Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A cinkhiányról jó tudni
  2020-05-14 09:39:57, csütörtök
 
  A pattanások és a hajhullás csak a cinkhiány kezdeti tünetei: súlyosabb károkat is okozhat

Előzd meg, mielőtt komolyabb következményei lennének.

Rengetegen küzdenek különböző bőrproblémákkal, valamint az is kiderült, hogy az emberek több mint a felének hullik a haja, mégsem fordít ezekre elegendő figyelmet.
Sokan nem kezeltetik a problémákat, nem is próbálnak utánajárni, mi okozhatja őket, pedig előfordul, hogy csak egy egyszerű dolog, a cinkhiány áll a hátterükben. Ha azonban sokáig nem jönnek erre rá, súlyosabb, hosszú távú következményei is lehetnek.

A cink hiánya haj- és bőrproblémákat okozA cink egy, a szervezet számára nagyon fontos nyomelem, ami részt vesz a sejtosztódás elősegítésében, az új sejtek képződésében, valamint támogatja, erősíti az immunrendszert. A testben általában 2-3 gramm cink található meg, de ha nincs meg a megfelelő mennyiség, és nem is pótolod, akkor az érezhető és jól látható mellékhatásokkal jár.

Legtöbbször nem múló, mindig újra megjelenő pattanásokat, száraz, viszkető bőrt, kiütéseket okozhat, valamint észreveheted azt is, hogy sokkal lassabban gyógyulnak be a sebeid, mint régebben. Hosszú távon pedig ekcémát és pszoriázist okozhat. A cink ugyanis nélkülözhetetlen a szép bőrhöz, segít megőrizni a rugalmasságát és fiatalságát, mivel fokozza a bőr öregedéséért felelőssé tehető szabad gyököket roncsoló enzimek aktivitását, valamint a kollagéntermelést.

Ráadásul szabályozza a szervezet hormonegyensúlyát is, így csökkenti a zsíros bőr, valamint a pattanások kialakulásának esélyét. Nyáron pedig különösen fontos, mert az UV-sugárzás elleni védelemben is nagy szerepet játszik.A hiánya a bőrön kívül a hajon is megmutatkozhat: a hajhagymák és a fejbőr sejtjei gyengévé válnak, így kiszáradhatnak, de hajhullás és pigmenthiány is kialakulhat. A hajszálak elvékonyodnak, töredezetté válnak, megritkul a hajkorona, sőt, akár a szempillák és a szemöldök is. Ha sokáig fennáll a hiány, akkor látható mennyiségű hajvesztés is bekövetkezhet.

Azonban nemcsak a külsőnkre van nagyon rossz hatással, ha nincs elég cink a szervezetünkben, ugyanis szorongást, krónikus stresszt, idegességet, sőt, még látászavart és hormonproblémákat is okozhat.Vidd be a megfelelő mennyiséget!Ezek miatt tehát nagyon fontos, hogy bevidd a szervezetedbe a szükséges mennyiségű cinket.

A felnőtt szervezetnek általában napi 15 milligrammra van belőle szükség, de hiány esetén rövid távon napi 40 milligramm is szedhető. Persze pótolhatod vitamin formájában is - azonban itt előfordulhat, hogy csak egy része képes felszívódni, vagy túl sok található egy tablettában -, de a legjobb, ha természetes módon viszed be.Leginkább a májban, a tojásban, a vörös és fehér húsokban, a tengeri herkentyűkben és a hüvelyesekben található, de az olajos magvak és a teljes kiőrlésű gabonafélék is tartalmaznak cinket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Betegség tünetei az arcon
  2020-05-14 09:36:07, csütörtök
 
  Az arcon és a fejbőrön felbukkanó elváltozásokra sokan nem fordítanak elég figyelmet, pedig vannak tünetek, amiket nem érdemes félvállról venni.
Természetesen nem kell minden egyes aprósággal a bőrgyógyászhoz rohanni, de némely problémákra érdemes jobban odafigyelni.Betegségeket jelezhetnek ezek az elváltozások.

