Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A századik
  2019-10-02 19:59:34, szerda
 
  A századik

Valami mindig hiányzott nekem,
valamit kerestem szüntelenül.
Útvesztőkön, bűnök vadonjában,
sokszor jókedvűn, sokszor keserűn.

Valamit elvétettem egyszer valahol.
Vagy talán nem is én, valaki más?
És azután hiába kerestem,
én voltam-e, vagy más volt a hibás?

Nyugtalanság élt már a szívemben,
űztem, hajtottam az Élet vágyait:
Azt hittem, hogy boldog leszek egyszer,
ha szívem megtalálja álmait.

A vágyaim délibábja ringott
a csalfa Élet kitárt karjain,
s mielőtt elértem, szertefoszlott,
mint a hab a folyó hullámain.

Mielőtt elértem, mindig elszállt:
Eltörött bennem egy darab remény.
Fogytak az álmok, fogytak az évek:
Egyre jobban, szegényebb lettem én.

- Fáj, Uram, hogy Tenélküled éltem,
s most könnyeimmel jövök csak feléd.
A felriadt lelkiismeretem
ezer fájdalma hozott Teeléd.

Fáj, Uram, hogy fájdalmat okoztam:
itt van velem minden nehéz emlék.
Menekülnék tőle, de nem lehet,
jön az is, mit feledni szeretnék.

Itt hordozom a lelkembe zárva
az elmúlt évek üres visszhangjait,
fáradt szívvel leroskadok eléd:
- mert én vagyok az a századik.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kapcsolat
  2019-10-02 19:23:24, szerda
 
  "Soha ne feledd, hogy az életben a legfontosabb dolgok a kapcsolatok, amelyek értelmet adnak az életünknek. A pénz hasznos, de soha nem ad igazi boldogságot. Az mindig az egészséges kapcsolatok mellékterméke. Törekedj arra, hogy a feltétel nélküli szeretet szakértőjévé válj. Keress rá módot, hogy kifejezd hited azok életében, akiket szeretsz. Fejleszd ki magadban azt a készséget, hogy érdeklődj az emberek iránt - azáltal, hogy érdeklődsz azok iránt a dolgok iránt, amelyek őket a legjobban foglalkoztatják. Tedd az embereket az első helyre úgy, hogy légy ott, amikor szükségük van rád. Mindenki tiszteletre vágyik, keress lehetőséget arra, hogy ezt megadd az embereknek. Ne feledd, hogy az időd az életed, és időt fektetni az emberekbe a kulcsa annak, hogy megnyisd a szívüket. Soha ne engedd, hogy a kommunikáció búvárcsöve elduguljon - e nélkül egy kapcsolat sem képes a túlélésre.
Ahogy a régi mondásból tudjuk 'Ma van életed hátralevő részének az első napja'. Tedd a mai napot fordulóponttá. Kezdj el ma kialakítani új szokásokat, melyek által a legjobb hozamra tehetsz szert a legfontosabb területeken - a kapcsolataidban!"

- Michael Fletcher -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ének az énekről
  2019-10-02 18:39:31, szerda
 
  Ének az énekről

Legelső érték volt,
Mit hívőktől kaptam.
Göröngyös utamon
bármerre haladtam.
Velem van azóta...
S hogy telnek az évek,
Mind drágább lesz nekem
az az első ének.

Gondatlan órákban
Felbuggyanó kedvvel;
Alkonyodó este,
Vagy virradó reggel;
Amikor örömmel
Volt csordultig lelkem,
Vigadó lélekkel
Mindig énekeltem.

Amikor betegség
Némította ajkam:
Láztól meggyötörten
Magamra maradtam,
Álmomban tört elő
Lelkemből az ének,
Hogy az ébrenlétben:
Higgyek és reméljek.

Hogyha elfáradtam
S új erőre vágyom,
Az éneklés nekem
Legszebb imádságom
Hálaadáshoz is
Legszebb szó az ének,
Mert újabb áldással
Mindig visszatérnek.

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Vágyódás
  2019-10-02 18:23:01, szerda
 
  Vágyódás

Mint kalitkából rabmadár,
Úgy vágyom szabadságra már.
Nem oly könnyű így az élet...
De hittel, reménnyel élek.

