Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Áder János magánlátogatást tett a lateráni bazilikában
  2020-02-15 21:21:53, szombat
 
  Magyar kurír oldal Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ratzinger bíborosról érdekes hír
  2020-02-15 21:17:19, szombat
 
  HVG oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Magánkápolnájából követte a keresztúti ájtatosságot II. Jáno
  2020-02-15 21:02:07, szombat
 
  Magánkápolnájából követte a keresztúti ájtatosságot II. János Pál 2005 évben
Ez a cikk 14 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szótlanul követte a nagypénteki keresztúti ájtatosságot vatikáni magánkápolnájából II. János Pál pápa, akit hatalmas kivetítőkön mutattak többször is a Colosseumnál összegyűlt híveknek, de mindig csak hátulról.
Karol Wojtyla több mint negyedszázados uralkodása során most először nem tudott személyesen rész venni a hagyományos via crucis szertartáson, s a várakozásokkal ellentétben néhány üdvözlő szóra, sőt áldásra sem futotta erejéből. A vatikáni tv-csatorna képei szerint csak a 14., az utolsó stáción fogta kézbe a keresztet apostoli palotájának kápolnájában, a mozgatható karosszékében ülő, fehérbe öltözött katolikus egyházfő, mintegy jelezve, hogy nem csak "virtuálisan", hanem lélekben is a keresztúti ájtatosságon részt vevő híveivel együtt van. Szemből azonban egy pillanatra sem lehetett látni II. János Pált.
A beteg, s az egy hónappal ezelőtti gégemetszése óta gyakorlatilag némaságra ítélt Karol Wojtyla magánkápolnájában figyelte másfél órán keresztül az oltár alá helyezett tv-képernyőn a különböző stációkat és meditációkat, amelyek szövegét Joseph Ratzinger bíboros írta, illetve a szertartást irányító római vikáriusát, Camillo Ruini bíborost, aki az első két stáción, továbbá az utolsón vitte a keresztet a pápa helyett.
A via crucis szertartás Krisztusnak a Golgotára vezető útját és a keresztfán elszenvedett halálát idézi fel immár sok évszázad óta, tizennégy stációra osztva. Karol Wojtyla pápa utoljára 2001-ben vitte - két stáció erejéig - a keresztet, azt követő években, így tavaly is már csak arra volt képes, hogy az ájtatosság végén rövid időre készbe fogja a keresztet, idén pedig betegsége és gyengesége már nem is tette lehetővé személyes részvételét a szertartáson.
Az orvosai tanácsára gyakorlatilag az összes hivatalos márciusi programját lemondó pápa csak vasárnap lesz jelen a tervek szerint a húsvéti "Urbi et orbi" áldáson, s várhatóan akkor talán néhány üdvözlő szóra is futja erejéből. A legyengült pápa már a nagycsütörtöki krizma szentelő misén sem tudott jelen lenni, s idén elmaradt a szokásos nagypénteki gyóntatása is a vatikáni bazilikában.

Forrás: Origó
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Raczinger bíboros - Keresztút
  2020-02-15 20:59:14, szombat
 
  2005. március 26. Magyar kurír Link

- Joseph Ratzinger bíboros a 2005-ös keresztútról..
Olasz nyelvű interjú hangzott el a Vatikáni Rádióban nagycsütörtökön Joseph Ratzinger bíborossal, a Hittani Kongregáció prefektusával. A német bíboros, a Szentatya egyik legközelebbi munkatársa az által a írt keresztúti elmélkedésről, a fájdalom és a szenvedés értelméről vallott ebben a beszélgetésben.

