Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Ferenc pápa a szentté avatáson: Köszönetet mondva öleljük...
  2019-10-13 22:37:51, vasárnap
 
  Ferenc pápa a szentté avatáson: Köszönetet mondva öleljük át az élet Urát!
Amikor találkozunk Jézussal, ösztönösen felfakad belőlünk a »köszönöm«, mert felfedezzük az élet legfontosabb dolgát: ami nem az, hogy valamilyen kegyelmet kapjunk vagy megoldódjon egy súlyos problémánk, hanem az, hogy átöleljük az élet Urát."
Október 13-án a délelőtti mise keretében, melyen körülbelül 50 ezren vettek részt, a Szentatya öt szentet avatott, köztük John Henry Newman bíborost és Giuseppina Vanninit, a kamilliánus nővérek alapítónőjét. Beszédében a hit útjának szakaszairól, a kérésről, az együtt haladásról és a hálaadásról elmélkedett.
A pápa magyarra fordított homíliáját teljes terjedelmében közreadjuk Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szentbeszédében Székely János megyéspüspök...
  2019-10-13 22:32:16, vasárnap
 
  2019.október 13-án Székely János megyéspüspök megáldotta a zalaboldogfai templom felújított belső terét.

Zalaboldogfa közel 400 lelkes település néhány km-re Zalaegerszegtől. Ékessége a településnek a Kisboldogasszony titulusú templom, amely az elmúlt években, évtizedekben elég rossz állapotba került. A felújítása széles összefogásnak és támogatásoknak köszönhetően megkezdődött. Az elmúlt időszakban sor került a templombelső felújítására, a nyílászárók cseréjére, a lábazat szigetelésére, a torony felújítására és a tető cseréjére. A templom külső megújítása további források bevonásával lehetséges. A templom különlegessége, hogy itt készült az első freskók egyike Brenner Jánosról, az ötvenes évek mártír papjáról. Az ő ereklyéjét helyezte el az új oltárba a megyéspüspök.
- Szentbeszédében Székely János megyéspüspök, a település nevére utalva, elmondta: akkor lesz a falu lakossága boldog, ha beengedik életükbe Istent, igent mondanak neki. Úgy, ahogy a Szűzanya is tette. Az evangéliumra utalva kiemelte: napjainkban sokan élnek úgy, hogy soha nem adnak hálát Istennek. Úgy gondolják: nekik nem kell Isten. Ők azok akik nem akarják életük igazi okát, célját megfejteni, megérteni. A világot nem megismerni akarja sok ember, hanem kihasználni, úgy ahogy neki tetszik. Mintha csak önmagát látná az ember, s nem látja a gyönyörű, Isten alkotta világot. Éppen ezért egyre ridegebb a világ, egyre kevesebb a szeretet.
A templom tanítsa az itt élőket, hogy megsejtsétek az Istent, beengedjék őt az otthonaikba, átmelegedjen az ő fényétől a szívük és így valóban boldog falu legyen a település, mondta Székely János.


 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Mága Zoltán hegedű virtuóz adott koncertet. 2019.10.12
  2019-10-13 22:03:31, vasárnap
 
  ...... ..............



