Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Emlékszik az elmúlt 10 év mindegyik magyar olimpiai bajnokár
  2020-01-05 22:39:14, vasárnap
 
  Három olimpia. Hat sportág. Tizenhét aranyérem. Tizennyolc sportoló. Meg tudja nevezni mindegyiküket?
.....


Olimpiai szempontból sikeres évtizedet zárhat le 2019-ben a magyar sportvilág, hiszen már a 2012-es londoni játékokon sikerült felülmúlni a csalódást keltő 2008-as olimpia három aranyát, 8-szor szólt a magyar Himnusz a brit fővárosban. Ahogyan 2016-ban Rióban is, hiszen szintén 8 aranyéremmel utazhatott haza a tengerentúlról a magyar küldöttség. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy 2018-ban történelmi olimpiai aranyéremnek is örülhetett az ország, ezzel a medállal 176-ra emelkedett a magyar aranyak száma, melyből 175-öt nyári játékokon gyűjtöttek sportolóink.
Hat különböző sportágban összesen 18 magyar versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Segítségként odaírtuk, hogy mely sportágakban sikerült aranyat szerezni, annyit pedig elárulunk, hogy akad köztük, aki két olimpián összesen 5-ször ünnepelhetett győzelmet, ketten három aranyat is szereztek és szintén ketten duplázni tudtak.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Kínát is megszórta a női póló válogatott
  2020-01-05 22:34:46, vasárnap
 
  A jövő vasárnap kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar női vízilabda-válogatott második mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott a Dunaújvárosban zajló nemzetközi torna vasárnapi játéknapján.
...... .....


Magyarország-Kína 16-7 (4-2, 4-1, 4-1, 4-3)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 4, Szilágyi, Garda 3-3, Leimeter 2, Gyöngyössy, Illés, Vályi, Gurisatti 1-1
Bíró Attila együttese - amely szombaton a franciák ellen nyert - ezúttal a kínai csapat felett diadalmaskodott 16-7-re. A magyarok hétfőn a görögök ellen zárják a tornát.
A válogatott jövő vasárnap a horvátok ellen kezdi az olimpiai kvalifikációs budapesti kontinensviadalt, melyen egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
A kórus. Magyarul beszélő amerikai filmdráma, teljes film.
  2020-01-05 22:31:38, vasárnap
 
  Videó Link

Stet, a problémás és dühös, egy texasi kisvárosból való 11 éves árva, édesanyja halála után egy híres kórus iskolába kerül. A karmester felismeri a fiú rendkívüli tehetségét, és a tanulás olyan útjára invitálja, mely során megtanulja a zene nyelvére fordítani azt, ami benne rejlik.

A 11 éves Stet nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stet-nek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. A Nemzeti Fiúkórus Akadémia vezetője is látja benne a tehetséget, és a bentlakásos iskolában igazi mentorává válik a fiatalnak. Előtte azonban még a fiúnak meg kell békélnie életével, és megtalálnia a közös hangot a tanárával.

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szentmise a Sziklatemplomból – P. Puskás R. Antal 01.0
  2020-01-05 22:25:23, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szentmise a Sziklatemplomból – Hesz Attila 01.05
  2020-01-05 22:23:02, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
XVII. Hét, 7.Parancsolat: Ne lopj
  2020-01-05 22:20:14, vasárnap
 
  Boldog akarsz lenni? Ne lopj, mások anyagi, szellemi, lelki javait ne rongáld meg, ne tulajdonítsd el és boldog leszel!! Az anyagi javakkal való viszonyunk tisztázása nagyon fontos, mert a kapzsiság, a mohóság, a bírvágy elűzi a boldogságot, a békét az életünkből!! Ezekről a gondolatokról szól a Keresztény Tanösvény XVII elmélkedése!!
Szeretettel, Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A pápa és a kenu - II. János Pál pápa
  2020-01-05 21:52:36, vasárnap
 
  zent II. János Pál pápa plébánosként sem ijedt meg a kommunista rendszer fenyegetéseitől, és számos szabadidős tevékenységet szervezett a lengyel fiataloknak. Az evezőtúrák alkalmával általában egy felfordított kenut oltárként használva tartott miséket.





*
II. János Pál pápa - kedves kép az atyáról
Nagyon kedves kép,emberközeli mint amilyen mindig volt.Drága Szent Atya légy a segítségünkre.
...... ............



*
Az utolsó "urbi et orbi" áldás 2005. március 27-én. Krisztus feltámadott, allelúja! Alig egy hét múlva megtért Istenéhez.
...... ........... ......



