónikus alvászavarról akkor beszélhetünk, ha az állapot több mint három hete fennáll.

Az inszomnia formái
Horváth Ágnes elmondása szerint az inszomnia megnyilvánulhat elalvási vagy átalvási zavar formájában is: "Az még teljesen normális, ha lefekvés után nagyjából 30 perccel el tudunk aludni. Ha viszont ennél tovább ébren vagyunk, akkor már elalvási zavarról beszélünk. A másik megnyilvánulása az átalvási zavar, amely jellemzője, hogy az érintettek vagy nagyon gyakran felébrednek éjszaka akár rövidebb időkre is, vagy egyszer ébrednek fel, de utána nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudnak visszaaludni. Utóbbit gyakran nevezzük menedzseralvásnak, mikor a folyamatos stresszhelyzet és rengeteg munka miatt az érintettek könnyen elalszanak, szinte beleájulnak az ágyba, aztán hajnali 3-4 körül, négy-öt óra alvás után felébrednek. Ilyenkor gyakran fittnek, kipihentnek érzik magukat, és elkezdenek a munkahelyi vagy más problémákon agyalni, ami miatt vagy egyáltalán vagy csak sokára tudnak visszaaludni."

Rosszul alszik? Gyakran ideges? Töltse ki tesztünket, és tudja meg miért!

Mi okozhatja?
Horváth Ágnes tapasztalatai szerint bár a leggyakrabban a stressz áll az alvászavarok mögött, vannak esetek, amikor akár egyszerű vitaminhiány vagy életmódbeli változás is álmatlan éjszakákat okozhat. "A legáltalánosabb oka a stressz, de akár fizikai betegségek is kiválthatják, vagy egyszerű vashiány, amely nyugtalan láb szindrómát okozhat.

Az inszomnia, főleg a hosszútávon fennálló alvási problémák könnyen vezethetnek testi és pszichiátriai megbetegedésekhez, éppen ezért lenne fontos, hogy az érintettek megfelelő megoldást találjanak alvászavaraikra.

De életmódbeli változások is előidézhetik, például, ha valaki elkezd esténként edzeni, amihez mondjuk L-karnitin tartalmú étrend-kiegészítőt szed. Az L-karnitin pörgeti a szervezetet, és ez kiválthatja, hogy az illető éjszaka is nyugtalan lesz. De a hozzám forduló érintettek esetében a krónikus inszomnia mögött általában egy viszonylag összetett problémarendszer húzódik, és vannak, akik akár több évig, évtizedekig is küzdenek ezzel a betegséggel."

Kezelési nehézségek
Horváth Ágnes elmondta, hogy az emberek akár évekig, évtizedekig is képesek együtt élni az álmatlansággal, de az nagyon gyakran megesik, hogy ha meg is próbálnak segítséget kérni, egyszerűen elvesznek az egészségügyi rendszerben. Ennek oka, hogy nagyon kevés kifejezetten alvással foglalkozó szakember dolgozik Magyarországon, ezért nagyon sokan egyszerűen nem jutnak érdemi segítséghez.

"Az emberek legelőször általában gyógyteák és enyhébb altatók között kezdenek keresgélni, amik nyilvánvalóan egy magas fokú stressz okozta inszomnián nem fognak segíteni. Ezután elmennek a háziorvosukhoz, aki jobb esetben beutalja őket pszichológiai vagy pszichiátriai szakrendelésre, rosszabb esetben azonban - és ez a gyakoribb - ez nem történik meg. A háziorvos inkább felír valamilyen altató, nyugtató, szorongásgátló készítményt, amivel egy több éves kálvária is elkezdődhet. Statisztikák szerint egyébként pszichiátriai szereket szedő emberek több mint 50 százaléka nem találkozik pszichológus vagy pszichiáter szakorvossal, ami nagyon nagy arány.


Rövid távon az altatók megoldást nyújthatnak, egészen addig, míg az illető szervezete el nem kezdi tolerálni a készítményt, hozzászokik, és utána már azzal sem fog tudni elaludni. Vagy éppen az altatók tartják majd ébren, vagyis paradox mellékhatások jelentkeznek. Ekkor már egyébként két probléma lesz: nemcsak aludni nem fog tudni, hanem még az altatóról való leszokás nehézségeivel is szembe kell néznie." Horváth Ágnes hozzátette, hogy az inszomniára valójában az sem megoldás, ha a betegek pszichológus szakemberhez fordulnak, a pszichológus ugyanis inkább az álmatlanság mögöttes okaival foglalkozik, és nem magával az alvászavar megszüntetésével. És bár nem feltétlenül rossz, ha megkeresik az inszomnia mögött álló okokat, az alvászavar attól még ugyanúgy fennállhat.

"Több esetben is tapasztaltam, hogy nagyon nagy segítség, ha az embert egy krízisben pszichológus is támogat, azonban az álmatlanság a terápia lezárása után is még évekig fennáll."

A komplex terápia a megoldás
Mivel az inszomnia meglehetősen komplex probléma, első lépésként fel kell deríteni a mögötte húzódó okokat. Horváth Ágnes véleménye szerint a jó alvás tanulható, amihez nagyon fontos, hogy szervezetünk ritmusát megtámogatva felépítsünk magunknak egy napirendet, és megtanuljuk elcsendesíteni az elménket. Hiszen amíg elménk túlságosan aktív, addig jól aludni sem fogunk tudni.

Alkalmanként bárkivel megeshet, hogy nem tudja magát kellően kipihenni az éjszaka folyamán, ami önmagában egy kellemetlen, de lényegében még ártalmatlan probléma. Ha azonban a kialvatlanság tartósan megveti a lábát az életünkben, annak igen súlyos következményei lehetnek.

