Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentő
  2020-05-10 23:59:39, vasárnap
 
  Koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentő citromlé és fokhagyma

Sokan szenvedünk magas vérnyomástól és magas koleszterinszinttől. Amennyiben még nem súlyos a probléma, természetes módszerekkel is bátran megpróbálkozhatunk. Ezeken az egészségügyi problémákon nagyon sokat segíthet a citromlé és a fokhagymakúra.

Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akiknek nemcsak a koleszterinszintjük, hanem a triglicerid- és egyéb lipidértékük is magasnak számított. Ezek az emberek több héten keresztül napi 20 grammnyi fokhagymát és egy evőkanál citromlevet kaptak. Az eredmények csodálatosak voltak, hiszen minden értékük jelentősen lecsökkent.

Azért is nagyon fontos a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet is kezelni, mivel ezek okozzák a különféle keringési és szívproblémákat.

Természetesen a szív- és érrendszeri betegségeket az is generálhatja, ha valamelyik tápanyagból hiányosság lép fel az emberi szervezetben. Az egyik ilyen az antioxidáns C-vitamin, amely segíthet az oxidatív stresszt kiváltó szabad gyökök semlegesítésében, így az artériák védelmében. Ha túl sok plakk rakódik le az artériák falán, az érszűkülethez és vérrögképződés kialakulásához vezethet.

Ahhoz, hogy elkerüljenek bennünket a szív- és érrendszeri megbetegedések, nagyon fontos, hogy antioxidánsokban gazdag táplálékokat vegyünk magunkhoz. A fokhagyma és a citromlé külön-külön is egy antioxidáns-bomba, együtt pedig verhetetlen párosnak bizonyulnak, hiszen jelentősen képesek lecsökkenteni az összkoleszterinszintet. Nem mellesleg a vérnyomáscsökkentésében is szerepet játszanak, és a testtömeg-indexet is csökkenteni tudják.

Az egészséges táplálkozás részét kell, hogy képezzék a zöldségek és a gyümölcsök, amelyek nagyon sok mikrotápanyagot tartalmaznak. A citrom és a fokhagyma nagyon sokat segíthet a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában, de sok más értékes táplálék is segíthet az ilyen irányú problémák orvoslásában, ilyenl a cékla, az olajbogyó vagy a gyömbér is.

A citrom- és a fokhagymamixnek más egészségügyi hatása is ismeretes, például kiegyensúlyozza a vércukorszintet. Amellett, hogy csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, megnöveli a jó, azaz a HDL-koleszterinét.

A fokhagyma és a citrom kombinációja segít csökkenteni a vérrögök kialakulásának esélyét. Együttesen megerősítik az immunrendszert, így ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben. Mivel rengeteg antioxidánst tartalmaz ez a keverék, így megfiatalítja az egész testet.

Ha valaki gyógyszert szed, előtte mindenképpen egyeztessen a kezelőorvosával!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Madarak és fák napja május 10
  2020-05-10 23:51:16, vasárnap
 
  A madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A hagyomány immáron több mint százéves. Megszervezésének közvetlen előzménye a hasznos madarak védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény, mely után Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte az első madarak és fák napját.

Az esemény iskolai keretek közé az Apponyi Albert vallási- és közoktatásügyi miniszter által 26.120/1906 számon kiadott rendelet által került, melynek értelmében az elemi népiskolákban minden év májusában vagy júniusában kellett ,,természetvédő" és ,,erkölcsnemesítő" szellemben méltatni a Madarak és Fák Napját.

Klebelsberg Kuno 1931-es rendeletéből kiderül, hogy az intézmény az amerikai Madarak napja (Birds day) és a Fák napja (Arbor day) alapján született meg. Ezen a napon a tanító hagyományosan "szép, emelkedett és beható előadást tart a madarak életéről, a természet háztartásban való jelentőségéről, az ember gazdaságaiban, de lelkületében játszott szerepéről is". A fákkal kapcsolatban az oktató "a fák jelentőségét fejtegeti", a lényeg azonban az, hogy minden gyermek ültessen egy fát, mely fa "azután magával a gyermekkel növekszik, és így a gyermek lényéhez fűződik".