Fogyatékkal élő iskolásoknak épít játszóteret Gazdagréten Mága Zoltán
A főváros XI. kerületében, fogyatékkal élő iskolások számára egy korszerű játszótér kialakításának költségeihez egymillió forint összegű magánadománnyal járul hozzá Mága Zoltán hegedűművész, jelentette be a 100 templomi koncertsorozatának péntek esti gazdagréti hangversenyén.
A most zajló karitatív koncertsorozat eddigi hangversenyein közel 70 ezer ember vett részt, és az eddigi események során több száz millió forint értékben segítettek bajba jutott embereknek, magyarországi, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai közösségeknek. A Pro Caritate-díjjal is kitüntetett hegedűművész az ökumenikus jótékonysági koncertsorozatát református, evangélikus és katolikus templomok, katedrálisok mellett eljuttatta Zsinagógákba is, és minden egyes koncerten - a karitatív események megrendezése és adománygyűjtés mellett - magánadományt is felajánlott, így több mint 50 millió forinttal segítette főként a beteg gyermekek gyógyulását és életmentő orvosi kezelését, valamint roma és nem roma gyermekek oktatását.
*
-FOGYATÉKKAL ÉLŐ ISKOLÁSOKNAK ÉPÍT JÁTSZÓTERET GAZDAGRÉTEN MÁGA ZOLTÁN
A XI. kerületben, a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia-templomban szintén az oktatást segítve szervezték a péntek esti hangversenyt. Dr. Szederkényi Károly Miklós címzetes prépost, esperes, a katolikus templom plébánosa köszönetet mondott Mága Zoltánnak, hogy a jótékonysági koncertjét templomukba is eljuttatta, és így az Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolát segíthetik. Templomuk nevére utalva az esperes úgy fogalmazott: az emberi képzetben és a művészetben az angyalokat hangszeren játszó alakokként társítják, és ez azért van, mert a muzsikaszó Istennek tetsző hang. A zene felemeli a lelket, és magasztosságot, belső szépséget ad, és egy koncert alkalmával felülemelkedhetünk a hétköznapokon is - tette hozzá. Szederkényi Károly Miklós szintén köszönetet mondott a kerület polgármesterének, Hoffmann Tamásnak és az alpolgármesternek, Király Nórának, hogy a kerület hitéletéhez, kulturális eseményeihez minden támogatást megadott, és pártfogásukba vették jótékonysági kezdeményezésüket is.
Mága Zoltán köszöntőjében szintén kiemelte, hogy a XI. kerületi önkormányzat és a Primarius Szimfonikus Zenekara között több éve van együttműködés, évente több jótékonysági koncertet is ad a kerületben, emellett nőnapkor, az idősek világnapja, vagy advent alkalmából is tart előadásokat. Megemlítette azt is, hogy a XI. kerületi iskolások számára már több éve hangszerismertető rendhagyó énekórákat ad, amelyeket a tanulók nagy örömmel és lelkesedéssel fogadnak. Az alkalmanként a több száz gyermekek nemcsak egy hangszer felépítéséről, sajátosságairól, hangjáról és zenekari szerepéről szerezhetnek ismereteket, hanem népdalokat is megtanulhatnak, ezzel is közelebb hozva a zenéhez a tanulókat, és hogy élményt szerezve akár kedvet kapjanak a zenei tanulmányokhoz is
A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a Szent Angyalok Plébánia-templomban tartott koncertjén bejelentette, a koncerten Montágh Imre iskola tanulóinak gyűjtött adományok felajánlása mellett a kerület fogyatékkal élő iskolásainak játszótér építéséhez szeretne hozzájárulni, hogy egy biztonságos és korszerű parkot kaphassanak, és ehhez magánadományaként egymillió forinttal járul hozzá, akár úgy, hogy ő maga vásárolja meg a modern és biztonságos eszközöket. Mága Zoltán bejelentését a közönség vastapssal fogadta.
- A hangversenyen a Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében közreműködött Sümegi Eszter, világhírű szoprán, Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze, Wiedemann Bernadett, Liszt-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze, Szabadi Vilmos, Liszt-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi docense, valamint Boncsér Gergely, a Magyar Állami Operaház magánénekese,/Katona József:Bánk-Bán c. operájából a Hazám, Hazám c. részletet adta elő Simándy József-díjas tenor. Vezényelt: Gulyás Nagy György karmester.

- Mága Zoltán elmondta, a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat, amelynek fővédnökségét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vállalta, két nap múlva, jövő kedden már a Vajdaságban folytatódik, ahol dupla koncertekkel összesen 20 jótékonysági hangversenyt ad. A karitatív misszió ezt követően Erdélyben zajlik tovább, majd visszatér Magyarországra, és várhatóan december elején, Advent időszakában Magyarországon rendezhetik meg a 100. jubileumi koncertet, amely a második száz állomásos eseménysorozat záróeseménye lesz.

Facebook oldali képek Link

...... ........... ..........



*
- Jótékonysági koncert: Az Újbudai Montágh Iskola részére az október 12-i Mága-koncert alkalmával 436.080 Ft adomány gyűlt össze.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent mise Mowasala Fabien testvér atya bemutatásával 10.13
  2019-10-13 17:44:45, vasárnap
 
  Videó Link
A szentmise mottója:
Mottó:
Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, önmagát pedig elveszíti?" (Lk 9,25)
A szíriai Námán meggyógyul leprájából, és hálát ad az Úrnak.
Aki hűségesen kitart Krisztus mellett, az uralkodni is fog vele.
Mindenért adjunk hálát az Úrnak, és dicsőítsük őt!
Fabien testvér mondta:
Hová fordulunk, amikor szenvedünk, kihez szoktunk fordulni? Várva a gyógyulást.
Jézus mester könyörülj rajtunk. A betegség számunkra nem a testi betegség, hanem lelki betegség - a bűn.
Erre van fontos kórház, a gyóntató szék. Ez az igazi kórház a lelki betegségeinknek.
Három fontos üzenetet adott át:
1) Pap vagyok - Híveket irányítok Isten felé.
2) Szerzetes vagyok - Az Úr Jézus küldte a szerzetesi közösségbe.
3) Misszionárius - Az Úr Jézus Krisztus apostola vagyok.

