Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Rajzolj egy fát és ismerd meg önmagad (Fa teszt)
  2020-03-21 23:19:34, szombat
 
  Mielőtt elolvasnád az alábbiakat, rajzolj egy fát! Nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen, hiszen nem műalkotás készül.

A legjobb, ha úgy firkálgatsz, mint a gyerekek, akik egy történetet akarnak elmesélni a képekkel. Ha elkészültél, ezen szempontok alapján elemezd a rajzodat!

Milyen a fa törzse?
Széles: Higgadt és türelmes vagy, szinte fát lehet hasogatni a hátadon. Épp olyan keményen ellenállsz a megpróbáltatásoknak, mint az erős fa az időjárás viszontagságainak. Bármilyen akadály is kerül az utadba, te nem rettensz vissza a kihívásoktól, és bármikor képes vagy újrakezdeni az életedet.

Keskeny: Nyitott gondolkodású és idealisztikus vagy. Képes vagy arra, hogy mások véleményét is meghallgasd sőt elfogadd, ráadásul rejtélyes módon vagy képes megállapítani más emberek érzelmeit.

A teteje kétágú: Ez azt jelenti, hogy minden álláspontnak látod a pozitív és negatív oldalát. Ennek az az oka, hogy könnyedén bele tudod képzelni magad más emberek helyzetébe, de épp emiatt előfordul, hogy gyakran képtelen vagy dönteni. Bár mindez azt is jelenti, hogy a negatív eseményekben és problémákban is meglátod a lehetőséget.

Vannak a fának ágai?
Nincsenek: Amennyibe csak a fa körvonalait rajzoltad meg, az arra utal, hogy a jobb agyféltekéd utalja a gondolkodásodat, ezért mindig ösztönösen, a megérzéseidre hallgatva cselekszel.

Igen: A bal oldali agyféltekével gondolkodó emberek logikusan és analitikusan szemlélik a világot, semmit nem bízol a véletlenre és minden tervedet a legvégsőkig kidolgozol, mielőtt belevágsz.

Vannak levelei?
Igen: Minden egyes levél egy gondolatot jellemez - állítják a szakértők. Szeretsz elmélkedni, gondolatokat cserélni és filozofálni a barátaiddal. Szereted a bonyolult kérdéseket és arra gyakran meg is találod a választ!

Nem: Magabiztos és határozott vagy, képes gyorsan felismerni egy helyzetet, majd tervet kidolgozni és azonnal cselekedni is. Ambiciózus vagy, ezért pontosan tudod, merre halad az életed!

Vannak gyökerei?
Nincsenek: a jövőre koncentrálsz, független és előrelátó vagy. Biztosak vagyunk abban, hogy már van egy öt éves terved, nem igaz? Vagy ha mégsem, legalább azt pontosan tudod, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy megváltoztasd magad és a környezeted.

Igen: A gyökerek a családot és a történelmet jelképezik. Az örökséged a személyiséged fontos része, lojális, hűséges és ragaszkodó vagy.

Hova ültetted?
A földbe: Szükséged van a biztonságra és a stabilitásra, ezért te is igyekszel ilyen lenni. Két lábbal állsz a földön és ezért szeretteid mindig számíthatnak rád.

Egy hegy vagy egy domb tetejére: Amennyiben egy csúcsra rajzoltad a fát, az azt sugallja, hogy szeretnéd, hogy a rajzod is kiemelkedő lenne, és nem meglepő módon te rendelkezel azzal az imádnivaló bájjal, amivel mindezt el is érheted!

Egy cserépbe: különös gondolat egy fát cserébe rajzolni, hiszen így mozgathatónak képzeled el azt, ami a valóságban ezer gyökérrel ragaszkodik a földhöz. Mindez arra enged következtetni, hogy szeretsz utazni és keresed a kalandokat, és nem félsz attól, hogy ha szükség van rá, be kell csomagolnod az életedet egy bőröndbe.

Rajzoltál még valamit?
Madarat, vagy valamilyen állatot a fára: Hűséges barát vagy, a kapcsolataid első helyen szerepelnek az életedben. A végsőkig lojális vagy a szeretteiddel és bármit megtennél értük, ezért szerencsés ember az, aki a barátodnak nevezheti magát.

Virágokat a fa alá: Mi lehetne szívderítőbb mint egy szép virág? Ezért ez azt jelképezi, hogy te egy kedves, jószívű teremtés vagy, aki ráadásul optimista és jókedvű is, tehát igazán öröm a közeledben lenni.

