Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Aleppó érseke elítélte a török katonai offenzívát Szíriában
  2019-10-12 14:49:54, szombat
 
  Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke rettenetesnek nevezte az elmúlt két nap történéseit, amelyek ismét ártatlan életeket követeltek.
A humanitárius krízis súlyosbodása és további civil áldozatok lesznek a következményei a török hadsereg és szíriai szövetségeseik támadásának, amelyről az október 9-i, szerda délutáni hírek tájékoztattak.
Az Eufrátesztől keletre, Szíria északkeleti részén zajló hadművelet a kurdok ellenőrzése alatt álló terület ellen zajlik. Jean-Clément Jeanbart érsek a SIR hírügynökségnek kifejezte, attól tart, a támadásnak vérfürdő és az ártatlanok halála lesz a következménye.
Tegnapi híradások szerint a török előrenyomulás első napja máris gyermekáldozatokat követelt.
A török kormány arra hivatkozott, azért támadja meg a kurd milíciák irányította szír területet, hogy ezáltal egy ,,biztonsági zónát" hozzon létre. Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke rámutatott, habár Törökország ezt ,,Béke tavasza“ hadműveletnek nevezi, ennek ellenére nem más, mint további erőszak forrása, amelyből már eddig is éppen elég volt.
Azzal kapcsolatban, hogy a török elnök szerint ezzel megakadályozzák, hogy egy ,,terrorfolyosó“ jöhessen létre, Jeanbart érsek elmondta, aggasztónak látja a helyzetet, mert ezzel éppenhogy egy területen kívüli sziget jön létre egy nemzet területén belül. A negyven kilométer széles biztonsági zóna a Szíria és Törökország közti határ teljes hosszában húzódna. Amellett, tette hozzá Aleppó érseke, Szíria egyik nyersanyagokban leggazdagabb területéről van szó, ahol víz, olaj, gáz és termékeny földek találhatók.
Törökország át akar telepíteni saját területéről mintegy kétmillió szíriai menekültet az újonnan kialakított biztonsági zónába - ez Jean-Clément Jeanbart érsek szerint ,,demográfiai földrengéssel“ fenyeget. A kurdok elűzése otthonaikból, földjükről súlyos belső feszültségeknek ágyaz meg. Ezt embertelennek tartja a melkita érsek, aki szerint még mindig lehetséges a vitatott kérdések más módon való rendezése.
Az érsek szerint a katonai megoldás, amelyet a török vezetés választott, számtalan ártatlan áldozat halálához vezet, a kurdok pedig nem fogják megadni magukat, hanem harcolnak a végsőkig.
,,Bízom benne, hogy újra lehet még kezdeni a párbeszédet, és békés megoldást találni, olyan kompromisszumot, amely biztonságos megoldást jelent minden érintett számára“ - fejezte ki végezetül Aleppó érseke.

Forrás és fotó: Vatican News
Magyar Kurír

*
- Az aleppói melkita érsek köszönetet mondott a Vatikánnak és Magyarországnak.
Jean-Clement Jeanbart, a szíriai Aleppo görögkatolikus érseke a Vatikáni Rádió olasz nyelvű adásának adott interjújában beszámolt a segélyprogramokról, amelyekkel a városban maradt keresztény családokat támogatják.
,,Elismerés kell, hogy illesse Magyarországot, Orbán Viktor urat, aki segít és jelentős módon segített bennünket az elmúlt évben, mert igazán kifejezésre juttatta valódi érdeklődését az aleppói, a szíriai keresztények iránt."
Bővebben Link

*
- Jeanbart szíriai érsek: Isten megmentett minket a harmadik világháborúban
,,Nem túlzás azt állítani, hogy egy harmadik világháború zajlott a mi földünkön, amely számtalan áldozatot hagyott maga után" - írja Jean-Clément Jeanbart aleppói érsek nemrégiben közreadott üzenetében. A francia nyelven megírt levél magyar fordítását teljes egészében közöljük.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Az ördög, mint ordító oroszlán keresi.....
  2019-10-12 14:33:20, szombat
 
