Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Vallomás
  2020-02-09 22:23:51, vasárnap
 
  "Lefegyverző hadműveletedben
naponta megadom magam.
Biztonságot csak tenyeredben,
békét csak tetőled, Uram."

Miklya Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Próbálkozás
  2020-02-09 22:15:12, vasárnap
 
  Próbálkozás

Próbálkozik a megtévesztett ember:
Irányt változtat, s ég felé tekint;
Új teret hódít és csillagokra lép,
Hogy dicsőséget szerezzen megint.

Mint Bábelben rég, ő is tornyot épít,
De fegyverét is magával viszi;
Mert az ellensége már ott is várja,
- Pedig testvére, mégsem ismeri.

Isten határt szabott űrben és időben,
- Dicsőségét Ő másnak nem adja.
Mit az ember itt elvetett magától,
Isten nélkül máshol sem találja.

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Uram
  2020-02-09 22:07:33, vasárnap
 
  Uram

Áldott nevedet dicsérem,
Megváltóm és én Istenem!
Csodálatos szereteted:
Vezetsz, ha megfogom kezed.

Segítsz hordani keresztem,
Amíg azt le nem tehetem,
Hol nem lesz többé fájdalom:
Hit által máris láthatom...

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Munkálkodnom kell
  2020-02-09 21:55:31, vasárnap
 
  Munkálkodnom kell!

Ha nem munkálkodom és verejtékezem,
a legjobb föld is csak tövist s gyomot terem;
- konkolyból nem lesz "mindennapi kenyér".
Krisztus vért izzadva vetette a magot;
arra hintett Isten üdítő harmatot.
- Aki tétlen vár, áldást hiába kér.

Azt mondjuk: mi hisszük, hogy Isten szeretet;
mégsem teljesíti a kéréseinket,
ha Ővele mi nem egy úton járunk!
De ha embertársunk bennünk Krisztust látja,
megnyílik a szíve befogadására;
és az áldásra nem hiába várunk.

Ha vetettünk is, és irtottuk a gyomot,
de bő áldást arra mégis Isten adott,
- mindig többet, mint mi megérdemeltünk:
Az Élet Igéjét ültette szívünkbe;
gyógybalzsamot rakott fájó sebeinkre;
- hogy megmentsen, Ő mindent megtett értünk!

Ma hálaadással, Uram, hozzád jövök;
most könnyebb elhinnem, hogy az élet örök...
azt, hogy részemre is van megújulás.
Szemeimmel látom, hogy gyümölccsé érett,
a virág kelyhében megfogamzott élet,
- ezért Téged illet a magasztalás!

Vajda Pál

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az Adományozó
  2020-02-09 21:30:09, vasárnap
 
  ,,Ő pedig egy szót sem felelt" (Mt 15,23).
,,Megújít szeretetével" (Zof 3,17).