Füvet a fa alá: Emberszerető vagy, aki szinte puha füvet varázsol a barátai lába alá, hogy megkönnyítse lépteiket. Magyarán, kedves és megértő személyiség vagy, akire bárki szívesen rábízza a titkát, hiszen tudják, te sosem ítélkezel, és tudod, hogy néhány kedves szóval hogyan tudod őket megszabadítani a szenvedéseiktől.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az immunrendszer és az egészségünk
  2020-03-21 23:12:37, szombat
 
  Az egészséges immunrendszer nagyon fontos, hiszen rengeteg feladatot kell ellátnia. Az immunrendszer feladata többek között az, hogy megvédjen bennünket a fertőzésektől.

A szervezet immunrendszerét sok minden alkotja, például a fehérvérsejtek, a nyirokcsomók, az antitestek és egyebek. Vannak olyan betegségek, amelyek képesek legyengíteni az immunrendszert, ekkor beszélünk immunhiányos állapotról.

Milyen betegségek gyengíthetik az immunrendszert? Például a daganatos betegségek, a HIV, a vírus okozta májgyulladás, de az alultápláltság és néhány orvosi beavatkozás is oka lehet annak, ha az immunrendszer legyengül.

Az immunhiányos állapotra sokszor csak akkor derül fény, amikor az adott személy állandóan betegeskedik és mindenféle fertőzést elkap. A legyengült immunrendszernek azonban vannak tünetei. Az egyik leggyakoribb tünete az a fertőzések iránti fogékonyság.

A gyenge immunrendszerrel rendelkező emberek gyakrabban kapnak tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást, többször lesz hörghurutjuk és a bőrfertőzés is sokkal gyakoribb az esetükben.

Ha valakinek nem működik megfelelően az immunrendszere, akkor jellemző lehet rá valamilyen autoimmun betegség, a belső szervek gyulladása, vérrendellenességek is kialakulhatnak nála, mint például vérszegénység. A gyenge immunrendszer emésztési problémákat is generálhat, például puffadást, hasi görcsöket vagy hasmenést, illetve gyerekeknél gyakori a növekedési és fejlődési lemaradás.

Hogyan lehet erősíteni az immunrendszert? El sem hinnénk, de a gyakori kézmosás rengeteget segít az immunrendszer fellendítésében.

A gyenge immunrendszerrel küzdő személyeknek el kell kerülniük a beteg embereket, hiszen nagyon sokféle betegség terjed cseppfertőzéssel, így az amúgy is gyenge immunrendszerük még jobban legyengül.

A gyenge immunrendszerrel küzdő embereknek gyakrabban szükséges az otthoni eszközöket fertőtleníteniük. Például gyakrabban kell a távirányítót, a törülközőket vagy az ajtókilincseket fertőtleníti, mint egy átlagos embernek, akinek nincs gondja az immunrendszerével.

A stressz tovább gyengíti az immunrendszert. Kutatások igazolják, hogy a sok stressz gyengíti az immunrendszert, ezzel pedig sok betegség leselkedik a feszült személyre. Nagyon sokféle módszer létezik a stressz csökkentésére. Ilyen a jóga, az olvasás, a meditáció, a masszázs és a különféle hobbik.

Az alváshiány is gyengíti a szervezet védelmi vonalát. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás azonban fellendíti az immunrendszert.

Egyes vitaminok is hatásosak az immunrendszer megerősítésében. Például az A-, D- és az E-vitamin, illetve a folsav, a cink és a vas. A C-vitamin-hiány is csökkent immunitást okozhat.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Mire használhatjuk az Aloe verát?
  2020-03-21 13:09:41, szombat
 
 



Sokan nevelgetnek virágcserépben Aloe verát, de lehet, hogy sokan nem is tudják, mennyire hasznos ez a gyógynövény, mennyi egészségügyi problémát orvosolhatunk a segítségével. Ez a zselés anyag - amely a növény levelében található meg - tele van értékes vitaminokkal és gyulladáscsökkentő anyagokkal.

A növényt használhatjuk rovarcsípésre. Csak szedjen szét egy levelet, és a zselés anyagot kenje a bőrére. A rovarcsípés okozta kellemetlenségek - fájdalom, viszketés - hamarosan enyhülni fognak, hiszen a növény gyulladáscsökkentő hatása rendkívül gyorsan dolgozik.

Ha hólyagok jelennek meg az ujján, akkor is hasznos lehet az Aloe verával történő bedörzsölés, hiszen jelentősen csökkenti a bőrpírt és a duzzanatot is.