Az arc jelezhet bizonyos betegségeket. A foltos bőr például utalhat hormonális zavarra, de a felnőttkori pattanásosság hátterében is állhatnak különböző rendellenességek attól függően, hol jelennek meg a pöttyök. Szerencsére ezt a területet könnyű megvizsgálni, elegendő csak időnként alaposabban a tükörbe nézni, hogy feltűnjön a probléma.

A szem körül megjelenő sárga folt vagy duzzanat magas koleszterinszintre utal. Ez valójában a xanthelasma, ami a koleszterin lerakódása miatt alakul ki.

Az állkapocs vonalában kialakuló akné általában hormonális gondokra utal. Pajzsmirigyproblémákat vagy PCOS-t is jelezhetnek.

A bőr alatt kidudorodó, különböző nagyságú, puha csomók a neurofibromatosis vagy Recklinghausen-kór jellemzői. A test bármely pontján, még az arcon is jelentkezhetnek. Emellett a betegek különböző csonteltérésekben is szenvedhetnek.

A szemöldök korpásodása mögött meghúzódhat szeborreás dermatitisz, amit nagyon könnyen összetéveszthető a pikkelysömörrel.

Nők esetében a bajszosodás, az erős szőrzet megjelenése az arc vagy test különböző területein hormonális problémára utal. Elképzelhető, hogy policisztásovárium-szindróma áll a háttérben, ami megnehezítheti a teherbeesést.

A puffadt, karikás szemek többek között veseproblémákat, illetve bizonyos ételintoleranciákat is jelezhetnek. Gyakran tej- vagy gluténérzékenységre utalnak.

Az orcákon és az orron szinte pillangó alakban megjelenő száraz, piros, esetleg hámló folt autoimmun betegséget, lupust jelez.

Az állandóan száraz, cserepes ajkak szintén jelezhetnek hormonproblémákat, a száj szélének berepedezése, kisebesedése pedig vitaminhiány mellett Candida-fertőzésre is utal.

A homlokon megjelenő mély ráncok érszűkületre vagy az ereken kialakult lerakódásra utalhatnak, így a különböző szívbetegségek kockázatára is előre figyelmeztethetnek.
Forrás : Link

Megjegyzés : a linken fényképekkel illusztráltak az elváltozások ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hajhullás ellen
  2020-05-14 08:54:17, csütörtök
 
  A hajhullásnak számos oka van. A leggyakoribb, hogy a stressz, várandósság, súlyingadozás, vitaminhiány, klimax vagy örökletes hajlam okozza.
Ezek és más betegségek együtt is okozhatnak a hajhullást, amely nem utolsósorban az önbizalmunkat is tönkre teszi.

A legtöbb ígéretes, bolti szer sajnos csalódást okoz, mert nem hatásos és ennek fejében még drága is.

Ismerünk azonban egy hatásos házi módszert, amely megoldást jelenthet a hajhullásra!

Hozzávalók:

Először is, ellenőrizd a samponod kémhatását, és ha nem neutrális (ph-semleges), akkor vegyél olyat vagy babasampont.

Ez a hajsampon az alapja a csodaszernek.

Ezen kívül: E vitamint szerezz be, melyet patikában kaphatsz vény nélkül. Két- négy kapszulányi elegendő. A legerősebb dózist vedd. vágd el a kapszulát, és nyomd ki belőle a vitamint Az E vitamin fontos eleme a hajnövekedésnek.

Keverd össze az összetevőket a következő módon:

A PH semleges samponba tegyél 10 csepp citromolajat, 10 csepp, vagy akár több rozmaring olajat. A végén add hozzá a két kapszula E vitamint és jól rázd össze.

Használat:

Használd a sampont minden másnap, hagyd a fejbőrön néhány percig, majd mosd le.

A hatás meggyőző lesz! Néhány héten belül, a hajad ismét nőni fog!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Diabétesz, egészséges táplálkozás
  2020-05-14 08:38:19, csütörtök
 
  Magyarországon a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség gyakorisága 8,65%. A betegek 92%-a II-es típusú diabéteszben szenved.
Ez kb. 700 ezer ember, de kb. ugyan ennyi cukorbeteg van még, aki nem tud a betegségéről. Ha a cukorbetegséget egy autóhoz hasonlítjuk, akkor az elhízás szerepe olyan ebben a betegségben, mint kocsiban a benzin.

