Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Előzetes az új évre.....
  2019-12-30 17:33:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldott vasárnapot.......
  2019-12-29 17:03:09, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-12-29 16:48:11, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-12-29)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Eredményesség hatja át.

Gyertya - A spirituális erő, jelképe.

Az élet gyertyája születésünk pillanatában gyullad meg és halálunkkal lobban el. Vigyázzunk, hogy ne égjen a körmünkre, és ne is égessük két végéről! A gyertya szimbólumának érkezésekor érdemes a valóságban is gyertyát gyújtani, meditálni, elmélyülni. A gyertyafény az élet fénye, a szív világossága. A gyertya viaszból vagy faggyúból készített világítóeszköz. A fény, a Nap életadó erejének kifejezője. A lankadatlan éberséget, a szellemi életet is szimbolizálja. Az élet bizonytalanságát is jelenti, mivel könnyen eloltható. A véges életet, az "ellobbanó lángot" is jelképezi. A téli napfordulókor gyertyát gyújtottak, hogy támogassák a fény harcát a homállyal szemben -ha a lapot éppen ekkor, vagy más, hagyományosan gyertyagyújtós napon kapod, hatása felerősödik!

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek egyenletes érzések, egyenrangú kapcsolat. Párkeresőknek tiszta, esetleg nem viszonzott, plátói szerelem esélye.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az élet dolgai nem állandóak, olyan dolgokért küzdesz, melynek egyszer vége szakad.
Ideje átgondolnod, hogy valóban érdemes-e áldozatot hozni bizonyos általad fontosnak tartott dolgokért, nem harcolsz -e értelmetlenül.
Üzeni, hogy a világosság felé kell törekedned, továbbá vedd észre, ha két végén égetnéd a gyertyád, ezzel fecsérelve erőidet.

Erre is gondolj: Goethe: ,,a dolgok változásában...én vagyok az égő gyertya is, mely feláldozza testét, hogy a világosság ragyogjon."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-12-29 16:40:47, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-12-28)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Emlékezés hatja át.

Hajó - Spirituális szabadság, érzelmi függetlenség, lelki mélységek

Szelek szárnyán, vizek tetején, szabadon repül a vitorláshajó. A kártya jelezhet utazást, vagy változást életed minőségében. A hajón utazónak az egész világ a hazája, de hontalannak is nevezheted. Minden nézőpont kérdése, és most igazán tágas a horizont! Szimbolikus jármű. A hajó lunáris, női princípiumként a védelem megtestesítője, az anyaméh megfelelője. Az égitesteket, elsősorban a Napot viszi keresztül az égbolton, vagy a holtakat szállítja a túlvilágra. Általában az utazás, de az életút szimbóluma is lehet. Evilági életünk, olyan, mint egy viharos tenger, amelyen hajónkat el kell vezetni a kikötőbe. Az élet igazi céljának felismerése.

Szerelmi üzenete: Szingliknek a kapcsolat illetve a partner keresése révbe ér. Kapcsolatban élőknek jelzi, hogy érdemes felhúzni a vitorlákat és élvezni az élet tengerén kínálkozó új lehetőségeket.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az utazás során bekövetkező kalandok mellett fontos látni a célt, keresni a kikötőt. Vizsgáld meg, van-e célod, vagy csak ide-oda evickélsz. Gondold át, hogy törekedsz-e a biztonságra, egyáltalán fontos-e számodra ez az érzet.
Keresel-e folyton újdonságot, és ha igen, mi lehet a valódi gyökere az örökös nyughatatlanságodnak?
Melyik a te mondásod: "Céltalan hajósnak egyik szél sem kedvez" vagy "Céltalan hajósnak minden szél a barátja"?

Erre is gondolj: Noé bárkája, Halak csillagkép, Amerika felfedezése (Colombus hajói)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a Szilveszteri buli......
  2019-12-29 16:18:10, vasárnap
 
 



A kutyusokat viszétek be magatokhoz !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-12-27 16:24:09, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-12-27)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Egészség hatja át.