...... ........... ...........



...... ........... ......



...... .........


Fabien atya
...... ...........



...... ........... ........



........



Kávézóban kötetlen beszélgetés volt.
...... ........... ..........



...... ........... ........... ..............


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
5. Keresztény tanösvény: Alászállt a poklokra
  2019-10-13 17:29:12, vasárnap
 
  Alászállt a poklokra, harmadnapon föltámadt a halottak közül. Fölment a mennybe, ott ül a mindenható Atyaisten jobbján, onnan jön el ítélni élőket és holtakat.

Videó Link

- Földi létünk néhány évbe szorított falait töri darabokra a hitvallásunk! A keresztény ember Jézus tanítása alapján hiszi, hogy anyánk méhében találkozik két kis sejt, akkor és ott elkezdődik egy szent utazás a Végtelen felé! Létünk célja a Szentháromságos egy Isten szeretetközösségében való otthonra találás, kiteljesedés a mennyei lakomán, hol nincs első és utolsó vendég, hol Teremtőnkkel egy asztalhoz ülhetünk!!
Köszönöm Jézusnak az örök élettel kapcsolatos kinyilatkoztatását, s köszönöm Egyházamnak, hogy ezt a jézusi tanítást a Hitvallásunk részévé tette, még akkor is, ha szem nem látta, fül nem hallotta, emberi értelem fel nem foghatja mindazt, mit Isten az őket szeretőknek készített!!
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Évközi 28. vasárnap. Élő közvetítés 10.13
  2019-10-13 17:27:01, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Mi a közös történet Pio atyának.....
  2019-10-13 17:22:43, vasárnap
 
  Mi a közös történet Pio atyának, Ferenc pápának, és Andrea Bocellinek?

Katolikus ma oldalon Link

Andrea Bocelli, Sarah Brightman - Time To Say Goodbye (Live) videó Link

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Boldog John Henry Newman: Gerontius álma
  2019-10-13 09:01:09, vasárnap
 
  Ferenc pápa október 13-án a Szent Péter téren négy másik személlyel együtt szentté avatja Boldog John Henry Newman (1801-1890) angol bíborost. Ebből az alkalomból ajánljuk olvasóink figyelmébe 1865-ben írt, valódi, élő hitéről tanúskodó, Gerontius álma című színpadi költeményét.
Newman bíborost ifjúkorától kezdve izgatta, hogy mi vár ránk a halál után, és ebben a művében az álom közvetítésével kereste a választ a kérdésre. A Gerontius álmáról a kortársak úgy vélekedtek, hogy a lelkünket az ég felé emelő és az embert megszentelő erő tekintetében egyedül Dante Isteni színjátékával hasonlítható össze.
A műben Newman az Istennek való önátadásról, a méltó földi halálról és az örök életbe vetett hitről gondolkodik. Az élet lényegét abban látta a szerző, hogy az ember legyen mindig tudatában annak, hogy Isten folyamatosan jelen van az életében. Newman az evangéliumokkal összhangban vallotta, hogy a halál nem biológiai megsemmisülés, hanem egyértelmű és végleges Isten elé kerülés.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Az első bölcsesség
  2019-10-13 08:55:23, vasárnap
 
  Évközi 28. vasárnap - Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 17,11-19)

