Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Az öt elem, az öt fejlődési út – A víz útja
  2020-03-21 23:11:49, szombat
 
  Testünk a lélek hangszere, és aszerint, hogy milyen elemekből áll, milyen energiák vannak bennünk, ad a testünk lehetőséget a léleknek a megfelelő tanulási úton járni. A test energiái határozzák meg az egyéni tudatunkat is. Az elmúlt két évezred tapasztalatai, a Halak víz elem energiái, különösen az érzelmi vágytermészetünket formálták. A víz elemen keresztül megéljük korunk legnagyobb átalakulási témáit. A víz a változások szimbóluma, melyben vágyainkat és érzéseinket tanuljuk tudatosabban megélni. A víz elem az érzelmek energiája, ami által megtapasztaljuk a hullámhegyek boldogságait éppúgy, mint a hullámvölgyek elkeseredéseit is. Ez a háború és a béke energiája, de hogy melyiket választjuk, az kizárólag a fejlődésünktől, a tudatos vagy tudattalan érzelmeinktől függ. Csak ha a nagy és erős érzelmi energiák már a transzperszonális síkok érettségi szintjén vannak, vagyunk képesek önzetlenségre és jóságra, együttérzésre és irgalmasságra. A Vízöntő szelleme a tudás keresését kíséri. A most következő korszakban megélhetjük majd a tudatosság átalakulását, ami az egyénivé válásunk eredménye lesz. Hisz csak egy individualizált ember válhat egyetemes emberré. A lélek útja mindig mindent átfogó!

Az öt elem, az öt fejlődési út - A víz útja Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Keresztút, 2020 Böjte Csaba testvérrel
  2020-03-21 22:26:01, szombat
 
  Sok sok minden leállt, vízszintes irányú mozgásunkat korlátozzák, de tudnunk kell, hogy az ég mindannyiunk számára nem csak nyitva áll, de elérhető is!! Az egymással való találkozásaink ritkulnak, a Teremtőnkkel való együttlétünk el fog mélyülni, hisz az imát nem függesztették fel!
A szabad ég alatt Déván a gyerekeinkkel elvégeztük a keresztutat! A gyermek Jézus Stúdió munkatársai rögzítették az állomásokat és most szeretettel megosztjuk!
Testi, lelki egészségünkért imádkozva, Csaba t.

2020.03.21 videó Link

...... ...........



...... ........... ........


Dévai templom zárt ajtaja előtt
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Budapest - Fény és árnyék - A főváros 1000 éves története
  2020-03-21 17:29:29, szombat
 
  BUDAPEST - FÉNY ÉS ÁRNYÉK - A FŐVÁROS 1000 ÉVES TÖRTÉNETE // Előttünk egy város, amely a Duna két partján, az Alföld és a hegyek gyűrűjében fekszik. Az évszázadok során újra meg újra lerombolták, majd ismét újjáépítették. "Fény és árnyék" epizódjai váltották egymást történelmében, amely olyan volt, mint a várost átszelő folyó, a Duna maga: hol békésen folydogált, hol termékenyen buzgott, hol vadul pusztított.
Habár a kiállításban most nem tudunk végigsétálni a várostörténet 1000 éves időfolyamán, alábbi animációval kívánunk mindenkinek elmélyedős, szép estét!

Budapest - Fény és árnyék - A főváros 1000 éves története. videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Európa legsúlyosabb pestisjárványa miatt lett hosszabb .....
  2020-03-21 17:24:30, szombat
 
