Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Vaknap - jelenség
  2020-01-14 16:41:53, kedd
 
 


Svastits Photography Január 10. Pécs

A Nap és cimborája ma reggel közrefogták az irgalmasok templomát
Érdekes légköroptikai jelenséget láthattunk ma reggel Pécs felett. Kialakult ugyanis a felhőzetben egy szivárványszínű álnap, régiesen "vaknap" vagy "cimbora".

A Nap egyik, vagy mindkét oldalán megjelenő, esetenként szivárványszínben pompázó, fényes “álnapok" a régi korok népeinek is felkeltették figyelmét. A magyar nyelvben több elnevezését is ismerhetjük, mint ,,vaknap", ,,cimbora". Az angol nyelvben a ,,sundog" kifejezés terjedt el, amelyet magyarra napkutyának fordíthatunk, ám ez felénk nem használatos.

A horizontálisan álló lapkristályok oldallapjain megtörő fény hozza létre. Mivel oldalról kapják a napfényt a Nap vonalában helyezkednek el, általában 22°-ra. A kristályok a horizonttal párhuzamosan lebegnek a levegőben. A kristályon áthaladó fény belépéskor és kilépéskor törik meg, a két törés összesen 22°-kal téríti el a fénysugarat eredeti irányától. A melléknap napmagasságtól független megjelenésű halojelenség, de a Naptól való távolsága a Nap horizont feletti magasságának függvényében némileg változik.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek innen-onnan  
Garai Gábor - Jókedvet adj
  2020-01-14 16:26:12, kedd
 
 


Garai Gábor - Jókedvet adj

Jókedvet adj, és semmi mást, Uram!
A többivel megbirkózom magam.
Akkor a többi nem is érdekel,
szerencse, balsors, kudarc vagy siker.
Hadd mosolyogjak gondon és bajon,
nem kell más, csak ez az egy oltalom,
még magányom kiváltsága se kell,
sorsot cserélek, bárhol, bárkivel,
ha jókedvemből, önként tehetem;
s fölszabadít újra a fegyelem,
ha értelmét tudom és vállalom,
s nem páncélzat, de szárny a vállamon.
S hogy a holnap se legyen csupa gond,
de kezdődő és folytatódó bolond
kaland, mi egyszer véget ér ugyan -
ahhoz is csak jókedvet adj, Uram.
 
 
0 komment , kategória:   Garai Gábor  
Amikor Isten megteremtette
  2020-01-14 16:08:15, kedd
 
 


Az első napon Isten megteremtette a kutyát

Az első napon Isten megteremtette a kutyát. És mondá az Úr: Ülj egész nap házad ajtaja előtt és morogj meg mindenkit, aki elhalad vagy bejön. Húsz évnyi életet adok neked.Húsz év? - kérdezte a kutya. Az túl sok morgás. Adj nekem csak tíz évnyi életet, a másik tízet visszaadom Neked. És beleegyezé az Úr.

Második napon Isten megteremtette a majmot. És mondá: Szórakoztasd az embereket, majomkodj és nevettesd meg őket. Ehhez húsz évnyi élettartamot adok neked.
Húsz év ehhez túl sok - mondta a majom. Én nem majomkodnék annyit. A kutya visszaadott Neked tíz évet, én is ezt teszem. És ebbe is beleegyezé az Úr.

Harmadik napon Isten megteremtette a szarvasmarhát. És mondá: járj ki a földekre a gazdáddal nap mint nap, izzadj a Nap heve alatt, fialj borjakat, és adj tejet a gazdádnak. Hatvan évnyi élettartamot adok neked mindehhez.
Azt mondja a marha: Ez meglehetősen kemény sors hatvan éven keresztül. Inkább vállalnék csak húszat és visszaadnék Neked negyvenet. És lőn: ebbe is beleegyezé az Úr.

Negyedik napon Isten megteremtette az embert. És mondá: Egyél, aludj, játssz és élvezd az életet. Minderre húsz évet adok neked.
Azt mondja az ember: Mi? Csak húsz év? Ha lehet, kérem még azt a negyvenet, amit a szarvasmarha adott vissza Neked, meg azt a tízet, amit a majom és azt a tízet is, amit a kutya utasított vissza.
Legyen! - mondá az Úr.