*
II. János Pál szobra a párizsi Notre Dame-nál
...... ........... ......



 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmesterét
  2020-01-05 21:48:05, vasárnap
 
  Igazán büszkék lehetünk Budapestre, ugyanis Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmesterét lenyűgözte fővárosunk. :) Erről is beszélt exkluzív interjújában Piero Marini érsek. És még sok másról is szó esett, ezért kísérte el Fábry Kornél atya az M1 stúdiójába!
Ha lemaradtál róla, ide kattintva visszanézheted: Link

*
- 2019. május 10., péntek | 16:38A szanyi Szent Anna-kápolnánál felállított missziós kereszt előtt szentmisét mutat be május 18-án, szombaton 9.30-kor Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke, Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmestere.
Egykori szertartásmestere helyezi el Szent II. János Pál pápa vérereklyéjét Szanyban.
...... .............


A szentmise keretében a főcelebráns elhelyezi a szent egyházfő vérereklyéjét a Szent Anna-kápolnában. Piero Marini érsekkel (képünkön balra; a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke, Erdő Péter bíboros társaságában, 2016-ban) koncelebrál Veres András győri megyéspüspök.
Piero Marini a napokban, május 8. és 11. között részt vesz Budapesten a jövő évi eucharisztikus kongresszus előkészítő plenáris ülésén.

Forrás: Győri Egyházmegye
Fotó: Kovács Attila
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
II. János Pál ereklyéjét helyezték el a Szent István.......
  2020-01-05 21:43:13, vasárnap
 
  99 éve született Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa. 1920. május 18-án látta meg a napvilágot Wadowicében, Lengyelországban
Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek, a szent pápa egykori másodtitkára: ,,II. János Pál megtanította nekünk az imádság ösvényét, amely az evangéliumi egyszerűség útja.
II. János Pál ereklyéjét helyezték el a Szent István-bazilikában
...... .............


2019. május 19., vasárnap |
Szent II. János Pál pápa hajereklyéjét helyezték el május 19-én a budapesti Szent István-bazilikában. Az ünnepi szentmisét Mieczysław Mokrzycki lembergi (Lviv, Ukrajna) érsek, a szent pápa egykori másodtitkára mutatta be.,,Az igen volt az egyetlen válasz, amit adhattam Snell György püspök úrnak, amikor arra kért, hogy elhozzam Szent II. János Pál pápa ereklyéit ebbe a csodálatos templomba" - fogalmazott Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek a szertartás kezdetén, amikor hivatalosan is átadta az ereklyét a Szent István-bazilikának. II. János Pál egykori másodtitkára hozzátette: az ereklye legyen a pecsét, amely az Egyház egységét és az imában történő egyesülést jelképezi.
Köszönete mellett Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa elmondta, a közösség régi vágya teljesült, hiszen az ereklye megjeleníti a szent emberségét, akinek nemcsak közbenjárását kell kérnünk, hanem követnünk is kell őt mindenben.
Homíliájában Mokrzycki érsek személyes emlékeit elevenítette fel II. János Pál pápáról. Kifejtette, rendkívüli ember volt, pedig ugyanazon az úton járt, mint mindannyian, de egészen másként, egészen különleges módon. Ami őt egészen mássá tette, mint mi vagyunk, az a világra való rálátása, a magatartása, a viselkedése volt, az, ahogy beszélt, ahogy cselekedett. Misztikus módon közvetítette azt a fényt, amely megvilágítja mások életét.
Mokrzycki érsek