  Európa legsúlyosabb pestisjárványa miatt lett hosszabb az Üdvözlégy szövege.
1346 és 1353 között a ,,fekete halál", a történelem legpusztítóbb pestisjárványa ülte torát Európában. Számos kutató úgy véli, ekkor egészítették ki legfontosabb Mária-imádságunk, az Üdvözlégy szövegét
Az Üdvözlégy, amit a keresztények évszázadok óta imádkoznak, két fő részből áll. Az ima első része a Szentírásból származik. Egyrészt az angyali üdvözletből; Gábriel főangyal ezekkel a szavakkal köszöntötte Máriát: ,,Üdvözlégy, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled" (Lk 1,28); másrészt Mária Erzsébetnél tett látogatásának leírásából, miszerint Erzsébet a következő szavakkal köszöntötte a Szűzanyát: ,,Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!" (Lk 1,42)
Az imát kezdetben A Boldogságos Szűz köszöntése néven ismerték, és csak a fenti két sorból állt. A Peer-kódexben is ebben a rövidebb formában maradt fenn magyar szövege a 16. század elejéről: Idvezlégy Mária, malasztval teljes, Úr vagyon teveled, te vagy áldott asszonyállatoknak közötte, és áldott te méhednek gyimölcse, Jézus Krisztus. Ámen.
A fekete halál idején azonban az imát kiegészítették. Sokan úgy vélik, hogy a második részt (Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért most és halálunk óráján) azért adták hozzá az imádsághoz a 14. században, hogy a pusztító pestisjárvány alatt a Szűzanya oltalmát kérjék a halálos betegség ellen.
Tiszteletreméltó Fulton J. Sheen amerikai érsek a The World's First Love című könyvében így ír erről: ,,Mivel megragadja az élet két meghatározó pillanatát: a »mostot« és a »halálunk óráját«, az emberek spontán felkiáltására emlékeztet egy nagy csapás idején. Az egész Európát sújtó és lakosság egyharmadát elpusztító fekete halál arra késztette a hívőket, hogy Urunk Anyjához kiáltsanak, hogy védelmezze őket akkor, amikor a jelen pillanat és a halál majdnem egy volt."
A Mária-tisztelet szakértője, Donald H. Calloway a Champions of the Rosary című könyvében megerősíti ezt az elméletet, és hozzáteszi: ,,A fekete halál után az Üdvözlégy imádság második fele feltűnik a szerzetesi breviáriumokban, különösen a mercedáriusoknál, a kamalduliaknál és a ferenceseknél... A 14. századi embereknek nagy szükségük volt az Üdvözlégy második felének »reménnyel teli« dimenziójára."
Az imádságot sokféleképpen mondták Európában azokban a nehéz időkben. Hivatalosan a tridenti zsinat (1545-1563) ismerte el és rögzítette a szövegét, és a teljes imát beillesztették az 1568-as római breviáriumba.
A nagy szenvedés idején a keresztények mindig Istenhez és a hozzá legközelebb álló szentekhez fordulnak, abban a reményben, hogy az Úr enyhülést ad az embereknek.




Fordította: Szalontai Anikó
Forrás: Aleteia.org; Szöveggyűjtemény a régi magyar irodalom történetéhez - Középkor (1000-1530); http://sermones.elte.hu
Magyar Kurír 2020.03.20.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Nagyböjti elcsendesedés!
  2020-03-21 17:21:10, szombat
 
