Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Szent Pio atya gondolatai a szenvedés értelméről:
  2020-03-18 22:31:29, szerda
 
  "Szeretett nővéreim! Örökkévaló épületéhez az isteni Építőmester köveket keres, és azokat üdvöt hozó vésőjének állandó használatával, valamint szorgos csiszolással készíti elő, ahogyan ezt jóságos anyánk, a Katolikus Egyház, a templomszentelés zsolozsmájában megénekli, és ez valóban így is van.
A lélek ugyanis olyan, mint a kő, és az a rendeltetése, hogy dicsősége örök legyen, vagyis hogy örökkévaló épület épüljön belőle. Az építőmesternek, aki a ház építéséhez köveket keres, először is meg kell tisztítania a köveket. Ezt a kalapács és a véső használatával éri el. (...)
A lelkeket is, akiket a mennyei Atya arra rendelt, hogy az örök dicsőségben Krisztussal uralkodjanak, kalapáccsal és vésővel meg kell tisztítani. Ezeket az eszközöket használja fel az isteni Mester, hogy előkészítse a köveket, vagyis az ő választottait. Mi a kalapács és a véső az ember életében? A lélek számára a sötétség, a félelmek, a kísértések, a beteges aggályosság, valamint a test számára a betegségek. (...)
Ne kételkedjetek abban, hogy mindazt, ami veletek történik, az Úr rendelte így. Ezért ne féljetek attól, hogy Isten visz bele benneteket valami bajba vagy méltatlan helyzetbe. Elég nektek tudni, hogy életetek folyamán soha nem akartátok megbántani Istent, sőt egyre jobban tiszteltétek őt.
Ha ez a jóakaró Jegyes lelketekben elrejtőzik, azt nem azért teszi - amire talán gondoltok -, hogy hűtlenségeteket megbüntesse, hanem mert próbára akarja tenni hűségeteket és állhatatosságotokat, és ki akar gyógyítani bizonyos betegségekből, amelyek testi szemekkel nem láthatók, tudniillik olyan betegségekből és bűnökből, amelyektől az igazak sem mentesek. (...)
Higgyetek hát nekem, mert ha nem tudnám, hogy milyen sok teher van rajtatok, kevéssé örvendenék, hiszen úgy érezném, hogy kevesebb igazgyöngyöt adományozott nektek az Úr."




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Anya gyermekével Hasonlóság a Szűzanya és Anya gyermeke ....
  2020-03-18 22:27:31, szerda
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
A La Repubblica interjúja Ferenc pápával:
  2020-03-18 22:20:06, szerda
 
  Kértem az Úrtól, hogy állítsa meg a járványt FERENC PÁPA - 2020. március 18.

A La Repubblica olasz napilap interjút készített a Szentatyával, akit nagyon meghatott, amit Fabio Fazio műsorvezető írt a lapban arról, mire tanít minket a járvány. Ferenc pápa folyamatosan követi a híreket a koronavírus terjedéséről, két napja elment a Santa Maria Maggiore-bazilikába és a San Marcello al Corso-templomba imádkozni. Az interjúban elmondta, mit tanítanak neki ezek a napok.
- Szentatya, mit kért, amikor elment imádkozni két római templomba?
Kértem az Úrtól, hogy állítsa meg a járványt. ,,Uram, állítsd meg a kezeddel." Ezért imádkoztam.

- Hogyan élhetjük meg ezeket a napokat úgy, hogy ne elpazarolt idő legyen?
Újra rá kell találnunk az élet konkrétságára a kis dolgokban, kis figyelmességekben azok felé, akik közel állnak hozzánk, családtagjaink, barátaink. Meg kell értenünk, hogy a kis dolgokban van a kincsünk. Apró gesztusok ezek, amelyek olykor elvesznek a hétköznapok névtelenségében, a gyengédség, a szeretet, az együttérzés gesztusai, amelyek pedig fontosak, meghatározóak. Például egy tál meleg étel, egy simogatás, egy ölelés, egy telefonhívás... Családias gesztusok ezek, figyelem van bennük a mindennapi dolgok részleteire, ami miatt az életnek értelme van, és közösség, kommunikáció van köztünk.

- Általában nem így élünk.
Olykor úgy élünk, hogy csak virtuális kommunikáció van közöttünk. Ehelyett azonban fel kell fedeznünk egy újfajta közelséget. A családtagok gyakran nagy csendben esznek otthon egymás mellett, de nem azért, mert egymásra figyelnek, hanem mert a szülők evés közben a tévét nézik, a gyerekek pedig a telefonjukat. Olyannak tűnnek, mint sok egymástól elszigetelt szerzetes. Ilyenkor nincs kommunikáció, pedig fontos meghallgatni egymást, hogy megtudjuk, mire van szüksége a másiknak, milyen igényei, gondjai, vágyai vannak. Létezik egy konkrét gesztusokból álló nyelvezet, amit meg kell őriznünk. Meglátásom szerint e napok fájdalmának erre a konkrétságra kell megnyitnia minket.