,,Az ő közelében békét, biztonságot és szívbeli jóságot érezhettünk - hangsúlyozta a főpásztor. - Olyan emberi és lelki gazdagságot birtokolt, amely fokozatosan mutatkozott meg életének különböző helyzeteiben egészen a betegségéig, amely a szenvedő Krisztussal egyesítette őt."
Mieczysław Mokrzycki kiemelte, II. János Pál rendkívülisége mély imaéletéből eredt. ,,Az imára szánt idő elsődleges volt számára, ahogy mindannyiunk számára annak kell lennie. Soha nem kezdte el a napi feladatokat anélkül, hogy ne imádkozott volna. Krisztust szemlélni az imában: ez volt számára a legfontosabb, az elsődleges.
Hogyan imádkozott ő? Az imádsága nagyon egyszerű volt. A szívéből imádkozta azokat az imákat, amiket mindannyian ismerünk: a Miatyánkot, az Üdvözlégyet, a Hiszekegyet, a Szentlélekhez mondott himnuszainkat, vagyis olyan imákat, amiket már gyermekként megtanulunk mindannyian. A különbség leginkább abban állt, hogy ő hogyan imádkozta ezeket. A szívéből imádkozott. Az ő példája megérintett minket. Az életével tanított bennünket imádkozni, az utolsó leheletéig. Élete utolsó óráiban pedig mi voltunk az ő imádkozó hangja, úgy imádkozva hangosan, ahogyan ő tanított bennünket." Mindig azt mondta azoknak, akikkel találkozott: »Imádkozni fogok érted. Meg fogok emlékezni rólad az imádságomban.« És ez igaz volt - emlékezett Mokrzycki érsek. - Egyszer személyesen is mondta nekünk, hogy mindig imádkozik azokért, akikkel magán- vagy nyilvános alkalmakkor találkozik. Sok levél érkezett hozzá kérésekkel és szándékokkal egyaránt. Ezeket a kápolnában a térdeplője mellett tartotta. Mindig, amikor a kápolnába ment, ezekkel a szándékokkal ment oda, elolvasta azokat, lehunyta a szemét, hogy imádkozzon, megjelölte azokat a kereszt jelével és szentmisét ajánlott fel ezekért a szándékokért."
Szent II. János Pál papa Istenért élt, Istenben elmerülve élt - folytatta a főpásztor. - Aki találkozott vele, az érezhette ezt. Ezért a vele való kapcsolat közelebb hoz bennünket is Istenhez. Milyen gyakran mondták nekem azok, akik találkoztak vele, hogy egy természetfeletti izzás áradt a személyéből. Az imádság volt az oxigén a lelke számára. Az imádság áradt a lényéből. Micsoda nagy lecke ez mindannyiunk számára!
Annyi gondunk és elfoglaltságnak van, és emiatt olyan gyakran mondjuk, hogy nincs időnk az imára és arra, hogy elmenjünk templomba. Tévesen azt gondoljuk, hogy az ima a kiválasztott kevesek, a papok és a szerzetesek útja, vagy hogy valami rendkívülit teszünk, amikor imádkozunk. II. János Pál megtanította nekünk az imádság ösvényét, amely az evangéliumi egyszerűség útja" - mutatott rá prédikációjában a Lembergi érsek..
...... ........... ........... .....


A szentmise végén Mieczysław Mokrzycki megköszönte a fogadtatást, majd az együttműködés jeléül a lembergi székesegyházat ábrázoló érmet ajándékozott Snell György püspöknek. Az ukrajnai város székesegyházát 2001-ben kereste fel II. János Pál pápa. A főpásztor hozzátette, szeretettel várja Snell György püspököt Lembergbe.
A záró áldást követően a hívek kifejezhették hódolatukat is az ereklye előtt.

Fotó: Halász Dániel
Benke Zsuzsa/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Karol Wojtyła: Invokáció
  2020-01-05 21:41:37, vasárnap
 
  2019. május 18., szombat | 20:30
A május a születésnaposok hónapja. 99 évvel ezelőtt ezen a napon született Karol Wojtyła, vagyis II. János Pál pápa. Még krakkói érsekként írta a ,,Húsvét vigíliája 1966" című versciklust, melynek első darabját olvassuk ma este.
Invokáció, vagyis kiáltás az Emberhez, akiben testet ölt a történelem

Hozzád kiáltok, Ember, Téged kereslek - akiben
testet ölt az emberi történelem.
Hozzád megyek, és nem mondom: ,,jöjj",
csak egyszerűen ,,légy",

légy ott, ahol nem látták meg az emberben az Embert,
hogy lelke, szíve, vágya van és szenved és akarni tud,
ott, ahol elnémították az érzelmeit és égett a legszentebb szemérem -
légy te örök Szeizmográfja annak, aki láthatatlan, s mégis Létező.
Ember, akiben együtt van minden emberi mélység és emberi nagyság,
akinek bensejében nincs semmi teher és homály, csak szív.

Ember, akiben mindenki megleli a legtisztább szándékot
és saját tetteinek gyökerét: élet és halál gyújtópontját az emberi sorsban,

Hozzád - Ember -, Tehozzád érkezem a történelem sekély folyamán,
közel minden emberi szívhez, közel minden emberi gondolathoz
(a történelem - gondolatok szövevénye és szívbénulás).
Az egész történelemben keresem a Tetted,
kutatom mélységedet.

Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.