  Lassan úgy járunk itt Déván mint Kőmíves Kelemenné, befalaznak otthonainkba! Ezt is - azt is elvesznek tőlünk, templomainkat, iskoláinkat, üzleteinket bezárják, még egy jó sört sem ihatunk meg a barátainkkal. Változó világban sokan elkeserednek, világ végét vizionálnak és szomorúan kérdezgetik: Isten miért hallgat?
Jézus Krisztus elmondott mindent, mit Isten mondhatott nekünk... a papjaink ezt az örömhírt hirdetik, elvitték mindannyiunkhoz, most szépen vizsgázunk! A tanár hallgat a dolgozat írás alatt! Ismerjük a szeretet parancsát, tudjuk a dolgunkat, tegyük alázattal!
A zarándoklatra induló embernek szoktuk mondani: a nehéz út kitakar! Felszínre hozza mindazt mi bennünk van!! A koronavírus is kitakar!! Ha a fényre megyek meglátom, hogy mennyire piszkos a kezem, de tudnom kell, hogy nem a napfény kente össze a kezemet, az a sötétben is piszkos volt! Egyszerűen a fényben jobban látható mindaz a szenny, piszok mi újaimon, a kezemen van!! Keseregni kell miatta? Nem, van víz, szappan mosakodjak meg! Örvendjek a fénynek, mely kitakart, hisz így tehetek hibáim ellen!
Mennyire nőttem fel, hogy állok az önuralommal, mennyit ér a hitem, az embertársaimmal kötött szövetségem? Mindaz mit összegyűjtöttem az évek alatt mennyit ér? Sorolhatnánk a kérdéseket, miket minden nagyböjtben fel szoktunk tenni?! Minek, most maga a helyzet, - melyben vagyunk - teszi fel, rendkívül élesen ugyanazokat a kérdéseket!!
Az önző, kapzsi élet mennyit ér?! Igazából a létemet kivel tudom jól megosztani? A vizsga itt van, nem bújhatunk ki alóla! A nagy kérdés, hogy átmegyünk-e ezen a vizsgán, vagy vakon rohanunk tovább az önzés, a kapzsiság zsákutcájában, míg a falnak nem csapódunk?! Folytatjuk az átlátszó, kicsinyes politikai marakodásainkat, a társam empátia nélküli kioktatását, rángatását, míg végül egymást megfojtsuk?! A nagy kérdés diónyira zsugorodott családjainkban, vagy a dőrén megrajzolt határoktól szabdalt társadalmainkban, a parttalan acsarkodásnak véget vetve, a túlélésben egymásnak szövetségesei tudunk-e lenni, vagy arasznyi érdekek miatt elvérzünk?
Úgy tűnik, hogy a lét és a nem lét nagy kérdéseit ma nem a tanárok, a papok, a filozófusok teszik fel okvetetlenkedve, hanem maga a mindennapi élet! 25-30 évenként minden generációt az idő megrostál. "Az idő igaz, - mondja Petőfi Sándor - és eldönti ami nem az"!!
Reméljük, hogy erőnkön felüli feladatokkal nem fog terhelni ez a járvány és a nyomába járó szegénység, zűrzavar! Vállaljuk váll a váll mellet a létünkkel együtt járó kihívásokat, a mostani és az eljövendő nehézségeket, Istenben bízó lélekkel, alázattal, vasakarattal tegyük meg mindazt mi tőlünk telik!
Bízzunk magunkban, egymásban, Teremtőnkben mert az áldott hajnal egészen biztos, hogy ránk virrad! Isten irgalmát hirdetve, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya reggeli imája
  2020-03-21 17:17:46, szombat
 
  Ó Mária, a megtestesült Igének Szülője és a mi legédesebb Anyánk, itt vagyunk lábaid előtt, mialatt felvirrad egy új nap, egy új nagy ajándéka Istennek.
Kezeidbe és szívedbe helyezzük egész valónkat, bennünk minden a Tied legyen: értelmünk és akaratunk, testünk és lelkünk.
Alakíts bennünk anyai szereteteddel egy új életet, a Te Jézusod életét.
Ó Mennyek Királynője, a legkisebb értékű cselekedeteinket is támogasd a Te anyai sugallataiddal,
add, hogy a szent és szeplőtelen áldozatnál minden és mindegyik tiszta és Istennek tetsző legyen!
Ó Jóságos Anya, tégy minket szentekké, amint ezt tőlünk Jézus elvárja és a Te Szíved vágyakozva folytonosan kéri. Amen




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
"Gréti" Termelői Piac 03.21
  2020-03-21 17:12:08, szombat
 
  ...... ...........


Szeretnénk mindenkit értesíteni, hogy - az ITM 2020.03.18-ai közleményében foglaltak értelmében- a GRÉTI piac továbbra is szombatonként üzemel és ellátja a lakosságot a szükséges élelmiszerrel.
A termelők betartanak minden előírt elővigyázatossági szabályt és ugyanezt kérik a a piac látogatóitól is:
- a vevők tartsanak biztonságos 2 méteres távolságot egymástól
- ha valaki lázas, hőemelkedése van, hurutosan köhög ne látogassa a piacot
- kérjük tartózkodjanak a fizikai kontaktustól
- hordjon mindenki magánál papír zsebkendőt, vagy saját kis törölközőt, abba törölje a kezét
- mindenki igyekezzen gyorsan bevásárolni, hogy helyet adjon az új érkezőknek és ne alakuljon ki tumultus
- egy családból csak egy ember menjen vásárolni
Külön kérjük, hogy a fokozottan veszélyeztetett idősek maradjanak otthon, kérjenek segítséget a bevásárláshoz.
A piac árusai és jelenlegi üzemeltetője ( március 31-ig a Gazdagréti Összefogás Egyesület ) minden igyekezetével azon van, hogy megtartsa a legmagasabb fokú higiéniai állapotot és biztonsági szintet, kérjük segítsenek Önök is ebben.
Köszönjük!