  2019. október 11. - Péntek"Az ördög, mint ordító oroszlán keresi, - mondja lelki mesterünk, Jézus - hogy kit nyeljen el!" A csatolt képen azt látjuk, hogy a házaspárokat e világ "csínos erői" próbálják széttépni..... Mennyire vagyok tudatában annak, hogy én magam is célpontja vagyok a kísértőnek? Ahogy a farkas a szarvasra, a gonosz ugyanúgy prédaként néz rám, és mint zsákmányt, el akar ejteni! Van-e veszélyérzetem, észreveszem-e a kísértéseket az életemben? Családomat, gyermekeimet, világomat mint értékes kincseket óvom-e, védem-e, féltő szeretettel őrzöm-e, hogy benne senki kárt ne tegyen?!Sokszor azt látom, hogy igazából nagyon sokan a veszélyt, mint az éjjeli pillangók az őket megégető lobogó lángot keresik, a fény körül forognak, míg el nem emészti őket a tűz! Az őszi csendben döbbenjek rá, hogy mindaz mi érték számomra, az törékeny cserépedényben van, s ha féltő szeretettel nem őrzöm, akkor összetörik, elveszik pótolhatatlanul! Talán egyszer - kétszer újrakezdhetsz, összefércelheted darabokra hullott életedet, de a biztonságban soha nem ülhetsz, mert a gonosz nálánál is nagyobb erőkkel újból neked ront, és megpróbál tőled mindent mi számodra drága, elragadni!Krisztus mellettünk áll, benne, vele megőrizhetjük kincseinket, megvédhetjük magunkat, szeretteinket! Ahogyan veszély idején a fallal megerősített várban menedéket kerestek az emberek, a kísértés óráiban mi is meneküljünk óvóhelyünkre, teremtő Istenünk karjai közé!
Szeretettel, Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. október 12.
  2019-10-12 14:16:39, szombat
 
  Egy elterjedt vélekedés szerint Jozafát völgye lesz az utolsó ítélet helyszíne. Ez jó kapaszkodó az ateistáknak, akik így érvelhetnek: ,,Kérem, az a Jozafát völgye mindössze néhány hektár. Ott nem fér el az ítéleten részt vevő egész emberiség." Két egyértelmű válaszunk van erre. Jozafát annyit jelent, Isten ítél. Az utolsó ítélet pedig már ,,az új ég és új föld" nem e világi rendjéhez tartozik, ahol sem idő, sem tér nem játszik szerepet. Mi azt reméljük, hogy ünnepünk lesz az utolsó ítélet napja, amikor az Istenhez akár élete utolsó pillanatában odaforduló ember is fölemelheti a fejét, mert beteljesül rajta a megváltás. Félnivalót ez a nap csak az Istent végleg elutasító embernek jelent.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
27. évközi hét szombat 10.12
  2019-10-12 14:15:31, szombat
 
  OLVASMÁNY Joel próféta könyvéből
A vetés megérett az aratásra, a világ megérett az ítéletre.
A gonoszok meglakolnak, az igazak üdvözülnek.
Az utolsó ítéletről prófétája által szól az Úr: Keljetek fel, ti, nemzetek, és jertek a Jozafát völgyébe, mert ott tartok ítéletet minden nép felett.
Vegyétek elő a sarlót, mert a vetés már megérett!
Jöjjetek és tapossátok, tele van már a borsajtó!
Ugyanígy túlárad a népek gonoszsága.
Népek népek után jelennek meg a Döntés völgyében; mert közel van az Úr napja a Döntés völgyében.
A Nap és a Hold elsötétedik, a csillagok elveszítik fényüket.
Az Úr szózata zeng a Sion hegyéről, és hallatja szavát Jeruzsálemből úgy, hogy megrendül tőle az ég és a föld.
Népének azonban menedéke az Úr lesz, és választottjainak erőssége.
Akkor majd megtudjátok, hogy én, az Úr vagyok a ti Istenetek, aki szent hegyemen, a Sionon lakom.
Szent hely lesz akkor Jeruzsálem, és idegenek nem vonulnak át rajta.
Azon a napon a hegyekről édes must csorog, és a halmokról a völgybe tej folyik.
Júda minden patakjának medrét víz árasztja el.
Forrás fakad az Úr házából, és megöntözi a Tövisek völgyét.
Egyiptom pusztasággá lesz és Edom kietlen sivataggá, mert gonoszságot cselekedtek Júda fiai ellen, és ártatlan vért ontottak földjükön,
Júda azonban lakott lesz mindörökké, és Jeruzsálem is nemzedékről nemzedékre.
Megbosszulom vérüket, nem hagyom büntetés nélkül.
S az Úr majd a Sion-hegyen lakik.
Ez az Isten igéje. Joel 4,12-21

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus arról tanít, hogy ki lehet igazán boldog.
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből: ,,Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!"
Erre ő így válaszolt: ,,És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,27-28
...... .........


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.