Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Seprűvénák ellen
  2020-05-01 00:32:18, péntek
 
 



Az úgynevezett seprűvénák vagy visszér, apró, kitágult vénák a bőr felülete alatt. Ezek kék, lila vagy vöröses kitüremkedések, és egyértelműen látszanak a bőrön.. A seprűvénák általában ártalmatlanok. Ez a két hatékony háziszer segít végre megszabadulni a csúnya erektől.

1. csodaszer
A zöld paradicsom szeletekre vágva, a bőrre helyezve, ahol a seprűvénák vannak. A legtöbb a comb vagy a vádli környékén található.Nagyon fontos, hogy éretlen legyen a paradicsom, mert vannak olyanok is a kereskedelemben, amelyek csak zöld színűek, de már érettek, ne ezeket használd, hanem a tényleg éretlen paradicsomot. Az éretlen paradicsomban van az az anyag , amely a kezeli a seprűvénákat, a neve: szolanin.

A szolanin egy alkaloid, amely egy természetes toxin az éretlen paradicsomban, valamint a csírázó burgonyában. A népi gyógyászatban, ez alkaloid sokszor volt használatos a külső bőrbetegségek kezelésére. Egyszerűen hagyd a bőrön 2-3 percig, a csírázó burgonya vagy paradicsom szeleteket. A szolanin kiszárítja a bőrt, utána kend be. Ezt meg kell ismételni minden nap 10 napon át.

2. csodaszer
Tegyél egy almaecetes vattát és nyomkodd a seprűvénákra Ezt meg kell ismételni naponta 3-szor, 4 héten át.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lábdagadás természetes kezelése
  2020-05-01 00:23:56, péntek
 
  A duzzadt láb gyakran a korai vénás elégtelenség vagy a rossz vérkeringés egyik tünete. Ebben az esetben a vér nem kering megfelelően a vénákban.

Egy úgynevezett egyirányú szelep működik a testben, amik ha meggyengülnek a vér visszaszivárgását eredményezik, és ebben az esetekben a folyadék és a víz a végtagokban felgyülemlik és duzzadáshoz vezet.

A duzzadást sok esetben az alábbi tényezők is eredményezhetik:
túlsúly
sós étrend
menstruációs ciklus
terhesség
hosszan tartó ülés vagy állás

Az alábbi mozgás gyakorlatok hasznosak lehetnek:
hanyatt fekvés, láb felemelése a szív fölé többszöri ismétléssel
diéta alacsony só tartalmú ételekkel
szűk ruházat kerülése
30 guggolás, ami megmozgatja a vér áramlását

A duzzadt végtagokat azonban gyógyszerek nélkül, természetes úton is lehet orvosolni, amire az alábbi tea hatékony segítségként szolgál.

A petrezselyem tea az, ami a segít, természetes vízhajtó ugyanis, ami nagyon hamar segít eltávolítani a szervezetben felgyülemlett vizet.

Elkészítése:
Szedjünk friss petrezselyem gyökeret és leveleket, vágjuk őket apróra. 5 evőkanálnyira van összesen szükség, amit forrázzunk le fél liter vízzel. 20 percig hagyjuk állni, majd szűrjük és hűtsük le. Egy fél citrom levét nyomjuk bele és a nap folyamán, 3 alkalommal fogyasszuk el a teljes mennyiséget.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az érrendszer védőitala
  2020-05-01 00:17:57, péntek
 
  Az érrendszer védőitala - Csökkenti az érelmeszesedést és megelőzi a szívrohamot

Az általános egészségünk fenntartásának egyik legfontosabb alapköve az egészséges érrendszer. Ha rendszeresen végzünk fizikai aktivitást, helyesen étkezünk és elhagyjuk, vagy legalább minimalizáljuk káros szokásainkat, akkor azzal megelőzhetjük a halálozási listák élén trónoló szív-érrendszeri krónikus betegségeket.
Létezik egy természetes csodaital, amely segíthet, hogy érrendszerünk kipucolódjon, ezzel megelőzve olyan súlyos egészségügyi problémákat, mint a trombózis, szívinfarktus vagy a stroke.

Hogy mi ez az ital?

