Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Voltam Golgotán
  2020-02-16 20:57:39, vasárnap
 
  Voltam Golgotán

Keskeny úton járva értem Golgotához,
Hol rég elkorhadt a csúfos kereszt...
Krisztussal vívta itt ádáz harcát Sátán
- Elkerülni azt, nekem sem lehet!

Helyettem is győzött Krisztus a kereszten
- Így a Sátán nem árthat nekem.
Felajánlja mégis a bűnös világot,
Hogy nekem adja, ha őt követem.

Királyi lakomát készít az Úr nekem:
- Hogy ott legyek, ma az minden vágyam;
Ő az én sok vétkem mind megbocsátotta,
Hogy a dicsőségét én is meglássam.

Egy hang így szólt hozzám: "Lásd a bűnös ember
Vakmerő és isteníti magát;
A Trónomra ül és tagadja, hogy vagyok,
De elhitte ellensége szavát."

Mondjuk el mi, mi történt Golgotán!

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szenvedés
  2020-02-16 20:12:56, vasárnap
 
  ,,Bár megaláztalak téged, többé nem foglak megalázni" (Náh 1,12).

Határa van a szenvedésünknek. Isten küldi ezt, aztán eltávolítja. Talán panaszkodsz, így szólva: ,,Mikor lesz ennek vége?" Bárcsak nyugodtan várnánk és türelmesen elviselnénk az Úr akaratát, amíg Ő megjön. Atyánk félreteszi a botot, amikor használatával tervezett célja teljesen végbemegy.
A szenvedést azért küldi, hogy megpróbáljon minket, és ez véget ér azonnal, mihelyt arra késztetett, hogy bizonyítsuk dicséretét és tiszteletét. Valójában nem akarjuk, hogy a nehézségek távozzanak addig, amíg Isten ki nem váltja belőlünk mindazt a tiszteletet, amit neki adhatunk.
Ma talán az a helyzet, hogy ,,nagy a csöndesség" (Mt 8,26). De ki tudja, hogy a szaggató hullámok mikor szabadulnak el a tükörsima tengeren, ahol sirályok ülnek a szelíd habokon?
Egy hosszú megpróbáltatás utána cséplőeszköz a helyére kerül, és a gabonát betakarítják a csűrbe. Mielőtt sok idő telne el, éppen olyan boldogok lehetünk, mint amennyire szomorúak vagyunk ma.
Az Úrnak nem nehéz az éjszakát nappallá változtatnia. Ő, aki a felhőket küldi, éppen olyan könnyen el is űzheti azokat. Bátorodjunk fel - a helyzet gyorsan megváltozhat. Énekeljük Isten dicséretét az arra való várakozásban, ami következik! (Charles H. Spurgeon)
,,Az aratás Ura" (Lk 10,2) nem mindig csépel minket. Próbái csupán egy időszakra szólnak, és a záporok hamarosan elmúlnak. ,,Csak egy pillanatig tart haragja" (Zsolt 30,6). ,,Pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket felülmúló, nagy, örök dicsőséget szerez nekünk" (2Kor 4,17). A próbák elvégzik szolgálatukat.
Még az a tény is, hogy próbákkal nézünk szembe, azt bizonyítja, hogy Urunknak van valami értéke bennünk, mert különben nem pazarolna olyan sok időt és energiát ránk. Krisztus nem próbálna meg minket akkor, ha nem látná, hogy a hit drága fémje összekeveredett természetünk köves anyagával, és ezt tisztává meg széppé finomít bennünket, amikor Ő átkényszerít minket a tüzes megpróbáltatáson.
Légy türelmes, ó, szenvedő! A tisztító tűz kárpótol minket próbáinkért, mihelyt meglátjuk az ,,örök dicsőséget, ami ellensúlyozza azokat mind". Már csupán az Ő ajánlásának a meghallása, hogy ,,jól van" (Mt 25,21), megtiszteltetés a szent angyalok előtt; megdicsőülés Krisztusban, hogy visszatükrözzük az Ő dicsőségét - ó, ez több mint elegendő jutalom lesz minden megpróbáltatásunkért.
Mint ahogy a nagy inga óra súlyai vagy a hajót stabilizáló terhek szükségesek, hogy ezek megfelelően működjenek, ugyanígy hatnak a próbák is a lélekre. A legfinomabb illatokat csak óriási nyomás által lehet megnyerni; a legszebb virágok a legelszigeteltebb, havas csúcsokon nőnek; a legszebb drágakövek azok, amelyek a leghosszabb ideig csiszolódtak az ékszerész keze alatt, és a legfenségesebb szobrok állták ki a véső legtöbb ütését. Mindezek azonban alá vannak vetve Isten törvényének. Semmi olyan nem történik, amit nem mindenekfeletti gonddal és előrelátással terveztek el.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A mindenható Isten
  2020-02-16 07:53:52, vasárnap
 