Az első világháború és az azt követő évtized alatt veszített jelentőségéből "ez a szép, a lelkület finomítására annyira alkalmas, poétikus intézmény". Klebelsberg azonban Apponyi Albert felé tanúsított tiszteletével indokolja a szokás felújítását: "újból teljes érvényt igyekszem szerezni annak a fennkölt szellemből fakadó rendelkezésének, mellyel a magyar erdők, mezők dalos madarainak és a fáknak megvédelmezését kívánta elérni akkor, amikor a fogékony gyermeklelket a madarak és fák szeretete felé igyekezett gyöngéden hajlítani". A miniszter rendeletében visszajelzést is előír annak ellenőrzésére, hogy az iskolákban megtartják-e a Napot, milyen eredménnyel, ültetnek-e fákat, az iskolák rendelkezésére áll-e minden szükséges segítség, illetve konkrétan Herman Ottó Madarak hasznáról és káráról című munkája a birtokukban van-e. Klebelsberg meggyőződése szerint a hagyomány újraélesztésével "a fa és bokor szeretete elterjed a nép között, mert annak megóvásával és ápolásával együtt önként föltámad és gyökeret ver a nép szívében, értelmében egyaránt a hasznos madarak védelme is".

A második világháború és az államszocializmus évei alatt ha feledésbe nem is merült, de kisebb jelentőséggel bírt ez a jeles nap (vélhetően amerikai eredete és a dualizmusban, később a Horthy-rendszerben történt meg-, majd újjászületése miatt).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Bazsalikom a szívvédő, szabadgyök pusztító
  2020-05-10 23:39:22, vasárnap
 
 



A bazsalikom egy frissítő gyógynövény, amely igazi élvezeteket kínál számunkra, ha a konyhában sütés és főzés során felhasználjuk. Azonban nem csupán az étkezéseink során élvezhetjük kellemes ízét, hanem egészségünk megőrzése érdekében is felhasználhatjuk, hiszen olyan erős összetevőkkel van teli, amelyek segítenek megelőzni egyes betegségeket. A gyulladáscsökkentő, antioxidáns, görcsoldó, fájdalomcsillapító és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező bazsalikom védelmet nyújt a stroke-ot okozó érelmeszesedéssel szemben, lassítja a degeneratív állapotok kialakulását - például az osteoarthritis progresszióját - és gátolja az egyes betegséget okozó baktériumok elszaporodását. A bazsalikom gyógyír lehet az emésztési problémákra, enyhíti a fejfájást és még a csontokat is megerősíti.

A bazsalikom Ázsiából és a Közel-Keletről származik, de ma már számos országban termesztik. A bazsalikomot rendszeresen használja a thai, az olasz, a közel-keleti és a vietnami konyha. A természetes gyógyítók évszázadokon keresztül alkalmazták a bazsalikomot allergia, cukorbetegség, légzési nehézségek, emésztési problémák és fertőzések kezelésére.

A bazsalikom természetes antioxidánsokban, polifenolokban, flavonoidokban gazdag, amelyek biztosítják a sejtkárosító szabad gyökök semlegesítését. A szabad gyökök sok problémát okozhatnak, ugyanis a véráramba oxidálják a koleszterint, ami megemeli a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát. A koleszterin oxidációjának megakadályozásával a bazsalikom meggátolja az artériák szűkületét. A bazsalikom hatékony antioxidáns tulajdonságai segítenek lassítani a degeneratív betegségek kialakulását.

A nagy mennyiségű flavonoidtartalma mellett illóolajokban is gazdag. Ilyen például a cienol, az eugenol és a limonén. Ezek az olajok nagyon hatásosak számos kórokozóval szemben, mint például listeria vagy E-coli baktérium. Ezt számos kutatás is alátámasztotta, mint ahogyan azt is, hogy a bazsalikom kivonatai nagyon hatásosak egyes bakteriális törzsek és gombatípusok ellen.