"A terápiának három szinten kell történnie. A kezelés magában foglal életmódbeli változtatásokat, az alvásszorongás kezelését, valamint az úgynevezett inszomnia elleni tudatos jelenlét (mindfullnes) alapú kognitív terápiát. Ezeknek a segítségével már 3-4 hét alatt érzik az érintettek a változást, 5 hét alatt pedig sokszor az egész probléma megoldható. Az inszomnia egy ördögi kör, amiből gyógyszerekkel nem lehet megszabadulni. Fontos, hogy komplexen kezeljük a problémát, és altató nélkül aludjunk jól. Hiszen amíg altatóval alszunk, addig szinte biztos, hogy az inszomnia is tovább fog gyötörni."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Nátha, láz és fájdalom: így segít a fűzfakéreg
  2019-10-01 12:24:38, kedd
 
  De el ne kezdje rágni, kifőzni, kivonni! Német gyógyszerészek már megtették ön helyett, ott van a patikákban acetilszalicilsav formában. Mit tud ez az ősrégi fájdalomcsillapítónk?

Fáj a feje vagy a foga? Lázas? Influenza vagy nátha kínozza? Sokan acetilszalicilsavat tartalmazó tablettákhoz fordulnak a panaszaik enyhítésére. A szintetikus hatóanyagú gyógyszerek világában sem szabad megfeledkezni arról, hogy számos laboratóriumban előállított hatóanyag gyökerei a gyógynövényekig nyúlnak vissza. Így van ez az acetilszalicilsavval is, az egyik leggyakrabban alkalmazott fájdalomcsillapító, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő hatóanyaggal.

A titok az acetilezésben rejlik
Már az ókorban, sőt egyesek szerint azt megelőzően is tudhatták, hogy a fűzfa (latinul Salix alba) kérgében és néhány más növényben olyan anyagok lelhetők fel, amik képesek a kínzó fájdalmakat enyhíteni, a lázat csillapítani és a gyulladást mérsékelni. Csak a modern kémia korában vált nyilvánvalóvá, hogy ez a vegyület a szalicilsav.

Amennyiben a fűzfa kérgéből kinyert szalicilsavat közvetlenül szeretnénk fájdalom- és lázcsillapításra alkalmazni, akkor néhány problémával szembesülnénk. Elsősorban a szalicilsav maró, gyomorirritáló jellege okozna problémákat. Ezért is számított a XIX. század végén hatalmas kémiai bravúrnak az, amikor német vegyészek előállították a szalicilsav - számos szempontból kedvezőbb tulajdonságú - származékát, az acetilszalicilsavat. Bebizonyosodott, hogy a szalicilsav acetilezésével nyert acetilszalicilsav hatásos láz- és fájdalomcsillapító, illetve gyulladáscsökkentő hatóanyag, ami mellőzi a szalicilsav erősen maró jellegét. A kedvező tulajdonságai miatt az acetilszalicilsavas tablettákat már dédnagyanyáink is használták, és a népszerűsége azóta is töretlen.

Mit vegyünk be, ha fáj a fejünk?

3 az 1-ben: fájdalomcsillapító, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő
Az acetilszalicilsav ,,univerzális" fájdalomcsillapító hatóanyag, ami az ízületi fájdalmak (pl. reumatikus panaszok) csillapítására épp úgy alkalmazható, mint a fejfájás, a fogfájás vagy a menstruációs fájdalom enyhítésére, vagy a meghűléssel együtt járó fájdalmak (pl. torok- és fejfájás) mérséklésére. Emellett, az acetilszalicilsav lázcsillapítóként is hatásos. Sőt, az acetilszalicilsav gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ami a gyulladással is társuló fájdalmaknál előnyösen kihasználható.

Míg fájdalomcsillapító hatóanyagból többféle létezik, nem minden fájdalomcsillapító hatóanyag rendelkezik jelentősebb gyulladáscsökkentő hatással. Példaként hozható a fájdalom- és lázcsillapító hatású paracetamol, ami csak minimális gyulladáscsökkentő hatással bír.

Mit érdemes tudni az acetilszalicilsav alkalmazásáról?
Az acetilszalicilsav sokoldalú alkalmazhatósága miatt méltán érdemel helyet a házi patika szerei között. Az acetilszalicilsav alkalmazását illetően azonban tekintettel kell lenni néhány körülményre! Mint az a betegtájékoztatókból kiderül, az acetilszalicilsav napi adagja általában 1-3 alkalommal bevett 500-1000 mg, a napi 4000 mg-ot azonban nem szabad túllépni. Az acetilszalicilsavas patikaszerek csak 12 év felettieknél alkalmazhatók, és terhesség alatt, különösen a harmadik trimeszterben kerülendő az adagolása.

Bár az acetilszalicilsavas gyógyszerek döntő része vény nélkül megvásárolható a gyógyszertárakban, szedésük előtt egyeztetni kell a gyógyszerésszel vagy a kezelőorvossal. Bizonyos alapbetegségek (gyomor- vagy nyombélfekély, asztma) megléte, illetve egyes gyógyszerek (pl. véralvadásgátlók) szedése esetén ellenjavallt vagy óvatosságot igényel az alkalmazása.

Szerző : Dr. Budai Marianna PhD. Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Epson só méregtelenítő hatásairól
  2019-10-01 12:18:45, kedd
 
  Ez a fürdő kezeli a test savasságát, a bőr problémáit és még az ízületi fájdalmakat, izomgörcsöket is megszünteti:

Egyszóval maga a csoda.

A méregtelenítő fürdő olyasmi, amit időről időre mindenkinek alkalmaznia kellene. A legjobb ha magnéziumsóval, más néven keserűsóval vagy Epsom sóval, amely segít eltávolítani a szennyező anyagokat a szervezetünkből, ugyanakkor bőséges különféle egészségügyi előnyökkel jár, és jó esgészséget biztosít, ha rendszeresen használjuk.