Hazánkban a gyermekek 20%-a elhízott, és elhízott gyermekből majdnem biztosan elhízott felnőtt lesz. Nagyon megdöbbentő, de igaz, hogy ma már egyre több II-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálunk gyermekkorban, a hazai legfiatalabb páciens alig két éves!

Tehát a probléma legalább másfél millió embert érint hazánkban.

A cukorbetegek életkilátásait a betegség szövődményei nagymértékben befolyásolják. Ma hazánkban minden 4. végtag amputáció, minden 5. infarktus, minden 6. dialízisre (művese kezelésre) szoruló, és minden 8. stroke beteg cukorbetegségben is szenved. Évente kb. ezer ember veszíti el a szeme világát ennek a betegségnek a következtében!

A fogyókúrák többsége azonban sikertelen. Sürgető tehát egy olyan elsődleges megelőzést szolgáló stratégia kialakítása, ami a normális testtömeg index elérést teszi a fókusz pontba, nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is.

Itt nyújthatnak felbecsülhetetlen segítséget a jó minőségű táplálék kiegészítők.

Ezek az egészség őrző, megelőzést szolgáló termékek válogatott növényi alapanyagokból készülnek, a legkíméletesebb technológiai eljárásokkal. Az így nyert készítmények biológiai értéke magas, kalória, telített zsír és szénhidrát tartalma minimális, koleszterint sem tartalmaznak, viszont számtalan értékes vitamint, aminosavat, sókat, nyomelemeket igen, amik a normális testsúly megőrzése mellett a jó egészséget, fittséget is biztosítják.

Mivel a szénhidrát anyagcsere mindig másodlagos zsíranyagcsere zavarral is jár, ezért nagyon hasznos az omega 3-6-9 zsírsavak megfelelő napi bevitele is. Aki nem tud naponta 40 dkg tengeri halat megenni, annak napi egy kapszulával kell bevennie belőle és az eredmény ugyan az lesz.

Mindez persze még nem elegendő, mert ezen felül törekedni kell a zöldségek bőséges fogyasztására, a zsírok és cukros üdítők kerülése különösen fontos! Ez a 100%-os gyümölcslevekre is vonatkozik! Helyette inkább sok tisztított vizet, vagy jó minőségű ásványvizet igyunk!

A dohányzás minden formája tilos, és naponta legalább 40 perc mozgás (ami jól esik) feltétlenül javasolt.

Sajnos az elmúlt 25 évben a 25-64 éves férfiak halálozási mutatói nem javultak szemben az EU többi országával, ahol ez a mutató 30%-kal javult. Változtasson mától, mert változtatni soha nem késő, hiszen a tét óriási: életünk hossza és minősége!
Forrás : [link]Magyarországon a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség gyakorisága 8,65%. A betegek 92%-a II-es típusú diabéteszben szenved.
Ez kb. 700 ezer ember, de kb. ugyan ennyi cukorbeteg van még, aki nem tud a betegségéről. Ha a cukorbetegséget egy autóhoz hasonlítjuk, akkor az elhízás szerepe olyan ebben a betegségben, mint kocsiban a benzin.

Hazánkban a gyermekek 20%-a elhízott, és elhízott gyermekből majdnem biztosan elhízott felnőtt lesz. Nagyon megdöbbentő, de igaz, hogy ma már egyre több II-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálunk gyermekkorban, a hazai legfiatalabb páciens alig két éves!

Tehát a probléma legalább másfél millió embert érint hazánkban.

A cukorbetegek életkilátásait a betegség szövődményei nagymértékben befolyásolják. Ma hazánkban minden 4. végtag amputáció, minden 5. infarktus, minden 6. dialízisre (művese kezelésre) szoruló, és minden 8. stroke beteg cukorbetegségben is szenved. Évente kb. ezer ember veszíti el a szeme világát ennek a betegségnek a következtében!

