Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Koronavírus: ez vár ránk - a magyar kutató prognózisa
  2020-03-16 17:53:54, hétfő
 
  ........Mégis nagyon aggódom a vírus miatt. Annyira, hogy elkerülhetetlennek tartom azt, hogy két hónapra lezárjuk a világot. Nem magam miatt tennem ezt, hanem édesanyám miatt..
Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Székely János püspök: Koronavírus
  2020-03-16 17:42:46, hétfő
 
  Nincs itt valami nagy aránytalanság?
A koronavírus azért foglalkoztat minket, mert a saját életünket veszélyezteti, eközben hat másodpercenként éhen hal egy gyermek.
Terjed a koronavírus, és megmozdult a világ. Egyre szigorúbb óvintézkedések lépnek életbe. Természetesen fontos minden lehetőt megtennünk a betegségek gyógyításáért, az egészségünk megőrzéséért. Isten is ezt várja, kéri az embertől, az orvosoktól, a felelős vezetőktől. Mégis, mintha volna a kialakult helyzetben valami nagy aránytalanság.
Hat másodpercenként meghal egy gyermek a Földön éhezés, vagy a legalapvetőbb gyógyszerek hiánya miatt. Ez nem mozdítja meg a világot, nem indulnak repülők, hogy élelmet szállítsanak a Föld legszegényebb országaiba. Pedig bőven volna annyi repülőgép és élelem, hogy a Földön senkinek se kelljen éhen halnia. Ez nem üti át modern, jóléti társadalmunk ingerküszöbét. Talán azért nem, mert ez mások életéről szól. A koronavírus pedig a miénkről.
Van aztán nagyon sok lelki vírus is, ami terjed a világban, rontja, betegíti az emberek életét: ez ellen sem tesz semmit a világ. A világhálón áradó rengeteg káros, pusztító tartalom, a családok válsága, szétesése, a rengeteg ártatlanul az anyaméhben elpusztított kicsi gyermek

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Idézetek a nagy szenttől
  2020-03-16 17:38:50, hétfő
 
  Vedd fel a keresztet fáradhatatlanul, és menj fel a Kálváriára azzal a bizonyossággal, hogy a csúcson találkozol a Megmentővel." Pio atya
...... .....



- "Jézus szíve nem engedi, hogy imánk az ürességbe essen, ha tele van hittel és bizalommal." Pio atya

-"Jól viselkedj. Mivel szent törekvésem, hogy gyönyörűnek mutathassalak be Istennek, méltó neki, valódi örökbefogadott gyermekekre, Jézushoz hasonlóan. Ha azt mondják, hogy gyermekeim, de nem viselkednek jól, akkor ügyvéd leszek. , de a vádemelés ellen ". Pio atya
...... ..........







Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Nemes Nagy Ágnes Kiáltva vallásos
  2020-03-16 17:34:26, hétfő
 
  Irgalmazz, Istenem! Én nem hiszek Tebenned,
Csak nincs kivel szót váltanom.
S lám, máris megadod azt a végső kegyelmet,
Hogy legalább imádkozom.

Bűnöm csak egy, de nagy: a gőg fogai rágnak.
És most porig aláztatom.
Hörgök, vonaglok, mint egy nyomorú állat,
Kínomban a port harapom.

Életem vékonyul, gyökere félbemetszve,
Virága tán nem nyílt soha.
Irgalmazz, Istenem, húsvétvasárnap este,
Hisz él az Embernek Fia.

Itt megaláztatás, ott szorongattatások,
Kín és életveszedelem.
Ne hagyd el sok papod hitetlen unokáját,
Ne hagyd el nyomorult fejem!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Ne félj a rád váró szenvedésektől
  2020-03-16 17:28:26, hétfő
 
  ,,Ne félj a rád váró szenvedésektől! Az ördög néhányotokat fogságba vet, hogy próbára tegyen benneteket. Megpróbáltatásotok tíz napig tart. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koszorúját." (Jel2,10)  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Oázissá válhatunk embertársaink számára.
  2020-03-16 17:22:09, hétfő
 
  Nemzeti ünnepünkön, március 15-én, vasárnap délelőtt 10 órakor Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök ünnepi szentmisét mutatott be a gazdagréti Szent Angyalok-templomban a világ magyarsága, köztük a külföldön élő magyarok számára
...... ........... ........... .......