Ma egy továbbfejlesztett fürdőkombinációt fogunk bemutatni: Epsom só integrálva himalája sóval! Amikor ez a kettő keveredik, segíthet bennünket bizonyos egészségügyi problémák leküzdésében. Nem okoznak mellékhatásokat, nem rendkívül költségesek és igen hatékonyak így együtt.

Epsom só

Az Epsom-só egy vízben oldódó ásványi vegyület, amely magas szulfát- és magnéziumszinttel rendelkezik. Úgy néz ki, mint a sókristály. De vigyázz a keserűsó megvásárlásakor, mivel mezőgazdasági vagy élelmiszer minőségű is lehet.

Bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk. A keserűsófürdőben a szulfát és az ásványi anyagok össze vannak építve, és a bőrön keresztül megszabadítanak minden mérgező anyagtól. A bőrön keresztül és növeli a test szulfát- és magnéziumszintjét. Számtalan tanulmány bizonyította, hogy a magnéziumszint megnövekedett az Epsom sófürdő után. Ráadásul nem okoz mellékhatásokat! - írja a Szupertanácsok.

Himalájasó

A himalájasó a világ egyik legtisztább sója. Sok ásványi anyagot juttat a testbe, amelyek nélkülözhetetlenek számunkra. Ha beleülsz az ilyen keserűsó-himalájasó fürdőbe, úgy érzed, mintha pozitív energia venne körül. A bőrön át az összes ásványi anyag és só felszívódik, és azonnal felszívja a szervezet őket.

A sós fürdő egészségügyi előnyei

Fokozza a véráramot
Felgyorsítja a duzzanat, a kis vágások, zúzódások, megrándult vagy szakadt izmok és szalagok gyógyulását
Csökkenti a savasságot és segíti a test pH-szintjének egyensúlyát
Csökkenti a menstruáció előtti tüneteket (puffadás, migrén, görcsök).
A bőrön keresztül eltávolítja a mérgező anyagokat.
segíthet olyan bőrbetegségek kezelésében, mint a kiütések, ekcéma, pszoriázis, pattanás és száraz bőr.
Javítja a légutakat.
Nyugtatja a napégést és a rovarcsípéseket.
Megszünteti az ízületi problémákat és az izomgörcsöket.
Elősegíti a jobb alvást, lazítja az izmokat és minimalizálja a feszültséget.
Tisztítja és táplálja a testet fontos ásványi anyagokkal.
Hogyan kell használni ezt a szuper méregtelenítő sófürdőt?

Dr. David Jockers szerint a só mennyiségét az egyén súlya alapján kell meghatározni. Íme néhány mennyiség, amelyet egy standard méretű kádhoz kell adni. 25-30 liter vizet kell alkalmazni.

Epsom-só mérések:

40 kg alatti gyermekek: 1/2 csésze.
45-60 kg közötti emberek: 1 csésze.
Egyének 60-80 kg között: 1 1/2 csésze.
80-100 kg közötti emberek: 2 csésze.
Először szokjunk hozzű a keserűsós fürdőhöz, csak később vegyítsük ezt a himalájasóval. Ne használjuk fel ezt a sót égési sérülések, nyílt sérülések, szív- és érrendszeri problémák esetén, vagy terhesség idején. Ha hosszú ideig szedsz bizonyos gyógyszereket, előbb beszélj orvosoddal, mielőtt elkezdenéd az ilyen méregtelenítést.

Először mosd ki a kádat. Ezután töltsd tele körülbelül 37 Celsius fokos meleg vízzel. Ez elegendő mindkét típusú só feloldásához. Ügyelj arra, hogy a víz ne legyen túl forró, különösen magas vérnyomás esetén!

Ne adj hozzá olajakat vagy szappant. A sófürdő használata után ne mosakodj! Csak törölközz meg.

Mielőtt beülsz a kádba, csak könnyű és egészséges ételeket fogyassz. Ez megakadályozza, hogy leessen a vércukrod vagy a gyomrod rendetlenkedjen.

Hidratálnod is kell. A kezelés előtt és a fürdés után sok vizet kell fogyasztani. Fogyassz egy üveg vizet, miközben fürdesz! Elő lehet venni valamilyen zenét, hogy jobban lazítson.

Ügyelj arra, hogy legalább 40 percig a vízben marad. A testnek elegendő ideje lesz arra, hogy hatékonyan felszívja az ásványokat a sókból.

Kicsit szédülhetsz. Először engedjed le a vizet, majd ezt követően fokozatosan szállj ki a kádból.

Előfordulhat, hogy a kádban a víz valóban tejszerű színű lesz, amikor befejezed a fürdést. Az egészségedtől függ. Ez azért történik, mert a mérgező anyagok távoznak a testből.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Tüdő betegségeire
  2019-10-01 12:14:09, kedd
 
  9 növény, ami visszafordítja a tüdő károsodását, megvéd a fertőzéstől, és segíti a tüdő működését :

Valahányszor felmerül egy köhögés, hideg, vagy orrdugulás, nem éri el az egyes kereskedelmi gyógyszert a szekrény előtt próbálja kezelni a problémát természetesen.

Számos természetes gyógynövények és a növények, amelyek nyugtatják a tüneteket, és megakadályozzák a további szövődmények.

Ez a kilenc közül erősíti az immunrendszert, elősegíti az egészséges tüdő és harcot megfázás és fertőzések:

Borsmenta
A borsmenta tartalmaz mentolt, ami nagyban egyszerűsíti a légzés, és ellazítja az izmokat a légutakat. Ugyancsak jó torlódás és gazdag antioxidánsokban, amelyek megakadályozzák a számos betegség.

