Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Hajhullás ellen
  2020-03-20 22:09:56, péntek
 
  A hajhullás egy gyakori probléma, ami férfiakat és nőket is egyaránt érint. Különböző okok állnak a háttérben, beleértve az öröklődést, a dohányzást, a stresszt, a pajzsmirigy betegségeket, az álmatlanságot, a hormonális változásokat és a vitaminhiányt is.


Sok kezelés és termék létezik már a probléma orvoslására, de sajnos ezek többsége nem túl hatékony. Főként abban az esetben, ha genetikai hajlam áll a háttérben. Az alábbi recept viszont eléggé hatékony:

Hozzávalók:
Édesgyökér
Bojtorjángyökér
Gyermekláncfű gyökér
víz

Elkészítés:
Minden gyökérből egy keveset, körülbelül 1-2 cm-es darabot használjunk. A gyökereket tegyük egy turmixgépbe, előtte alaposan mossuk, tisztítsuk meg.

Keverjük össze annyi vízzel, hogy krémes állagú masszát kapjunk és kenjük be vele a fejbőrt. Hagyjuk hat 1-2 órán át, ez idő alatt fóliázzuk és törölközővel tekerjük körbe a hajat.

Végül bő vízzel alaposan mossuk le. Minden 3. nap alkalmazzuk, a 10. napon belül észrevehető lesz az eredmény.

Túlzásba azonban nem szabad vinni a használatát, a 10 nap elteltével csak akkor ismételjük meg, ha szükséges!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Burgonyapakolás
  2020-03-20 22:02:35, péntek
 
  A konyhában megtalálható termékek között egyre többször bukkanunk csodaszerre, amely valamilyen egészségügyi problémánkat, vagy szépségápolási dolgunkat képes megoldani fillérekből, természetes módon.
A burgonya is ide tartozik, amelynek ha megismered csodatévő hatását, garantáltan mindig alkalmazod majd!

Burgonyapakolás
A krumplipakolás több bőrproblémára is megoldást jelent, például remek fiatalító, mert kisimítja az arcot, eltünteti az apróbb ráncokat, a szarkalábakat és a szem alatti karikákat. Emellett a káliumban, A-, B- és C-vitaminban gazdag burgonya gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású is, így a következő kencét feltétlenül ki kell próbálnod, ha pattanásokkal küzdesz!

Hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
1 tojássárgája
1 teáskanál méz
Reszeljük le a burgonyát és jól nyomkodjuk ki a levét. Keverjük össze a tojássárgájával és a mézzel, egy villa segitségével pedig alaposan törjük össze, majd vigyük fel a megtisztított arcbőrre! 15 perc elteltével öblítsük le és hidratáljuk az arcot a szokásos krémmel!

Lábpakolás
Egy nagyobb krumplit reszelj le, elég a nagy lyukakon, majd simítsd el egy folpack darabon, és óvatosan ezzel tekerd körbe a lábad. Figyelj, hogy oda kerüljön a krumpli, ahol bőrkeményedés van. Ezután húzz rá egy zoknit, és már ne nagyon járkálj.

Reggelre a bőr felpuhul, zuhanyzás közben először egy kefével dörzsöld át, majd nagyon óvatosan egy habkővel, reszelni ilyenkor tilos. De nem is kell, mert a felesleget nagyon könnyen el lehet így távolítani. Alaposan szárogasd meg a lábad, majd hidratáld.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A túl sok alvás sem egészséges
  2020-03-20 11:11:36, péntek
 
  Eddig mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy aludjunk eleget. Egy felnőtt embernek napi 7-8 óra alvásra van ahhoz szüksége, hogy alaposan kipihenje magát. Éjszaka, elalvás előtt legalább 2-3 órával kell a vacsorát is elfogyasztani, hogy a szervezetünk éjjel regenerálódni tudjon. A legutóbbi kutatások arról írnak, hogy a túl sok alvás is végtelenül káros az emberi egészségre.