Hát így esett, hogy életed első húsz évében eszel, alszol és játszol, a következő negyven évben izzadsz a nap alatt és gürcölsz, hogy eltartsd a családod, a következő tíz évben majomkodsz, hogy szórakoztasd az unokáidat és az utolsó tíz évben csak üldögélsz a kapu előtt és megmorogsz mindenkit, aki a közeledbe jön.
 
 
0 komment , kategória:  Mesék - Anekdoták  
Politikailag álmodni....
  2020-01-14 16:01:10, kedd
 
 


Sándor Kapás - Január 8.,
Éjszaka, mikor felébredtem és önkéntelenül elkezdett járni az agyam sok mindenen elgondolkodtam azon, hogy miben is rejlik Orbán Viktor sikere. Csak úgy félálomban a következők jutottak eszembe:

1. Mivel kemény és szigorú nevelést kapott, kifejlődött benne az uralkodási vágy, hogy visszaadhassa mindazt a megalázást, amit gyerekkorában kapott. Bejuttaták apa kommunista barátai a jogra, hol ugyan szakvizsgát nem szerzett, és még TSZ jogásznak sem volna jó, de tanult Római Jogot, amiből csak a ,, Divide et impera", azaz az oszd meg és uralkodj elv maradt csak a fejében. A Római Birodalom leghíresebb politikai elve volt és a későbbiekben a másik két törpe Napóleon és Hitler is igen szerette. Orbánnak is így sikerült hatalomra kerülni, mint csúfos véget ért elődeinek.

2. Valószínűleg Machiavelli A fejedelem című- művét, már biztos nem olvasta, nem úgy, mint ,,hírhedt" , amerikai tanácsadója, kinek egyáltalán köszönheti, hogy eddig jutott. Ezekben tapasztalhatjuk a következőket:
- Arcátlanul végy el mindent a néptől, fogd rá elődeidre, majd morzsákat adjál vissza nekik és ettől a tudatlanok istenként fognak imádni.

- Csak a középosztályt és a szegényeket tedd szegényebbé, a maradék 15%-ot meg nagyon gazdaggá és látni fogod, hogy az a bizonyos 15 % annyira fog küzdeni megszerzett vagyonért, előjogokért, hogy szinte semmit nem kell tenned ahhoz, hogy megőrizd a hatalmad, ők megteszik helyetted, mert megvédenek minden áron, hisz tőled kapták azt.

Tudom ez csak olyan éjszakai elmélkedés, de biztosan van benne valami!
A optimisták még egy évet jósolnak Orbánnak és bandájának!
Hej de szeretnék optimista lenni.
Szép naPot barátaim!
Sanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jorge Bucay - idézet
  2020-01-14 15:35:51, kedd
 
 


Megnyílni, és bízni benne, hogy a másik olyannak fogad el, amilyen vagyok
- ez a szeretethez vezető út.

(Jorge Bucay)

Private:
Segíteni a szeretetünkkel a másiknak a fejlődésben ... ösztönözni , jobbá lenni, kihozni belőle a jó tulajdonságokat a rosszakat pedig visszaszorítani és kiért másért hajlandó sz ember jobbá lenni hát azért akit szeret.. a szeretet ösztönző erő.

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szeretet  
Everwood
  2020-01-14 15:29:30, kedd
 
 


"Nem számít, hány esztendős vagy, nehéz izgalom nélkül nézned az első hópelyheket. Mert amikor elered a hó, akkor senki sem szólhat bele, hogy mit tegyél. Mintha csak felülíródnának az élet szabályai."
Everwood

Private:
Ha kimegyek az erdőbe, látom az ágak között bujkáló hópelyheket, aztán este az utcai lámpafény esernyőin át játekosan alászálló hópihékben gyönyörködöm.
Azt mondják csak fekete fehér ez a kép. Nekem csodálatosan színes.
 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Robert Lawson idézet
  2020-01-14 15:22:21, kedd
 
 


"Előbb-utóbb mindenki megleli azt, amit keres, mindenkit áthat a béke (...),
s elfogadja: csak azt érdemes magukban életben tartani, ami előbbre visz."

(Robert Lawson)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 121 db bejegyzés
e év: 1777 db bejegyzés
Összes: 9825 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 505
  • e Hét: 1738
  • e Hónap: 9548
  • e Év: 67771
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.