Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az elengedés mechanizmusa
  2020-02-20 23:42:33, csütörtök
 
  Az elengedés arról szól, hogy tudatában vagyunk egy érzésnek, hagyjuk feljönni, vele maradunk, és hagyjuk, hadd fussa köreit anélkül, hogy meg akarnánk változtatni, vagy bármit is tennénk vele.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy hagyjuk az érzést lenni, és a mögötte meghúzódó energia kieresztésére összpontosítunk.



Első lépésben engedjük meg magunknak, hogy érzéseink legyenek, anélkül hogy ellenállnánk nekik, rázúdítanánk valakire, félnénk tőlük, helytelenítenénk őket, vagy moralizálnánk őket velük kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy félretesszük ítéleteinket, és észrevesszük, hogy CSAK egy érzéssel van dolgunk.

A módszer arról szól, hogy az érzéssel maradunk, és az összes módosításra tett bárminemű erőfeszítést feladjuk. Engedjük el, hogy ellen akarunk állni az érzésnek.

AZ ELLENÁLLÁS AZ, AMI FENNTARTJA AZ ÉRZÉST. Amikor feladjuk az ellenállást vagy az érzés megváltoztatására tett kísérletet, akkor az áthajlik a következő érzésbe, amit már egy könnyebb érzet kísér. Az az érzés, amelynek nem állunk ellen, semmivé lesz, amint szertefoszlik mögüle az energia.

Amikor nekilátunk ennek a munkának, észre fogjuk venni, hogy félünk, bűntudatunk van amiatt, hogy egyáltalán vannak érzéseink; általánosan létezik egy ellenállás az érzésekkel szemben.

Az érzéseket könnyebb a felszínre engedni, ha elengedjük az arra adott reakciónkat, hogy egyáltalán vannak érzéseink. Ennek legjobb példája a félelemtől való félelem. Először engedjük el az érzéssel kapcsolatos félelmet és bűntudatot, majd merüljünk bele magába az érzésbe.

Amikor elengedünk, hagyjuk figyelmen kívül a gondolatainkat. Magára az érzésre összpontosítsunk, ne a gondolatokra. A gondolatok végeláthatatlanok, saját magukat támasztják alá, és csak további gondolatokat szülnek. A gondolatok csupán az elme racionalizálásai, amelyekkel megpróbálja megmagyarázni az érzések jelenlétét. Egy érzés valódi oka azonban az érzés mögött felgyülemlett nyomás, amely adott pillanatban felbukkanásra kényszeríti az érzést. A gondolatok és a külső események csupán kifogások, az elme kitalációi.



Ahogy egyre gyakorlottabbá válunk az elengedésben, észre fogjuk venni, hogy az összes negatív érzés a túléléshez köthető alapvető félelmünkkel kapcsolatos, és hogy az összes érzés pusztán túlélőprogram, melyet az elme szükségesnek vél.

Az elengedés technikája progresszívan visszafejti a progranokat. E folyamaton keresztül az érzések mögött meghúzódó indíték egyre nyilvánvalóbbá válik.

A megadás azt jelenti, hogy nincsenek erős érzelmeink egy adott dologgal kapcsolatban: ha valami megtörténik, rendben van, és az is, ha nem. Amikor szabadok vagyunk, elengedtük kötődéseinket.

Élvezhetünk valamit, viszont a boldogságunkhoz nincs rá szükségünk. Egyre inkább csökken a függés bármitől és bárkitől önmagunkon kívül. Ez az alapelv éppúgy összecseng Buddha alapvető tanításával, miszerint kerüljük a kötődést a világi jelenségekhez, mint Jézus Krisztuséval: “A világban lenni, de nem a világé lenni."

Olykor feladunk egy érzést, de azt vesszük észre, hogy visszatér vagy tovább folytatódik. Ez azért lehet, mert egyéb dolgok is maradtak még, amelyeket át kell adni.