A túl sok alvás azt mutatja, hogy hiába alszik valaki ennyit, annak nincs eredménye, vagyis a sok alvás ellenére is képtelen kipihenni magát. Ez pedig valami betegséget feltételezhet. Tanulmányok arról számolnak be, hogy a 8 óránál is több alvás megemeli a stroke és a szívinfarktus kialakulásának a kockázatát. Aki 10 vagy ennél több órát alszik, gyakran számol be mellkasi fájdalmakról, ez mintegy tíz százalékkal növeli meg a szívkoszorúér-betegség kialakulásának a kockázatát.

Nagyon sok betegség akadályozhatja a pihentető alvást. Az egyik ilyen az alvási apnoe, amely légzéskimaradást okoz. Ettől is tölthet valaki több időt az ágyban a kelleténél, hiszen ha kimarad a légzés, az megzavarhatja a pihentető alvást.

A menopauzába lépő hölgyek is gyakran számolnak be nyugtalan alvásról. Többnyire a menopauza egyik tünete, a hőhullámok éjszaka történő jelentkezése zavarja meg a pihentető alvásban őket. De a reflux betegség és a gyomorpanaszok is okozhatnak gondokat. Ezeket a tüneteket, betegségeket lehet kezelni, és érdemes is, mivel például az alvási apnoe is megemeli a szívbetegségek és a stroke kialakulásának a kockázatát.

Sajnos az elhízás sok embert érint világszerte. Az elhízás és a túl sok alvás között is szoros összefüggés áll fenn, viszont ha valaki elhízottként sokat alszik, akkor még jobban elhízhat, ami szintén megnöveli a kockázatát a krónikus betegségeknek. Az elhízott emberek gyakran fáradékonyabbak, mint a normál testsúllyal rendelkező társaik. A sok alvás után azonban még nyúzottabbak lesznek, illetve ez még több súlytöbbletet tehet rájuk, hiszen az ágyban töltött idő alatt nem égetnek kalóriát és még súlyosabbak lesznek. Az egészséges étrendre való áttérés azonban nemcsak a súlycsökkenésben segít, de még energiát is ad.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Haskérdések kurkumás válaszokkal
  2020-03-20 11:08:07, péntek
 
 



Az egyik legegészségesebb fűszer a világon a kurkuma. Napsárga színe is csodálatos, de az íze felülmúlhatatlan. Ráadásul nagyon egészséges is, hiszen sokféle panaszra, betegségre nyújthat megoldást.

Legalább egyszer minden ember megtapasztal az élete során gyomorégést, melyet. okozhat a túl sok koffein, a cigaretta, a túl zsíros és fűszeres ételek. A kurkuma nemcsak a gyomorégést csillapítja, de preventív hatását is megtapasztalhatjuk, mivel rendszeresen fogyasztva csökkenteni tudja a nyelőcső- és a vastagbéldaganat kialakulásának a kockázatait. A kurkuma ugyanis nagyon jó hatással van az emésztési folyamatokra, mindemellett javítja a rossz és a jó baktériumok arányát, azaz pozitívan hat a bélflórára, illetve a vastagbél működését is elősegíti azáltal, hogy megtámogatja a tápanyagok felszívódását.

Az emésztés egy nagyon bonyolult folyamat, amely zavart szenvedhet, ha a szervezet nem kap elegendő tápanyagot - vagyis vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket, amelyek elősegítik, hogy a szervek egészségesen működjenek. Ha szeretné, hogy a szervei megfelelően funkcionáljanak, fogyasszon mindennap egy kevés kurkumát. A vitaminok, az ásványi anyagok és a rostok elősegítik a megfelelő emésztést, amelyet egy kis kurkumával még fel is turbózhatunk.

A krónikus hasi fájdalomba nem kell beletörődni. Ha régebb óta fennáll ez a problémája, feltétlenül keresse fel a háziorvosát, akik különféle vizsgálatokat írhat elő. Ha a hasfájás csak néha fordul elő, akkor a kurkuma sokat segíthet, hiszen gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással rendelkezik és segíthet a fájdalom csökkentésében is.