A fogyókúrák többsége azonban sikertelen. Sürgető tehát egy olyan elsődleges megelőzést szolgáló stratégia kialakítása, ami a normális testtömeg index elérést teszi a fókusz pontba, nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is.

Itt nyújthatnak felbecsülhetetlen segítséget a jó minőségű táplálék kiegészítők.

Ezek az egészség őrző, megelőzést szolgáló termékek válogatott növényi alapanyagokból készülnek, a legkíméletesebb technológiai eljárásokkal. Az így nyert készítmények biológiai értéke magas, kalória, telített zsír és szénhidrát tartalma minimális, koleszterint sem tartalmaznak, viszont számtalan értékes vitamint, aminosavat, sókat, nyomelemeket igen, amik a normális testsúly megőrzése mellett a jó egészséget, fittséget is biztosítják.

Ilyen készítmény pl. a Super Greens (por és kapszula), ami 49 kiváló zöldség és gyógynövény válogatott keveréke, a fermentált zöld árpa csíra (Green Magma), az élelmi rostokban különlegesen gazdag Bios Life Slim, csak hogy a legismertebbeket említsem.

Mivel a szénhidrát anyagcsere mindig másodlagos zsíranyagcsere zavarral is jár, ezért nagyon hasznos az omega 3-6-9 zsírsavak megfelelő napi bevitele is. Aki nem tud naponta 40 dkg tengeri halat megenni, annak napi egy kapszulával kell bevennie belőle és az eredmény ugyan az lesz.

Mindez persze még nem elegendő, mert ezen felül törekedni kell a zöldségek bőséges fogyasztására, a zsírok és cukros üdítők kerülése különösen fontos! Ez a 100%-os gyümölcslevekre is vonatkozik! Helyette inkább sok tisztított vizet, vagy jó minőségű ásványvizet igyunk!

A dohányzás minden formája tilos, és naponta legalább 40 perc mozgás (ami jól esik) feltétlenül javasolt.

Sajnos az elmúlt 25 évben a 25-64 éves férfiak halálozási mutatói nem javultak szemben az EU többi országával, ahol ez a mutató 30%-kal javult. Változtasson mától, mert változtatni soha nem késő, hiszen a tét óriási: életünk hossza és minősége![/link]
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A paradicsom gyógyhatásairól
  2020-05-14 08:18:03, csütörtök
 
 



A paradicsom a világon az egyik legelterjedtebb zöldség, saláták, szendvicsek elengedhetetlen alapanyag. Most azonban japán kutatók találtak egy olyan vegyületet a paradicsomban, mely védelmet nyújthat bizonyos érbetegségekkel szemben.

Ennek a bizonyos vegyületnek a legfontosabb szerepe, hogy segít megakadályozni az ún. diszlipidémiát, mely magas vérzsír és koleszterin értékeket jelent.

A diszlipidémia egy kifejezetten sunyi kórkép, hiszen nem okoz különösebb tüneteket, azonban jelenléte súlyos érbetegségekhez vezethet. Ezeknek a betegségeknek a megelőzése érdekében fontos, hogy megakadályozzuk a zsírok és a koleszterin felgyülemlését az erekben.

A paradicsomban lévő számos vegyületről eddig is tudtuk, hogy pozitív hatást gyakorol az egészségre. A 9-oxo-octadecadienoic sav azonban elősegíti a zsírsav oxidációt és hozzájárul a zsíranyagcsere megfelelő szabályozásához. A kutatások egyértelműen azt mutatták, hogy a vegyületnek anti-diszlipidémiás hatása van, a paradicsom tehát segíthet bizonyos érbetegségek megelőzésében.

Egy olyan vegyület, melynek szerepe van a sokszor elhízás okozta krónikus betegség megelőzésében, különösen nagy jelentőséggel bír.