Úgy olvasod-e ezeket az igeverseket, mint Isten gyermeke, aki éppen most él át egy szívszorító gyászt, keserű kiábrándulást, vagy valamilyen nem várt csapást egy egészen váratlan irányból? Vágyakozol-e meghallani Mestered hangját, amint ezt mondja neked: ,,Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" (Mt 14,27)? Mégis csak csönd, az ismeretlen és a nyomorúság van körülötted - ,,Ő pedig egy szót sem felelt."
Isten egyáltalán nem válaszol, vagy gyöngéd szíve gyakran szenved, amikor hallgatja szomorú, panaszkodó kiáltásainkat. Gyönge, türelmetlen szívünk felkiált, mert nem látjuk könnyes szemünkkel, rövidlátásunk miatt, hogy éppen a mi érdekünkben nem válaszol, vagy úgy válaszol, hogy azt hisszük, az a válasz nem a legjobb. Valójában Jézus hallgatása éppen olyan ékesen szóló, mint a szavai, és nem a kiábrándulásnak a jele, hanem az Ő jóváhagyásának és annak, hogy egy mélyebb áldást ajándékoz neked.
,,Miért csüggedsz el, lelkem?... mert még hálát adok neki" (Zsolt 43,5). Igen, dicsőítsd Őt még a hallgatásáért is! Hadd mondjak el egy tanulságos történetet arról, hogy egy keresztyén miként látott álmában három másik imádkozó asszonyt.
Amikor letérdeltek, a Mester közel ment hozzájuk. Amikor hármójuk közül az elsőhöz közeledett, gyöngéden és irgalmasan átölelte őt. Szeretettel mosolygott rá, és a tiszta, édes muzsika hangján beszélt vele. Távozva tőle, odament a következőhöz, de annak lehajtott fejére csak rátette a kezét, és a szeretettel teljes jóváhagyásnak csupán egy pillantását vetette rá. Azután hirtelen elment a harmadik asszony mellett anélkül, hogy szólt volna hozzá, vagy egyetlen pillantást vetett volna reá.
Az álmot látó asszony ezt mondta magában: ,,Milyen csodálatosan szeretheti az első asszonyt! A második megkapta jóváhagyását, de nem élte át szeretetének különleges bemutatását, amit az elsőnek adott. De a harmadik asszony biztosan nagyon megszomoríthatta Őt, mert egy szót sem szólt hozzá, és még futó pillantást sem vetett rá.
Azon gondolkodott, hogy mit tehetett a harmadik asszony, hogy ennyire eltérően bánt vele. Amint próbálta végiggondolni az Úr cselekedeteit, Ő maga ment oda hozzá és megállt mellette. Ezt mondta neki: ,,Ó asszony! Mennyire tévesen értelmeztél engem! Az első, térdeplő asszonynak szüksége van gyöngédségem és törődésem teljes mértékére, hogy megőrizzem lépteit az én keskeny utamon. Szüksége van szeretetemre, gondoskodásomra és segítségemre a nap minden pillanatában, mert ezek nélkül kudarcba fúlna az élete.
A második asszonynak erősebb a hite és mélyebb a szeretete, mint az elsőé, számíthatok a hűségére, bármi is történik körülötte, emberek bárhogy is bánnak vele. De a harmadik asszony, akit látszólag észre sem vettem, sőt egyenesen elkerültem, a legtisztább minőségű szeretettel rendelkezik. A hirtelen és drasztikus módon alkalmazott eszközökkel készítem fel őt a legmagasztosabb és legszentebb szolgálatra.
Ez az asszony ismer engem bensőségesen, és bízik bennem annyira, hogy többé nem függ a hangomtól, a szerető pillantásaimtól vagy más külső jelektől, hogy megismerje jóváhagyásomat. Nem ábrándul ki, nem keseredik el semmilyen körülmények között, amit neki elkészítek. Ő bízik bennem még akkor is, amikor a józan ész, az érvelés, sőt még a természetes szív minden finom ösztöne fellázadna is, tudva azt, hogy én készítem őt az örökkévalóságra, és érzékeli, hogy az az elismerés, amiben részesítem, majd később érkezik meg. Szeretetem néma, mert a szavak erején túl is szeretem őt. Úgyszintén, ő néma a ti érdeketekben is - hogy megtanuljatok szeretni engem, és bízni bennem. Azt óhajtom, hogy szeretetemre adott válaszotok ne függjön semmilyen külső késztetéstől."
,,...Csodákat teszek, amilyenek nem voltak az egész földön" (2Móz 34,10), ha megtanuljátok hallgatásának misztériumát és dicsőítitek Őt minden esetben, amikor visszavonja ajándékait tőletek. Ezáltal jobban megismeritek és szeretitek az Adományozót.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten bőkezűsége
  2020-02-09 20:30:52, vasárnap
 
  Isten bőkezűsége

,,Bizony, mondom nektek, hogy senki sincs, aki elhagyta házát vagy feleségét, testvéreit, szüleit vagy gyermekeit az Isten országáért, hogy ne kapná vissza sokszorosát már ebben a világban, a jövendő világban pedig az örök életet." (Lk 18,29-30)

Amikor a gazdag ifjú nemet mondott Jézus felhívására, hogy kövesse őt - lévén az ár túl magas -, a tanítványok megkérdezték, hogy mi lesz a jutalmuk. Végül is ők mindent feladtak Jézus követéséért.
Jézus újra meglepő választ adott. Nem egyszer azt olvassuk az evangéliumokban, hogy Jézus megdorgálta tanítványait, mert helytelen kérdést tettek fel. És úgy tűnik, hogy ebben az esetben túl messzire mentek. Azt várnánk, hogy Jézus így szól: ,,Csak kövessetek engem, és semmit ne gondoljatok a jutalommal." Ahelyett azonban, hogy megszidná őket, Jézus a legmegragadóbb színekkel festi meg az Istennel való élet képét.
Krisztus tágra nyitja a palota ajtóit, és elébünk tárja Isten bőkezűségét. ,,Nem lehettek vesztesek ha engem követtek" - mondja. Nyertesek lesztek ebben az életben, az eljövendő világban pedig tiétek lesz az örök élet. Mindenért, amit feladtok, ,,sokszorosát" vagy ,,százszorosát" kapjátok. Ez egy nagyon előnyös ,,kamatú befektetés", bármelyik betétkönyvben.
Gyakran emlékeztetnünk kell egymást Jézus figyelmeztetésére, hogy annak az embernek, aki megnyeri az egész világot, lelkét azonban elveszíti, semmi haszna nem lesz abból a befektetésből, amelyet életnek nevezünk. De emlékeznünk kell az ő ígéretére is, hogy azok akik feladják világias életüket, óriási haszonra lelnek Isten országában.
Mi bűnös módon hajlamosak vagyunk arra, hogy keveset adjunk és keveset reméljünk. Most tanítson meg bennünket Isten a Lelke által, hogy mindenünket odaadjuk, és mindazt reméljük, amit Jézus megígért.
Jézus ezt az örvendetes hírt fenntartás nélkül közli velünk. Tudjuk, hogy bőkezű Istenünk van. Mivel ezt tudjuk, sokkal könnyebb felégetnünk a hidat, és zarándok útra mennünk Ábrahám atyánkkal és mindazokkal, akik úgy hisznek, ahogyan ő hitt.

Napi gondolat
Mi tanúsítja ma neked, hogy bőkezű Istened van?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5465
  • e Hét: 11711
  • e Hónap: 41023
  • e Év: 228825
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.