Beteg testem rab, de lelkem
Kint jár a szép természetben.
Mint méh: virágról-virágra,
Száll az arany-napsugárban.

Hit-mézzel táplálja testem.
Fáradok, de el nem estem -
Százszorta szebb minden nékem,
Ha vágyom, de el nem érem.

Jó így, mert az Úr jár velem.
S erősen fogja hit-kezem,
Gyakran borúsak az éjek,
De az Úrral kitől féljek?!

Velem van tavaszban, őszben,
Örömben és szenvedésben,
Így virágoskert a szobám,
Mert velem van édes Atyám.

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
O'Hare története
  2019-10-02 16:50:34, szerda
 
  O'Hare története

Számtalanszor átrepültem már az O'Hare reptér felett Chicagóban, de soha nem gondoltam arra, hogy vajon miért kapta ezt a nevet. O'Hare története az egyik leginspirálóbb, amit valaha hallottam életemben. Edwars Henry (Butch) O'Hare tengerész főhadnagy és hajókapitány, második világháborús hős volt. Chicago déli részén nevelkedett, és nem riadt vissza a harctól. Miután elvégezte az Egyesült Államok Tengerészeti Akadémiáját, Butch bevonult a Csendes-óceáni flottába. Tengerész pilótaként, az egyik Grumman F4F harci gépet vezette amely USS Lexingtonhoz tartozott.

1942 február 20-án miközbenn a repülőszázad gépei a repülőgép anyahajón tartózkodtak, Butch harci gépe volt az egyetlen amely fent volt a levegőben, amikor a flotta a Gilbert Szigetek mellett úszott el. Miközben a többi harci gép üzemanyagot tankolt az anyahajó szilárd talaján, Butch észrevett egy kilenc bombázóból álló japán repülős egységet, amely egyenesen az amerikai flotta felé tartott, és már csak négy rövid percre volt tőle.

Butch gondolkozás nélkül, belevágott a lehetetlenbe, hogy megmentse a flottát a biztos pusztulástól. Egyedül volt a levegőben, de azonnal a bombázók útjába irányította egymotoros Hellicat gépét. A jelenetet rögzítette a repülő szárnyába beépített kamera, ahogy Butch húsz yardnál kisebb távon berepült az ellenséges repülők elé. Elég közel volt ahhoz, hogy lássa a pilóták arcán tükröződő rémületet, amikor betöltötte az 50 kaliberes automata gépfegyverét és célba vette a bombázókat. Az ellenséges repülőszázad teljesen összezavarodott, miközben a magányos harci pilóta megtett minden tőle telhetőt, hogy útjába álljon az ellenségnek és megmentse flottáját. Lépésről lépésre Butch megúszta az ellenség golyózáporát és veszélyesen közeledett a japán gépekhez. Létszámbeli és fegyverzetbeli túlerővel szemben, Butch mégis folytatta a támadást, nem törődve saját testi biztonságával. Először egyik bombázó, majd egy másik gyulladt lángra és esett a tengerbe. Végül a bombázók megpróbáltak visszavonulni, mert a kilenc bombázójuk közül ötöt elveszítettek Butch hajthatatlan hősiességének köszönhetően. Ekkorra viszont már több amerikai gép csatlakozott az ütközethez és kilőttek még három repülőt. Az egyetlen menekülő gépet O'Hare lőtte ki tűzharcban és valószínűleg belezuhant a Csendes Óceánba.

Hősiességéért Butch O'Hare megkapta a kongresszusi érdemérmet, ami a legmagasabb katonai kitüntetés, és ő lett az első tengerész mesterpilótája a második világháborúnak. Franklin D. Roosevelt elnök azt mondta O'Hare-ről, hogy ,,ez volt az egyik legbátrabb, ha nem a legeslegbátrabb, egyszemélyes akció a légi ütközetek történelme során". 1943 november 26-án egy másik légi ütközetben Butch-ot lelőtték és a tengerbe veszett. 1949-ben több mint 200000 ember vett részt azon az ünnepségen ahol a chicagói gyümölcsöskert egykori raktárát, átkeresztelték O'Hare Nemzetközi Repülőtérré, a város egyik közkedvelt fiataljának emlékére. Hogy mi köze van ennek a történetnek a sikeres kapcsolatok építéséhez, az kiderül a következő, még fontosabb történetből.