A bazsalikom alacsony kalóriatartalmú, de sok rostot tartalmaz. Mindemellett béta-karotinban is gazdag, de van benne A- és K-vitamin is. Az is bebizonyosodott, hogy a bazsalikom erősíti a csontokat és csökkenti az oszteoporózis kialakulásának a kockázatát.

A bazsalikom vérnyomásszabályozó káliumot is tartalmaz, de van benne mangán is, amelyet a szervezet egy szuperoxid-dizmutáz nevű antioxidáns enzim előállítására használ fel.

A bazsalikom igen gazdag luteinben és zeaxantinban. Ezek a mikrotápanyagok védik a retinát a káros UV-sugárzástól, és egyes tudósok úgy vélik, hogy segítenek megelőzni az életkorral összefüggő makuladegenerációt.

A bazsalikom kölcsönhatásba léphet a vényköteles gyógyszerekkel, de még egyes vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel is. Konzultáljon kezelőorvosával a bazsalikom fogyasztásával kapcsolatban, különösen akkor, ha cukorbetegségben szenved és inzulincsökkentő gyógyszerekkel kezelik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Magas vérnyomás kezelése gyógyszerek nélkül
  2020-05-10 23:22:19, vasárnap
 
  Ahhoz, hogy a magas vérnyomást természetes módszerekkel kezeljük, nagyon fontos, hogy a keringési rendszer rendben legyen.

A keringésre nagyon jó hatást gyakorol a rendszeres testmozgás. Ilyen lehet a napi séta. Már napi 30 perces reggeli séta is csökkenteni tudja a vérnyomást.

Ásványi anyagok közül a kálium is vérnyomáscsökkentő hatású. A kálium sok zöldségben és gyümölcsben megtalálható, de a legtöbbet talán az avokádó tartalmaz közülük. Az avokádót hozzáadhatjuk turmixitalokhoz, készíthetünk avokádókrémet, amelyet pirítósra kenhetünk, de még salátához is bátran hozzáadhatjuk. Gyümölcsök közül még a sárgabarack is sok káliumot tartalmaz. A kálium csökkenti a véredények falain a feszültséget, amely szintén hozzájárul a vérnyomás csökkenéséhez. A sárgabarack nemcsak káliumot tartalmaz, hanem van még benne rost, béta-karotin és vas, amelyek együttesen, de külön-külön is jó hatással vannak a keringésre. Márpedig ha a keringés rendben van, akkor a vérnyomással sem lesznek gondok.

A só jelentősen képes megnövelni a vérnyomást, így azt érdemes egészséges fűszernövényekkel helyettesíteni. A bazsalikom, a citrom és a fokhagyma is nagyon kellemes ízvilággal rendelkezik, mindamellett nagyon egészségesek is, nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem terhelik meg a szervezetet, nem úgy, mint a só.

A lenmag a szisztolés vérnyomást tudja csökkenteni. Az apró lenmag omega-3 zsírsavban gazdag. A lenmagot fogyasztás előtt meg kell őrölni, amelyet bele lehet sütni kenyérbe, megszórhatja vele a salátát, de turmixitalba is tehet ebből a csodálatos magból.

A tea jóval egészségesebb, mint a kávé. Egy bizonyos kor után drasztikusan le kell csökkenteni a napi kávémennyiséget, amelyet jó minőségű, az egészségre pozitívan ható gyógyteákkal szükséges lecserélni. Ilyen a zöld tea, amely tele van antioxidáns vegyületekkel.

A meditáció rendszeres gyakorlása csökkenti a stresszt. Kutatások igazolják, hogy a stressz minimalizálásával mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomás csökkenthető. A meditáció során el kell sajátítani a helyes légzéstechnikákat és pozitív gondolatokat kell önmagunk irányába sugározni. Ezeknek vérnyomáscsökkentő hatásuk van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Miben segítenek a keserű gyógynövények?
  2020-05-10 23:19:44, vasárnap
 
  A régebbi korokban a gyógynövények szakértői keserű gyógynövényeket alkalmaztak, nemcsak a jobb emésztés elősegítésére, hanem a test méregtelenítésére és az energia fokozására is. A keserű gyógynövények számtalan egészségügyi problémát kezelhetnek, beleértve a candida okozta fertőzést, a pajzsmirigyproblémákat, a gyulladásos állapotokat, például az asztmát és az ekcémát.

