Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A fül jelzései betegségekről
  2020-05-04 22:34:46, hétfő
 
  A testi higiénia szempontjából a fülekre is nagyon oda kell figyelni, hiszen nem annyira nehéz fülgyulladást szerezni, és ha egyszer ez kialakul, eléggé sok problémát eredményezhet, főként ha nem kezelik időben.

A fül-orr-gégészek szerint tilos az üzletekben kapható fültisztító pálcikák használata, mert hosszú távon ezzel többet lehet ártani, mint amennyit használna.

A következőkben arról lesz szó, hogy a fül által termelt váladék, ami képes feltartóztatni a beáramló kórokozókat, időnkét elszíneződhet. Attól függően, hogy milyen színű, különböző betegségeket jelezhet előre.

1. Szürkés fülzsír
Ha semmi tünetet nem észlelsz magadon, akkor nem kell aggódnod, mert a szürkés szín valószínűleg a füljáratba bejutó por miatt alakul ki, főként ha nagyvárosban élsz, ahol még a légszennyezettség is magas.

2. Vérnyomok a fülzsírban
Ez arra utalhat, hogy megsérült, netán átszakadt a dobhártyád, így keress fel minél előbb egy szakembert, mert a baktériumok bejutásával fennáll a halláskárosodás veszélye.

3. Barnás fülzsír
Ez a nagyfokú stressz jele, amelyet jó pár hónapja érzel, és amely jelentősen megviseli a szervezetedet. Pihenj, lazíts, és sportolj, mert az az egyik legjobb stresszűző módszer.

4. Fekete fülzsír
Ha egyszer-kétszer ilyet tapasztalsz, nem kell aggódnod, de ha viszketni kezd a füled, akkor fordulj orvoshoz, mert gombás fertőzés állhat a háttérben.

2. Vérnyomok a fülzsírban
Ez arra utalhat, hogy megsérült, netán átszakadt a dobhártyád, így keress fel minél előbb egy szakembert, mert a baktériumok bejutásával fennáll a halláskárosodás veszélye.

3. Barnás fülzsír
Ez a nagyfokú stressz jele, amelyet jó pár hónapja érzel, és amely jelentősen megviseli a szervezetedet. Pihenj, lazíts, és sportolj, mert az az egyik legjobb stresszűző módszer.

4. Fekete fülzsír
Ha egyszer-kétszer ilyet tapasztalsz, nem kell aggódnod, de ha viszketni kezd a füled, akkor fordulj orvoshoz, mert gombás fertőzés állhat a háttérben.

5. Fehér fülzsír
Ez vitamin-, valamint vas- és rézhiányra utalhat, így gondoskodj ezen ásványi anyagok pótlásáról. Fogyassz babot, zabpelyhet, mert ezek az élelmiszerek sok rezet és vasat tartalmaznak.

6. Kellemetlen szagok
Ez a tünet valamilyen fertőzésre utalhat, amely a kellemetlen szagok mellett még zajok, zörejek gyakori hallásával is járhat. Ha ezt tapasztalod magadon, akkor fordulj orvoshoz.

7. Folyó fülzsír
Ha a fülzsír folyékonyabb állagú lesz, akkor ez a fertőzés kezdeti állapotának egyik jele. Jobb, ha bejelentkezel egy fül-orr-gégésznél.

8. Kiszáradt fül
Ha teljesen száraz a füljárat, az sem jó, mert így kevésbé tud a fül védekezni a kórokozókkal szemben, hiszen a fülzsír hiánya miatt a baktériumok, vírusok könnyebben bejuthatnak a hallójáratokba
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Írásterápia
  2020-05-04 22:31:05, hétfő
 
  Egyszerű trükk mely fokozatosan begyógyítja a lélek sebeit kinyitja az ajtót az új lehetőségek előtt

Az írásterápia egy remek önsegítő módszer, amit a hetvenes években fejlesztett ki James Pennebaker amerikai pszichológus, miután a válása után padlóra került, és az írás húzta őt ki a gödörből.

Hogyan segít az írásterápia?
Az írás azáltal gyógyít, hogy segít a cikázó, zavaros gondolatokat kiadni magadból, és ezáltal meg tud nyugodni az elme. A fájdalmas érzések, elszenvedett sérelmek papírra (vagy képernyőre) vetése pedig segít feldolgozni ezeket a traumákat, és hamarabb túljuthatsz rajtuk.

Ráadásul, nem csupán túllendít a mélységeken, de abban is segít, hogy új perspektívákat és új lehetőségeket fedezz fel az életben. további adalék, hogy mivel jelentős mértékben csökkenti a stresszt, így az egészségi állapotra is jó hatása van az írásterápiának.

Hogyan vesd bele magad az írásterápiába?
Fogj egy tollat és papírt, vagy ülj le a számítógéped elé. Állítsd be az órád, hogy 15 perc múlva jelezzen, és kezdj el írni. Szabadon. Bármit, ami csak eszedbe jut! Lehet ez napi történés, fájdalmas érzés, régi történet, ami az eszedbe jut. Nem kell időrendben írnod a történteket, írj úgy, ahogy éppen eszedbe jut. Amikor letelt a 15 perc, hagyd abba az írást.