Osha Root
Ez gyökér őshonos a Rocky hegyvidéki területen, és tartalmazza a kámfor és más vegyületek, amelyek támogatják a tüdőt, boost forgalomba őket, és ezáltal segíti a légzést.

Eukaliptusz
Eucalyptus tartalmazza számos köhögés cukorkák és köhögés elleni szirupok, mert tartalmaz cineol, egy vegyület, amely küzd torlódások, csillapítja a köhögés, és kezeli a gyulladás a sinus részeket. A antioxidánsok erősítik az immunrendszert.

útifű levél
Útifű levél is erős antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságai, így csillapítja a száraz köhögés, kezeli a tüdő irritációk és megfázás, és elősegíti a nyálka termelést a tüdőben.

Zsálya
Sage illóolajok és zsálya tea rendkívül kedvező esetében légúti megbetegedések és tüdő problémák. A belégzésével aromás tulajdonságú törli az orrmelléküregek és csillapítja tüdő problémákat.

édesgyökér
Édesgyökér tisztítja a gyulladt nyálkahártya és erősíti az immunrendszert, és különösen előnyös az a gyomor, a tüdő, és a torok. Segít a szervezetnek eltávolítani a nyálkát, és megnyugtatja a torok irritáció.

Kakukkfű
Ez a közös gyógynövény lehet használni a harcot mellkasi torlódás, köszönhetően a nagy teljesítményű fertőtlenítő illóolajok. Kakukkfű olaj egy természetes antibiotikum, és anti-gombás. Drinking kakukkfű tea is segít megtisztítani a baktériumok és vírusok a harcot a szervezetben a fertőzés.

Molyhos ökörfarkkóró
Molyhos ökörfarkkóró hatékonyan törli a túlzott mennyiségű nyálka a tüdőben, tisztítja a hörgők, és csillapítja a gyulladás a légutak. A levelek és virágok használják előállítására hatásos növényi kivonat.

Oregano
A vitaminok és tápanyagok ezen a szántóföldön erősíti az immunrendszert. Ugyancsak magas carvacrol és rozmaringsavat, ami jár, mint a természetes duzzanatát csökkentő és csökkenti a hisztamin. Támogatja az egészségügyi, a légutakat és segít légáramlást az orron.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Citromfűta gyógyhatásairól
  2019-10-01 11:44:12, kedd
 
 



A citromfű tea egészségre gyakorolt jótékony hatásai:
Habár a gyermekek számára nem biztonságos a fogyasztása, a citromfű kiváló alternatív és kiegészítő gyógymódot jelenthet sokféle egészségügyi problémára.

1. Megfelelő emésztés:
A citromfű olyan fertőtlenítő vegyületeket tartalmaz, amelyek hatékonyan elpusztítják a parazitákat és azokat a káros baktériumokat, amelyek a belekben élnek. Hozzájárul a megfelelő emésztéshez, mivel a végbélben segíti a ,,jó" baktériumok elterjedését. Ezzel számos emésztési probléma kezelhető vele, például a gyomorégés, a székrekedés, a gyomorrontás, a puffadás, a hasmenés, hányás és gyomorgörcsök. Antimikrobiális tulajdonságai miatt azonnali enyhülést nyújt a gyomor-bélhurut tüneteire. Ha biztosítani akarja az egészséges emésztést, fogyasszon rendszeresen citromfű teát.

Ezt a gyógynövényt leggyakrabban az ázsiai ételek elkészítésénél használják, mivel számos ételt fűszereznek vele. Tápanyagtartalmát tekintve található benne folsav, magnézium, cink, A- és C-vitamin, réz, foszfor, vas, kalcium, kálium és mangán. Kis nyomokban B-vitamint is tartalmaz.

2. Tisztít és méregtelenít:
A belső szervek tisztítása és méregtelenítése fontos feladat, ha azt szeretné, hogy a belső szervei a lehető legjobban működjenek. A citromfű tea rendszeres fogyasztásával biztosítható, hogy a belső szervek nem csak megtisztulnak, hanem méregteleníthetőek is. Vizelethajtó hatása miatt megszabadít a húgysavtól, a méreganyagoktól és a ,,rossz" koleszterintől, ami a szervezetben található. Ezáltal növeli a vizelés gyakoriságát és mennyiségét, így a vesék is könnyebben tisztulnak és megfelelőbben működnek. Ezenkívül a citromfű tea megtisztítja az epét, a májat és a hasnyálmirigyet, így fontos szerepet játszik a vérkeringés serkentésében. Összességében, a citromfű tea segít megszabadulni a szervezetben található összes káros anyagtól.

3. Rák:
Egy izraeli kutatás szerint, amelyet professzor Yakov Weinstein és Dr. Rivka Ofir, az Immunológia és Mikrobiológia Intézettel együtt vizsgáltak, a citromfű lehetséges, hogy felveheti a harcot a rákkal. Egy alternatív gyógymódokkal foglalkozó oldal szerint a Ben Gurion egyetemen 2006-ban felfedezték, hogy a citrom illatú anyagokban (mint például a citromfű) megtalálható bizonyos vegyületek elpusztítják a rákért felelős sejteket, viszont nem károsítják az egészséges sejteket. A kutatás szerint a citromfű aromája lehet a felelős azért, hogy a rákos sejtek elpusztítják önmagukat a programozott sejthalál (apoptózis) folyamatán belül.

4. Enyhíti a menstruációs görcsöket:
Sok milliónyi nőnek kell szembenéznie a menstruációs görcsökkel, amely a menstruáció előtti és alatti időszakban megjelenhetnek. Ha viszont rendszeresen, napi kétszer forró citromfű teát fogyaszt, enyhítheti a menstruációs görcsöket. A citromfű pattanás elleni tonikként is használható, így kezelhetőek vele a menstruációs hormonváltozások eredményeképp kialakuló pattanások is.