Ezekben a gyógynövényekben úgynevezett keserű vegyületek találhatók, pontosabban ezek a vegyületek okozzák a gyógynövények keserű ízét, amelyektől sok ember és állat el is retten. Azonban minél keserűbb egy gyógynövény, annál magasabb koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat és bioflavonoidokat.

Kutatások igazolják, hogy a legtöbb keserű gyógynövény antifungális, antibakteriális, antiszeptikus és daganatellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Tónusos és stimuláló hatást gyakorolnak az izmokra és más szervekre is.

Ezeknek a növényeknek a keserű ízét már akkor megérezzük, amikor a szánkba vesszük azokat. A folyamat tovább folytatódik a májban, a hasnyálmirigyben, a gyomorban, az epehólyagban és a belekben, mégpedig a serkentő hormonok felszabadításával.

A keserű ízzel elindul a nyálelválasztás és ez elősegíti a sav felszabadulását a gyomorban. Ez a sav elengedhetetlen a fehérjék és a zsírok lebontásához, ráadásul még a mikrobák és kórokozók elpusztításában is nagy szerepet játszik.

A keserű gyógynövények elősegítik a fehérjeemésztő enzimek, például a pepszin felszabadulását. Ezek a gyógynövények segítséget nyújtanak a toxinok semlegesítésében, a koleszterinszint csökkentésében, illetve segítenek a nem alkoholos zsírmájbetegség tüneteinek az enyhítésében is.

A keserű növények a hasnyálmirigy javára is segítik a tápanyagok további lebomlását és azok felszívódását, ezáltal akadályozzák meg a gázképződést és a puffadás kialakulását. A keserű gyógynövények stimulálják a hasnyálmirigyet, azért hogy inzulint, a vércukorszint szabályozásához szükséges hormont termeljen.

A keserű gyógynövényeket - articsóka, rukkola, cikória, radicchio saláta, kurkuma, rozmaring, torma, kakukkfű, borókabogyó - hozzá lehet adni más zöldségekhez és készíthetünk belőlük egy kellemes ízű salátát. Ízesíthetjük balzsamecettel vagy frissen facsart citromlével, illetve pirított magvakkal. Ha rendszeresen fogyaszt ilyen gyógynövényeket, biztos lehet benne, hogy nem lesz gondja az emésztésével.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
6 mód, hogy könnyedén kezelje a hátfájást
  2020-05-10 23:17:12, vasárnap
 
  Szerencsére a hátfájások legnagyobb része elmúlik másfél hónap alatt és nem igényel orvosi beavatkozást. Azonban a hátfájás komoly betegségeket is előre jelezhet. Mindaddig, amíg nem jelentkeznek olyan tünetek, mint súlyos éjszakai fájdalom, fogyás, lábfájdalom, zsibbadás, bizsergés, gyengeség, a belek és a hólyag működési zavarai, illetve láz, addig nyugodtan megpróbálkozhat az öngyógyítással. Most olyan tanácsok következnek, amelyek segíthetnek a hátfájás enyhítésében.

A relaxációs gyakorlatok csökkenthetik a hátban kialakuló fájdalmat. A gyengéd nyújtás pihenteti a hátizmokat, megnyújtja a gerincet és enyhíti a törzsre és a csigolyákra nehezedő nyomást, amely gyakran a stressz következménye. Mindenképpen kérdezze meg az orvosát vagy egy gyógytornászt, hogy ez milyen gyakorlatokat javasol az Ön egészségügyi gondjaira. A vízben végezhető testgyakorlatok is rendkívül hasznosak lehetnek.