Bővebben: Körössy László/Magyar Kurír .Link

TVN blogomba a szentmiséről Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
A Magyar Orvosi Kamara elnökségének javaslata a koronavírus
  2020-03-16 17:16:28, hétfő
 
  A Magyar Orvosi Kamara elnökségének javaslata a koronavírus okozta járvány megfékezésére - 2020.03.15. Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Hétfő esti szentmise Csaba testvérrel 03.16
  2020-03-16 17:03:56, hétfő
 
  Videó Link

...... ..............



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Hol és mikor követhető élő szentmise-közvetítés?
  2020-03-16 17:01:17, hétfő
 
  A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A templomi szentmiséket továbbra is megtartják, ám sok testvérünk (különösen azok, akik veszélyeztetettek) otthonában maradva igyekszik átvészelni ezeket a heteket. Számukra különösen is fontos, hogy megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek. Összeállításunkban nekik szeretnénk segíteni.
Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül közöljük, hogy milyen magyar nyelvű szentmise-közvetítésekbe lehet bekapcsolódni. Cikkünket a nagy érdeklődésre tekintettel, a beérkező információk alapján FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK.

Napi és vasárnapi szentmise-közvetítések programjai Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Vedd anyai oltalmadba életünket!
  2020-03-16 16:58:43, hétfő
 
  A Könnyező Szűzanya búcsúját ünnepelték Győrben 2020. március 15., vasárnap.
A koronavírus miatti vészhelyzet bejelentésének idején nem gyűlt össze tömeg a Könnyező Mária búcsújára Győrben. Március 15-én, a hívek búcsúnapján nem telt meg a székesegyház. Akik ott voltak, Veres András vezetésével sokak nevében és sokakért imádkoztak.
Csendes a Káptalandomb. A hívek megfogadták Veres András megyéspüspök kérését, mellyel a kormány által meghirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódott. A Győri Egyházmegye Könnyező Szűzanya-búcsúját nem a hagyományos ünnepélyes keretek között tartották meg.
A templom azonban virágdíszben van. A főoltáron, az oltárasztal előtt és a mellékoltárokon óriási, piros-fehér-zöld színű virágokból alkotott csokrok. A padok foghíjasan telnek csak meg a Győri Egyházmegye szeretett ünnepén, holott ez az az ünnep, amikor minden alkalommal zsúfolásig tele van a székesegyház. Most visszafogott az ünneplés. ,,Búcsúra jöttünk szép Szűz Máriához" - hangzik fel az ének, megkezdődik a bevonulás. A főpásztorral csak Németh László helynök, Böcskei Győző plébános, Méry László székesegyházi káplán és Kálmán Imre püspöki irodaigazgató koncelebrál. Az asszisztenciában a papnövendékek vonulnak be a püspökkel. A szentmisét a Mária Rádió közvetíti, hogy otthonról is be tudjanak kapcsolódni a hívek a búcsú liturgiájába.
A kis közösség sokakért imádkozott, azokért is szólt a fohász, akik nem jöttek el. Az egész liturgiát átszőtte az ének, a búcsú hagyományos dallamai, a kispapok recitálva olvasták fel az olvasmányt és a szentleckét.
,,Sokan kerestek a kéréssel, hogy a nevükben is imádkozzunk. Ebben az esztendőben a székesegyház sajátos felajánlást kapott, 2000 szál virágot. Képviselje azokat, akik bár szeretnének, de nem tudnak itt lenni. Köszöntésük személyes és kedves lesz ezáltal" - szólt az ünneplőkhöz Veres András főpásztor.
A napi evangéliumban - Jézust kérdezi a szamáriai asszony Jákob kútjánál - Jézus arról beszél, hogy ,,eljön az óra, sőt már itt is van, amikor az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az Atyát". A főpásztor Jézus válaszát összekapcsolta a mai helyzettel: fontos jól érteni Jézus szavait; több országban bezárják a templomokat, itthon nem tarthatunk 100 főnél több résztvevővel zárt helyen rendezvényeket.
Veres András arról elmélkedett, mi a jelentősége annak, hogy templomba, szentmisére járunk, hogy ez hitünk megélésének alapvető formája. Az evangéliumban Jézus ezzel szemben arról beszél, Istent lélekben és igazságban kell imádnunk.
Vajon Jézus számára nem fontos a hely, a templom? Hiszen Isten lélek, mindenütt jelen van, mindenütt megszólítható. Ha így gondolkodunk, rosszul értelmezzük Jézus szavait - állapította meg a püspök, s utalt arra, hogy a Mária-jelenések során a Szűzanya mindig megfogalmazza a kérést, hogy építsenek templomot a találkozás helyén. ,,Miért szükséges a templomba menni? Jézus szavait átgondolva azt kell megérteni, hogy nekünk, embereknek van szükségünk a templomra. A hívő közösségnek kell egy hely, ahol össze tudnak jönni imádkozni, és a szentmisét is csak közösségben tudjuk ünnepelni" - ezt a sokszor feltett kérdést bontotta ki a főpásztor. Jézus különleges jelenlétet ígért azoknak, akik nevében összegyűlnek imádkozni, így különleges jelentősége van a helynek. A templomok, kegyhelyek a kegyelem sajátos kiáradásának helyszínei.
Évente ezrek indulnak el a kegyhelyekre, hogy a Szűzanyát tisztelve kérjék pártfogását. A gyakran hangoztatott kijelentés kapcsán - ,,imádkozom otthon, nem kell nekem ahhoz templomba menni" - Veres András azt fogalmazta meg, hogy minden templom különleges hely, ahol a hívők közös imádsága különös meghallgatásra talál. Jézus nem a templomi kultusz ellen szól, hiszen eljárt a zsinagógába, elzarándokolt az ünnepekre Jeruzsálembe. Jézus nem individualista vallásosságot akart, közösségbe hívta az őt követőket. A szamáriai asszonnyal beszélgetve Jézus azok ellen emelte fel szavát, akik csak látszatvallásosságra törekszenek, akik csak szavakban élik meg hitüket. Mert hiába megyünk kegyhelyekre, ha életünket nem igazítjuk Jézus tanításához. Jézus tőlünk azt az imádást kéri, hogy az Atyát méltó módon, lélekben és igazságban imádjuk, ahogy ezt a Szűzanya példáján látjuk.
Arra buzdított a főpásztor, hogy nehéz helyzetben, amikor úgy érezzük, imádkozni sem tudunk, forduljunk Máriához, akinek súlyos megpróbáltatások jutottak, mégis mintát tudott adni, hogyan kell lélekben és igazságban imádni Istent. Szent-Gály Katától idézett sorokkal biztatott Veres András a követendő magatartásra:
...... ........... ........