Világoskék - Kreativitás

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A levegő színe, ilyennek látszik távolról, a világűrből Földünk. A levegő a létezés legfőbb eleme, a legkomolyabb függőségünk, az emberi életciklus a belégzéssel kezdődik, és egy kilégzéssel ér véget. A világoskék a boldogság színe. Visszaadja elveszett hitedet, kreatívvá, jó képzelőerejűvé tesz. Fogékonnyá tesz a művészetek iránt. A kártya örömet jelez, ami nem is múlik el egyhamar.

Szerelmi üzenete: A párkapcsolatban újszerű, eddig ki nem próbált dolgokat vezethetsz be. Ha nem élsz kapcsolatban, akkor új módokat találhatsz arra, hogy sikeresen ismerkedhess a megfelelő személyekkel. Alkotó, üde és vonzó vagy.

Ezt mondja neked:
Boldog időszak kezdetét mutatja.
Fontos, hogy dönteni tudj.
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Vízöntő csillagkép - a levegő elem. Lenon: ,,Megpróbáltalak levegőnek nézni, de rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-12-27 16:18:49, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-12-26)

Kedves agica2004! A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Természetesség hatja át.

7 - Hét - Titok, varázslat, intuíció, tudatalatti

A mágia és a misztika, a hermetikusok és a táltosok szent száma egyaránt ez. A mozgás dinamikáját hordozza, most, ebben az életszakaszban nem lehet megállni! A legteljesebb boldogság jelképe. A hetes jelezhet misztikus tudást. Spirituális felismerés lehetőségét hordozza. A lelkünkből fakadó dolgokat hozza felszínre - a vágyak megvalósításáról szól. Ha hetedikén kapod meg, akkor ma alkoss valami különlegeset, jósoltass magadnak, vagy végezz valamilyen rituálét. Ha hetedikén kapod ezt a kártyát, hatása fewww.harmonet.hu/josdalerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A Bibliában a hetedik szentség a házasság, tehát erre is utalhat ez a kártya. Gyerekcsináló nap.

Ezt mondja neked:
A varázslatos praktikák, a mágikus mesterkedések, a beavató gyakorlatok napját jelenti. Nézd meg, hol áll a Hold a holdnaptáron, s a teliholdas vagy újholdas éjszakán a hatás tovább erősödik.
A gyerekekkel kapcsolatos teendőkről, gyermekvállalásról, gyermeki énünk felfedezéséről is szólhat.
Sikert hozhat, olyan sikert, amire születtél, s nem amire akaratoddal vágyódsz; a karmád érvényesül, ne szegülj ellene!

Erre is gondolj: A Neptunusz uralma alatt áll. A tarotban a Diadalszekér. A legmisztikusabb szám: a 7 vezér, a világ teremtésének 7 napja, 7 fejű sárkány, hétfátyoltánc stb. (Keress még dolgokat a világból, melyből 7 van!)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony ünnepe....
  2019-12-27 16:15:07, péntek
 
 



A Biblia leírása szerint Jézus szegényes körülmények között született, egy istállóban, mert senki nem fogadta be a házába a várandós Máriát, Jézus édesanyját a születés estéjén. A történet szerint napkeleti bölcsek (,,háromkirályok") indultak útnak ajándékokkal köszönteni a születendő Messiást, és egy fényes csillag vezette el őket Jézushoz.

Január 6-át, az ún. Urunk megjelenésének ünnepét (magyar kifejezéssel élve: Vízkereszt napját) Németországban, Ausztriában és Svájcban a Háromkirályok ünnepének (Dreikönigsfest) is nevezik. Néhány német tartományban ez a nap munkaszüneti nap.

Szokás ilyenkor házat, lakást is megáldani. Ekkor kerül fel az ajtófélfára az alábbi felirat, mely az adott évszámot és az áldás tényét tartalmazza:

20 + C + M + B + 19

A három betű a Christus mansionem benedicat! ('Krisztus áldja meg a hajlékot!') imádság rövidítése. De beleláthatók a háromkirályok neveinek kezdőbetűi is, különösen akkor, ha nem a magyar nevekben gondolkodunk.[3]

A bölcsek nevei:
angolul: Caspar, Melchior, Balthazar,






Áldott békés szép ünnepet kívánok szeretettel mindenkinek !