  A mindenható Isten

,,Amikor Abrám kilencvenkilenc éves volt, megjelent Abrámnak az Úr, és ezt mondta neki: Én vagyok a mindenható Isten. Járj énelőttem, és légy feddhetetlen!" (1Móz 17,1)

Ezt kellett Abrámnak meghallania: ,,Én vagyok a mindenható Isten." A Biblia nem mondja, hogy Abrám bármit kérdezett volna, de azt mondja, hogy Abrám kilencvenkilenc éves volt. Az emberi tapasztalat arról tanúskodik, hogy ilyen korban az ember már nem remélhet sokat.
De az Istennel való élet azt jelenti, hogy az ember, az emberi lehetőségek szférájából annak az Istennek a vonzásába kerül, akinél minden lehetséges. Ezért Abrámnak szüntelenül azt kell kérdeznie magától: Kicsoda az én Istenem? És Isten így szólt: ,,Én vagyok a mindenható Isten." Ezért: ,,Járj énelőttem, és légy feddhetetlen." Más szavakkal: Élj nekem tetsző módon, hogy életed tanúsítsa a belém mint mindenható Istenbe vetett hitedet.
Néha szeretnénk a kérdések hosszú listájával Istenhez menni, mivel gyakran bizonytalanok és zavartak vagyunk. De Isten kiveszi kezünkből a kérdésekkel teli listát, és így szól: ,,Én vagyok a mindenható Isten." És felszólít bennünket, hogy higgyünk benne. ,,Járj énelőttem, és légy feddhetetlen!"
Abrámot mostantól fogva Ábrahámnak kell hívni. Ámbár a sokaság még sehol sem látható, így kell szólítani őt: sokaság atyja. Az ígéret oly jó, mint aki az ígéretet teszi. Ezért ennek az öreg és gyermektelen embernek a neve mostantól fogva a mindenható Istenbe vetett hit megvallása. ,,Sokaság atyja" - Ábrahám.
A két szövetségesnek találkozója van. Isten beszél. Ábrahám pedig a porban fekszik. A hit a mindenható Isten előtti hódolat.
Azoknak a sokaságához tartozunk, akik hit és türelem által öröklik az ígéreteket. Ezért el kell tökélnünk magunkban, hogy teljes szívünkből hiszünk Istenben. Csendesítsük hát el azokat a kérdéseinket, amelyek állandóan ajkunkra tolulnak. Tegyünk zárat a szánkra, mely mindig beszélni akar. Nagyobb kategóriákban kell Istenről gondolkodnunk. Ezért nekünk magunknak is alázatosabbnak kell lennünk. Ő az Isten. Örökkévaló. Ez az ő neve.

Napi gondolat
Állj meg most egy pillanatra csendben, és alázkodj meg a ,,mindenható Isten" előtt.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1915
  • e Hét: 4287
  • e Hónap: 33599
  • e Év: 221401
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.