A keresztút 14 állomását kísérő elmélkedés megírására - mondta a bíboros - sok teendője mellett is örömmel vállalkozott, hiszen így alkalma nyílt arra, hogy a világegyházzal megossza azoknak a bensőséges elmélkedéseknek a gyümölcseit, amelyeket sok-sok éve magányosan végzett nagypénteken a kereszt titkáról. Az elmélkedés vezérfonalául Jézusnak a földbe esett és sok gyümölcsöt termő evangéliumi magról szóló szava it választotta. Az Úr ezekkel a szavaival szenvedésének eucharisztikus jelentést adott, azt jelzi, hogy a kereszt útja nem csupán a fájdalom és a rettenetes szenvedések láncolata, hanem misztérium. Jézus más szavaiból pedig megtudjuk azt is, hogy kínszenvedésének jelentése saját maga felajánlása, gyümölcsöt termő áldozata, tehát ajándék minden ember számára. Ratzinger bíboros az interjúban külön hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia Évére való tekintettel a keresztút értelmét az eucharisztia misztériumának összefüggésében akarta szemlélni.
A fájdalom értelmével és a Kereszt megváltó értékével kapcsolatban Ratzinger bíboros ezt mondta: természetesen a szenvedés mindenkiben félelmet kelt, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy a szenvedés elfogadása által felnőttebbé válunk. A fájdalom ellen küzdenünk kell - ez az orvostudomány feladata -, másrészt viszont a fájdalom arra is szolgál, hogy felismerjük korlátainkat, elgondolkodjunk életünk értelme felett és megnyíljon a szívünk mások szenvedése iránt. Ami pedig a kereszt botrányát illeti: valóban nem könnyű felfogni, hogy miért van szükség a kereszthalál kegyetlenségére, ahhoz, hogy a világ üdvözüljön. A mai ember szeretné kizárni életéből mindezt. Valójában azonban Jézus kereszthalála felhívást jelent az igazságosságra, a korrektségre, az igazságtalanságoknak a szeretetben valóleküzdésére. Ugyanakkor - bár ésszel ezt nem könnyű felfogni - az Úr Jézus áldozatával felvállalta a mi fájdalmainkat és szenvedéseinket és ezzel átalakította a világot. Csak Krisztus útján járva vagyunk képesek elfogadni a fájdalmat és értjük meg igazán, hogy nincs igazi szeretet, ha nem tudunk lemondani önmagunkról, korlátainkról és arról az akaratunkról, hogy mindent birtokoljunk. A szeretet tehát szükségszerűen magában foglalja a fájdalmat és az önajándékozást. A kereszt misztériumában benne van a szeretet misztériuma is.

*
XVI. Benedek pápa (latinul: Benedictus PP. XVI), született Joseph Aloisius Ratzinger (Marktl, Bajorország, Németország, 1927. április 16. -) német teológus-pap, a katolikus egyház feje 2005 és 2013 között. 2013-tól emeritus pápa.
A bíborosi testület 2005. április 19-én választotta pápává; 2005. április 24-én iktatták be. Ő a nyolcadik német pápa, és a 265. a római katolikus egyházfők sorában. A legutóbbi német pápa a Németalföld területén született VI. Adorján (1522-1523), míg a legelső pápa, aki a mai Németország területén született, II. Viktor (1055-1057) volt.
2013. február 10-én kelt és másnap nyilvánosságra hozott nyilatkozatában idős kora miatti fogyatkozó erejével indokolva bejelentette a pápai hivatalról a hónap végével történő lemondását, melynek következtében ,,2013. február 28-án, este 8 órakor Róma és Szent Péter püspöki széke megürül, és az arra jogosultaknak új főpapválasztó konklávét kell összehívniuk". 2013. február 11-én a Vatikán megerősítette a pápai lemondás hírét, így XVI. Benedek a harmadik egyházfő, aki önként mondott le V. Celesztin és XII. Gergely után. Lemondása után hivatalos megszólítása: Őszentsége XVI. Benedek, emeritus pápa (vagyis kiérdemesült pápa) lett.A pápai székben Ferenc követte.
Forrás: Wikipedia

*
Joseph Ratzinger bíboros lett az új pápa
Vatikánváros. A német Joseph Ratzingert választotta a 115 pápaválasztó bíboros új egyházfőnek, aki a XVI. Benedek nevet vette fel. A hírt a chilei Medina Estevez bíboros jelentette be háromnegyed órával a fehér füst felszállása után. Az új pápa megválasztását most először jelezte harangzúgás is.