Hasmenést okozhatnak egyes gyógyszerek, vírusok, de allergia, ételmérgezés is állhat a háttérben A hasmenés csökkenésében és annak megszüntetésében is segíthet a kurkuma. Mindemellett védelmet jelenthet a kiszáradással szemben, pontosabban a folyadékveszteségből adódó ásványianyag-hiány kialakulásában.

IBS esetén a kurkumát egy természetes orvosságként is használhatjuk, hiszen ezzel a fűszerrel olyan vitaminokat és ásványi anyagokat juttatunk a szervezetünkbe, amelyek csökkentik a gyulladást és a kóros izommozgást. Ez a fűszer megnyugtatja a gyomrot, így enyhítve az IBS-re jellemző kellemetlen tüneteket, mint puffadás, túlzott gázképződés, hasi görcsök és hasi fájdalom.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Zsírégető, karcsúsító táplálékok
  2020-03-20 09:11:57, péntek
 
 



Az emberek többsége le szeretne fogyni, csak éppen sehogy sem tud. Sokan mindenféle csodaszert kipróbálnak, amely csak rövid távon működik, aztán jön a visszahízás. Az emberek jelentős hányada számol be arról, hogy a csodaszerek abbahagyását követően dupla vagy tripla annyi súlytöbblettel rendelkeznek, mint a fogyókúrát megelőző időszakban. Vannak azonban olyan táplálékok, amelyek eredményesen égetnek zsírt, így nemcsak a fölösleges kilóktól szabadulhat meg eredményesen, hanem ezek a táplálékok a megelőzésben is nagyon sokat segítenek. A zsírégető élelmek fokozzák az energiaszintet és segítenek a jó közérzet fenntartásában.

Az egyik ilyen táplálék vagy fűszer a Cayenne-bors, amely eredményesnek mutatkozott a zsírégetésben. A Cayenne-bors növeli a szervezet anyagcseréjét, amelynek lassúsága sok esetben gátja lehet a fogyásunknak.

Az eredetileg Mexikóban termesztett chiamagok igazi táplálkozási erőműnek és igazi zsírégető élelmiszernek számítanak. A chiamag emellett növeli az energiaszintet és jó hatással van a kitartásra és a teljesítményre is. Nem beszélve arról, hogy megtámogatja az emésztésünket, csökkenti az éhségérzetet és eredményesen csillapítja a cukor iránti kínzó vágyat.

Természetes zsírok közül az egyik legegészségesebb a kókuszolaj, amelynek nemcsak a testtömeg, hanem a testzsír csökkentésében is a segítségünkre lehet, és még az endokrin rendszer működését is megtámogatja.

A keresztesvirágú zöldségek, mint a káposzta, a karfiol tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek megtámogatják a zsírégetés folyamatát. Mindemellett vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak teli, amelyek ugyancsak hasznosak a szervezet zsírégető folyamatainak elősegítésére.

A ghí (ghee), azaz a tisztított vaj az egyik legnépszerűbb élelmiszer Indiában, nem beszélve arról, hogy a segítségével még zsírt is égethetünk. Ez a különleges vaj még főzés során is megőrzi fitonutriens-tartalmát és még a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A citrusfélék remek zsírégetők, különösen a grépfrút. Ez a gyümölcs olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a zsírégetésben és fokozzák az anyagcserét.

A zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta vagy a mángold csordultig tele vannak tápanyagokkal, például vassal. Ezek a zsírégető növények megtámogatják az izmok működését és a kalóriaégetést is elősegítik. Sok K-vitamint is tartalmaznak, amelyek erősitik a csontozatot, így gátolva meg a csontritkulás kialakulását.

A matchatea nemcsak megnyugtat, hanem rendszeresen fogyasztva csökkenti a testzsírt és a koleszterinszintet.