A tisztességtelen ügyvéd kiszabadítása

Könnyű Ede, nagyon jó ügyvéd volt. A jó hírnév viszont nem tartozott az erősségei közé, mivel hogy az alkalmazottja és az üzlettársa, nem volt más mint Alphonse (Al) Capone, Amerika leghírhedtebb és legfélelmetesebb gyilkosa.

Pályafutása kezdetén Ede kutyaversenyekből kereste a pénzét. Szélhámossággal elcsalta egy volt üzlettársa feleségétől a mechanikus nyúl gyártásának jogát - a mechanikus nyúl a kutyaversenyek kulcseleme. Abban az időben csak a csőcselék szánt pénzt a kutyaversenyekre, és itt találkozott Capone-val. Hamarosan Ede és Al az ország különböző részein létesítettek kutyaverseny pályákat. Miután a kutyafuttatást illegálisnak minősítették, a versenypályákat átalakították lóversenypályákká. Valójában Ede volt a felelőse az egész műveletnek.

Könnyű Ede nem csak a versenyekről gondoskodott, de ugyanakkor ő volt Capone törvényes kirendelt védője is. Ebben a minőségében foglalkozott a gyilkosság, prostitúció, és a zsarolás miatti letartóztatásokkal Capone szervezetében. Egy 15 hónapos időszakban Ede több mint 12000 vádlott felmentését vezényelte le, akiket hazárdjátékkal vádoltak! Jól végezte a dolgát, és kemény jutalmat kapott minden fáradozásáért. Capone mindennel ellátta, amit csak kívánt. Edének voltak cselédei, autói, és mindene, amit pénzen be lehetett szerezni. Olyan nagy háza volt, ami egy egész városrészt elfoglalt (két utca közötti teljes területet). Caponenak nagyon kellett vigyáznia Könnyű Edére, hisz az ügyvéd mindenkiről tudott mindent a bűnszervezetben. Ede volt a korrupt ügyvéd megtestesítője.

Ugyanakkor Ede rajongó apa volt, aki a fiát túlzottan elkényeztette, és a legjobbat akarta megadni számára. Amerre megfordult, mindenki tudta, hogy bármit megtenne, hogy a fia számára egy jobb jövőt biztosítson. A legjobb iskolákba járatta és megpróbálta óvni attól az élettől, amit ő élt. Semmiféle költséget nem kímélt, hogy ezt a célját megvalósítsa. Érettségi előtt Ede fia határozottan kijelentette, hogy az álma az, hogy katonai akadémiára járjon. A képzésnek ezt a fajtáját viszont nem lehet pénzen megszerezni - kongresszusi kinevezés kellett hozzá, és ezt semmiképpen nem tudta megvásárolni. A fia álma nem valósulhat meg.

Ede ekkor ismerte be, hogy hibázott. Arra fektette a hangsúlyt, hogy az anyagiakról gondoskodjon és nem törődött azzal, hogy a fiának két olyan dolgot megadjon, amire a legnagyobb szüksége volt - a jó hírnév és az ezzel járó megbecsülés. Tennie kellett tehát valamit, amivel jóvátehette az elvesztegetett éveket. Ede egy újságíró által felvette a kapcsolatot a szövetségi államügyésszel, akit John Rogersnek hívtak. Rövid időn belül, az államügyész kieszközölt egy időpontot, hogy Ede fia találkozzon egy kongresszusi képviselővel, cserében pedig az ügyvéd vallomást tett Capone ellen. Éveken át együtt dolgozott Caponeval, úgyhogy pontosan tudta, hogy ez mit jelent. Egy hősi tettel, Ede visszavásárolta a hírnevét és a fia becsületét a saját élete árán. Capone nagyon dühös lett, mikor megtudta, hogy 11 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték. 1939 november 8-án Edét lelőtték, fekete Lincoln sportkocsijában. Huszonhét hónappal később, Butch O'Hare követte apja hőstettét, azzal, hogy szitává lőtte az ellenséget a Gilbert Szigeteknél zajlott harcban, megmentve az USS Lexingtont és megvédelmezve az amerikai flottát. Igen, Butch O'Hare volt Könnyű Ede fia!