Este hétkor a Szent Péter térről osztotta első áldását az új pápa, Joseph Ratzinger. Arra kérte a világ katolikusságát, hogy imádkozzon pontifikátusáért. Ő a római katolikus egyház 265. pápája. Megválasztásához mindössze két nap és négy választási forduló kellett. A nevet feltehetően azért választotta, mert az I. világháború idején uralkodó XV. Benedeket tartja példaképének, aki mindent megtett a békéért és a szenvedők megsegítéséért.
A füst hat óra előtt pár perccel szállt fel a Sixtus-kápolna kéményéből. Először óvatos ünneplés volt a Szent Péter téren, hiszen egy nappal korábban már csalatkoztak, akik korán örültek, mert nem lehetett megállapítani, valójában milyen színű is a füst. Hat órakor megszólaltak a harangok is, ám kiderült, a toronyóra ütötte el a hat órát. Pár perccel hat óra után azonban megszólalt a pápa megválasztását jelző harang is. A hír hallatára tízezrek özönlötték el a Szent Péter teret, az olasz főváros szinte megbénult.
A német Ratzinger a legutóbbi száz év legöregebb megválasztott pápája. A bíborosi testület dékánjaként az egyik legtekintélyesebb egyházi vezetőnek számított eddig is a katolikus egyházban. Ő celebrálta II. János Pál gyászmiséjét is. Ratzinger már 78 éves, 1927. április 16-án született. Hosszú karrierjét az is jelzi, hogy II. János Pál megválasztása előtt is bíboros volt. Rajta kívül csak két olyan tagja volt a pápaválasztó testületnek, akit nem II. János Pál nevezett ki. Ratzinger a Hittani Kongregáció vezetőjeként a Vatikán fő ideológusának számított.
A konzervatívok közé tartozik, rendszeresen hangoztatta, hogy reformok helyett a burjánzó szabadosságot kellene féken tartani az egyházban. Rá várt az a feladat, hogy a Dél-Amerikában népszerű, marxista elhajlással vádolt radikálisan kapitalizmusellenes papi mozgalmat megfékezze. Ezért bizonyos körökben inkvizítornak is nevezték ellenfelei, ugyanakkor II. János Pál teljes bizalmát élvezhette.
II. János Pál pápa április 2-án halt meg és április 8-án temették el.
Forrás: Új szó - közélet
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
A szabadság lényege -
  2020-02-15 20:49:44, szombat
 
  Évközi 6. vasárnap - Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 5, 17-37)
Megérteni a szeretet törvényét és a törvény szeretetét komoly lecke és kihívás. Milyen gyakran szembesülünk a hétköznapok során azzal, hogy a jót megcselekedni nagyobb erőfeszítést jelent, mint rosszat tenni. Ha a jó mellett döntünk, az sokkal nagyobb küzdéssel jár. Azt jelenti, hogy szembe kell menni az árral, míg a rosszhoz elég csak sodródni. Jézus, a mi Mesterünk most is mellénk szegődik, és megnyitja az értelmünket, hogy ne pusztán szabályok gyűjteményeként, külső korlátként tekintsünk a törvényre, amelynek lényege így érthetetlen és értelmezhetetlen, hanem az életre vezető Igének, az Istennel való szövetség jelének lássuk. Akarja, hogy az új törvény belülről irányítson minket, akik befogadjuk őt, mert a szívből fakadó törvény a szeretetre épül. Így érthetjük meg azt is, hogy ha bűnt követünk el, akkor nem pusztán egy szabályt hágunk át, nem csak egy parancsolat ellen vétkezünk, hanem nem jól szeretünk.
Aki érti az isteni törvényt, az nem csupán betartandó előírásokat lát bennük, hanem azt a segítséget is, ami szeretni tanít, és ekkor már nem azért tartja be őket, hogy ne kapjon büntetést. Azért akarjuk megtartani a tanítást, mert szeretjük Istent. Tudjuk, hogy az Atya nem a saját önkénye miatt adta nekünk a törvényeket, hanem gondoskodásból és bölcsessége miatt. Nem azért, hogy korlátozzon minket, hanem éppen azért, hogy megértesse velünk a szabadság lényegét.
Jézus nem eltörli a törvényt, hanem beteljesíti. Értelmet akar adni a szabályoknak, ezért a mögöttük rejlő szeretet logikáját tárja fel, azt, hogy a törvények mögött a teremtményét szerető Isten áll, aki szeret minden embert, és Szentlelke által megadja nekünk a kegyelmet, hogy válaszoljunk megelőző szeretetére. Ha képesek vagyunk igent mondani erre a meghívásra, akkor a szeretet törvénye is megszületik a szívünkben. Kialakul bennünk a bölcsesség, mellyel alkalmazni tudjuk ezt a mindennapokban, és ha elesünk is, alapvető vágyaink átformálódnak bennünk.
Krisztus egyetlen ,,új" (Jn 13,34), ,,saját" (Jn 15,12) szabályt ad: ,,szeressétek egymást". És ennek mércéje ő maga: ,,amint én szerettelek titeket" (Jn 13,34). Ő azonban ezt nem tekinti merőben újnak: a Törvény lényegének is ezt látja (Mk 12, 28-31). Hogyan tegyünk ,,úgy, ahogy ő"? ,,Amikor beszéltek, az igen legyen igen, a nem pedig nem!" (Mt 5,37) Vagyis felülmúlni az írástudókat azt jelenti, hogy már a gondolat csírája is tiszta bennünk, nem hagyjuk, hogy a szívünk leváljon a szavainkról és fordítva. A gondolat, a szó és a tett harmóniájára és tanúságtételére hív Krisztus, akinek szabadsága a szeretetben (szabályában), szeretete (szabálya) a szabadságban teljesedik ki. Ennek titka pedig az, hogy élő kapcsolatban van a Szeretettel (az Atyával), napról napra, helyzetről helyzetre belőle indul ki. A Törvény neki boldogság, és ezért törvényét boldogságokként fogalmazza újra. Így hív meg minket arra, hogy a törvény mögött mindig lássuk annak ajándékozóját, akinek parancsait megtartva az életünk válasz lehet a gondviselés szeretetére.