Az erjesztett ételek közül a kefir is segíthet a zsírégetésben, mégpedig a benne lévő probiotikumoknak köszönhetően. A probiotikumok a szervezetünknek is segítenek a baktériumokkal szembeni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Zsírt égetni táplálékokkal is lehet
  2020-03-20 09:07:22, péntek
 
 



A zsírégetéshez nem elegendő csak rendszeresen mozogni, fontos, hogy a fogyni kívánó személy a táplálkozásra is kellő hangsúlyt fektessen. Léteznek olyan táplálékok, amelyek nagyon hatékonyan képesek elősegíteni a zsírégetést.

Az egyik ilyen zsírégető táplálék a zab és az árpa. Sem az árpa, sem a zab nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet. Ellenben tele vannak rosttal, amely könnyedén eltelít, és még néhány óra elteltével sem érezzük olyan éhesnek magunkat, így a következő étkezésnél csak kevesebb táplálékot veszünk magunkhoz.

Remek zsírégető még a zöld tea, amely katekint tartalmaz. A katekinnek anyagcsere-fokozó hatása van és egy nagyon hatékony zsírégető. A zöld tea a leghatékonyabban a hasi zsír eltávolításában remekel.

A dió és a mandula is segíthet a zsírégetésben. Mindkettő növeli az inzulinérzékenységet, amely segítséget nyújthat a fogyásban. A dió és a mandula is gazdag omega-3 zsírsavban, a mandulában pedig sok kalcium is van, így érdemes dióból és mandulából is rendszeresen egy-egy maréknyit elfogyasztani.

A lazacban is sok omega-3 zsírsav található, amely szintén segíthet a zsírégetésben. Az omega-3 zsírok étvágycsökkentő hatással is rendelkeznek. De nemcsak a lazacnak van ilyen pozitív hatása, hanem a makrélának, a heringnek és a tonhalnak is.

Hatékony zsírégetőnek számít az alma és a körte is. A gyümölcsökben lévő flavonoidoknak köszönhető a hatékony zsírégetés. A flavonoidok hozzájárulnak az alacsonyabb testtömegindex kialakulásához. Kutatások igazolják, hogy a flavonoidok segítenek megnövelni az energiaszintet, és segítik a glükóz izomba történő felvételét is.

A lenmag ösztrogénszerű vegyületeket tartalmaz és a szupertáplálékok listájába tartozik, mivel rengeteg pozitív hatása van az emberi szervezetre. Kutatások igazolják, hogy a posztmenopauzába lépő hölgyek esetében a lenmag csökkenteni tudja a testzsírt és a testtömegindexet is.

A cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz melatonin vegyületet, amely az egészséges és pihentető alvás kulcsa. A nyugodt alvás pedig elengedhetetlen az ideális testsúly fenntartása szempontjából. Tanulmányok arról számolnak be, hogy aki nem alszik eleget, sokkal fáradtabb lesz, mint a napi 7-8 órát alvó társaik, és sokkal jobban fog vágyni a magas kalóriatartalmú élelmiszerekre.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Ezeket a tüneteket (is) kell orvossal ellenőriztetni
  2020-03-20 09:00:41, péntek
 
  A szűrővizsgálatok fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Betegségek természetesen ezektől a vizsgálatoktól függetlenül is megjelenhetnek, kialakulhatnak. Ha észreveszünk magunkon egy olyan jelet, tünetet, ami gyanakvásra ad okot, haladéktalanul fel kell keresni a háziorvosunkat, aki vagy megnyugtat, vagy további vizsgálatokat rendelhet el. Sok esetben inkább féljünk, mint hogy megijedjünk. Azt sem lehet elégszer elmondani, hogy az idejében felfedezett betegségeket - különös tekintettel a rákos megbetegedésekre - nagy eséllyel maradéktalanul lehet gyógyítani. A halogatással csak azt érjük el, hogy a betegség egy magasabb stádiumba kerül, és már a kezelések ellenére sincs esély a túlélésre. Mégis milyen jelekre figyeljünk? Minden jelet nem lehet egyetlen cikkben felsorolni, de ha az itt olvasható néhányra emlékezni fog, már is az is sokat segíthet.