A napon történő leégés veszélyeiről már nagyon sokszor esett szó. Ha azonban mégis napégést szenvedett, ez a gyógynövény sokat segíthet, mert lehűti a felhevül bőrt, miközben olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek remekül hidratálják a bőrt. Aloe verával nemcsak a hámlást akadályozhatjuk meg, de a gyorsabb gyógyulást is elősegíthetjük.

Az Aloe vera nemcsak a leégett bőrt hidratálja, hanem akkor is bevethetjük, ha száraz az arcbőrünk, de bármely más testfelületre is használhatjuk. Azonban mint minden gyógynövény, így az Aloe vera is okozhat bőrirritációt. Mielőtt nagyobb testfelületen is használná, mindenképpen végezzen bőrpróbát. Ha a használatát követően egy-két óra elteltével sem okozott irritációt, akkor bátran használhatja nagyobb testfelületen is.

Az Aloe vera még a hajunknak is jót tesz. Mosson a szokásos módon hajat, majd öblítse le vízzel. Tegyen a tenyerébe egy kevés Aloe vera gélt, majd simítsa azt végig a haj hosszán. Hagyja rajta tíz percig, majd mossa azt le bő vízzel. A gyógynövény zseléjétől a haj nemcsak lágy, puha, hanem fényes is lesz. Az Aloe vera gél tápanyagokhoz juttatja a hajszálakat és a haj növekedését is elősegíti, amennyiben egy keveset a fejbőrbe is masszírozunk.

A gyógynövényt korpásodás esetén is lehet használni. Keverjen el egy kevés gélt egy kevés vízben, majd masszírozza ezt a fejbőrbe. Ismételje meg ezt a procedúrát 2-3 héten keresztül, így a korpának hamarosan nyoma sem lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Mi okozhat túlzott izzadást?
  2020-03-21 13:04:14, szombat
 
  Az izzadással nincs semmi probléma. Nyáron, vagy megerőltető munkavégzés, edzés alatt természetes, hogy alaposan megizzadunk. De mi van akkor, ha valaki télen is nagyon izzad? A túlzott izzadás egy figyelmeztető jel is lehet, hiszen nem minden esetben jelenti azt, hogy minden rendben van az egészséggel.

Az izzadás segítséget nyújt a belső hőmérséklet szabályozásában. Amikor a test felmelegszik, akkor verejtékezünk. Amikor az izzadtság elpárolog, akkor a szervezet hőmérséklete ismét normálissá válik. A túlzott izzadás egyik oka a stressz is lehet. Bizonyára tapasztalta már, ha ideges, feszült emberrel találkozott és kezet fogott az illetővel, akkor nyirkos volt a tenyere.

A génjeink határozzák meg a verejtékmirigyeink számát, így némileg a genetikánktól is függ, hogy mennyire vagyunk izzadósak. Sajnos az izzadás akkor is lehet túlzott mértékű, ha valamilyen betegségben szenvedünk, de egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet a kóros verejtékezés. Egyes antibiotikumoknak, antidepresszánsoknak, illetve magas vérnyomásra szedett gyógyszereknek is lehetnek ilyen mellékhatásaik.

A pajzsmirigy rendellenes működése is okozhat túlzott mértékű izzadást. Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, akkor beteg lesz, vagyis fokozott működésbe is kezdhet, de alul is működhet.

Néhány krónikus betegség - daganatos betegség, szívbetegség, tüdőbetegség - is okozhat túlzott mértékű verejtékezést.

A központi idegrendszer működési zavara miatt is erőteljesen izzadhatunk. Nagyon sokan emiatt a zavar miatt izzadnak a kelleténél jobban. Ilyenkor nemcsak a hónalj válik nyirkossá, hanem a kezek, a lábak és még az arc is izzadhat.

Ha betegség okozza a túlzott izzadást, akkor is enyhíthetjük a tünetet. Próbáljon kevesebb alkalommal csípős, fűszeres ételt fogyasztani.

Használjon mindig pamut és ne műszálas ruhákat. Ez utóbbi nem hagyja kellőképpen lélegezni a bőrt, és ez is okozhat izzadást.

Amennyiben idegesség okozza az izzadást, sajátítson el relaxációs technikákat, hogy lecsillapítsa az idegrendszerét. Fogyasszon gyógynövényes nyugtató teákat. Nagyon hatásos lehet a citromfű, a levendula, de az aranygyökérnek is nagyon csodálatos hatásai vannak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 3173
  • e Hónap: 34659
  • e Év: 239360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.