Németh Norbert, a Pápai Magyar Intézet rektora


 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
2020. február 15. – Szombat Böjte Csaba testvér gondol
  2020-02-15 20:47:39, szombat
 
  Gyenes Kata képei az apró részletek szépségeire mutatnak rá! Munkásságát értékelem, mert rávilágít, hogy önmagában a legkisebb dolgokban is ott bujkálhat a felfedezésre váró csoda, létünket átjáró gyönyörű ragyogás!
Jézus életében gyakran a kis dolgokban, az események mellékvonalán vannak az igazi csodák! Négy ezer ember, és nem tudjuk, hogy Jézus itt miről beszélt, mi volt a tanításának a lényege, azt sem tudjuk, hogy kiket, miből gyógyított meg, de azt igen, hogy hét kosár maradékot gyűjtöttek össze a vacsora után! Mennyi mindent elárul Jézusról, hogy észreveszi, hogy az emberek éhesek, elcsigázottak, a törékeny testnek táplálékra van szüksége! Az is annyira szép, hogy szelíden, visszafogottan, nem mennyei fürjeket "varázsol" az embereknek, ő nem hétfogásos lakomával akarja elkápráztatni a népet, hanem egyszerűen táplálni szeretné az övéit!
A nagy emberek egyik hibája, hogy csak nagy dolgokkal tudnak törődni! Az apró - cseprő részletkérdések őket nem érdeklik! Pedig pont az ilyen kis dolgokban van legtöbbször életünk buktatója vagy dobbantója. A jelentéktelen kis részleteken, mikor nem is figyelünk, tündököl fel egy ember igazi jelleme, belső ragyogásának szépsége! Természetesen egy kis dolgon, egy eldobott banánhéjon is nagyon nagyot lehet esni....
Egy kedves ismerősöm nagy szeretettel beszélt egy közismert egyházi személyről. Rákérdeztem, hogy téged e rendszeresen publikáló ember mivel fogott meg? Magamban arra gondoltam, hogy most itt valamelyik beszédben, írásban elhangzó szép gondolat lesz megemlítve. Legnagyobb csodálkozásomra néhány apró, a közélet számára jelentéktelen dolgot nevezett meg az ismerősöm! Gyermeke versenyen volt és a főpap nem csak a kollégájának a gyermekének a nevét tudta, hanem azt is, hogy most éppen küzd a győzelemért. Nagyon sokszor egy politikus, egy közéleti személy, főpap mondhat, tehet bármit, ha a részletekben nem köszön vissza a szoszéken kimondott igazság, akkor könnyen az egész emberi erőfeszítés, becsületes munka vissza lesz utasítva, el lesz lökve!
"Hogy ki mennyire szent - mondta állítólag Borromeo Szent Károly - azt az ő munkatársaitól kell megkérdezni!" Otthon az én családom, legközelebbi munkatársaim vajon engem mennyire tartanak nagy embernek, szentnek!?
Csendesedjünk el és nézzünk magunkba, vajon mennyire máz az amit környezetemnek mutatok, vajon az életem apró részleteiben mennyi érték, ragyogás van!?
Szeretettel, Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
MONTE CASSINO, Szent Benedek ősi monostora
  2020-02-15 20:37:48, szombat
 