A kutatás vezetője mindenkinek azt javasolja, hogy a paradicsomot mindenképpen építse be étrendjébe. A kutatások fényében úgy tűnik, a mediterrán paradoxon egyre inkább megszűnik paradoxonnak lenni (a legtöbb paradicsomot a mediterraneumban fogyasztják).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A hátfájásról
  2020-05-14 00:22:18, csütörtök
 
 



A hátfájás okait néha nagyon nehéz azonosítani, a leggyakrabban a gerinc körüli izmok, inak és kötőszalagok megterhelésének tulajdonítható. De kiindulhat a gerinc porckorongjaiból vagy egy porckorong, netán csigolya által nyomott idegből, sőt okozhatja ízületi kopás is. Egy nemrég készült tanulmány szerint a hátfájásnak - legalábbis annak, amelyet a porckorongok leépülése idéz elő - örökletes okai is lehetnek.

A leggyakoribb okok:
A leggyakoribb ok a rossz tartás, gyenge hátizommal kombinálva, ami a hátizomzat feszüléséhez és a gerincoszlop nem egyenletes terheléséhez vezet.
Az izomfeszülés gyakran pszichés terhelés terhelés hatására is erősödik (munkahelyi stressz, családi problémák).
Az izomszalagok sérülése a szalagok megnyúlásához vagy előreeséséhez vezet.
Korral járó kopás a gerinc ízületeiben.
A csigolyák törése, baleset vagy csontritkulás miatt.
Egyéb betegségek: pl. övsömör, csontritkulás
Menstruáció, terhesség

Gyakran a gerincbántalmak hátterében azonban más területek problémája jelentkezik. Ilyenkor mozgásra, tapintásra felerősödő szúró, nyilalló fájdalmat érezhetünk a gerincoszlop környékén Mivel anatómiailag a csigolya csatornájában futnak a testet beidegző idegfonatok, ezért a test más részén fellépő változások, betegségek gyakran a gerincben is jelentkeznek. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk leellenőrizni, ha a gerincet végignyomkodva a test más pontján jelentkezik szúró, vagy sugárzó fájdalom. Ha ilyet tapasztalunk, az ábra segítségével megtudhatjuk, mely testrészünk lehet az érintett.

Javasoljuk mindenkinek, hogy tartós, visszatérő gerincpanasz esetén, feltétlenül keressen fel egy szakembert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Maqui bogyó kivonata és a vércukor
  2020-05-14 00:08:03, csütörtök
 
 



Manapság nagyon sokan szenvednek cukorbetegségben, és az emberek jelentős hányada szintén ott toporog a diabétesz előszobájában a magas vércukorértéke miatt. A vércukorszint stabilizálása ezért rendkívül fontos. Valójában a vércukorszint szabályozására a legjobb megoldás az életmód megváltozása és az étrend megjavítása.

Az étkezés utáni emelkedett glükóz- és inzulinszint növelheti a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Az inzulin segíti a glükóz szállítását a sejtekbe, mégpedig energiatermelés és tárolás céljából. Ha azonban a sejtek elveszítik az inzulinra való reagálás képességet, akkor a hasnyálmirigy még több inzulint fog termelni, ami viszont krónikus degeneratív állapotokat, például 2-es típusú cukorbetegséget, magas vérnyomást, ateroszklerózist, krónikus gyulladást, elhízást és rákos megbetegedést okozhat.

A magas vércukorszint gyulladást is generálhat a szervezetben, még azon személyek esetében is, akik nem cukorbetegek. Az emelkedett vércukorszint károsodást okozhat, például vesekárosodást, de okozhatja a szív- és érsejtek merevségét, ami megnöveli a stroke, a szívroham és a szívelégtelenség kockázatát.

A magas vércukorszint ezen kívül a glükóz kémiai kötődését eredményezheti a fehérjékben. Ez egy olyan folyamat, amit glikációnak neveznek. A kutatók úgy vélik, hogy a glikáció felgyorsítja az öregedési folyamatot.

A kutatók azt gondolják, hogy az étkezés utáni emelkedett vércukorszint mintegy előre jelezheti a jövőbeni megbetegedéseket, még azoknál az embereknél is, akiknek a vércukorszintje egyébként normális.

Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy a maqui bogyó kivonata, amelyet egy órával az orális glükóztolerancia-tesztek előtt adtak be, jelentősen lecsökkentette a vércukor- és az inzulinszintet.