Az egyik ilyen jel, ha gyanús barna foltok jelennek meg a testén, vagy új anyajegyei nőnek, illetve ha a meglévő anyajegyek alakja, mérete változni kezd. Az ABCD jeleket kell keresni, amikor az anyajegyeinket vizsgáljuk. Az A az asszimetriára utal, a B (border), a határokat jelenti, vagyis gondot jelenthet, ha az anyajegy alakja nem szabályos. A C (colour) az anyajegy színére utal. Ha megváltozik az anyajegy színe és barna helyett fekete, vagy több színű lesz, akkor ez is aggodalomra adhat okot. A D betű, pedig az anyajegy átmérőjére utal. Ez főleg a nagyobb méretű anyajegyekre vonatkozik, vagy arra, ha egy állandó nagyságú anyajegynek a mérete változott meg az utóbbi időben.

Akkor sem árt felkeresni az orvost, ha bármilyen csomót tapasztal a nyakán. Általában a nyirokcsomók akkor duzzadnak meg szemmel is jól láthatóan, ha valamilyen komoly fertőzés zajlik a szervezetben, de sajnos rákos megbetegedésre is gondolnunk kell ilyenkor.

A körmön megjelenő fekete vagy sötét vonal utalhat tápanyaghiányra, azonban ha hosszú ideje a körmön vagy az alatt van, vagyis nem nő le és egyre csak változik a mérete, ráadásul biztos benne, hogy sehová sem ütötte be a körmét, akkor is menjen el a háziorvosához vagy bőrgyógyászhoz, ugyanis ez melanoma is lehet.

Ha a fogain fehér, sárga vagy barna foltok jelennek meg, akkor keresse fel a fogorvosát, hogy meggyőződjön róla, hogy a barna foltokat például nem a nikotin vagy a kávéfogyasztás okozza. Ezek a foltok ugyanis autoimmun betegséget is jelezhetnek, mégpedig gluténérzékenységet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Egyes ráktípusok legszembetűnőbb jelei
  2020-03-20 08:56:51, péntek
 
  Ma már nagyon sokféle szűrővizsgálat létezik, így érdemes azokat elvégeztetni, de a legfontosabb a prevenció, azaz a megelőzés. A rákos betegségeknek nagyon sokféle típusa létezik. A beteg személy sok esetben csak akkor fordul már orvoshoz, amikor elviselhetetlen fájdalmai vannak. A daganatos betegségeknek azonban vannak jelei, amelyekre jobb odafigyelni.

Az egyik legszembetűnőbb jel, ha a nyakon lévő nyirokcsomók megduzzadnak. Ez sokféle rákos megbetegedés egyik szembetűnőbb tünete. Például a bőrráknak, a pajzsmirigyráknak, az emlőráknak, a torok- és szájüregi daganatoknak, de a leukémiának és a tüdőráknak is. A nyirokcsomó-megnagyobbodás aggodalomra adhat okot, ha az illető dohányzik és még alkoholt is fogyaszt.

A sárga bőrelszíneződés az egyik jele a hasnyálmirigyráknak. A bőr az epehólyag- és a májrák esetén is sárgásan elszíneződik.

Ha eddig nem volt, majd megjelent a testén egy szemölcsnek vagy anyajegynek tűnő bőrelváltozás, vagy a meglévő anyajegye színe, alakja és mérete változik, illetve viszket, vérzik vagy váladékozik, az a melanoma egyik jele is lehet. Ilyenkor sürgősen fel kell keresni a bőrgyógyászt, mivel a melanoma ad a leghamarabb áttétet más szervekbe.

