Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Megpróbáltatás
  2020-02-19 19:17:09, szerda
 
  ,,Minden szőlővesszőt ..., amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen" (Jn 15,2).

Istennek egyik gyermeke egyszer nagyon megterhelődött a számos megpróbáltatás miatt, amelyek mintha őt célozták volna meg. Amint elhaladt egy szőlőskert mellett az őszi, gazdag termés idején, észrevette a lemetszetlen hajtásokat és a levelek bőségét a szőlőtőkén. A talajt birtokba vették az összevissza nőtt gyomok meg a fű, és az egész terület teljesen ápolatlannak tűnt. Amint tűnődött a látványon, a mennyei Kertész egy értékes üzenetet súgott a fülébe, amit nem tudott visszatartani attól, hogy megossza másokkal.
Az üzenet ez volt: ,,Drága gyermekem, megkérdőjelezed az életedben levő számos megpróbáltatást? Gondolj a szőlőskertre, és tanulj tőle! A kertész nem metszette le és nem ritkította a szőlőágakat, sem nem gyomlálta a talajt, csak akkor, amikor már nem várhatott semmi többet a szőlőtől ebben a szezonban. Magára hagyta, mert megszűnt teremni, és a további fáradtság nem lett volna hasznos. Ugyanígy, a szenvedéstől mentes élet haszontalansághoz vezet. Akarod-e most, hogy ne messem tovább az életedet? Magadra hagyjalak?" Aztán megvigasztalt szíve felkiáltott: ,,Nem!"(Homera Homer -Dixon)

Az ágak hozzák a gyümölcsöt
A metszés nyomán,
S bő termés jut a gazdának
Idejekorán.

Levágnak sok rügyes ágat,
Mely szükségtelen,
A hosszú kacs fölösleges,
Mert hisz nem terem.

Mindnyájan, ti szomorúak
És megfáradtak,
Kiknek vágyakozásai
Porba hullottak,

Örvendjetek, ha a tervek
Meghiúsulnak,
Higgyétek el, hogy gondja van
Rátok az Úrnak!

Alkalmazza a metszőkést
Nagy gondossággal,
Hogy végül gyümölcsözzetek
Majd bőségesen.
Annie Johnson Flint

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten megbízik Ábrahámban
  2020-02-19 08:41:12, szerda
 
  Isten megbízik Ábrahámban

,,Az Úr ezt mondta: Eltitkoljam- e Ábrahám elől, amit tenni akarok?"(1Móz 18,17)

Előfordul, hogy egy lelkésznek, vagy rendőrtisztnek el kell mennie egy bizonyos házba, és hírül kell adnia, hogy a család valamelyik tagja baleset következtében meghalt. Súlyos teherrel a szívén érkezik oda. A hozzátartozók nem tudják, hogy megrázó üzenetet hoz. Azután látja szemükben először a tájékozatlanságot, majd a gyanút, amit a félelem s végül az iszonyat vált fel.
Isten elmondja népének az ő titkait. Megbízik evilági barátaiban. Amit velünk közölt, az sokkal inkább megörvendeztette szívünket, mint bármi más, mert az ő üzenete boldog és reményteli hír. De ugyanakkor egy félelmetes életterhet is reánk bízott.
Itt vagyunk e világban, nap mint nap olyan emberekkel együtt élve, akik elmerülnek a mindennapi emberi élet ügyes-bajos dolgaiban. És mi úgy járunk-kelünk közöttük, mint akik tudják, amit tudnak. Tudjuk, hogy egy nap Isten belép majd az élet eme mindennapos menetébe. Ezek az embertársaink egyszer csak olyan valóság előtt találják magukat, amelyről jelenleg halvány sejtelmük sincs. Azt gondolják, hogy rossz vicc vagy ostoba elgondolás.
Nem könnyű erről a teherről beszélni. Igen, természetesen vannak olyanok, akik poklot és kárhozatot fröcsögnek, ahol csak megszólítjuk őket, de ezek az emberek nem teszik ránk azt a benyomást, hogy megbízható híradásuk van az ő Urukról.
Nem, csakugyan nem könnyű. De az ember nem maradhat mindig néma, ha szívére teher nehezedik. Végül is, mi tudjuk, hogy ezek a dolgok meg fognak történni. Hisszük, hogy Isten fenyegetései éppoly valóságosak, mint ígéretei. Először meg kell tanulnunk szabadon és természetesen beszélni ígéreteiről. Aztán majd ő maga fogja megmutatni, hogy hogyan ,,adjuk tovább" fenyegetéseinek ,,terhét", ahol és amikor csak szólnunk kell. Isten majd adni fogja kegyelmét és a bátorságot.

Napi gondolat

Életednek melyik területén van szükséged arra, hogy meghalljad Isten szavát : ,,Van-e bármi is, ami lehetetlen az Úr számára?"

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1113
  • e Hét: 9825
  • e Hónap: 21700
  • e Év: 209502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.