5. Fertőtlenítő hatású:
A citromfű erős fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, a kutatók szerint pedig erősebb, mint a streptomicin és a penicillin. A citromfű tea rendkívül hatékonyan használható a nyelvcsap fertőzések kezelésének részeként. Az Amerikai Gyógynövény Társaság szakértője, Kathi Keville szerint a citromfűvel hatékonyan leöblíthető és lemosható az olyan bőr, amely fekélyekkel vagy bármilyen más bőrfertőzéssel fertőzött.

6. Fertőzés:
Egy cikk szerint, amelyek egy brazil, fertőző betegségekkel foglalkozó magazinban írtak, a citromfű teával megállítható bizonyos típusú fertőzések terjedése és fejlődése. A cikk azt állította, hogy a citromfűvel lehetőség van a gombás fertőzések kezelésére, habár még klinikailag nem bizonyították a citromfű ilyen téren való hatékonyságát.

7. Antidepresszáns:
A citromfű tea enyhíti a stresszt és a kimerültség tüneteit, például a fejfájást, a test fájdalmát, ezenkívül megfiatalítja az egész szervezetet. Finom aromája és illata javítja a kedvet, ellazít és boldoggá tesz, ezáltal segít kialakítani a pozitív és egészséges hozzáállást. Használható magában vagy más aromás teák kombinációjában is, mint amilyen a jázmin- vagy kamilla teák.

8. Antioxidánsok:
Amikor a szabadgyökök reakcióba lépnek a proteinekkel, a sejtekben lévő DNS komoly, krónikus betegségek kialakulásához vezethet, mint amilyen az Alzheimer-kór. A citromfűben található antioxidánsok azonban megállítják ezt a reakciót és megakadályozzák az ilyen komoly betegségek kialakulását. Természetes vizelethajtó hatásuknak köszönhetően a hasnyálmirigyek és a máj egészséges marad, így szabályozható és normál szinten tartható vele a koleszterinszint.

9. Megfázás és influenza ellen:
A megfázás és az influenza gyakori problémák, amelyek mindenkit rendszeresen érintenek. Ha viszont minden nap rendszeresen elfogyaszt egy pohár citromfű teát, távol tarthatja ezeket a problémákat. A citromfű gombaölő és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a szervezet fel tudja venni a harcot az olyan tünetekkel, mint a láz, köhögés, megfázás és influenza. Mivel gazdag C-vitaminban, jó hatással van az immunrendszerre és segít legyőzni ezeket a fertőzéseket.

A citromfű enyhíti az ízületi és izomfájdalmakat, valamint kezelhető vele az influenza és megfázás miatt fellépő fejfájás. A citromfű teával hatékonyan megszüntethető a nyálka képződése, és csökkenthető bármiféle légzési probléma. Ezáltal különösen az asztmás és hörgőhurutos betegekre van jó hatással.

A citromfű teát a következő módon készítheti el:
Forraljon fel 3 fokhagymát, egy kis fahéj rudat, 1 evőkanál őrölt kurkumát és citromfű szálakat egy csésze tejben.
Szűrje le és igya meg.
Fogyassza legalább naponta egyszer.

10. Gyulladásgátló:
Mivel a citromfű enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást, rendkívül hatékonyan kezelhető vele a reuma, ízületgyulladás, köszvény, degeneratív ízületi gyulladás és más ízületi fájdalmak. A citromfű gyulladásgátló vegyületei korlátozzák egy bizonyos anyag enzimatikus aktivitását, amely fájdalmat és gyulladást idéz elő, főként az ízületeknél. Készíthet speciális gyógynövényes keveréket citromfűből, kókuszolajból és citromfű olajból 2:1 arányban. Ezzel a keverékkel dörzsölje be az ízületeket és más érintett területeket, így csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást. A legjobb eredmény elérése érdekében fogyasszon rendszeresen citromfű teát. Az olaj rendszeres használatától és a tea rendszeres fogyasztásától a javulás már egy hét elteltével érzékelhető lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Bruno Ferrero hat tanácsa a meghallgatásról
  2019-10-01 11:32:49, kedd
 
  Gyakran halljuk, hogy a jó kapcsolat kulcsa a kommunikáció, de ne felejtsük el, hogy a jó kommunikáció titka a meghallgatás. Íme hat tipp a gyakorláshoz, hogy másokat jobban megértsünk.

1. Hozz létre alkalmas környezetet

A szavak nem az egyetlen elem. Gyakran nem is a legfontosabbak. A légkör, a környezet, a gesztusok, a ragaszkodás, a csend, a szemek, az arc nem egyszerű keret. Például állásinterjún a jelölt külső megjelenése szinte mindig dönt a találkozó eredményéről.

"Hagyd, hogy a növendékek szabadon fejezzék ki gondolataikat" - mondta Don Bosco munkatársainak. Ragaszkodott hozzá: "Hagyd őket sokat beszélni!" Don Bosco elsősorban a "meghallgatás" példája volt. Egy híres fénykép a fiúk gyóntatása során mutatja be: az egész lényével hallgatja a gyereket, szinte elnyeli a figyelmével.

Az Életrajzi emlékekben olvassuk: ,,Sok és komoly elfoglaltsága ellenére mindig készen állt arra, hogy atyai szívvel fogadja szobájában azokat a fiatalokat, akik személyes meghallgatást kértek tőle. Éppen ellenkezőleg, azt akarta, hogy nagy családiassággal kezeljék őt, és soha nem panaszkodott az indiszkréció miatt, bár néha zavarta. Mindenkinek teljes szabadságot adott rá, hogy kérdéseket tegyenek fel, letegyék a terheiket, védekezzenek, mentséget keressenek...