Az állandósult gyomor- és hasi fájdalom is jelezheti, hogy valami nincs rendben. Persze nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, hiszen egy egyszerű emésztési zavarról is lehet szó. De sajnos komolyabb betegséget, például májrákot vagy valamilyen emésztőrendszeri daganatot is jelezhet az állandó hasi diszkomfortérzés, illetve fájdalom.

A haspuffaddás létrejöhet a nem megfelelő emésztés miatt, de okozhatja máj-, petefészek-, méh-, gyomor-, hasnyálmirigy- vagy vastagbéldaganat is. Sajnos ilyenkor a hasi űrben folyadék halmozódik fel, és emiatt nő meg a has körtérfogata.

A tartósan fennálló fejfájás is mutathatja, hogy valami nincs rendben. Az agyat érintő betegségek is okozhatnak krónikus fejfájást, de akkor is felléphet ilyen probléma, ha a szervezetben kialakuló daganat miatt agyi áttét alakul ki.

Az orális és az agydaganatok hatással vannak a beszédre. A beteg csak nehezen képes megformálni a szavakat. A beteg személy ilyenkor elveszíti az alapvető motoros funkciókat, illetve a beszédközpont is sérülhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Csökkenti az édesség utáni sóvárgást: borsmenta
  2020-03-20 08:53:44, péntek
 
 



Itt a tavasz, amikor sok embernek alig van energiája. A borsmentának mentolos az illata, amely szellemileg is frissességet kölcsönöz bárkinek. Borsmenta hatására éberebbek lehetünk, de fokozza a teljesítményt is, így általa sokkal motiváltabbakká is válhatunk. Ennek nem más az oka, minthogy ez a gyógynövény stimuláló hatással van a központi idegrendszerre.

Tavasszal gyakran fájhat a fejünk. A borsmenta azonban még a lüktető, migrénes fejfájást is könnyedén elmulasztja. A borsmenta illóolajával be is kenhetjük a homlokunkat, ami nagyon gyorsan megszünteti a fejfájást, hiszen csökkenti az izomfeszültséget és a vérkeringésre is serkentő hatással van.

A borsmentát gyakran használják az aromaterápiában, hiszen már az illata is csökkenti a megfázás tünetiet és enyhíti a köhögést.

A borsmentából mint gyógynövényből teát is készíthetünk, mert enyhíti az emésztési problémákat. A borsmenta elősegíti az epe áramlását és a gyomorra is nyugtató hatást gyakorol. Hatására csökken a gázképződés, a puffadás, és még hasmenés kezelésére is bátran használhatjuk.

Az utóbbi években a borsmenta kitüntetett figyelmet kapott, mivel bebizonyosodott, hogy jelentősen képes enyhíteni az IBS tüneteit. Például a hasi fájdalmat, a haspuffadást, a hasmenést és a székrekedést.

A menstruáció alatt fogyasztott borsmentatea nagyon hatékonyan képes enyhíteni a menstruációs görcsöket. A gyógynövény antibakteriális hatással is rendelkezik.

Kutatások igazolják azt is, hogy a borsmenta csökkenti az édesség utáni sóvárgást. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik nagyon szerették az édességet. A csoport egyik fele rendszeresen fogyasztott borsmentateát, míg a másik fele nem. A borsmentát fogyasztók sokkal kevesebb kalóriát vettek magukhoz és arról is beszámoltak, hogy kevésbé kívánták az édességet, mint azok, akik nem kaptak ebből a gyógynövényből.

Hányinger csillapításában is verhetetlen ez a gyógynövény. Segít ellazítani a gyomor izmait és nyugtató hatással van az emésztőrendszerre.

A borsmenta a szájápolásban is kitüntetett szerepet játszhat, hiszen frissíti a leheletet és jelentősen képes lecsökkenteni a fogszuvasodás esélyét.

A gyógynövény nemcsak fájdalmat csillapít, hanem relaxáló hatással van az izmokra, ezért izomfájdalom esetén mindenképpen próbálja ki.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 271
  • e Hét: 6627
  • e Hónap: 20376
  • e Év: 225077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.