A tíz leprás történetét jól ismerjük: ők azok, akiknek a gyógyulás öröme annyira elönti a szívét, hogy közülük kilencen végül elfelejtik megköszönni a kapott jót. Hálátlanság ez vagy egyszerű és ösztönös emberi viselkedés? Gondoljuk csak végig, mi mit tettünk volna, ha évek, esetleg évtizedek után egyszer csak olyan állapotba kerülünk, hogy visszatérhetünk a családunk, a barátaink, az általunk leginkább szeretett emberek közé, akiktől eddig elzárt bennünket a betegségünk? Mi vajon hogyan viselkedtünk volna ebben a helyzetben? Automatikusan anyánkhoz, feleségünkhöz, gyermekünkhöz rohantunk volna, vagy visszafordultunk volna a hazafelé vezető, vágyott és sóvárgott úton, hogy a szeretteinktől egy időre újra eltávolodjunk, s az ismeretlen Mester elé boruljunk? Valóban van olyan élethelyzet, amikor az örvendezés ,,eszét veszi" az embernek, s emiatt hibát követ el.
Van azonban az evangéliumi szakasznak egy mélyebb rétege. Az egyetlen, aki képes legyőzni az érthető és empatikusan el is fogadható ösztönt, egy ,,idegen", ahogyan Jézus mondja. Lehet, hogy épp az idegenség, a peremen létezés, a kettős kitaszítottság (a lepra és a szamaritánus mivolt) tette őt különösen érzékennyé és fogékonnyá. Nem véletlen, hogy Ferenc pápa figyelmeztet: sokszor a szegények, a ,,leselejtezettek" hordozzák az első bölcsességet, amiből mindannyiunknak tanulnunk kell. Ők érzik át ugyanis igazán, mekkora ajándék a megváltás, és milyen csoda az Isten általi el- és befogadás.
Ám a történet még ennél is mélyebbre vezet minket. Az önmagát legyőző, az Isten iránti háláját az emberi szeretet elé helyező gyógyultnak ezt mondja Krisztus: ,,Állj fel és menj! A hited meggyógyított." Hát ,,nem tízen voltak, akik megtisztultak?" Igen, tízen élték át a testi tisztulás, a fizikai betegségtől való szabadulás nagy pillanatát. Ám ez még messze nem a teljes értékű gyógyulás volt. Ahhoz valami többre, másra is szükség van. Csodálatos dolog megélni azt, hogy az életkörülményeink rendeződnek, helyes vágányra terelődik az életünk. Ám ez az élet csupán a még hátralévő földi időről szól. A nagy távlat a rátalálás arra, aki átment minket az országba.
Szó szerint létkérdés ez a találkozás. ,,Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, önmagát pedig elveszíti?" (Lk 9,25) Akkor találom meg önmagamat, amikor már nem önmagamat, hanem Krisztust keresem. Nem akkor leszek teljes, ha megnyerem mindazt, ami számomra kedves, hanem akkor, ha minderről képes vagyok lemondani Jézusért, aki annyira csodálatosan meg akar gyógyítani engem.

Török Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Zarándokutunkat Székelyhídről
  2019-10-13 08:41:28, vasárnap
 
  2019. október 12. - Szombat"Boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!" Boldogok, mert az emberek bízhatnak bennük és ezért hiszem, hogy a választásokkor rájuk is szavaznak! A társadalmunkban felelős pozíciókat betölteni akaró erőknek tudniuk kell, hogy mindannyian jó, irgalmas, béketűrő, szeretetet árasztó vezetőkre vágyunk! Egymást lejárató, mocskoló beszédek helyett, mi szavazók arra vágyunk, hogy a megmérettetés porondjára kiálló erők emberséges, szép arcában gyönyörködhessünk! Közéletünk irányítóitól nem gyűlölettől tajtékzó, gyilkos ítéleteket várunk, hanem vigasztaló szót, gyógyírt társadalmunk sebeire. Nem polgárháborúra készülünk, hanem egymással szövetkezve Kárpát-medencét minden itt élő ember számára tündérkertté akarjuk tenni! Nem vészbíróságok felállítására szavazunk, hanem gyógyító orvosokért kiálltunk e pár soros levélben, melynek megírására engem oly sokan kértek! A harag, a széthúzás, a gyűlölködés emberei, ha ideig - óráig be is tudják csapni a szavazóikat, nagyon hamar kihullanak az emberek kegyeiből, és nagy romhalmaz lesz az ő karrierjükből!
Jónak lenni jó! Közéletünk meghatározó személyei, arra kérünk szeretettel benneteket, hogy legyetek a remény, a béke hordozói, világító fáklyák melyet bizalommal, örömmel követhetünk! Legyetek a remény hordozói, szeretetre, bizalomra, pozitív tettrekészségre nyitott emberek, és győzni fogtok! Az evangélium pozitív hírek tárháza, ezért is olvassuk kétezer éve figyelmesen!
Zarándokutunkat Székelyhídről - Álmosdra a tisztességes választásért, egész népünk számára pozitív eredményekért felajánlva,
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből: ,,Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!" Erre ő így válaszolt: ,,És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!" Lk 11,27-28 - Böjte Csaba testvér gondolatai
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.