Egész életünkben elfojtottuk ezeket az érzéseket, így elég sok elnyomott energiának lehet szüksége arra, hogy feljöjjön, és tudomásul vegyük. Amikor a megadás bekövetkezik, azonnal könnyebb és boldogabb érzés áraszt el bennünket, amely szinte már mámorító.

Szüntelen elengedéssel módunk van arra, hogy a szabadság állapotában maradjunk. Az érzések jöhetnek, mehetnek, míg végül ráébredünk, hogy nem az érzéseink vagyunk, a valódi Én pusztán tanúja ezeknek. Abbahagyjuk a velük való azonosulást.

Az Én, amely megfigyel, és tudatában van annak, ami történik, mindig ugyanaz marad. Egyre inkább ráébredünk a változatlan tanú tudatára, és elkezdünk azonosulni ezzel a tudatszinttel. Fokozatosan mindinkább tanúvá leszünk ahelyett, hogy a jelenség megtapasztalóinak tekintenénk magunkat. Közelebb és közelebb kerülünk a valódi Énhez, és kezdjük érteni, hogy egész eddig becsaptak érzéseink: úgy hittük, az érzéseink áldozatai vagyunk.

Immáron belátjuk, hogy azok nem a rólunk szóló igazságot tükrözik, csupán az ego kreálta programok gyűjteménye, amelyről az elme tévedésből azt hitte, szükséges a túléléshez.

Az elengedés eredményei meghökkentően gyorsak és finoman szőttek, a hatásai viszont igen erőteljesek. Sokszor előfordul, hogy elengedünk valamit, mégis azt hisszük, nem jártunk sikerrel. A barátaink lesznek azok, akik ilyenkor a változás tudatára ébresztenek bennünket. E jelenség egyik oka az, hogy amikor valamit teljes mértékben feladtunk, az eltűnik a tudatból. Mivel most már nem gondolunk rá, nem vesszük észre, hogy tovatűnt. Gyakori jelenség ez azoknál, akiknek a tudatszintje emelkedik. Nem vagyunk tudatában mindannak a szénmennyiségnek, amit már ellapátoltunk; mindig arra az egylapátnyira tekintünk, amivel épp dolgozunk. Nem vagyunk tisztában azzal, mennyi fogyott a kupacból. Gyakran a barátok és a családtagok az elsők, akik észreveszik.

A folyamat nyomonkövetésének érdekében sokan táblázatot vezetnek sikereikről. Ez segít felülkerekedni az ellenálláson, ami általában az “Ez nem működik!" formáját ölti magára. Azok körében, akik hatalmas sikereket értek el, gyakori, hogy azt mondják: “Ez most nem működik!" Időnként emlékeztetni kell magunkat, milyenek voltunk, mielőtt nekifogtunk ennek a munkának.

Dr. David R. Hawkins(Elengedés - Az önátadás útja c. könyv)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hmmm
  2020-02-20 23:35:25, csütörtök
 
 
Hogyan lépjünk ki a mátrixból? Ne játssz!

Az összes hamis rendszer ellen nyerni csak úgy lehet, ha nem veszel részt bennük.

Kapcsold ki a TV-t, és a híreket független online média forrásokból olvasd!

Ahelyett, hogy a rovarirtós-fertőzött ételt ennéd, vásárolj organikus és nem túlzottan feldolgozott élelmiszereket!

Az oltóanyagok és vényköteles gyógyszerek helyett fontoljuk meg a helyes táplálkozás és a szuperételek felé fordulást.

Ahelyett, hogy minden megtakarított pénzünket bármilyen pénznemben tartanánk, tároljuk azt nemesfémekben, nem romlandó élelmiszerben, mezőgazdasági földterületekben. Ezek a dolgok hihetetlenül negatív hatással vannak a bankokra és a multinacionális vállalatokra, amelyek üzleti modellje a lebutított zombik tömegére épül.