  1944. február 15.
1400 tonna robbanóanyaggal az Amerikai hadsereg az 1500 év felbecsülhetetlenül értékes épített örökségét elpusztította erejének, eltökéltségének bizonyításának céljából.
Szabad jó célból rosszat tenni?? Bűnt bűnnel eltörölni? Hatalommal vissza élve, törve - zúzva világunkat jobbá tenni??
Szent Benedek Európa védőszentje, az ő sírját, földrészünk Szentélyét nem szabadott volna elpusztítani!!
Egy - egy vita, veszekedés után a férjed, feleséged lelke szavaid súlyától, mindent széttépő "igazságodtól" vajon hogy néz ki? Lehet, hogy jót akarsz, de vajon megéri társadat, magadat emésztő gyűlöletben elpusztítani?
Hozzunk egy döntést: Más bűnét látva mi még jobban szeretünk és nem lépünk soha a bűn útjára!! Más bűne nem jogosít fel, hogy mi magunk a bűn útjára lépjünk!!
Szabad jó célból rosszat tenni?? Bűnt bűnnel eltörölni? Hatalommal vissza élve, törve - zúzva világunkat jobbá tenni??
Szent Benedek Európa védőszentje, az ő sírját, földrészünk Szentélyét nem szabadott volna elpusztítani!!
Hozzunk egy döntést: Más bűnét látva mi még jobban szeretünk és nem lépünk soha a bűn útjára!!
Más bűne nem jogosít fel, hogy mi magunk a bűn útjára lépjünk!!
A bűn minden arcára nemet mondva, Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A főváros ékszerdoboza: a Várkert Bazár
  2020-02-15 20:32:36, szombat
 
  Páratlan panoráma, patinás épületegyüttes, a múlt és a jelen találkozása! Tudj meg többet a Várkert Bazár történetéről!
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Mentsük meg együtt a Gazdagréti Termelői Piacot!
  2020-02-15 20:27:03, szombat
 
  Gazdagréti Piac - élt 10 évet! (2010 - 2020)
...... .........


A Gazdagréti Összefogás Egyesület 2010. novemberében hozta létre a Gazdagréti Termelői Piacot a Szent Angyalok Templom kertjében. A célunk az volt, hogy a vidék ízeit, szokásait közelebb hozzuk a város lakóihoz.
Közel 10 éven keresztül élveztük az Önkormányzat, a Plébánia és több tízezer vásárló támogatását, bizalmát, szeretetét. A piac sokkal több volt, mint bevásárló tér, több volt, mint az egészséges, magyar termékek adás-vételére létrejött fórum. A nagyvárosban találkozási pontot jelentett, nemcsak a testnek, de a léleknek is táplálékot kínáló közösségi térként működött.

Gazdagrét kincse ez a piac.
Az új DK-s polgármester, sajnos most mindezt meg akarja szüntetni.
Arról döntött, hogy április elsejétől az itt élők nem vásárolhatnak többé a finomabbnál finomabb termékekből, nem beszélgethetnek a kedves árusokkal, nem vehetik meg a hétre való házi tejet, bort, sajtot, kolbászt, házi süteményt.

Ne hagyjuk veszni a piacunkat!
Ezért most Önökhöz fordulunk, kedves gazdagrétiek és környéken élők, akik szerették ezt a piacot és akik számára fontos, hogy továbbra is legyen tér a találkozásra, a beszélgetésre!

Fogjunk össze és mentsük meg a Gréti Piacot!
Kérjük Önöket, hogy aláírásukkal támogassák, hogy az Újbudai Önkormányzat és az azt irányító új polgármester ne szüntesse meg azt, ami egy évtizede jól működik és amit mi, az itt élők szeretünk.
- Támogassa Ön és családja is aláírásával, hogy 2020. április 1-je után is kapja meg a Gazdagréti Összefogás Egyesület az önkormányzat engedélyét a piac üzemeltetésére! Bízunk benne, hogy az aláírásgyűjtés eredményeként a bezárás csak egy rossz áprilisi tréfa marad!