Ugyanazzal a tisztelettel fogadta őket, amellyel a nagy urakat kezelte. Meghívta őket, hogy üljenek a kanapéra, miközben ő az asztalnál ült, és a legnagyobb figyelemmel hallgatta őket, mintha minden dolog, amivel felhozakodtak, nagyon fontos lenne..."

A legtöbb szülő úgy gondolja, hogy meghallgatja gyermekeit. Egyszerű és nyilvánvaló tevékenységnek tűnik. Mégis, hányszor hallgat az anya és az apa igazán és őszintén, teljes figyelmet fordítva arra, amit gyermekei mondanak, vagy megpróbálnak mondani?

Összpontosíts a másik szavaira
A meghallgatás legjobb módja az, ha a másik szavaira összpontosítunk, anélkül, hogy mást tennénk, vagy egy másik témára gondolnánk. A sietés egyik jele, amely korunk embereit érinti, a növekvő képtelenség arra, hogy a szemünkkel kommunikáljunk. Az emberek közötti kapcsolatok megsokszorozódtak: internet, e-mail, mobiltelefon... És elfelejtjük a legegyszerűbb kapcsolatot: a szemkontaktust.

Don Bosco a következő szavakkal foglalta össze nevelési módszerének egyik sarokkövét: ,,Mindig érezzék magukon elöljáróik pillantását." Ez természetesen nem a rendőrségi típusú megfigyelést jelenti, hanem a szemmel tartás módját, amely azt kommunikálja: "Te tényleg érdekelsz engem. Megérdemled a teljes figyelmemet ".

Azért legyél jelen, hogy meghallgass, ne azért, hogy válaszolj
Az aktív meghallgatás azt is jelenti, hogy megtanulunk csendben maradni, hallgatni a másik beszédét, a figyelmünket a másik személyre összpontosítani és vigyázni, hogy ne adjunk tanácsot, vagy keressünk megoldást, amíg a másik beszél.

Képzeljünk el egy tanárt, akinek újra kell motiválnia a diákot, aki kimaradt az órákról. Megérkezik az osztálytanács, és a kérdéses hallgató megpróbálja (nehezen) elmagyarázni, mi történik vele. De a tanárok félbeszakítják őt azzal, hogy tanácsot adnak neki, hogy mit tegyen. A valóságban a hallgató egyszerűen szeretné, ha megértenék azt, amit el próbál mondani.

"Beszélek, beszélek, de senki nem figyel rám" - morogja Corinna (8 éves). És Giuditta (7 éves): "Aztán este, az ágyban, mindenkinek hátat fordítok, a fal felé fordulok és hozzá beszélek, mert legalább meghallgat." A javítóintézet interjújában egy fiatalember keserűen mondta apjának: "Apu, tudod, hogy húsz év alatt most először hallgatsz rám?"

Töröld le az érzékelő szűrőket
Ez azt jelenti, hogy tegyük félre az érzelmeket és a személyes vágyakat. A legnagyobb veszély az, ha azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk. Például: "Csak lusta... Itt fekszik... Ez ijesztő..." Ha mérgesek vagytok, nyugodjatok meg. Ha nem érinti meg a szíveteket az, amit hallottatok, tegyétek félre a csalódást vagy az aggodalmat.

Fogalmazd újra a kapcsolattartásod legfontosabb frázisait
Ellen kell állni a kísértésnek, hogy megnyugtassuk, indokokat keressünk, igazoljuk vagy prédikáljunk. Ehelyett próbáljátok elképzelni mit érez a gyermek abban a pillanatban.

Ne ismételjétek meg a szavait. Például, ha a lányod azt kiabálja, hogy te vagy a legrosszabb anya a világon, nem segít, ha megállapítod: ,,Azt gondolod, hogy én vagyok a legrosszabb anya a világon." Nem igazán hiszi ezt, csak azért mondja, hogy reakciót váltson ki. Megfelelő válasz lehet: "Talán dühös lettél, mert nem akarom, hogy az új ruhádat vedd fel az iskolába." Ne minimalizálj. Ne ragaszkodj valamihez. Időnként, még akkor is, ha megértette a jelet, a gyermek nem akarja beismerni egy bizonyos érzelemét. Ne légy makacs. Nem számít, egyetért veled vagy sem. A reflektív hallgatás célja nem egy vallomás kicsikarása, hanem segít a másiknak, hogy érezze, meghallgatják, megértik és elfogadják, hogy együtt tudjon élni az érzelmekkel, és szóban, ne pedig cselekedetekkel fejezze ki őket.

Képzeld magad az ő helyébe, ha együtt szembesültök egy problémával
Ez egy értékes lépés. Az aktív meghallgatás segít tisztázni a helyzetet. A beszélgetőpartner úgy érzi, megértik, és ez megnyugtatja. Általában pozitívan válaszol a kérdésre: "Mit fogsz csinálni?"
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Méregtelenítés hagymapakolással
  2019-10-01 10:57:10, kedd
 
 



A betegségek a talpadon át távoznak, tedd meg ezt a szívességet a testednek.

Készítsd el ezt a csodálatos kezelést lefekvés előtt, és az éjszaka alatt kihúzza a betegségeket a testedből...
Antibakteriális, gyulladásgátló hatású és serkenti a vérkeringést. Segít kihajtani minden mérget a testből.A legfontosabb része a kezelésnek a hagyma. A bőrön keresztül a hagyma mélyen behatol a véráramba, és így tisztítja meg a vért. Először fel kell vágni a hagymát vékony szeletekre, és várj néhány percig, vagy amíg a hagyma leve megjelenik a hagyma szeleteken.

