Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Zselatinmaszk - visszafiatalíthatja az arcot
  2019-10-22 00:19:50, kedd
 
  A zselatin helyreállítja a lecsökkent kollagén termelődését, kitölti a ráncokat, üdébbé és simává varázsolja a bőrt, javítja a vérkeringést. Drága krémekben árulják, pedig minden közért polcán ott van fillérekért, és még hatékonyabb is, mert nagyobb a koncentrációja.

Az alábbi maszkot tudod otthon elkészíteni.

Hozzávalók: 2 evőkanál forró víz, 1 teáskanál zselatin, 2 teáskanál összetört banán.

Elkészítés: keverd össze a vizet a zselatinnal, majd hagyd keveset állni, míg megszívja magát. keverd bele a banánt. Kend az arcodra a maszkot vékonyan, majd ha megszárad, dörzsöld le.

Fantasztikus a hatása!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ráncok ellen : ánizs
  2019-10-22 00:14:16, kedd
 
  Manapság szinte minden nőt nagyon érzékenyen érint az arcbőr ráncosodása. Régebb sokkal kevesebb hangsúlyt fektettünk a ráncok jelenlétére, de az is igaz, hogy csupán idősebb korban kezdtek jelentkezni.
A stresszes, túlhajszolt, és káros anyagokkal teli életünk hozzájárul ahhoz, hogy a ráncok már a 20-30-as évek elején mély nyomot hagynak az ember arcán.

Felejtsük el a drága kozmetikai kezeléseket, és kencéket, inkább próbáljunk ki valami természetesebb módszert. Az alábbi keverék igen hatékony, szinte semmibe sem kerül, és néhány kezelés után már látni fogjuk az eredményt. Csökkenti a ráncok megjelenését, és lassítja az öregedési folyamatot is. A hatékonyság titka, a fő alapanyagban, az ánizsban rejlik.

Hozzávalók:
1 maroknyi ánizs
1 csésze víz
egy kisebb edény

Elkészítés:
Tegyük oda a vizet főni, majd, amikor felforrt, tegyük bele az ánizst. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk állni 5 percig. Ezután szűrjük le, és a keletkezett folyadékot töltsük egy kis üvegbe.

Naponta legalább egyszer, ébredés után mossuk le az arcunk ezzel a főzettel, főleg azokon a területeken, ahol már a ráncok kialakultak. Nyugodtan este is alkalmazhatjuk az ánizsos lemosót, hiszen így sokkal eredményesebb lesz a kezelés. Az ánizs puhává, simává varázsolja a bőrt, és hatására a ráncok is el fognak tűnni.

Nem kell túl sok pénzt költeni a drága kozmetikumokra, inkább próbáljuk ki ezt a főzetet. Ha bevált, ajánljuk ismerőseinknek is!

A kezelést kiegészíthetjük ánizs illóolajjal is, hiszen így sokkal hatásosabb lehet. Könnyen beszerezhető a gyógynövényboltokban, számos kozmetikum alapanyagaként használják. Ha sikerült hozzájutnunk, cseppentsünk a főzetbe 1-2 csepp ánizsillóolajat, és így alkalmazzuk.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ránctalanító pakolások otthon
  2019-10-22 00:09:19, kedd
 
  Az évek múlásával a bőr egyre inkább veszít feszességéből, megjelennek az apró szarkalábak, később pedig a mélyebb ráncok. Ezért minél hamarabb érdemes tenni azért, hogy az arc minél tovább megőrizze fiatalságát és rugalmasságát.
A piacon számtalan megoldást kínálnak a ráncok ellen, ha viszont a természetesség híve vagy, jó megoldásként szolgálhatnak a konyhádban is fellelhető alapanyagok, amelyek feltöltik az apró barázdákat, táplálják, és üdévé varázsolják a fáradt arcbőrt.A legjobb házi ránctalanító pakolásokHa szeretnéd halványítani a már kialakult ráncokat, vagy élénkebbé tenni a bőrt, az otthon fellelhető hozzávalókból tuti pakolásokat rittyenthetsz magadnak. A méz feszesíti a bőrt, valamint fertőtlenítő, pattanástalanító hatásáról is ismert. Az argánolaj hatékonyan veszi fel a harcot a száj és szem körüli barázdákkal, mivel a benne lévő E-vitamin, az antioxidánsok és a fitoszterolok részt vesznek a bőr megújításának folyamatában. A meggymagolaj erősít, hidratál és feszesít, a szódabikarbóna pedig külsőleg is csodaszer, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és tisztítja a pórusokat. Az élesztős pakolás ránctalanít, és jó gyulladások, pattanások ellen is. Mutatjuk, hogy készítsd el őket!


Kókuszos-szódabikarbónás:
A kókuszolaj gazdag E-vitaminban, telített zsírsavakban, tápláló, gombaölő, antioxidáns, sőt antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Normál típusú arcra egyforma arányban keverd össze a hozzávalókat, ha viszont érzékenyebb a bőröd, a szódabikarbóna érdessége miatt két adag kókuszolajhoz adj egy adagot belőle. Miután elkeverted, vidd fel egyenletesen az arcodra, dekoltázsodra, és hagyd tíz percig rajta. Langyos vízzel öblítsd le.


Tejszínes-élesztős :
10 g élesztő
10 ml tejszín
egy evőkanál méz

Az élesztőt morzsold bele a tejszínbe, és add hozzá a mézet is. Vidd fel a maszkot a megtisztított arcbőrre, sőt akár a nyakadra és dekoltázsodra is, majd húsz perc után langyos vízzel öblítsd le. Hidratálásra nem lesz szükség, mert a tejszín remekül ellátja ezt a feladatot, miközben a mézzel és az élesztővel együtt megújítja a bőrt, és feszesít is.

Argán- és meggymagolajos pakolás
5 szem fehér szőlő
1 fél alma
2 evőkanál apró szemű zabpehely
1 evőkanál méz
1 tojásfehérje
fél kávéskanál meggymagolaj
3 csepp argánolaj

A hozzávalókat dobd a turmixgépbe, és jól keverd össze. A két gyümölcs magjai is kerüljenek bele, mivel ezeknek rendkívül magas az E-vitamin-tartalmuk, illetve apró szemcsévé darálva remek arcradírként funkcionálnak. Ezután masszírozd alaposan az bőrödbe, hagyd hatni 15-20 percig, aztán langyos vízzel öblítsd le. Az argánolajat luxusmárkák krémjeibe is teszik, hiszen erős ránctalanító és feszesítő hatással bír.
arcpakolás

Uborkás-tojásos :
1 uborka
néhány csepp citrom
egy tojásfehérje

A hozzávalókat turmixold össze, és már kenheted is az arcodra. Az uborkának rengeteg jótékony hatása van a bőrre: frissít, simít, hidratál, a tojásban található kollagén pedig feszesíti a bőrt, segít a barázdák kialakulásának megelőzésében, valamint természetes ránctalanítóként funkcionál. A pakolásokat hetente egyszer-kétszer alkalmazhatod, ennél gyakrabban nem javasolt, mert kiszáríthatják a bőrt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1220
  • e Hét: 7576
  • e Hónap: 21325
  • e Év: 226026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.