A lényeg az egészben az, hogy nem lehet legyőzni egy manipulált rendszert. Ez az, amiért így gondolták ki. A mozgató szálak biztosítják azt, hogy az egyén sose kerüljön nyerő helyzetbe. Úgyhogy ne játssz! Függetlenítsd magad!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szerencséd és az őrangyalvonal
  2020-02-20 23:21:14, csütörtök
 
 



Különösen szerencsés van, ha van ilyen vonal a tenyereden! Eláruljuk miért!
Úgy tartják, hogy akiknél megtalálható ez a vonal a jobb tenyéren, egész életükben őrangyalok vigyázzák lépteiket. Ha te is érezted már úgy, hogy minden nehéz helyzetben valami láthatatlan erő siet a segítségedre, tudd, hogy te egy nagyon szerencsés ember vagy!
Az Őrangyalvonal az Életvonal alatt legtöbb esetben a bal tenyéren található, párhuzamosan fut a kettő. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy Őrangyal vonala legyen, csak azoknak látható a tenyerén ez a vonal, akik kiválasztott helyzetben vannak.

Azt jelenti, hogy ezeknek az embereknek minden lépését őrangyalok vigyázzák, segítik őket a legnagyobb akadályok leküzdésében. A régi ember hite szerint, ha valakinek ez a vonal látható a tenyerén, azt jelenti, hogy, ha valami baleset történik vele, mindig egy őrangyal van mellette és vigyáz rá.

Vannak egyes emberek, hogy egy hajuk szála sem görbül meg egy súlyosabb baleset során. Az ő életükre az őrangyalok vigyáznak, nagyon szerencsés, és kiválasztott helyzetben vannak.

Akinek ez a vonal megtalálható a tenyerén, az egész életében védettséget kap a rossz dolgokkal szemben. Ritkán az is előfordulhat, hogy a jobb kézen van az Őrangyalvonal, ez azt jelenti, hogy az illető életében felerősödnek a jó dolgok, túlsúlyban csak jó események fognak történni vele.

A bal kézen levő Őrangyalvonal nem mindenkinél található meg, de mégis úgy tartják, hogy örökletes. Ha van a tenyerünkön ilyen vonal, figyeljük meg, hogy gyermekünk, vagy szüleink tenyerén van-e Őrangyalvonal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az energiagyógyításról
  2020-02-20 23:12:39, csütörtök
 
  Az energiagyógyítás abból az elvből indul ki, hogy a betegség a finomtestek vagy nadik (a testünkben a pránát szállító finomcsatornák szanszkrit neve) rendellenessége. Az egyik jógaiskola szerint több mint 72 000 nadi van, és ezek az éteri testben találhatók.

Általában fájdalomként vagy feszültségként éljük meg ezeket a rendellenességeket, amelyek később betegségként manifesztálódnak. A pránagyógyító azáltal, hogy megtisztítja az éteri testet, és újra feltölti pránával, elmulasztja a fájdalmat, feszültséget és betegséget.

Amikor a rendellenesség érzelmi természetű az asztrál- vagy érzelmi testet is kezelni kell. Az agy is kihat egészségünkre. Ezáltal a mentális testtel is foglalkozni kell; sok mentális eredetű rendellenesség rendbe hozható némi idő alatt. Az is időbe telhet, mire a finomtesteken végzett kezelés hatása érződik a fizikai testben.

Az energiagyógyítás igazi megértéséhez valóban fel kell fogni a leírtakat az elméről, a pránáról és a finomtestekről. Röviden, elme és prána összefüggő jelenségek, nem lehet őket elválasztani egymástól.



Az éteri (vitális) test az a réteg testünkön, amelyen a prána közvetlenül funkcionál. Az éteri test nyeli el és sugározza tovább a pránát a testekbe. Az éteri test valójában maga a vitalitásunk, vagyis nagyon fontos a pránagyógyításban. Az éteri testet a nadik és a csakrák segítik munkájában.