A fekvő pozíció csökkenti a gerincre nehezedő nyomást és ez csökkenti, illetve megszünteti a hátfájást. A legjobb pozitúra a magzati póz lehet. A két lába közé pedig helyezzen egy kispárnát, amely a lábakat támasztja meg kellőképpen. A kezelés része kell, hogy legyen az ágynyugalom, azonban, a hosszabb inaktív időszakot el kell felejteni, mivel ez gyengíti az izomzatot és még inkább fokozza a fájdalmat. Addig, míg a fájdalom megszűnik, addig is mozogjon, de ne emeljen nehezet, felejtse el a hirtelen és megerőltető mozdulatokat és edzéseket. Több kutatás is igazolta, hogy azoknál a hátfájással küszködő személyeknél szűnt meg hamarabb a fájdalom, akik nem hagytak fel korábbi életvitelükkel, vagy legalábbis mozogtak az ágynyugalom helyett.

A jég terápiás hatású lehet, ha a hát fájdalmát nem valami komoly betegség okozza. Amellett, hogy a jeges borogatás csökkenti a fájdalmat, elősegíti a vér áramlását és a duzzanatokat is lecsökkenti. A jéggel teli tömlőt helyezze a fájdalmas területre és minden kétórában ismételje meg ezt a fajta kezelést. A jégterápia a sérülést követő első 48 órában a leghatásosabb. A másik kezelési mód a masszázs, amelyet jégkockával végeznek. Valakinek pedig a meleg borogatás, vagy a forró fürdő válik be, attól függően, hogy pontosan mi okozza a problémát.

Egyesek fájdalomcsillapítókat és gyulladáscsökkentő szereket alkalmaznak, azonban sok gyógynövény is képes gyulladást csökkenteni és fájdalmat csillapítani. Gyulladáscsökkentő gyógynövények többek között a fekete nadálytő, az árnika, a rozmaring vagy az ördögkarom. Gyógynövények, amelyek fájdalmat csillapítanak: borsmentaolaj, fehér fűzfa, levendula, gyermekláncfű, árnika, csalán és cickafark.

A fűző is hasznos viselet lehet hátfájdalom esetén. A fűző segítségével a napi teendőket is könnyebben el tudjuk végezni, hiszen jelentősen lecsökkentheti a fájdalmat és megkönnyítheti a mozgást, illetve ennek használata mellett még talán szabadságra, táppénzre sem kell mennünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gyógynövények és vitaminok hátfájásra
  2020-05-10 23:14:33, vasárnap
 
  A hátfájás nagyon megkeserítheti az ember életét, hiszen ez jelentősen lecsökkenti nemcsak a kedvünket, hanem a teljesítményünket is. idősebb korban is gyakran jelentkezik hátfájás. Érdemes minél többet mozogni és a hát izmait is megerősíteni, hiszen sokszor csak annyi a gond, hogy az izmok nem elég erősek, márpedig minél tovább maradunk izmosak, annál később jelentkeznek a fájdalmak.

Természetesen egyes vitaminok és gyógynövények is segíthetnek a fájdalom csillapításában. Az egyik ilyen gyógynövény az ördögkarom, amely egy keserű ízű, afrikai gyógynövény, amelyet legfőképpen a gyulladás csökkentésére lehet használni. Az ördögkaromról bebizonyosodott, hogy remekül képes csillapítani a hátfájást, hiszen ha csökken a gyulladás, a fájdalom is jelentősen enyhül.

Az erős paprika is sokat segíthet. Fájdalomcsillapító hatását a benne lévő kapszaicinnek köszönheti. Emellett gyulladást is csökkent, így egyszerre két hatását is élvezheti az a személy, aki hátfájással küzd.

A kor előrehaladtával egyre kevesebb a szervezetben a B12-vitamin. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik krónikus hátfájdalommal küszködtek. A csoport egyik fele B12-vitamin-kiegészítést, míg a másik fele csupán placebót kapott. A vizsgálat 6 hétig tartott. A kontrollcsoportban kevesebben éreztek fájdalmat a hátukban a B12-vitaminnak köszönhetően, míg a placebocsoport tagjai továbbra is hátfájdalommal küzdöttek.