Ezután tedd a hagymaszeleteket a lábadra. Ezután tekerd be a lábad egy átlátszó fóliával, és húzz rá vastag zoknit. Használj gyapjúzoknit, mert fontos, hogy meleg legyen. A fólia bent tartja a kellemetlen szagokat.

Ha a bőröd érzékeny, zsíros krémmel vagy mandulaolajjal kend be a lábad, mielőtt ráteszed a pakolást.Reggel, amikor felkelsz, vedd le a zoknit, és távolítsd el a pakolást. Aztán mossad meg a lábad hideg vízzel, majd húzz fel megint gyapjú zoknit, hogy melegen tartsa a lábat. Ekkor a vér elkezd gyorsan keringeni. Ez a kezelés különösen hasznos azok számára, akik a cukorbetegségtől és a rossz vérkeringéstől szenvednek. A náthát, influenzát is megszünteti, lehúzza a lázat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Magnéziumtartalmú ételek
  2019-10-01 10:32:55, kedd
 
 



MAGAS MAGNÉZIUM TARTALMÚ ÉTELEK, AMELYEK AKÁR MÁR MA ESTE AZ ÖN TÁNYÉRJÁN LANDOLHATNAK!
A természetes magnéziumforrások ugyanolyan fontosak a mindennapokban, mint a magnézium - elsősorban bőrön át - mesterséges pótlása. A kínai orvoslásban gyakran ,,csodálatos ásvány" néven említett könnyű fém olyan nélkülözhetetlen a szervezetnek, mint a víz vagy a levegő. Már néhány grammnyi magnézium is több száz biokémiai reakcióban vesz részt: közreműködik az energiaháztartás, a szív- és érrendszeri folyamatok szabályozásában, az erős csontok, fogak, a ragyogó bőr, a kiegyensúlyozott hormonháztartás, az egészséges idegrendszer megteremtésében.

Fedezze fel, milyen természetes magnézium tartalmú ételek elérhetőek Öntől egy karnyújtásnyira!

MAGNÉZIUMFORRÁSOK TOPLISTÁJA - AZ 5 LEGHASZNOSABB TERMÉSZETES MAGNÉZIUMFORRÁS
Miben van magnézium? Rengeteg természetes magnéziumforrás létezik, amelyeket az élelmiszercsoportok szerint rangsorolhatunk. Magnéziumban gazdag élelmiszernek alapvetően öt csoportot nevezhetünk: a zöldségek és gyümölcsök többségét, az olajos magvakat, a teljes kiőrlésű gabonaféléket, a hüvelyeseket és a számos halfélét.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 1: ZÖLD LEVELES ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK
Köztudott, hogy a zöldségek és gyümölcsök színe gyakran tanúskodik a bennük lévő ásványi anyagok mértékéről. A klorofillban gazdag, sötétzöld színű növények, mint az avokádó, spenót, sóska, vagy a búzafűlé nemcsak, hogy nagyon szépek és vonzzák a tekintetet, de magnéziumban kimagaslóan gazdag élelmiszerek is egyben. A különböző káposztafélék szintén kiváló magnéziumforrások, elkészítésük során azonban érdemes odafigyelni, hogy a lehető legkevesebb hőkezeléssel - elsősorban párolással - készüljenek, a minél magasabb magnéziumszint megtartása érdekében. Ha pedig szeretne magas magnéziumtartalmú gyümölcsöt enni, a banán, alma, körte és a citrusfélék a legjobbak, főleg ebben a nyári melegben.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 2: OLAJOS MAGVAK
A telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdag csonthéjasok családjának tagjai többek között a mandula, dió, földimogyoró, pisztácia, a kesu-és makadámdió, a napraforgómag, tökmag, lenmag, fenyőmag. Akár önmagukban, főétkezések között 1-1 maréknyi mennyiségben, akár egy recept vagy müzli részeként fogyasztjuk, máris sokat tettünk szervezetünk természetes magnézium ellátásáért. Azonban ügyeljünk arra, hogy lehetőleg a sótlan változatot válasszuk.

Tudta? 100 gramm mandulában 268 mg magnézium van, emellett pedig értékes aminosavakat és többféle ásványi anyagot, B- és E-vitaminokat is tartalmaz.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 3: TELJES KIŐRLÉSŰ GABONAFÉLÉK
Valószínűleg Ön számára sem újdonság, hogy a teljes kiőrlésű gabonafélék az egészséges táplálkozás alappillérei közé tartoznak. Rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést, lassú felszívódásúak, a magnéziumon túl pedig számos más ásványi anyagot és többféle vitamint is tartalmaznak. Rozs, hajdina, korpa, zab, barna rizs, quinoa, bulgur, köles, tönkölybúza, árpa - mind mind remek választás!

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 4: HÜVELYESEK
Igazi energiabombák ezek a könnyen és olcsón elérhető növények, amelyek kiváló alapanyagot szolgáltatnak egyszerű, egészséges és gyors alapreceptekhez, hiszen a bab, lencse és borsófélék magas magnézium, vas, cink, kálium és fehérjetartalmúak. Pozitív hatással vannak a vérkeringésre és vérnyomásra, alacsony glikémiás indexűek, fogyasztásuk cukorbetegenek is javallott.

Tipp: ha hüvelyesekről beszélünk, nem csak a hagyományos főzelékreceptekre érdemes gondolni, hiszen számtalan krém, saláta, rakott étel is elkészíthető belőlük - nagyrészt maximum félóra alatt.

