Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Ezüst torta
  2020-01-18 23:49:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Aprórózsás torta
  2020-01-18 23:48:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Chillon vára Svájcban
  2020-01-18 23:47:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Belém torony Portugáliában
  2020-01-18 23:45:02, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Athena Pronania templom Görögországban
  2020-01-18 23:41:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Ámbér erőd Indiában
  2020-01-18 23:39:35, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Zsírégető, C-vitaminban dús táplálékok
  2020-01-18 21:59:25, szombat
 
  Télen bizony a kelleténél több kilogramm is felszaladhat ránk, amit aztán tavasszal nagyon nehéz leadni. Ezért szükségünk van olyan táplálékokra, amelyek gazdag forrásai a C-vitaminnak, hiszen ez képes bennünket sok betegségtől, többek között a náthától és az influenzától is megvédeni. Miért ne üthetnénk két legyet egy csapásra? Miért ne lehetne olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak és még a zsírégetést is elősegítik?

A C-vitamin segítséget nyújt a kollagénépítésben, jó hatással van a szív- és a keringési rendszer egészségére, de segít a szabad gyökök elpusztításában is, amelyek felelőssé tehetők a rákos és a krónikus megbetegedések kialakulásáért.

Az emberek egy része nem fogyaszt elegendő C-vitamint, pedig ez nemcsak a náthával és az influenzával szemben jelenthet védelmet, hanem a zsírégetésben is szerepet játszik. A cikk alján olyan C-vitaminban dús táplálékokról olvashat, amelyek még zsírt is égetnek.

A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely segítséget nyújt az immunrendszer számára a kórokozókkal szembeni küzdelemben. Ez a vitamin megvédhet bennünket a szív- és érrendszeri betegségekkel, a stroke-kal és a rákos megbetegedésekkel szemben.

Mivel a C-vitamin antioxidáns hatással is rendelkezik, így csökkentheti a kortizolszintet, vagyis a stresszhormonok szintjét. A tartós stressz szintén sok betegség forrása lehet, így érdemes komolyan foglalkozni vele, ha valaki úgy érzi, hogy hosszú ideje él zaklatott, stresszes életet.

Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik négy héten keresztül C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztottak. Az étrendjükben rendszeresen szerepelt a kivi, az eper, a brokkoli és az ananász is. Egy hónap elteltével a kutatásban részt vevőknek nőtt az állóképességük, és a C-vitamin zsírégető hatása is bebizonyosodott.

Azok az emberek, akik nem fogyasztanak C-vitaminban gazdag táplálékokat, legfőképpen a hasukra híznak, illetve a derékkerületük nő meg drasztikusan. A C-vitamin megfelelő szintje a szervezetben alacsonyabb BMI-indexet eredményez. A C-vitamin-bevitel növelésével javulni fog a zsír oxidációja még mérsékelt intenzitású mozgás esetén is.

A C-vitamin gazdag forrása többek között: kivi, citrom, narancs, brokkoli, paradicsom, paprika, csipkebogyó, homoktövis, eper, ananász, kelbimbó.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kvercetin és a vírusfertőzések
  2020-01-18 21:56:09, szombat
 
 



Az influenza okozhat olyan klasszikus tüneteket, mint tüsszögés, köhögés, ízületi fájdalmak, láz. Évente több millió ember esik áldozatul az influenzának, ami napokig ágyba kényszeríti az embert. A megfelelő, vagyis az egészséges táplálkozás elősegítheti, hogy megússzuk ezt a betegséget. Az egészséges táplálkozásba az olyan élelmiszerek is beletartoznak, amelyek kvercetint tartalmaznak.

A kvercetin megtalálható a zöldségekben és a gyümölcsökben. A kvercetin erősíti az immunrendszert és megakadályozza a vírusok replikációs folyamatát. Számos tanulmány számolt be arról, hogy a kvercetin megakadályozza a vírusos fertőzések kialakulását, különösen annak kezdeti szakaszában.

A megerőltető sport elősegíti a szervezetben az az oxidatív stressz kialakulását, illetve a stresszhormonok felszabadulását. Egy vizsgálatba aktív sportolókat vontak be. A csoport egyes tagjainak csak placebót adtak, míg a csoport más tagjainak kvercetinkiegészítőt. A kvercetint kapó egyének szervezetében nem voltak olyan mértékű ,,károsodások", mint a placebót szedő társaiknál, illetve az immunrendszerük még meg is erősödött, így nem kellett tartaniuk a vírusok által okozott fertőzésektől sem.

A kvercetin nem minden esetben segít a vírusfertőzések megelőzésében, de jelentősen lecsökkenti annak lefolyását. Ez azért is lényeges, mert így nem alakul ki az influenzára oly jellemző szövődmény, ami nagyon hasznos lehet például az idősebb emberek számára, akik gyakran nem az influenza miatt, hanem annak szövődményeibe halnak bele.

A kvercetin ezen kívül nem gyakorol negatív hatást az emberi szervezetre, hiszen egy teljesen természetes növényi vegyület, így mellékhatással sem kell számolni.

A kvercetin tehát legfőképpen zöldségekben és gyümölcsökben található meg. Például az almában, a piros szőlőben, a cseresznyében és a zöld leveles zöldségekben. A kvercetin megtalálható még a zöld teában és a kakaóban is. Mivel a kvercetin a gyümölcs héjában található meg, így érdemes például az almát is hámozatlanul fogyasztani.

A kvercetin még a herpeszvírussal is eredményesen veszi fel a harcot, de a hepatitisz B és C típusával szemben is eredményesnek bizonyult a vizsgálatok során.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógyítás mézzel
  2020-01-18 21:45:28, szombat
 
 



Melyek a legkiválóbb gyógyító mézek?

