Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Harmónia......
  2020-01-24 19:03:07, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-01-24)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szív hatja át.

Kagyló - Nőiesség, kibontakozás, új dolgok születése

A csiga és kagyló héja a szépség és a szerelem, valamint a női nemi szerv jelképe. Vénuszt is gyakran ábrázolják, amint kagylóból születik meg. Néhány nomád törzs még ma is kagylókat használ ,,pénz" gyanánt, így a gazdagságot is jelképezi. Némely kagyló igazgyöngyöt is dajkál! Nőiség, nőies dolgok, szépség, gazdagság - a talmi örömök, a ,,héj, mely eltakarja a lényeget", a csillogó csigaház, mely elbűvöl, s nem keresünk tovább, azt hisszük, megvan a kincs - pedig a kagyló rejti a valódi kincset - az igazgyöngyöt.

Szerelmi üzenete: Részben gyarapodásról vagy egy új szerelem érkezéséről adhat hírt, esetleg a kettőről együtt - például egy gazdag szerető képében. Gyermekre vágyódó nőnek jelzi, hogy az égiek támogatják a gyermekáldást - termékeny napot is jelölhet.

Ezt mondja neked:
Gondold újra nőiséged megnyilvánulásait. Milyen nőnek tart téged a világ? (Ha férfi vagy, azt gondold át, milyen a viszonyod a nőkhöz!)
Gondold át szexualitásodat, mennyire vagy prűd, esetleg szexuálisan szélsőséges?
Engedd be életedbe a változást, az újdonságokat - hagyd megszületni azt, ami készül.

Erre is gondolj: Vénusz születése - Botticelli festménye. Hallgass meg egy kagyló belsejéből jövő tengermorajlást. Különleges élményt ad! Hordj vagy vásárolj kagyló-csiga ékszereket.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katalin palota, Szentpétervár, Oroszország.....
  2020-01-24 18:50:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után......
  2020-01-24 18:29:02, péntek
 
  Nemes Nagy Ágnes: ENYHE TÉL

Amikor nincs hó, amikor állandó eső mossa a járdát - nem is állandó, csak újra-meg-újra eleredő, az alacsony szürke égbolt bizonytalan permete, amikor a hócsizmák vizes aszfalton siklanak, mintha síből vizisíre váltottak volna át, amikor vastag, filcesedő avar fedi a parkok földjét, esőszünetekben halványan gőzölögve, amikor az avar alól fel-felbukkan a fű is, zöld-szürke, szürke-zöld foltokban szinte épen, hiszen olyan a fű, mint a fű, csak a színe, ugye, a színe,
amikor a nagy, téli varjak mintegy véletlenül ülnek a városi fák ágán,
amikor a szántóföldek feketék, mint friss szántás után, vagy szürke-feketék esőtől fátyolozva,
amikor a középhegységek barnák, szürke-barnák, egy-egy sötét fenyőfolt szemölcse rajtuk,
amikor a kontinensek táblái eltolódnak, kicsit idébb-odább, időjárások ösvényeiről letérnek, elkanyarodnak, erre-arra, egy más éghajlat benéz az ablakon (meglátogat), amikor óceánok, légrétegek tajtékai, vizes csepp-legyezői messze csapódnak el, szét, (Nem kell ezt dramatizálni, dehogy, ritka nagy szerencse, hálát adni, örülni kell, hogy enyhe télben élünk) (hogy telünk enyhe) sőt mindennap figyelni, tudatosítani, hogy telünk enyhe. Meddig enyhe még?
amikor a napihírekben egyre nagyobb a hófúvás, de itt még valamely szürke elnapolása a következőknek,
amikor az évszak, ki tudja miért és meddig hátatfordít nekünk, háta mögött pedig félénken lélegző lapulással bújik a vadnyúlszínű átmenet
vagy ellenkezőleg: felénk fordul, ki tudja miért és meddig, valamely filces avarhajú kegyelem, szürke tenyerét körénkfonva, szürke-fehér mécses köré, amelyben pislákolva ég az elnyújtott, tartósított november
krizantémszag az utcán, esőtől csapzott benzingőz, krizantém-szag, vegyük meg a soron következő sírkoszorút (hányadikat ebben az évben?), a virágüzlet fénye vakító, kirobban földigérő kirakat üvegén át, bent rózsavörösek, ibolyalilák, cirádás kis szalmavi­rág-csokorkák, virágcukrászda, édesen együtt minden Évszak édességes kínálata
leszáll az este, hűvösen száradó tócsák, induló szél - de nincs hideg, nincs, az őszikabát elegendő.
Milyen szerencse. Enyhe tél.
Örülhetünk, hogy enyhe télben élünk, őszünk reménytelen volt, nyarunk a pincebörtönök dohszagában, tavaszunk háború, halál, robbanásos végítélet, katasztrófa - nem kell ezt dramatizálni, á, minek, talán említeni is fölösleges


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2020-01-24 18:19:55, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-01-23)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Mozgékonyság hatja át.