Néhány kép a piacról
Nyáron a szép termékek
...... ..........


Hűvös napon
...... ..........


Itt nagyon finom lángost lehet enni.
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Kiskertünk virágjai 03.21 - Mangolia virág
  2020-03-21 16:49:28, szombat
 
  ...... ............



...... ........



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szent Ágoston Olasz - Német történelmi film
  2020-03-21 16:01:54, szombat
 
  Az Észak-Afrikában született kiváló filozófus és gondolkodó megtérésének és szentté válásának története. A háttérben nagyszabású történelmi tablóval. Ágoston élete egybefonódik az európai történelem egyik legnagyobb változásával, a Római Birodalom bukásával.
A történet egy kis provinciában kezdődik, ahol a nyugtalan kamasz fiú egyetlen vágya, hogy nagy ügyvéd legyen, ezért édesanyja segítségével Karthágóba megy, hogy egy igazi szónok iskolájába járjon. Az éles eszű ifjú hamar legyőzi a nehézségeket és csodálatos szónokká válik, miközben élvezi mindazokat az örömöket, amiket a nagyváros nyújtani tud. Amikor azonban egy férfi, akit sikerül nagyszerűen előadott beszédével felmentetnie annak ellenére, hogy ő is meggyőződött a bűnösségéről, újabb szörnyű gyilkosságot követ el, Augustinus mély válságba zuhan és hazatér egyetlen igazi szerelmével az édesanyjához. Elzárt vidéki életéből csak egy nagy kihívás mozdítja ki.

Média klikk Elérhető március 28-ig!
1. rész Videó Link

2. rész videó Link
Március 27-én, 21:40-től a Dunán!

- Szent Ágoston - A végső igazság nyomában I.
Videa oldali videó Link

- - Szent Ágoston - A végső igazság nyomában II.
Videa oldali videó Link

*
- Hippói Szent Ágoston, teljes nevén latinul: Aurelius Augustinus (Thagaste, Észak-Afrika, 354. november 13. - Hippo Regius, 430. augusztus 28.) hippói püspök, egyházatya, filozófus. Az észak-afrikai Thagastéből származó Aurelius Augustinus az egyik legbefolyásosabb nyugati egyházatya. Vele kezdődik a filozófia antropológiai fordulata. Viszonylag későn, hosszú vívódás után, harminckét éves korában keresztelkedett meg és tért vissza szülőföldjére, ahol először pappá majd 395-ben püspökké szentelték. Anyja Szent Mónika volt.
Szent Ágoston a kereszténység egyik legbefolyásosabb filozófusa, szinte az egész középkor ideológiája belőle táplálkozott. Beleépítette a keresztény filozófiába mindazt, amit fontosnak gondolt nemcsak a neoplatonikusoktól, hanem Cicerótól, Platóntól, a sztoikus filozófiától is. Gondolkodói hagyatékának számos eleme máig él a keresztény teológiában és bölcseletben: ilyen a platonizmusa, a kegyelemről szóló tanítása, a predesztináció tana. Katolikus és protestáns irányzatok sora hivatkozott műveire, amelyeket a 17. századtól gondos kezek gyűjtöttek egybe és adtak közre egyre alaposabb és teljesebb nyomtatott kiadásokban
Bővebben Link

- Szent Ágoston vallomásai Link

- Katolikus oldalon Link

*
- Római birodalom bukása itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szombat reggel szentmise Déváról 03.21
  2020-03-21 15:52:38, szombat
 
  Lélekben, imádkozzunk együtt!
Videó Link

Hívők nincsenek a templomba, csak a plébános a TV nézőknek misézett.
Lelki szentáldozás volt
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 4617
  • e Hónap: 25300
  • e Év: 228213
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.