MAGAS MAGNÉZIUMTARTALMÚ ÉTELEK 5: HALAK
Az Omega 3-ban és vitaminokban gazdag tengeri halak, mint a makréla, a tonhal és a lazac szinte már szuperélelmiszereknek számítanak, annyira gazdagok tápanyagokban, emésztésük mégis könnyű. A magnéziumban dús vízi lények közé tartoznak a különböző rákfélék is, fogyasztásuk hetente 2 alkalommal javasolt.

+1 bónusz extra magnézium forrás: jó minőségű étcsokoládé!

A magas kakaótartalmú csokoládé szintén számos kiváló egészségbarát tulajdonsággal bír, hiszen tele van antioxidánsokkal, flavonidokkal és kiváló ásványi anyagokkal, így magnéziummal is! De vigyázat: túl sokat egyszerre ne fogyasszon belőle.

átható, hogy a magas magnéziumtartalmú élelmiszerek nem elérhetetlenek, és vannak köztük igazán pénztárcabarát megoldások is.

Törekedjen Ön is arra, hogy étrendjének alapja magnéziumban dús élelmiszercsoportokból álljon, de emellett érdemes extra magnézium bevitellel is javítania életminőségén!

Különösen akkor, ha sokat stresszel, alvászavarokkal küzd, rendszeresen sportol, babát vár, vagy 60 év feletti. Használja ebben az esetben is a természetes, bőrön át felszívódó
Forrás :Link
Megjegyzés : részemről : pattogatott vagy puffasztott amaránt . Tatralmaz káciumot magnéziumot , vasat . Javasolt napi mennyisége nagyon csapott evőkanál . Fél éven belül javítja az osteoporozist is, természetes , jó felszívódás esetén valóban jól működik. Evőkanál mennyiséget meghaladó adagban kissé megmozgathatja a beleket - de hasmenést nem okoz. ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Csodaszerek, hihetetlen gyógyulások: így vernek át minket
  2019-10-01 10:21:16, kedd
 
  Szerző: WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró Internetes csalás.

Ismerős a fogalom? Évről évre egyre többen esnek bele, mégis létezik a jelenség. De honnan tudhatjuk, hogy egy honlap megbízható vagy átverés? Mikor használják ki egészségi állapotunkat? Kik vannak a legnagyobb veszélyben? Utánajártunk!

Tény: az internetes csalások fénykorukat élik. És ez nem is olyan meglepő, ha belegondolunk abba, hogy manapság alig van olyan háztartás, ahol ne lenne internet. A 21. században a technológiai újítások hihetetlenül gyorsan bekövetkeznek, ezért a felhasználóknak nem mindig egyszerű tartani a lépést. A csalók célközönsége éppen ezért legfőképp sok szabadidővel rendelkező, ám az online világban kevésbé jártas emberek.

A csaló honlapok jellemzői Általában valamilyen csodaszert próbálnak eladni a gyógyulás vagy a fiatalság megőrzésének reményében. Ám mindig vannak gyanús jelek, amelyek arra engednek következtetni, hogy átveréssel állunk szemben. Nem csupán az a csalás, ha semmit sem kapunk a pénzünkért, hanem az is, ha többet állít a honlap a termékről, mint amit valójában tud. Előfordulhat, hogy a vevő megkapja az árut, ám - nem megbízható forrásból beszerezve - jó eséllyel hatástalan terméket kap a pénzéért cserébe.

Fontos tudni, hogy Magyarországon gyógyszert az interneten is csak valódi patikák forgalmazhatnak, így amennyiben a webshop mögött gyógyszertár áll, ugyanannyira bízhatunk egy vásárlásban, mintha személyesen mennénk be a patikába.

Amennyiben nem patikai oldalról van szó, akkor különböző vitaminokat, étrend-kiegészítőket, kozmetikumokat szerencsére az esetek többségében szintén nyugodtan vásárolhatunk. Sok más, elsősorban külföldi oldalakról forgalmazó weboldal esetében azonban ez nincs így!

Van több olyan jel, ami alapján egyértelműen azt lehet tanácsolni, hogy semmiképp ne vásároljanak ezeken az oldalakon: Ha a weboldal üzemeltetője vagy az áru forgalmazója rejtőzködik, nem azonosítható és nehezen elérhető. A csaló honlapok esetén nem lehet tudni, hogy a forgalmazónak mi a pontos címe, adószáma, ki a felelős személy, hogy érhetőek el, melyik országban üzemeltetik a weboldalt, hol lehet panaszt tenni. Amennyiben valaki reklamálni szeretne, akkor a forgalmazó pontos ismerete nélkül nem lehet hova fordulni, a fogyasztóvédelem is tehetetlen.

A csaló honlapok leggyakrabban egy Európai Unión kívüli országban működtetik honlapjukat és vállalkozásukat, hogy ne lehessen utolérni őket.

Ha a honlapon hivatkozott "szakértő" nem valós orvos, semmilyen más információt nem lehet róla tudni, kizárólag abból áll a ,,tevékenysége", hogy az adott terméket ajánlja.

Ha a hivatkozott "orvosokra" rákeresünk a Google-ben (pl. Hajdu Richárd professzor), akkor rendszerint kiderül, hogy semmit sem lehet tudni egy ilyen nevű orvosról, nincs munkahelye, rendelése, nincsenek tudományos publikációi, nem is létezik.
Ma már minden tudományos intézménynek, szakmai szervezetnek van honlapja, így egy gyors kereséssel ellenőrizhető, hogy valóban megbízhatunk-e az ajánlókban.

Ha a terméket ajánló "vásárlók", kommentelők szintén kitalált személyek, illetve egy időszakban keletkeztek a hozzászólások. A képek általában bárki által megvásárolható fotók, amelyeken modellek láthatóak, ám ezt egy átlagos internetező nehezebben tudja ellenőrizni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 11949
  • e Hónap: 25698
  • e Év: 230399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.