Avar - elmúlás / újjászületés, táplálás

Látszólag az elmúlást jelenti, mégis inkább az újjászületésre berendezkedett, a földet éltető és tápláló őserőt hordozza. Elhozza neked az őszi erdő csendjét és nyugalmát. Figyelmeztet az idő múlására. Jelzést küld, hogy jól gazdálkodj az időddel, hogy abból is bő termés fakadjon. Az avar kártyája bölcsességet hoz a napodba. A lehullott falevelek sokasága az őszi tájképek állandó motívuma. Azonosítják az idős korral, az idős emberekkel. A városokban az avart eltakarítják több-kevesebb sikerrel, ám az erdőben csodálatos takarót alkot. Ha a kártyalapot ősszel kapod, hatása erősebben érvényesül!

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknél a kapcsolat megszakításának gondolata egyre többször jelenik meg. Párkeresőknek jelezheti egy idősebb partner érkezését, szellemi társat.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy valaminek a vége egyben valami más kezdetét jelenti. A körforgás örök, az idő relatív.Az elmúlás nem mindig jár szomorúsággal. Főleg, ha tudod, hogy pozitív változás és a rend érdekében történt.
Védelem alatt állsz. Az Univerzum erői megóvnak attól, hogy megüsd magad. Puha avar vesz körül.
Ha ősszel kapod ezt a kártyát, élvezd az avart: menj el - akár egyedül, akár többen - egy erdőbe, csináljatok egy hatalmas avarhalmot és ugorjatok bele! Ha gyermekkorodban ez az élmény kimaradt volna, nagyon tetszeni fog, de ha nem, akkor is.

Erre is gondolj: A költői képekben a természet estéjeként jelenik meg az ősz, az avar képe. Olvasd Petőfi: Itt van az ősz, itt van újra című versét: ,,És valóban ősszel a föld / Csak elalszik, nem hal meg." Olvasd Nemes Nagy Ágnes versét az avarról: "Hogyha belegázolok, / hogy zizeg és hogy ropog! / Mit csinálsz te? - kérdik. / Járok, járok sárga hóban,/ színaranyban, / térdig."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar kultúra napja......
  2020-01-24 18:15:22, péntek
 
  Magyar kultúra napja: elhúzták és elfújták a villamosozók nótáját Szegeden....





Népzenével várta az utasokat a Szegedi Közlekedési Kft. négy villamoson is este fél 6-tól, a magyar kultúra napja alkalmából. Így például zenére lehetett hazavillamosozni a munkából.

Nem ez az első eset, hogy élőzene vagy énekszó hallatszott a szegedi villamosokról. Tavaly októberben, a zene világnapján a Marching Jazz Band zenélt, a december 20-án a Vocakom kórus adott a karácsonyi hangulatnak Szegeden.

A 2-es villamoson, az Aradi vértanúk terétől az Indóház térig a Nyenyere Egylet zenélt: Tóthné Zombori Györgyi és Tóth Antal a klasszikus népi hangszerrel, tekerővel csalt mosolyt az utasok arcára,

a 3-as villamoson a Dugonics tértől a Vadaspark irányába a Csörgő Banda - Haskó János (koboz), Barta Márton (furulya), Barta Csilla (gordon) és Gera Márta (ének) - zenélt és énekelt.

A 3-ason Tarján felé Bauer Iván (furulya), Páli Tibor (doromb), Tolna Péter (dob), Benyó-Korcsmáros Réka (koboz, ének) és Mészáros Csaba (koboz) játszottak vidám dalokat (a lenti videónkban ők láthatók).

A 4-es vonalon, a Dugonics tértől Kecskésig a Piarista Gimnázium művészdiákjai zenéltek: Barta Gergely (hegedű), Balázs Edina (hegedű), Tormási László (brácsa), Radvánszky István (bőgő), Kövesi-Nagy Dániel (harmonika).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2020-01-24 18:09:58, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-01-22)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Elfogadás hatja át.

Zöld - Szívcsakra, nyugalom

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A zöld szín segít leküzdeni érzelmi feszültségeidet, nyugtat, harmonizál. Az iszlám vallás szent színe, Mohamed próféta (áldott legyen a neve) kedvenc színe volt. A HarmoNet 1999. óta zöld, mely színével nyugtat, harmonizál, ezért is érdemes minden nap - de ma különösen - olvasgatnod a HarmoNetet! Szólj a cikkekhez, keresd meg a neked szóló írást! A szívcsakra (a test középső energia központja) színe.

A Harmóniakártya első lapja. Világbékét teremtő erővel bírhat, ha minél több ember megkapja, ezért küldj ma Harmóniakártyát minél több barátodnak, aki még nem ismeri!

Szerelmi üzenete: A párkapcsolatodban finom, fokozatos változás figyelhető meg - ha nincs kapcsolatod, akkor lassan egy új kapcsolat kezd zölden rügyezni.

Ezt mondja neked:
Tisztelet övezte, segítőkész, az egészségére odafigyelő, figyelmes időszakban vagy.
Reményed van az újrakezdésre, helyesen értékelsz dolgokat. Fel vagy készülve a váratlan helyzetekre is?
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A szívcsakra mandalája, Merkúr.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1869 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1527
  • e Hét: 4695
  • e Hónap: 6829
  • e Év: 59387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.