- Sokan elveszítették szeretteiket, sokan mások a frontvonalban küzdenek, hogy életeket mentsenek. Mit mond nekik?
Köszönöm mindazoknak, akik ily módon másoknak szentelik az életüket. Ők ennek a konkrétságá- nak a példái. És kérem, hogy mindenki álljon közel azokhoz, akik elveszítették szeretteiket, igyekezzenek minden lehetséges módon mellettük lenni. A vigasztalás most mindannyiunk feladata. Ezért érintett meg nagyon a La Repubblicában Fabio Fazio cikke azokról a dolgokról, amiket ezekben a napokban megtanul.

- Mi az, ami különösen megérintette?
Sok részlet, de általában az a tény, hogy viselkedésünk mindig hat mások életére. Igaza van például, amikor ezt mondja: ,,Nyilvánvalóvá vált, hogy aki nem fizeti az adót, az nem csak vétséget, hanem bűncselekményt követ el: az ő hibája is, hogy nincs elég hely és lélegeztetőgép a kórházakban." Ez nagyon megdöbbentett.

- Miből meríthet reményt ezekben a napokban az, aki nem hisz?
Mindenki Isten gyermeke, és ő mindenkire figyel. Mindenki meg tudja találni az utat a jó dolgokban, amikben hisz, azok is, akik még nem találkoztak Istennel, akikben nincs meg a hit ajándéka: erőt találhatnak a gyermekeik, a családjuk, a testvéreik iránti szeretetben. Lehet, hogy valaki azt mondja: ,,Nem tudok imádkozni, mert nem hiszek." Ugyanakkor mégis képes hinni azoknak a szeretetében, akik körülötte vannak, és ebben reményre találhat.

Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás: La Repubblica
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Gondolatok a járvány kapcsán
  2020-03-18 22:14:39, szerda
 
  2020.03.18 Videó Link

Továbbá:
Tájékoztatásul közöljük a kedves hívekkel, hogy mind Szombathelyen, mind Zalaegerszegen a kórházlelkészi szolgálat tovább működik.
Ez azt jelenti, hogy a betegekhez, a haldoklókhoz továbbra is hívhatják a kórházlelkészeket, akik felkeresik az érintett személyeket. Akik úgy gondolják, hogy szeretteiknek szükségük van támogatásra ezekben a nehéz napokban hívják a kórházlelkészeket.

Elérhetőségek:
Szombathely - Molnár Árpád atya - 30/619-54-74 (éjjel-nappal hívható)

Zalaegerszeg - Molnár János atya - 30/211-93-59
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Új Buda - újabb intézkedése
  2020-03-18 22:12:59, szerda
 
  Budapest kerületeivel egy időben, a mai napon mi is lezárjuk a játszótereket, parkokat. Ahol lehetőség van rá, a fizikai zárás történik meg, azonban ott, ahol nincsen a park körülkerítve, csak figyelmeztető táblákat tudunk elhelyezni. A sport parkokban szalagokkal kerítjük be az eszközöket, kérjük, ne használják azokat!
Emellett arra kérjük a kerület lakóit, a szabadban is tartsanak kellő távolságot egymástól, akár sportolnak, akár edzenek vagy csak játszani, pihenni mennek a parkokba. Akik saját felelősségre mégis használják ezeket a helyszíneket és ott eszközöket érintenek meg (padok, játékok, fitness tárgyak),
feltétlenül figyeljenek a fokozott higiéniára, alkalmazzanak kézfertőtlenítőt és kerüljék az arcuk érintését!

- Még nem vagyunk teljesen bezárva, és a boltban vagy a munkában a szociális érintkezést nem lehet teljesen kiiktatni, de a járvány idején legyünk okosak!
A vírusok egyik legnagyobb ellensége a távolság. Találkozásaid során próbálj meg
3 LÉPÉS, vagy körülbelül 2 MÉTER távolságot tartani beszélgetőpartneredtől - különös tekintettel az idősebb emberekre!
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szentmise közvetítés Déváról Csaba testvérrel 03.18
  2020-03-18 21:58:47, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kérdések és válaszok a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
  2020-03-18 21:57:06, szerda
 
  Kérdések és válaszok a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezéséhez.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése, a nyilvános liturgia szüneteltetéséről, nagyböjt 4. vasárnapjától lép életbe. Ez pontosan milyen dátumot jelent: március 22-én vasárnap még részt vehetünk szentmisén, vagy már csak március 21-én szombaton?
Az utolsó nyilvános szentmisék péntekig lesznek, esetleg szombat reggel, de szombat déltől a tilalom beáll. Érdemes tájékozódni a helyi plébániákon, hiszen vannak olyan helyek, ahol azonnali hatállyal bevezették az intézkedéseket.

A hívek felmentést kapnak a szentmise látogatás alól. Ebben a helyzetben hogyan tudjuk megőrizni a hitet, buzgóságot?
Most otthonainknak kell kápolnává változniuk...fedezzük fel újra a családi ima erejét, legyen benn lelkiismeretvizsgálat és a bűnbánat felindítása, online rengeteg vallásos témájú műsor elérhető, szentmisék is közvetítésre kerülnek, a polcról levehetjük és leporolhatjuk a Bibliát, a fiókokból elővehetjük a rózsafüzért.