Ha a nadikban vagy a csakrákban bármely okból gát van, túlzsúfoltság, vagy elvágták őket (esetleg egy műtét során), egyensúlyhiány vagy valamiféle betegség jelentkezik valahol a testben. Mivel a test komplex rendszer, gyakran nehéz megtalálnia panasz eredetét.

Különböző rendszerek különféleképp próbálják megmagyarázni a test egyes részei közti összefüggéseket. A pránával való gyógyításban bármely előre kigondolt eszme vagy rendszer nélkül közelítünk ezekhez az egyensúlyhiányokhoz. A pránagyógyítás három lépcsője közül az első a vizsgálat.

Végigpásztázzuk a beteg éteri testét, hogy megtaláljuk a prána- egyensúly hiányának gyökerét. A vizsgálattal meghatározzuk a problémát, energia szempontjából megtisztítunk, aztán pránával újra vitalizálunk. Ezeket a lépéseket ismételhetjük újra és újra a megfelelő testen, szerven vagy ahogy a helyzet előírja. Ez a pránával való gyógyítás alapja: a teljesen nyílt hozzáállás.


A pránagyógyítás segítségével egyszerűen megszabadítjuk családunkat és barátainkat a náthától, láztól, fejfájástól, izomfájdalmaktól, bronchitistől és sok más mindennapos betegségtől. Megfelelő képzéssel bármifajta nagyobb betegség ellen is hatásos.

Bárki gyógyíthat pránával, aki hajlandó tanulni és van benne szorgalom a gyakorláshoz. A gyógyításhoz nem kellenek különleges képességek, mindössze az, hogy naponta szánjunk időt némi gyakorlásra.

Ennek a módszernek nem az a célja, hogy helyettesítse az orvost, hanem hogy növelje bármelyik kezelés hatékonyságát az élet legalapvetőbb elemének, a pránának vagy életerőnek használatával.

A pránát azért nevezik életerőnek, mert bármikor bármely élőlény számára jelen van. Mint később elmagyarázzuk, a prána semleges természetű, de rendelkezik a képességgel, hogy bármilyen minőséget fölvegyen.

Minden rituálé, rítus vagy istenség az elmére és ezen keresztül a pránára is hat. A rítusba vetett erős hit a prána erejét is növeli, nem a rítus, hanem a beléje vetett hit ereje miatt.

Ezt megértve láthatjuk, hogy minden kulturális, vallásos vagy mágikus gyógyítás az agyon keresztül hat, a prána áramának növelésével és nem valamiféle titkos erő által. A prána ez a titkos erő, és semmi másra nincs szüksége a gyógyításhoz.

Minden természetes gyógyászat pránát használ, még ha a gyógyító nincs is ennek tudatában. De ha tisztában van vele, az sokban növeli hatékonyságát. A legnagyobb hatékonyságot akkor érheti el, ha minden esethez koncepció vagy rögzített rendszer nélkül, egyedileg közeledik, felderíti az energiatesteket, hogy meghozza a diagnózist, pránatöbbletet gyűjt be, energia szempontjából megtisztítja a beteget, majd friss, egészséges, szeretetteli pránával tölti fel.

Az energiagyógyítás egyszerű; ha egy módszer rejtélyesnek vagy bonyolultnak látszik, meg kell nézni, őszinte-e. A lényeg, hogy az energiagyógyítás pozitív és igaz, a haszonvágy mutatja néha hamisnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A tej- és tejtermékmentes diéta veszélyes is lehet
  2020-02-20 22:52:25, csütörtök
 
 



A tej és a tejtermékek igenis nagyon fontosak az étrendben, hiszen nagyon sok élettani funkcióban játszanak kiemelkedő szerepet.