A hátfájdalmát a D-vitamin hiánya is okozhatja. Ha gyakran fáj a háta, érdemes megnézetni a D-vitamin-szintet a szervezetében. Nyáron napfény hatására termelődik ez a vitamin a szervezetünkben, télen azonban pótolnunk szükséges azt, mégpedig tej és tejtermékek rendszeres fogyasztásával. Azonban sok esetben ez is kevés lehet, így mindenképpen érdemes a kezelőorvosával konzultálnia, amennyiben hiányt szenved ebből a vitaminból.

A hátfájást gyulladás is okozhatja. Fogyasszon omega-3 zsírsavban gazdag táplálékokat, mert ezek enyhítik a gyulladást, így pedig a fájdalom is jelentősen lecsökken. Omega-3 zsírsavban gazdag táplálékok legfőképpen az olajos halak.

A kurkuma is segíthet a hátfájás elleni küzdelemben, hiszen a benne lévő kurkumin vegyület gyulladásgátló hatással rendelkezik. Hosszú távú használata gyomorpanaszokat okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az Alzheimer-kór korai, figyelmeztető jelei
  2020-05-10 23:12:16, vasárnap
 
  Az Alzheimer-kór korai jelei közé tartozik a zavartság és a memória elvesztése. Azonban a korai jelek nem merülnek ki ennyiben. Amennyiben a környezetében a következő jeleket tapasztalja egyik szerettén, úgy erre a betegségre is gondoljon.

Az egyik legkoraibb figyelmeztető jele ennek a betegségnek az amiloid-béta fehérjék drasztikus növekedése, amelyek káros plakkokat okoznak az agyban. Ha már a korai szakaszban megtapasztalják ezeknek a fehérjéknek a termelődését (különféle vizsgálatok vannak erre), akkor egyes gyógyszerek segíthetnek a fehérjetermelés csökkentésében, így a betegség ugyan idővel ki fog alakulni, de ezzel a lehetősséggel hosszú éveket nyerhet a beteg. Ezt a gyógyszert általában csakis azoknak a betegeknek írják fel, akiknek a gondolkodásukban és a memóriájukban még nem okozott kárt a betegség, vagyis még azok meglehetősen jól funkcionálnak.

Figyelmeztető jel lehet, ha a gondolkodás lelassul és egyre több gond van a memóriával. Az illető először arra nem emlékszik, hová tette a lakáskulcsot, majd egyre fontosabb dolgok nem jutnak az eszébe, vagy eltéved olyan helyeken, amelyeket egyébként nagyon is jól ismert korábban.

Súlyos demenciás jel lehet, ha az illető már egy-egy családtagját sem ismeri fel, vagy nem emlékszik egy olyan beszélgetésre, ami csak nemrég zajlott, és amelynek ő is aktív részese volt. Ha valakinek nem jut eszébe egy név, de mondjuk, másnapra beugrik, akkor biztos, hogy nem Alzheimer-kórról van szó.

Komoly probléma az is, ha az illető régebben olyan feladatokat végzett el probléma nélkül, ami ma már gondot okoz neki. Például ha ő fizette be a számlákat, de már ez is gondot okoz neki, elképzelhető, hogy a memóriája már nem a régi.

Ha a beteg személy korábban vezetett autót, de már nem biztos a vezetésben, vagy nem tudja, hogy hogyan kell, az is jelezheti, hogy súlyos gondok vannak a memóriájával.

Ha valaki egyre gyakrabban szeret egyedül lenni, mert a korábbi társasági élet zavarja, szintén jele lehet annak, hogy valami gond van. Ilyenkor a betegségben szenvedő egyén nem ismeri fel a korábbi barátait, ismerőseit, vagy nem érti a beszélgetéseket, mivel sok mindenre nem emlékszik.

Az alvászavar és a szorongás mellett az is egy korai jel lehet, ha az illető már beszélgetni, kommunikálni sem tud rendesen, illetve az írás is nehézséget okoz számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1484
  • e Hét: 7840
  • e Hónap: 21589
  • e Év: 226290
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.