Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A próbatétel célja
  2020-02-25 08:24:35, kedd
 
  A próbatétel célja

,,Magamra esküszöm, így szól az Úr, hogy mivel így tettél, és nem tagadtad meg tőlem a fiadat, a te egyetlenedet, azért gazdagon megáldalak." (1Móz 22,16)

Az iskolai vizsga célja: megtudni, hogy vajon tudja-e a tanuló a tanult anyagot. Isten Ábrahámmal kapcsolatos próbatételének a célja az volt, hogy kiderüljön, megtanulta-e már Ábrahám Istent mindenek felett szeretni.
Alig tudjuk elhinni, hogy Isten ilyen próbának veti alá mindazokat, akik vele járnak. Úgy tűnik, ez egy kivételesen nehéz próbatétel, amely csak Isten kitüntetett tanulóinak van fenntartva. Ráadásul záróvizsgáról van szó: annak az útnak utolsó kilométerein történt, melyet Ábrahám Istennel járt végig. Mégis, ha hiszel a Bibliádnak, el kell ismerned, hogy Ábrahám próbatétele, bármily válságos és messzemenő is, semmi esetre sem kivételes. Az a döntés, amelyet Ábrahámnak kellett hoznia, nem különbözött attól a válságtól, amelyen a 73. zsoltár írójának kellett átmennie. A zsoltáros ezzel a dicsőséges hitvallással került ki a megpróbáltatásból: ,,Nincs senkim rajtad kívül a mennyben, a földön sem gyönyörködöm másban." Ábrahámnak is ugyanerre a hitvallásra kellett eljutnia: Nincs senki más kívüled, akihez ragaszkodjam.
Nyilván emlékszel arra is, hogy sok közös vonás van aközött, ahogy Isten Ábrahám elhívásával formálni kezdte az Ószövetség népét, és aközött, ahogy Jézus elhívta tanítványait, és ily módon fogott hozzá az Újszövetség népe alakításához. Jézus így szólt: ,,Kövess engem!" És ők otthagyva hálóikat követték őt.
És ha még mindig nem győződtél meg arról, hogy az Ábrahámot ért próba nem kivételes, olvasd el az Mt 10,37-39 verseit, ahol Jézus nemcsak a kipróbált szenteknek mondja, hanem általánosan fogalmaz: ,,Aki jobban szereti apját vagy anyját... fiát vagy leányát, mint engem, nem méltó hozzám." Isten az ő szövetségét olyan szigorúan veszi, mint bármely jó férj vagy feleség a házastársi szövetséget. Az Úr senkivel sem osztozik rajtunk, s mindnyájunknak meg kell tanulnunk a hitvallást: Rajtad kívül másban nem gyönyörködöm e földön.

Napi gondolat
Olvasd végig a 73-dik zsoltárt, aztán annak 25-dik verse legyen az Istenhez intézett saját imádságod.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten ígéretei
  2020-02-25 07:58:53, kedd
 
  "Nektek adok minden helyet, amelyet talpatok érint, ahogy megmondtam..."( Józs 1,3)

Azokon - a Krisztusnak még szó szerint meg nem hódított tájakon - most Isten ígéreteinek eddig nem igényelt és végig nem járt területei állnak előttünk. Mit mondott Isten Józsuénak? ,,Nektek adtam minden helyet, amelyet talpatok érint, ahogy megmondtam." Aztán meghatározta az Ígéret Földjének határait - mindaz az övék lehet egy feltétellel: végig kell járniuk keresztben és hosszában, lépéseikkel felmérve az egész területet.
Mégis az történt, hogy soha nem meneteltek végig a területnek több mint egyharmadán, és ennek következtében sohasem birtokoltak többet, mint azt az egyharmadot. Csak az lett az övék, amit felmértek, és semmi több. A 2Péter 1,4-ben ezt olvassuk: ,,Igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket." Isten ígéreteinek földje nyitva áll előttünk, és az Ő nekünk szóló akarata az, hogy foglaljuk el. Engedelmes hitünk és hűséges hitünk lábaival kell felmérnünk a területet, s ezzel igényelve kell elsajátítanunk azt, ami a miénk.
Közülünk hányan vettük valaha birtokba Isten ígéreteinek gazdagságát Krisztus nevében? Az Ő ígéreteinek országa fenséges területe a hitnek, hogy igényeljük azt hosszában és széltében való végigjárás által, de ezt a hitnek még vállalnia kell.
Lépjünk be oda és igényeljük teljes örökségünkért! Emeljük fel tekintetünket északra, délre, keletre és nyugatra, és halljuk meg, amint Isten ezt mondja: ,,Az egész földet, amelyet látsz, neked és utódaidnak adom örökre" (1Móz 13,15)! (Arthur Tappan Pierson)
Ahova csak Júda törzse beteszi a lábát az az övék lehet, és ahova csak Benjámin törzse beteszi a lábát, az az övék lehet és így tovább. Mindegyik törzs megkapja a saját örökségét azáltal, hogy végigjárja azt. Nem gondolod-e, hogy amint minden egyes törzs betette a lábát egy megadott területre, azonnal és ösztönösen így érezte: ,,Ez a mienk?"
Egy idősebb, fekete férfitól, aki csodálatosan tett bizonyságot a kegyelemről, egyszer megkérdezték: ,,Dániel, miként van az, hogy olyan békességet és örömet fejezel ki az életedben?"
,,Ó, uram! - válaszolta. - Én csak magamévá teszem Isten csodálatos, nagyszerű, és drága ígéreteit. Dicsőség! Dicsőség!" Aki elfogadja Isten ígéreteit, az tudja, hogy a bennük levő minden gazdagság az övé.
Salisbury márkiját, egy angol államférfit és diplomatát bíráltak más országokra is kiterjedő politikája miatt, amire ezt válaszolta: ,,Uraim, szerezzenek be nagyobb térképeket!"

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2048
  • e Hét: 6892
  • e Hónap: 18767
  • e Év: 206569
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.