- Gazdagréti Összefogás Egyesület Link

*
Sajnálatos hír:
A legutolsó piaci nap 2020.03.28. szombat mielőtt bezár a PIAC a Nagyszeben téren.
A Gazdasági Bizottság a 2020.02.26-i ülésén lehetetlenné tette a Gazdagréti Piac Nagyszeben téri működését.
A kerületet vezető koalíció döntése nyomán a piacot üzemeltető Gazdagréti Összefogás Egyesületnek ezentúl évi több mint 20 millió forintnyi, irreálisan magas összeget kellene fizetnie a közterület használatáért. Az összeg szürreális. Nem kell gazdasági szakembernek lenni ahhoz, hogy belássuk, ilyen mértékű költségnövekedést nem tud elviselni egy heti egy napos gazdapiac, ami lehetetlenné teszi a piac további működését. Az ellenzéki képviselők a Gréti Piac megszűnéséről döntöttek, amit fájó szívvel el kell fogadnunk :(
Eddig a piac üzemeltetésekor minimális bérleti díjakat szedett az egyesület a vidéki termelőktől, épp akkorát, amekkora a működés költségeit fedezte. Mi ezt egy misszióként fogtuk fel, hiszen 2010 előtt nem volt piac Gazdagréten, mi létrehoztuk, hogy elérhetővé tegyük az itt élőknek az egészséges, friss termékeket. Az azóta eltelt időszak pozitív visszajelzései, a rengeteg vásárló, a visszatérő emberek beigazolták, hogy egy jó dolgot cselekedtünk. Egy családias kis piacot üzemeltettünk, amelyen mind a vásárlók, mind a gazdák megtalálhatták a számításukat. Minket nem a haszonszerzés, a minél nagyobb profitszerzés motivált. Az áruskokhoz hetente visszajárók, a személyes kapcsolatok eladó és vevő között, a megmaradás mellett összegyűlt sok száz aláírás a bizonyíték arra, hogy a gazdagrétiek szeretik/szerették ezt a piacot. Úgy látjuk ezt a sikert megirigyelte az új városvezetés, és gyakorlatilag hatalmi szóval, politikai döntéssel lehetetlenné teszi a piac működését.
Sajnálatunkat fejezzük ki amiatt is, hogy az általuk hangoztatott európai értékeket is földbe tiporva az egyik cégnek megadja a közterület-használati kedvezményt a piac üzemeltetésével kapcsolatban, míg egy nonprofit egyesületnek nem. A civil szervezet fizesssen irreális bérleti díjat, míg egy gazdasági vállalkozás, a Prizma pedig elenyésző összeget. E miatt megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy az európai versenyjogi szabályok megsértése miatt bírósághoz fordulunk.
Ilyen ma a demokráciára hivatkozó új vezetés által működő kerület valósága. Elkeserítő és nagyon szomorúak vagyunk, de a döntést sajnos el kell fogadnunk :(

Az utolsó piaci nap 2020.03.28. szombat a Nagyszeben téren!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Az irgalom nagyobb, mint a nyomorúság II. János Pál
  2020-02-15 20:17:04, szombat
 
  2017 Június Videó Link

II. János Pál, 27 évig tartó egyházfősége alatt hihetetlen energiával mutatta meg, hogy a keresztény hit felszabadítja az embert és megváltoztatja mindennapjainkat és a történelmet. De honnan származik ennek az embernek, Karol Wojtyla-nak az ereje, aki 1978-ban a Római Katolikus Egyház pápája lett? Hogyan érthetjük meg? Ő maga mondta, hogy kívülről nem, csakis belülről érthetjük meg.
Anélkül, hogy megfeledkeznénk Karol Wojtyla életének Lengyelországban töltött éveiről, a jelen film feltárja előttünk II. János Pál különösen termékeny egyházfői tevékenységének kulcsát: karizmája nem külső adományainak összessége, hanem hatalmas hitének és Krisztus iránti különös szeretetének megnyilvánulása.

2011. május 1-én vasárnap, hat évvel és egy hónappal halála után,
II. János Pál pápát (1978 - 2005) boldoggá avatta utódja, XVI. Benedek
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 2145
  • e Hónap: 14821
  • e Év: 248568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.