Ha kiiktatjuk az étrendünkből a tejtermékeket, azzal nem teszünk jót a csontjainknak, hiszen azok nem lesznek erősek, sőt a csonttörés kockázatai hatványozódni fognak. A tej tele van kalciummal, fehérjével, D-vitaminnal és olyan egyéb ásványi anyaggal, amelyekre szükségünk van, hogy csontunk erős és egészséges maradjon. Amennyiben valaki tejtermékmentes étrendet szeretne fenntartani, úgy mindenképpen fontos, hogy gondoskodjon a vitaminok és ásványi anyagok pótlásáról más formában. A D-vitamint napfényvitaminnak is szokták nevezni. Ha nem szeretne tejet vagy tejterméket fogyasztani, fontos, hogy elég időt tartózkodjon a napon, télen viszont D-vitamin-kiegészítésre lehet szüksége.

Amennyiben valaki kiiktatja az életéből a tejet vagy a tejtermékeket, úgy fordítson nagyobb gondot a vérnyomására. Mivel a tej sok kalciumot tartalmaz, így valamelyest védelmet élvezhetünk a nátrium potenciálisan vérnyomásnövelő hatása ellen. Kalciumban gazdag növények a zöld leveles zöldségek.

A laktózintoleranciában szenvedő személyek szervezetéből hiányzik egy olyan enzim, amely a laktóz lebontásában nyújt segítséget, ezért lehet az ilyen embereknek gyomor- és bélrendszeri problémájuk. Az egyik gyakori tünet a puffadás és a hasfájás. Ha valaki laktózérzékeny, de nem foglalkozik a problémájával, úgy a bélflórája folyamatosan felborul, hiszen ilyenkor a rossz baktériumok nagymértékben elszaporodnak. A laktózmentes termékekkel nem kell lemondani a tejről és a tejtermékekről sem.

Ha mégis amellett dönt, hogy nem fogyaszt tejet és tejtermékeket, akkor is szüksége lehet a szervezetének a probiotikumokra. A probiotikumok segítenek helyreállítani a bélflórát. Milyen probiotikumok segíthetnek a jó és a rossz baktériumok egyensúlyának a megteremtésében? A savanyú káposzta, a különféle savanyúságok vagy a kombucha.

Ha nem szeretne a jövőben tejet vagy tejtermékeket fogyasztani, úgy mindenképpen pótolja azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyeket így megvon a szervezetétől. Például fogyasszon D-vitaminban és kalciumban gazdag ételeket, hogy a csontjai sokáig erősek és egészségesek maradjanak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Alvásproblémákra : vitamint!
  2020-02-20 22:48:06, csütörtök
 
  Sok kutatás igazolta, hogy az alvásproblémákat gyakran egy vagy több vitaminnak a hiánya okozza. Minden egészséges felnőttnek legalább napi 8-9 órát kellene ahhoz aludnia, hogy kipihenten ébredjen másnap. Sajnos ez nem minden esetben valósítható meg, viszont ilyenkor nyúzottak és fáradtak lehetünk másnap, márpedig a munkahelyen és otthon is helyt kell állni. Ilyenkor bátran számíthatunk a vitaminokra, amelyek energiával töltenek fel bennünket.

A C-vitamin rendkívül fontos az immunrendszer számára, de a megfelelő alvást is biztosítani tudja. Kutatások igazolják, hogy azoknak a személyeknek, akik este nem tudnak elaludni, vagy éjszakánként több alkalommal is felébrednek, kevesebb C-vitamin van a szervezetükben, vagy egyáltalán nem szednek C-vitamin-kiegészítőt. C-vitaminban gazdag táplálékok: kelbimbó, citrusfélék, narancs, mangó, kivi, paprika, paradicsom, csipkebogyó, homoktövis.

A vas az oxigénszállításban vesz részt. A vashiányt már a nyugtalanláb-szindróma nevű betegséggel is összefüggésbe hozták. Különösen a nők szenvednek vashiánytól a menstruációs időszakban, így annak pótlásáról mindenképpen gondoskodni szükséges.

A magnézium segíti a melatonin nevű hormon termelését, ami a nyugodt és pihentető alvást tudja biztosítani. Amennyiben veseelégtelenségben vagy szívbetegségben szenved, konzultáljon kezelőorvosával a magnéziumpótlást illetően. A magnézium gazdag forrásai a zöld leveles zöldségek, a szezámmag, a brazil dió vagy a spirulina alga.

