Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az vagy
  2020-02-07 10:27:17, péntek
 
  "Valójában az vagy, ami Isten szemében vagy."

- Kempis Tamás -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Emberekhez viszonyítva II.
  2020-02-07 08:56:18, péntek
 
  Emberekhez viszonyítva II.

,,Isten hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember." (Lk 18,11)

A világi emberek az ,,embert emberhez viszonyítás szintjén" élnek, mert ez az egyetlen
szint, amelyet ismernek. De a vallásos emberek is könnyebbnek találják, hogy inkább a többi emberhez, mintsem Istenhez mérten éljenek.
A farizeus vallásos ember volt. ,,Isten hálát adok neked..." Istent szólítja meg, de gondolatai az ,,én és a többiek" szinten vannak: ,,...hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember". Állandóan a többi ember magatartásához viszonyítja a sajátját. És sokan ugyanezt tesszük, hogy lássuk, hogyan is állunk. Ami a farizeust illeti, a másokkal történt összehasonlítás rá nézve volt kedvező. Ő volt a jobb adakozó és böjtölő. A vámszedőkhöz viszonyítva az egyház és a társadalom oszlopa volt.
Jézus természetesen nem mondja azt, hogy a vámszedő volt a ,,jobb". Csakhogy a vámszedő életében először látta magát Isten megrendítő valóságának a tükrében. És akkor imádkozni kezdett.
Imádsága eljutott Istenhez. A farizeus imája azon a szinten maradt, ahová tartozott. Sehogy sem emelkedett az embert emberhez viszonyítás szintje fölé. A vámszedő mellét verte, és jajgatva mondta, hogy bűnös.
A vámszedő nem azért ismerte fel bűnös voltát, mert rájött, hogy viszonylag annyira bűnös ember.
Azért vallotta meg bűnös voltát, mert meglátta Istent. Ha egyszer ő - vagy bárki más - meglátja Istent, akkor már csak egyet lehet mondani: ,,Légy irgalmas nekem, bűnösnek."
Istennel élni különös élet - a természeti embernek különös. Egy rendkívüli dimenziójú élet.
Amíg valaki nem ismeri Istent, nem tudja, hogy milyen élet is ez.
Ha nem ismered Istent, lehetsz viszonylag derék ember, de ebben az esetben még nem tudnád az igazságot önmagad felől.

Napi gondolat

Mit jelent életedet ,,Isten megrendítő valóságának" a tükrében látni ?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Bízzál Istenben!"
  2020-02-07 08:00:31, péntek
 
  ,,Miért csüggedsz el. lelkem?" (Zsolt 43,5)

Van-e valaha bármilyen oka a csüggedésnek? Valójában csupán két oka van. Ha még mindig hitetlenek vagyunk, akkor van okunk az elcsüggedésre; vagy ha már megtértünk, de továbbra is bűnben élünk, ennek következtében elcsüggedünk.
E két feltétel kivételével soha nincs okunk arra, hogy elcsüggedjünk, mert minden mást oda vihetünk Isten elé: ,,... imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt" (Fil 4,6). A szükség, a nehézség és a próbák idején bármikor gyakorolhatjuk hitünket Isten erejében és szeretetében.
,,Bízzál Istenben!" (Zsolt 43,5) Kérlek, emlékezz arra, hogy soha nincs olyan idő, amikor nem reménykedhetünk Istenben, bármi is legyen a hiányunk, vagy bármilyen nagy is legyen a nehézségünk. Még amikor helyzetünk lehetetlennek is tűnik, feladatunk az, hogy ,,bízzunk Istenben". A reménység nem hiábavaló, és az Úr idejének rendje szerint megérkezik a segítség.
Ó, százszor, sőt ezerszer is igaznak találtam ezt életem elmúlt hetven esztendeje és négy hónapja alatt! Amikor lehetetlennek tűnt, hogy segítség érkezik, megérkezett, mert Istennek korlátlan erőforrásai vannak. Ezerféle különböző módon és ezerféle különböző időpontban Isten segítsége megérkezhet hozzánk.
Feladatunk az, hogy terjesszük kéréseinket az Úr elé, és gyermeki egyszerűséggel öntsük ki szívünket előtte, így szólva: ,,Nem érdemlem, hogy meghallgass engem, és azt sem, hogy válaszolj kéréseimre, de az én drága Jézusom érdeméért és az ő nevében válaszolj imádságomra! Add meg nekem azt a kegyelmet, hogy türelmesen várjak, amíg neked úgy tetszik, hogy teljesíted kérésemet. Mert hiszem, hogy megteszed ezt a magad idejében és módján".
,,Mert még hálát adok neki" (Zsolt 43,5). Több imádság, hitünk többszöri gyakorlása és több türelmes várakozás vezet az áldásokhoz - a bőséges áldásokhoz. Úgy találtam, hogy ez igazzá vált már sok száz esetben, és ezért állandóan ezt mondom magamban: ,,Bízzál Istenben!" (Müller György, Bristol)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.