1, Étvágytalanság
Minden étkezés előtt egy evőkanálnyi mézet célszerű fogyasztani, főleg a magas savtartalmú, enyhén kesernyés mézekből: pl. gesztenyeméz, napraforgó méz.

A legkiválóbb gyógyító mézek megfázás, influenza, láz, allergia, emésztési zavarok, étvágytalanság, reflux, stb. esetén:

2, Köhögés, influenza, láz
Egy evőkanál akácméz, hársfaméz, kakukkfűméz, levendula méz, mentaméz, fél evőkanálnyi olvasztott vajjal kikeverve, majd naponta 3-szor elfogyasztva kis pirítós kenyéren, vagy csak úgy önmagában. Legalább ilyen jó a mézes hagymás chutney is.

3, Repedezett szájzug, cserepes ajkak
Naponta 5-10 szer kenjük be mézzel, majd szép lassan nyalogassuk le az édes ízt.

4, Visszérgyulladás
A legjobb a gesztenye méz, napi 2x1 evőkanállal fogyasztva.

5, Reflux
Igen jól reagál az alacsony savtartalmú akácmézre. Napi 2x1 evőkanálnyi kis vajjal kikeverve az ideális.

6, Krónikus epehólyag gyulladás
A mentaméz és a kakukkfűméz elegye kiváló. Csipke teával fogyasztva még jobb.

7, Allergiásoknak
Édesharmat méz. Nincs benne pollen. A tölgy, hárs vagy fűz, esetleg fenyőn élő levéltetvek ürülékét nyalják fel a méhek és ebből az édes nektárból készítik el ezt a mézet. Íze, színe attól függ, milyen erdőben gyűjtötték be a méhek. A hatása is ennek megfelelően változó.

8, Lázcsillapító
A fűzfákról gyűjtött édesharmat méz kiváló lázcsillapító, a tölgyméz jó féreghajtó hatású, a fenyőméz a hurutos megbetegedésekben ajánlott.

9, Kimerültség, fáradtság
Kiváló ellenszer a tökméz. Hófehér, hamar kristályosodó méz.

10, Bélrenyheség
Őszirózsa méz: büdösnek mondható, de az emésztésre kiváló. Édeskömény mézzel való kombinációja még hatásosabbá teszi.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Zsírégető táplálékok
  2020-01-18 21:41:48, szombat
 
  Íme egy lista az anyagcsere folyamatokat serkentő ételekről.

Brokkoli
Minél gyorsabb az anyagcsere, annál több kalóriát éget el a szervezet. Köztudottan felgyorsítja az anyagcserét, ha naponta sokszor keveset eszünk. Ugyanezen okból az ételnek fontos szerepe van az anyagcsere folyamatok sebességének növelésében.

Ez a zöldség sok kalciumot tartalmaz, amely serkenti az anyagcserét és segíti a zsírégetést.

Spenót
Palak néven is ismert, jó tápanyagforrás, található benne C-vitamin, magnézium, kálium és vas. A C-vitamin serkenti az anyagcserét.

Paprika
Indiában shimla mirch-ként ismeretes, hatásos anyagcsere serkentő. Fogyasztása során a szervezet időszakosan stressz hormonokat választ ki, amelyek felgyorsítják az anyagcserét. Ez több kalóriát éget, ahogyan a szervezet próbál megbirkózni a fűszeres ízzel.

Bab
A bab fehérjében és rostban gazdag. Míg a fehérje izomtömeget épít és ezáltal gyorsítja az anyagcserét, a rost is ezt teszi mivel ennek lebontása és megemésztése több időt igényel.

Grapefruit
A grapefruit is fontos tápanyagforrás, emellett fitokémiai szempontból is fontos. Rendkívül alacsony a glikémiás indexe így serkenti az anyagcserét és a szervezet zsírégetését. Emellett antioxidáns tulajdonságokkal is bír és kontroll alatt tartja a koleszterinszintet is.

Zabpehely
A zab fontos rostforrás, mint vízben oldódó mind nem oldódó rostokban gazdag. Ezek segítik a bélműködés szabályozását és megelőzik a székrekedést. Emellett a fogyni vágyók számára is hasznos lehet, mivel serkenti az anyagcserét. A zabpehelyben található rostok teltség érzetet keltenek és így kevésbé érez majd vágyat az evésre.

Zöld tea
A zöld teában sok fontos összetevő található, mint a koffein, a teobromin, szaponinok, tepfilin és vitaminok valamint epigallokatekin. Ez az EGCG csökkenti az étvágyat és serkenti az anyagcserét.

Tofu
A tofu szójabab tejből készül, fehér és kis paneer kockákra emlékeztet. A koleszterinszintet csökkentő izofalavonok találhatóak benne, ezáltal megelőz sok szív- és érrendszeri betegséget. A tofu emellett kiváló vasforrás, amely a vérképződést segíti. Emellett pedig az anyagcserét is serkenti, így tökéletes választás fogyókúrázók számára.

Gyömbér
Segíti az emésztést, emellett megnöveli a szervezet belső hőmérsékletet, így több energiát fogyaszt. A gyömbér Indiában adrak-ként ismeretes, ez is csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket. Végezetül serkenti az anyagcserét is.

Chili
A szakértők szerint a chili vagy mirchi fogyasztása még órákkal étkezés után is képes energiát égetni. Emellett az időnkénti fűszeres ételek fogyasztása csökkentheti az étvágyat. Azonban figyeljen arra, hogy ne fogyasszon túl sok chilit, mert ez emésztési zavarokhoz vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2456
  • e Hét: 12570
  • e Hónap: 26319
  • e Év: 231020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.