Mi a helyzet a gyónásokkal?
Szükséghelyzetben, amikor a gyónási lehetőség hiányzik, fölindíthatjuk magunkban a tökéletes bánatot és Isten bocsánatát így is elnyerhetjük! Azonban egy ilyen tökéletes bánat fölindítása magában kell, hogy foglalja a mielőbbi gyónás szándékát. Reméljük, hogy az elmaradó húsvéti gyónásokat mielőbb be tudjuk pótolni.

Külön kérésre sem lehet majd áldozni?
A szentség-kiszolgáltatás korlátozásra került, de nem megszüntetésre. Ilyen szükséghelyzetben, ha valaki kéri az Oltáriszentséget, nem tagadhatjuk meg, de a lelki áldozás lehetőségét is hangsúlyozzuk.
Ha nyilvános liturgia nem is lesz, a templomok nyitva lesznek ahol ez eddig is megoldott volt?
Igen, kérjük, javasoljuk, hogy legyenek nyitvatartási idők, amikor lehetősége van a híveknek egyéni imára. Közben a higiéniás előírásokat tartsuk meg, szellőztessünk sokat, használjuk a kézfertőtlenítőt, és legyen nálunk zsebkendő.
A legtöbb lelkipásztor több templomot is ellát. Ők hány helyen fognak misézni: változatlanul elmondanak misét mindenhol vagy csak egy helyen?
Minden pap innentől napi egy magánmisét mutat be, lehetőleg plébániatemplomában, de nem a megszokott miseidőpontban.

Mi lesz a felíratott szentmise szándékok sorsa?
A miseszándékok folyamatos végzését javasoljuk, még így is, hogy a családtagok csak lélekben vehetnek részt a szentmisén. A helyzet normalizálódásával pedig arra van lehetőség, hogy több miseszándék kerüljön összevonásra (ezt az egyházi törvénykönyv engedélyezi és szabályozza), ahová majd meghívhatjuk a mise-mondatókat, bepótolva a személyes jelenlétet.
Ha tudom, hogy 10 órakor van a templomomban mise, és az atya majd ebben a templomban fog a következő hetekben misét mondani, akkor hogyan lehet megakadályozni, hogy én vagy mások részt vegyünk a szentmisén?
Az előbb érintettük ezt az eshetőséget: külön kérés a miséző atyák felé, hogy ne az eddigi miseidőpontban misézzen, a gyülekezési tilalom innentől kezdve ránk is vonatkozik.
A Szombathelyi Egyházmegyében is számos program lesz a következő hetekben-hónapokban. Többről tudjuk, hogy elmarad, másokról még nincs információ. Az egyházmegye hogyan rendelkezett ebben a kérdésben, hiszen áprilistól pl. bérmálások is lesznek?
Folyamatosan tájékozódunk, próbálunk kiigazodni a szakértők nyilatkozatain. Most úgy tűnik, nem hetekről, hanem hónapokról beszélünk a vészhelyzet időtartama kapcsán, nyilván, így a tavaszi egyházi programok törlődnek. De erről hamarosan hivatalosan is nyilatkozni fogunk.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Victor Hugo: Nyomorultak - francia–olasz–NDK fil
  2020-03-18 21:25:58, szerda
 
  A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól - az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Jackman alakítja Jean Valjeant, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a könyörtelen Javert felügyelő (Crowe), miután megszegi a próbaidejét. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine, a munkásnő leányáról, Cosette-ről, az életük örökre megváltozik
- A film Victor Hugo 1862-es regénye alapján készült.
- A Nyomorultak (eredeti cím: Les Misérables) 1958-ban bemutatott egész estés francia-olasz-NDK filmdráma
A nyomorultak főszereplőjének egy egész életében menekülésre kényszerített, rovott múltú, de nemes lelkű embert választott, akit 19 év gályarabságra ítéltek azért, mert nővére éhező gyermekeinek kenyeret lopott. Jean Valjean könyörtelen üldözője, Javert felügyelő, aki irtózik a bűntől, a törvény szigorú őre folyamatosan a nyomában van és próbálja börtönbe juttatni.
Jean Valjeant torzzá tették a 19 évi gályarabság alatt, személyisége megváltozott, erőszakossá vált. A szabadulása utáni találkozás a jóságos püspökkel, annak nemeslelkűsége ráébresztette a lelkében lakozó jóságra. Virágzó várost alapított, a szegények, nyomorultak pártfogója és támogatója lett. Javert üldözése azonban utolérte, menekülnie kellett egyik munkásnője, Fantine megmentett leányával, Cosette-tel. Általa megtapasztalta a szeretetet, melynek megvonása napról napra vezetett el hatalmas ereje elvesztéséhez, a szíve megállásához.


- Nyomorultak 1995 magyarul beszélő film Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Mártalapu virág
  2020-03-18 20:18:04, szerda
 
  ...... ........... ........... .........


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Konyha ablakom virágjai 03.18
  2020-03-18 20:13:09, szerda
 
  ...... ........... ..........



...... ..............



...... ........... ........... ......



...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.