Hozzávalók :
2,5 dl citromlé
2,5 dl almaecet
2,5 dl gyömbér főzet
2,5 dl fokhagymapüré
4 ek nyers méz


Elkészítés és alkalmazás:
Fogj egy darab, nagyjából 4 cm gyömbért, hámozd meg, darabold fel, önts rá 3 dl vizet és tedd a tűzre. Felforrástól számítva főzd alacsony lángon 10-15 percig.

Ezután a citromlé és a méz kivételével add hozzá a többi alapanyagot és főzd még 30 percig.

Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni nagyjából 40 fokosra vagy ennél valamivel alacsonyabb hőmérsékletűre.

Keverd hozzá jó alaposan a mézet és a citromlevet.

Töltsd át egy tiszta üvegpalackba vagy befőttes üvegbe és tedd be a hűtőbe. Ott 1-2 hónapig eláll.

Reggelente éhgyomorra fogyassz belőle 1 evőkanálnyit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Benőtt köröm - kezelése otthon
  2020-05-01 00:03:05, péntek
 
  Benőtt körömről akkor beszélünk, ha a lábujjak éles széle belevág a bőrbe (vagy mélyebbre) a körömágy oldalánál vagy végénél.
A leggyakrabban a nem megfelelő lábápolási szokások okozzák a benőtt körmöt. Minden korosztálynál előfordulhat, de a legérintettebbek a statisztika alapján a középkorú férfiak. Főként a nagylábujjon lévő vastag köröm hajlamos befelé nőni, bőrpírt és fájdalmat okozva, ráadásul a sé­rült terület könnyen elfertőződhet. Néhány ember lábkörme eleve úgy nő, hogy esetükben szinte elkerülhetetlenül kialakul ez a probléma.
Kiválthatja azonban az is, hogy szűk cipőt vagy zoknit viselünk, illetve nem megfelelően vágjuk le a lábkörmünket. Az olyan rendellenességek, mint a bütyök vagy a kala­pács ujj szintén növelik a lábköröm benövésének valószínűségét.

A benőtt köröm a legtöbb esetben nyomásra, tapintásra érzékeny, és fájdalommal jár. A körömsáncon vadhús képződhet, a körmök szélénél gyulladás alakulhat ki. A benőtt köröm sok esetben gennyes váladékozással járhat.

Íme a módszer!
3 evőkanál szódabikarbónát 2 liter langyos vízben oldjunk fel, majd áztassuk benne fél órán keresztül a lábunkat. Ezután óvatosan próbáljuk meg kissé felemelni a köröm szélét, majd egy kevés alkoholba áztatott vattát tegyünk alá. Hagyjuk ott fél órán keresztül, majd távolítsuk el. Naponta ismételjük meg ezt az eljárást, ha tudjuk vágjuk ki a benőtt körömrészt, miután kellőképpen felpuhult. Ha így sem sikerül megszüntetni a benőtt körmöt, forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ekcéma ellen - otthon is elkészíthető
  2020-05-01 00:00:10, péntek
 
  Sok termék van a piacon, amely úgy hirdeti magát, mint az ekcéma tökéletes ellenszere, de vajon tudtad-e, hogy otthon te magad is kikeverheted a lehető legtermészetesebb krémet, amellyel kezelhető ez a bosszantó bőrtünet?
Ha a beszerzett hozzávalók mind 100%-os tisztaságúak, akkor az elkészült termék is tökéletes lesz. A drogériákban mindent megtalálsz, amire szükséged van.

Hozzávalók:
(felét vagy harmadát is elkészítheted, arányítva a hozzávalókat)
100 ml shea vaj
100 ml kókuszolaj vagy olíva olaj (extra szűz)
1 evőkanál nyers méz
20 csepp levendula illóolaj
8 csepp teafaolaj
5 csepp tömjénolaj (opcionális)
Elkészítés
Keverd össze a shea vajat és a kókuszolajat, majd melegítsd fel, hogy homogén keveréket kapj.

Ezután add hozzá a mézet és az illóolajakat. Keverd el alaposan.

Hagyd kihűlni.

Tárold zárható üvegben, hűvös helyen, árnyékban.

Alkalmazd naponta 2x az érintett területen finoman bedörzsölve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 995
  • e Hét: 4573
  • e Hónap: 24435
  • e Év: 200310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.