Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyógynövények hőhullámra
  2020-05-17 23:44:24, vasárnap
 
  A menopauza sok tünetet magával hozhat. A mellek megfeszülnek, fájnak, depresszió is kialakulhat, fejfájás és fülzúgás is gyötörheti a menopauzában lévő hölgyeket, de a magas vérnyomás, a cikluszavarok és a hőhullámok megjelenése is ronthatja a közérzetet.

A hőhullámok intenzitását lehet csökkenteni, mégpedig az egészséges életmóddal. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás jelentősen enyhítheti a tüneteket. A koffein, a dohányzás és az alkoholfogyasztás azonban jelentősen felerősíti a tüneteket, így ezeket jobb mellőzni.

A poloskavész az utóbbi évtizedekben a figyelem középpontjába került, ugyanis nagyon hatásosnak bizonyult a hőhullámok csökkentésében és azok megszüntetésében. A vizsgálatok azt mutatták, hogy ez a gyógynövény elősegíti az ösztrogéntermelést, és ellentétben a hormonpótló készítményekkel még a hormonérzékeny daganatoknak sem növeli meg a kockázatát. Természetesen mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógynövényt, mindenképpen érdemes konzultálnia a nőgyógyászával.

Egy másik kitűnő gyógynövény, a vöröshere is nagyon hatásosnak bizonyult a hőhullámok csökkentésében. Azonban ez a gyógynövény nem mindenkinél válhat be. Főleg azoknak kell óvatosan bánniuk ezzel a gyógynövénnyel vagy mellőzni a fogyasztását, akik ki vannak téve a hormonérzékeny daganatok kialakulásának.

A ginszeng is segíthet néhány menopauzális tünet enyhítésében. Nagyon hasznos lehet akkor, ha valaki hangulati zavarokkal küzd, de az alvászavarokat és a hőhullámokat is enyhítheti.

A ligetszépeolajról bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos lehet a hőhullámok enyhítésére.

A szója nagy mennyiségben tartalmaz fitoösztrogéneket, amelyek úgy viselkednek a nők szervezetében, mint az ösztrogén. A szója különösen sok izoflavonoidot tartalmaz, amelyek az ösztrogén receptorokhoz kötődnek. Ez pedig segíthet csökkenteni a hőhullámokat.

A hőhullámok csökkenését az életmódváltás is megtámogatja. Nagyon hasznos lehet a jóga, az irányított légzés, a meditáció, a gyaloglás vagy éppen a vizualizáció.

A hőhullámok elkerülése érdekében hasznos lehet, ha a szobában nincs túl meleg, ugyanis ez fokozhatja a hőhullámok megjelenését és azok intenzitását.

Bizonyos ételek és italok is kedveznek a hőhullámok kialakulásának. A fűszeres ételek, a magas cukor- és szénhidráttartalmú ételek is növelik a hőhullámok gyakoriságát és intenzitását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A gyomorfekély aggasztó tünetei
  2020-05-17 00:00:23, vasárnap
 
  A gyomorfekélyt nem szabad félvállról venni, hiszen sajnos ebből a betegségből akár még gyomorrák is kialakulhat.

Milyen figyelmeztető jelei vannak a gyomorfekélynek? A gyomor tájékán kialakuló rendszeres és egyre erősödő fájdalom utalhat arra, hogy valami nincs rendben a gyomrával. A fájdalom mellett a gyomorégés is megjelenhet, ami nemcsak étkezés után, hanem a táplálkozástól függetlenül is megjelenhet.

A fekély megváltoztatja a gyomorban lévő emésztőfolyadékok kémiáját, ami aztán állandó hányingert generál. A hányinger reggel, ébredés után a legkifejezettebb. Reggel éhgyomorra semmiképpen se kávézzon. Lassan kortyolgasson el egy pohár vizet, ha ilyen panaszokkal küzd.

A fekély másik aggasztó tünete lehet, amikor valaki vért hány. Sajnos nemcsak a hányás során keletkezhet vér, de a széklet is véres lehet. Ha a széklete gyakran fekete, ez jele lehet annak, hogy vér található benne. Ha emellett a gyomra is gyakran fáj és sokat émelyeg, ne késlekedjen, mihamarabb keresse fel a háziorvosát, aki különböző vizsgálatokra fogja önt elirányítani.

Amennyiben minden étkezés után gyomorégést tapasztal, akkor minden valószínűség szerint fekélye van. Ha a gyomorégés mellett még gyakran csuklik és mellkasi fájdalmat is tapasztal, akkor elképzelhető, hogy a gyomra nem működik megfelelően. Ebben az esetben haladéktalanul keresse fel az orvosát, mert minden perc számít. A fekély másik tünete a puffadás is lehet. Ha nem evett olyan ételt, ami indokolná a puffadást és a gyomra sokszor szokott fájni, akkor is lehet gyomorfekélyre gyanakodni. Természetesen a puffadás sok más betegségnek is lehet a tünete, illetve egyes ételek is puffasztanak, sőt a sok vízivásnak is lehet ilyen hatása.

A fekélyben szenvedő betegek gyakran panaszkodnak étvágytalanságra. Mivel csökken a táplálékbevitel és emellett még a hányás is gyakran megjelenik, így jelentős súlyveszteséget is megtapasztalhat a beteg.

A gyomorfekély okozhat hátfájást is. Amennyiben a fekély már előrehaladott állapotban van, úgy a fájdalmat még intenzívebben érezheti a beteg. Ilyenkor is haladéktalanul fel kell keresni az orvost.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2860
  • e Hét: 9216
  • e Hónap: 22965
  • e Év: 227666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.