Háromkirályok imádása; a térdeplő alak Cosimo de' Medici, mellette Piero és Giovanni, körülöttük a Medici-udvar több tagjával (Uffizi)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-12-27 16:00:43, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-12-25)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Különlegesség hatja át.

Orrszarvú - rendíthetetlenség, férfierő, harcosság

Az orrszarvú a természetben legtöbbször magányosan él, a fiatalok választanak párt maguknak rövid időre. A nőstény orrszarvúk gyakran közösen fürdőznek. A hímek territóriumot jelölnek ki a maguk számára, gyakran élet-halál harcot vívnak egymással. Bőrük vastag, akár két centiméter is lehet, szinte páncélszerű. Ez a kártya egyik oldalról brutálisan erős, nyers fizikai erőt jelent, másfelől a férfi-princípium megerősödését. A hagyomány szerint ugyanis az orrszarva porrá törve férfias nemző erőt hoz. Ez a hiedelem az állatot a kihalás szélére sodorta. A kártya azt mutatja: Ösztönök munkálnak és nincsenek gondolatok, csak a puszta vágy, ösztön, erő van jelen.

Szerelmi üzenete: Kitartó, megbízható társ nyugalmával biztonságot jelent.

Ezt mondja neked:
Ne engedd, hogy csalódjanak, akik bíznak benned. Tarts ki minden erőddel.
Most légy te a támasza a gyengéknek, még akkor is, ha úgy érzed, hogy magad is támaszra szorulnál.
Hogy viszonyulsz a férfiakhoz nőként, saját férfiasságodhoz férfiként?

Erre is gondolj: Ne higgy vakon az ősi gyógymódokban! A rinocérosz életébe kerülhet, hogy szarvának varázserőt tulajdonítottak. Közelíts bölcsen a természetes gyógymódokhoz, és figyelj a tudomány eredményeire is. Találd meg a harmóniát ebben is! Bolygója a Szaturnusz.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szenteste.......
  2019-12-27 15:58:11, péntek
 
  December 24-én minden évben eljön a szenteste napja.

A magyar népi hagyományban ezen a napon csak a ház körül szabadott dolgozni, a mezőn tilos volt tevékenykedni. Szintén nem volt szabad kölcsönadni, mert ez elvitte a szerencsét. Ezen az éjjelen merítették az ún. aranyos vizet vagy életvizet, melynek egészségvarázsló szerepet tulajdonítottak. Az éjféli mise alatt a pásztorok egyes vidékeken körbejárták a templomot, és zajkeltéssel (ostorcsattogtatás, kürtölés...) igyekeztek a gonoszt távol tartani. A mise után a gazdák megrázták a gyümölcsfákat, hogy bő termés legyen, illetve az állatoknak is különféle mágikus erővel bíró ételeket adtak (pl. szentelt ostyát, piros almát...), hogy egészségesek maradjanak.

A családok böjtölnek, és csak este fogyasztják el a böjti vacsorát. Ez eredetileg alma, dió, méz és fokhagyma, majd vajas bableves hús nélkül (böjtös bableves), végül mákos guba volt, de újabban kialakult hogy hal, illetve töltött káposzta kerül ilyenkor az asztalra. A néphagyomány szerint a karácsonyi asztal fontos szerepet játszott az ünnep alkalmával.

Napjainkban már kevesen tartják be a Szentestéhez kapcsolódó hagyományokat. Ami jellemző, hogy az ünnepi asztal külölnleges díszítést szokott kapni, ínycsiklandozó finomságokkal terül meg, és a gyerekek izgatottan és türelemetlenül várják az estét, az ajándékozást.

Szentestére gyakori ételek: mákosguba, hal ételek, halászlé, töltött káposzta.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 903
  • e Hét: 2846
  • e Hónap: 16932
  • e Év: 69490
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.