A maqui bogyót gyakran nevezik chilei borbogyónak is, hiszen ez a gyümölcs legfőképpen Chilében őshonos. A bogyóknak intenzív sötétlila színük van. Tele van értékes antociánokkal, amelyek erős antioxidáns vegyületek.

A maqui bogyó magas rosttartalommal rendelkezik, de antioxidáns C-vitaminban is gazdag. Van még benne vas, kálium és kalcium is.

A maqui bogyó gyulladásgátló tulajdonsággal is büszkélkedhet, amely egy gyulladásgátló enzim, a COX-2 gátlására is képes.

A maqui bogyó eredményesnek bizonyult a vérnyomás csökkentésében, az érrendszer működésének javításában és az artériák egészségének megőrzésében. Ezen kívül segít csökkenteni a káros LDL-koleszterin szintjét és a súlycsökkenést is megtámogatja. Mivel antociánban rendkívül gazdag, így még a kognitív hanyatlást is lelassíthatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szívbetegség ellen: kvercetin és C-vitamin
  2020-05-14 00:01:22, csütörtök
 
  A gyümölcsökben és zöldségekben található flavonoidok közül a kvercetin hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és nagyon hatékony a szívbetegség és a rák elleni küzdelemben.

Egy másik betegségcsillapító tápanyag, a C-vitamin a kvercetinnel együttműködik a gyulladás visszaszorításában és a sejtkárosodás csökkentésében.

Kutatások során bebizonyosodott, hogy a kvercetin elősegíti a szervezetben a gyulladásgátló vegyi anyagok előállítását, illetve segít csökkenteni a gyulladásos markert és enyhíti az arthritis fájdalmát. A kutatók azt találták, hogy a kvercetin a C-vitaminnal együttműködve sokkal hatékonyabban a gyulladás ellen, mint bármely más tápanyag.

Ez a két tápanyag mintegy 49 százalékkal képes csökkenteni a gyulladásos marker szintjét. Az emelkedett CRP-szint összefügg a szívbetegséggel, a metabolikus szindrómával és az elhízással.

E két tápanyag azért olyan hatásos, mivel a C-vitamin regenerálja a kvercetint és megőrzi annak antioxidáns tulajdonságait. A kvercetin ezen felül gátolja a rákos sejtek növekedését, elnyomja a ráksejtek prolifációját, elősegíti a rákos sejtek apoptózisát és enyhíti a DNS-károsodást. Ezen kívül megakadályozza, illetve lassítja a tumorok kialakulását, növekedését az agy, a máj és a vastagbél daganatos megbetegedéseiben.

Epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a flavonoidokban gazdag étrend - beleértve a kvercetint és az antociánokat - a koszorúér-betegség kialakulásának alacsonyabb kockázatát idézik elő.

A kvercetin csökkenti az ártalmas LDL-koleszterin szintjének növekedését, segíti az artériák relaxációját, csökkentve azok merevségét és törékenységét.

A kvercetin küzd a magas vérnyomás és a magas vércukorszint ellen, amelyek szívbetegséget és cukorbetegséget, illetve anyagcsere-szindrómát váltanak ki.

Ezen kívül a kvercetin az elhízás ellen is hat, gátolja a zsírsejtek felhalmozódását és csökkenti a zsírszövet mennyiségét. Más szavakkal csökkenti a testzsír nagy részét, elősegíti a testsúlycsökkenést, ezáltal csökkenti a szívbetegség kockázati tényezőit.

Kvercetint sok zöldség és gyümölcs tartalmaz. Növelheti a kvercetinbevitelét, ha rendszeresen fogyaszt almát, hagymát, paprikát, citrusféléket, szőlőt, zöld és fekete teát. Természesen mindig friss, génmódosítástól mentes biotáplálékokat válasszon. C-vitaminban gazdag táplálékok többek között: paradicsom, paprika, csipkebogyó, homoktövis, citrusfélék.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2692
  • e Hét: 9048
  • e Hónap: 22797
  • e Év: 227498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.