Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az ország jelen van
  2020-01-28 18:57:59, kedd
 
  Az ország jelen van

,,Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa." (Máté 12,28)

Isten országának az ellentéte nem az ember országa, hanem a Sátán országa. Az emberek vagy az ördög uralmának az áldozatai, vagy pedig Isten országának felszabadítottai.
Volt egy férfi, aki teljesen az ördög markában volt: démonikus volt. Az a tény, hogy nem tudott beszélni, és nem is látott, az ördög munkájának az eredménye volt. Ez nem azt jelenti, hogy ahol csak némaság vagy vakság van, ott az ördög felelősségére kell következtetnünk. De azt csakugyan jelenti, hogy mind a betegség, mind az ördögi megszállottság eltűnik, ha Isten országa a maga teljességében eljön.
Ez volt hát az az ember, akit Jézus egészen meggyógyított. Akkor vita támadt a hatalomról, amellyel Jézus munkálkodott. Azt a gondolatot, hogy ezt Jézus egy másik ördög erejével tette, el kellett vetni. Sátán nem pusztít el Sátánt. ,,Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa."
Jézusnak ez a kijelentése mérhetetlen fontossággal bír a tekintetben, hogy Isten országa jelentését megértsük. Isten országa nem csupán egy eljövendő valóság, melyre várnunk kell, hanem máris jelen van, ahol csak a Sátán béklyója összetörik. És az az erő, amelyen megtörik a Sátán hatalma, az az erő - Isten Lelke. Ez a Lélek először Jézuson nyugodott meg, és most azoknak adatik, akik hisznek Őbenne.
Ma Jézus Krisztus a követői által munkálkodik Lelke erejével. A Sátán országa nem állhat ellent ennek az erőnek. Amilyen mértékben a Szentlélek irányítja a mi mostani életünket, olyan mértékben máris eljött Isten országa!
Óriási területek vannak ezen a világon, amelyek úgy látszik, a Sátán birodalmához tartoznak. De az, aki velünk van, és általunk munkálkodik, erősebb, mint a Sátán. És Ő nyeri meg a csatát!

Napi gondolat:
Milyen módon harcolsz a gonosz ellen saját életedben? Mennyiben számít neked, ha ezekben a helyzetekben Jézus hatalmát megtapasztalod?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten bánásmódja
  2020-01-28 16:02:18, kedd
 
  ,,Az Isten féltő szeretetével féltelek titeket" (2Kor 11,2).

Ó, mennyire szereti a hárfás a hangszerét! Ölelgeti és babusgatja, mintha gyermeke lenne, aki az ölében pihen. Ám figyeld meg, hogy miként hangolja fel. Erősen megragadja, megpendít egy akkordot egy kemény, gyors kattintással. Miközben a húr rezeg, mintha szenvedne, a hárfás elörehejol, erősen figyeli, hogy felfogja az első megrezdülő hangot, nehogy hamis legyen. Majd meghúzza a húrt, forgatva a gyötrő hüvelykszorítóval, és bár úgy tűnik, hogy készen van, ismét kattint. Aztán előrehajol megint, gondosan hallgatózva, amíg végre mosoly jelenik meg az arcán, amint az első dallam hangjai létrejönnek.
Talán Isten is így bánik veled. Mivel jobban szeret, mint bármelyik hárfás szeretheti a hangszerét, és benned csak durva, összevissza hangokat talál, szíved húrjait gyötrő fájdalmat okozva pengeti.
Gyöngéden föléd hajol, megpendíti a húrokat és figyel. Ha csak érdes hangot hall, pendít megint. Szíve vérzik érted, miközben aggódva várja, hogy meghallja a húron: ,,Ne az én akaratom legyen meg, hanem a Tied" (Lk 22,42) - ami olyan édes a fülének, mint az angyalok éneke. És soha nem hagyja abba szíved húrjainak a pengetését, amíg alázatos és kipróbált lelked egybe nem olvad az Ő lényének tiszta és örökkévaló harmóniájával.

Ó, mily édesen zengnek a hárfán a szép dallamok,
Gyönyörködve, szeretetben velük összeolvadok,
Még ha keserűség és baj kíséri is életem,
A dalok zengnek az ég felé a hangszeren.

A szeretet ujjongása és a félelem heve
Egybeolvad a húrokon, mint tökéletes zene,
Mert a koronázó kezet megvérezte a kereszt,
Megtört hangon zeng a húron az égi emlékezet.

Csak az alpesi viharok űzik el a sok felhőt,
Hogy áttetsző tisztaságban láthassuk a hegytetőt,
Ezt nem adhatná meg soha a felhőtlen nyári nap,
Hanem por és homály zárná el tőlünk a tájakat.

Ki merné kiválasztani, hogy mi a legjobb neki:
A legcsodásabb gyönyör, vagy szívének gyötrelmei?
Nem kibírhatatlan kín, sem öröm az, mi fölemel,
Csak a Megváltó Úr Jézus hangolhatja húrom fel.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 384 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1048
  • e Hét: 12759
  • e Hónap: 42071
  • e Év: 229873
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.