,,Ha vándorlásom útján / a szenvedés elérne, / s egészen összetörne / a gond s a fájdalom, / ne engedd meg, hogy ajkam / dacos miértre nyíljék, / hanem szemedbe nézve taníts meg mondanom. / Úgy, mint Anyád, oly lágyan, / szent titkot sejtő hittel, / melyet, ha úgy akarja, / fellebbent majd az Úr. / S ha válaszát nem értem: / még egyszer meg ne kérdjem, / csak éljek újra csendben, / imádva, szótlanul."
A szentmise végén a papság és az asszisztencia a Könnyező Mária-kegyképhez vonult. Veres András Mária közbenjárását kérte Egyházunkért, hazánkért, egyéni és családi életünkért: ,,Szereteteddel és jóságoddal emelj fel minket bűneinkből! Növeld hitünket, erősítsd reményünket, és tökéletesítsd szeretetünket. Segíts, hogy hitünkben a Fiad iránti hűségünk mindennapos megújítása által szabadon és örömmel kitartsunk; a szenvedések és küzdelmek közepette az élet terheit Fiaddal együtt készséges szívvel vállaljuk, bízva abban, hogy Húsvét szent titka is reánk ragyog. Öleld át az Anya és az Úr alázatos Szolgálóleánya szeretetével azokat, akik leginkább várják ezt a szeretetteljes felkarolást, és azokat is, akiknek odaadására Te különösen is számítasz. Vedd anyai oltalmadba a mi életünket, akik ma újra bizalommal fölajánljuk magunkat Neked."
A kegykép előtt a hívek folytatták az imát, így fejeződött be a hívek búcsúja a koronavírus fertőzés idején.

Fotó: Lambert Attila
Trauttwein Éva/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.