A B12-vitamin biztosítja az idegsejtek egészségét, de energiát is nyújt a szervezet számára. Általában a vegánok, a vegetáriánusok és az idősebbek szenvednek hiányt ebből a vitaminból. A B12-vitamin-hiány a következő panaszokat okozhatja: neurológiai rendellenességek, fáradtság, alvászavarok, bizsergés érzése a végtagokban, hangulati ingadozások. Ha valaki túl sok B12-vitamint fogyaszt, olyan panaszokkal kell számolnia, mint hasi fájdalom, kiütés és szédülés.

A D-vitamin egy nagyon hasznos vitamin, hiszen többek között segíti a kalcium felszívódását, de bebizonyították már az összefüggést a rossz alvás és a D-vitamin-hiány között. Ha pótoljuk ezt a vitamint, megfigyelhetjük, hogy milyen sokat javul az alvás minősége. D-vitamint a tej és a tejtermékek tartalmaznak nagyobb mennyiségben. A D-vitamin-túladagolás tünetei közé tartozik a hányás, a hányinger és a szédülés, de a vesekő kialakulásáért is felelőssé tehető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A hátfájdalomról
  2020-02-20 22:44:57, csütörtök
 
  Kinek nem fájt még életében a háta? A hátfájás bármikor és bármilyen életkorban fenyegethet bennünket, főleg akkor, ha sokat ülünk, de a sok állás vagy fizikai munka miatt is megerőltethetjük ezt a testrészünket. A hátunk azonban nem csak akkor fájhat, ha meghúztuk az izmainkat. A hátfájásnak más, komoly okai is lehetnek. Akár még lelki problémák miatt is érezhetjük úgy, hogy nem jó sem állni, sem ülni, sem feküdni, annyira fáj ez a testrészünk.

Az ülőmunka miatt gyakran jelentkezhetnek hátat érintő panaszok, hiszen a rossz testtartás miatt megfeszülnek, a görnyedt testtartás miatt a lapocka körüli részen pedig még be is görcsölhetnek az izmok.

A hát fájdalmát akár lelki dolgok, negatív érzelmek is okozhatják, hiszen stressz esetén befeszülnek a nyak, a hát és a váll izmai, ami szintén generálhat fájdalmat. A megerőltető testmozgás szintén okozhat hátfájdalmat. Testedzés előtt, a sérülések elkerülése érdekében mindig melegítsen be, és edzést követően ne felejtkezzen el a nyújtásról.

A hátban jelentkező izomhúzódás mindössze pár napig tart, persze csak akkor, ha a megerőltető munkát vagy a testedzést hanyagolja és néhány napig otthon marad, hogy pihenjen. Sokat segíthet a gyulladáscsökkentés, de a masszázs és a forró fürdő is sokat jelenthet az izmok ellazításában, ezáltal a gyulladás és a fájdalom megszüntetésében.

Amennyiben a fájdalom néhány nap alatt sem múlik, mindenképpen keresse fel az orvosát, mert lehet, hogy komolyabb probléma húzódik meg a fájdalom hátterében. Ilyenkor egy alapos kivizsgálásra, vagy akár az otthoninál komolyabb terápiára is szükség lehet.

A vesekő is okozhat hátfájdalmat, ilyenkor a hát, a törzs két oldalán jelentkezik a fájdalom. Ha a vizeletében vér is megjelenik, vagy a vizelet zavaros, illetve, ha nehezített a vizeletürítés, mindenképpen keresse fel az orvosát vagy hívjon mentőt, mivel a vesekő komoly komplikációkat is okozhat.

A szívinfarktus is okozhat hátfájdalmat. A mellkasi fájdalom megjelenése mellett sokan panaszkodtak erős hátfájásra, így minden olyan hátfájást, ami elhúzódik vagy éppen hirtelen bukkan fel, komolyan kell venni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 16089
  • e Év: 220790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.