Mi van tehát akkor, ha jó ideje már elmulasztottuk megtenni a jó dolgokat? Mit tehetünk? Túl késő talán? Adjuk fel? Nem hinném, hogy bárki, aki ezt a könyvet olvassa, olyan lenne mint a hírhedt és gátlástalan Könnyű Ede. Ha ő helyre tudta hozni a dolgait, akkor te is meg tudod tenni. Két nagyon fontos tanulságot vonhatunk le ebből a történetből. ,,De hát az életébe került" mondhatja bárki. Minden kétség nélkül, nekünk is meg kell fizetnünk az árát. Ede az életét adta és nekünk is ezt kell tennünk. Nem kell meghalnunk, hogy megfizessünk, de oda kell adnunk az életünket másokért. Ha odaadjuk az időnket, figyelmünket, szolgálatunkat, akkor az életünket adjuk oda. Ez az első lecke. Ha odaadjuk az életünket, az életünknél többet kapunk vissza: megkapjuk azok szívét, akiknek az életünket odaadjuk. A második lecke egyszerűen a következő - nem számít, hogy mennyi időt fecséreltünk el, soha nem túl késő elkezdeni. Tulajdonképpen kezdj el most vetni azokba a kapcsolatokba, amelyek körülveszik az életedet. Ha megmutatjuk a hitet, feltétel nélküli szeretetet, másokat helyezünk első helyre, ott vagyunk, amikor szükség van ránk, megadjuk a tiszteletet, időt fektetünk beléjük, és a kommunikáció búvárcsövét nyitva tartjuk, akkor folyamatosan meg fogjuk nyerni azok szívét, akiket szeretünk!

Michael Fletcher
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Kapcsolat
  2019-10-02 15:14:03, szerda
 
  "Az a kapcsolat erős és képes könnyen átvészelni a viharokat, amelyet hosszú időn át gondoznak."

- Michael Fletcher -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kapcsolat
  2019-10-02 15:12:35, szerda
 
  "A kapcsolatok általában nem egy rövid ideig tartó krízis során mennek tönkre."

- Michael Fletcher -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyertyafények
  2019-10-02 12:44:58, szerda
 
  Gyertyafények
(Jelenések 1:13)

Neonfények tarkítják az éjjelt,
a sötétség mind beljebb kerül,
riasztja a lélek termő csendjét,
nem tűri önmagát sem egyedül
az ember.

Az információk káoszában
elvesztett - jaj! - valamit
elvesztett!
A villódzó lámpák nem biztatják,
nem mondják, hogy itt a fény,
keresd meg!

Amikor már rémülten néz széjjel,
és a szíve rimánkodva dobban,
néhány apró gyertya lángja lobban...
Egy egész fordulatot téve látja:
nem kandeláber, dúsan ötvözött,
egyszerű, fényt adó, fényt kínáló,
de
Krisztus jár a gyertyatartók között!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Fontos üzenet
  2019-10-02 12:06:21, szerda
 
  Fontos üzenet

Még azt hadd mondjam el neked,
- akárki légy is, aki olvasod -
hogy Isten akkor is szeret,
ha nem hiszed el,
vagy nem akarod!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ébredezés
  2019-10-02 12:01:36, szerda
 
  Ébredezés

Térj meg!
- ezt hallottam tegnap este.
Közvetlenül mellemnek szögezte
a hallott ige a fegyver csövét,
és idegen lett a meghitt sötét:
lehet, hogy elvétettem az utat?
Elmerült bennem az Isten-tudat
gyermekkorom gyarló imáiban,
vagy a harangos templombolt alatt
valami gyér vallásos köpenybe
takartam, és bizonygattam egyre
magamnak, hogy Isten mozdulatlan.
...néha elmondtam még öntudatlan:
"Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben..."
de imám visszahullt szárnyszegetten,
ezért hát abbahagytam az imát.
Az élet annyi szépet-jót kínált
- tegnap estig!
Amióta úgy érzem,
VALAKI sürget, hogy el ne késsem!
Meg kell térnem!
Még ma
meg kell térnem...

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.