Néhány hét múlva érzékelni fogod már a pozitív hatását. Fordulj mindig bátran az írásterápiához, segíteni fog. Súlyos depresszió, illetve pszichés gond esetén azonban kérd pszichológus vagy pszichiáter segítségét is!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Indián bölcsességek
  2020-05-04 22:23:02, hétfő
 
  Talán nem véletlenül mondják az indiánokra mind a mai napig azt, hogy a természettel és a világgal legharmonikusabb nép.

A mai ember rengeteget tanulhatna tőlük.

Míg ők hosszú vilgákorszakokon átívelő civilizációkat tudtak működtetni, úgy a modern, iparosodott ember által összetákolt birodalmak világszerte már most hanyatlanak...

Egy olyan ősi írás ez, mely azt mutatja meg, írja le, hogyan maradjunk mindig, minden körülmények között EMBEREK.

Íme, a 20 pont, mely megtanította őket emberként élni, és tanítja őket ma is az igaz értékekre!

1. Kelj korán a felkelő nappal, majd imádkozz egyet egyedül. Imádkozz hangosan, az égben lakozó istenek csak így hallanak meg.

2. Imádkozz azért, hogy újra megtaláld az utad. Ne hagyd, hogy mások eltántorítsanak.

3. Mindig talált meg a saját utad, amit be kell járnod. Ne mások útjára kanyarodj rá, ami már ki van taposva.

4. Mindig légy kedves a vendégekkel. Viseld gondjukat, bánj velük jól.

5. Ne fogadj el semmit, amiről úgy érzed, hogy nem érdemelted ki.

6. Mutass kedvességet minden élő és élettelen iránt, legyen szó emberről, tárgyakról vagy állatról.

7. Tiszteld mások véleményéét, még akkor is, ha az a tied ellen való.

8. Soha ne támadj hátba senkit. A legrosszabb dolog, ha valakiről a háta mögött mást mondanak, mint a szemébe.

9. Bocsásd meg magadnak és másoknak az apróbb hibákat. Mindenki követ el ugyanis hibákat.

10. Legyél optimista és pozitív. Így jobbá teheted magad körül a világot.

11. Ne pusztítsd el a természetet. A természet a mi részünk is legbelül.

12. Mindig is gondoskodj a gyermekeidről. Ők fogják vezetni a “törzsed", a családod, ők lesznek a te hagyatékod.

13. Óvakodj attól, hogy megbántsd mások érzéseit.

14.SOHA ne hazudj. A hazugság rossz dolog, bárkinek is hazudsz bármilyen okból.

15. legyél TELJES. Mind mentálisan mind szellemileg és fizikailag, valamint érzelmileg.

16. Mindig vállalj felelősséget a tetteidért. És gondolkodj, mielőtt cselekszel.

17. Mindig legyen meg a magánszférád.

18. ismerd önmagad. Higgy magadban és a képességeidben.

19. Hagyd, hogy az emberek kövesség a saját hitüket, vallásukat. Ne erőltesd rájuk a saját meggyőződésed.

20. Oszd meg a szerencsédet másokkal, így viszonzásul te is megkapod majd ezt.

Szerintünk érdemes megfogadni őket.

Ha valaki kitárja a szívét, és tényleg tud ezekkel a gondolatokkal azonosulni, egy merőben új életszemléletet sajátíthat el.

Talán nem véletlenül mondják az indiánokra mind a mai napig azt, hogy a természettel és a világgal legharmonikusabb nép.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Indián  
A gyömbér 11 varázslatos hatása az egészségre
  2020-05-04 22:08:56, hétfő
 
 



Segíti a felszívódást
A gyömbér segíti a felszívódását és stimulálását számos elengedhetetlen tápanyagnak a szervezetben. Ezt úgy teszi, hogy stimulálja a gyomor és hasnyálmirigy enzimek kiválasztását.

Idült izületi gyulladás
Egy placebóval kontrollált, keresztkutatás amit a Osteoarthitis Cartilage-ben publikálak azt találta, hogy a betegek, akik fájdalmas izületi gyulladással küzdöttek a térdükben és gyömbért kaptak, azokkal szemben akik placebót kaptak, kevesebb fájdalmat éreztek és jobban mozogtak.

Erősíti az immunitást
A gyömbér segít javítani az immunrendszert. Egy kis gyömbér mindennapos fogyasztása megakadályozza a stroke kialakulását, mivel megakadályozza a zsírok lerakódását az artériákban. Emellett csökkenti a bakteriális fertőzéseket a gyömörban és segít megnyerni a harcot a köhögéssel és torokirritációval szemben.

Stroke és szívbetegségek
A két legnagyobb gyilkos a bolygón lehetséges, hogy távoltartható a gyömbér rendszeres fogyasztásával, főleg, ha más kulcsfontosságú élelmiszerekkel együtt fogyasztják. A fokhagyma, a gyömbér és a hagyma mind rendelkeznek vérrög ellenes hatóanyagokkal, és ha mindezeket együtt fogyasztják, az nagyon hatásos lehet a szív betegségek és a storke megelőzésében.

Cukorbetegség
A gingerol széles körökben ismert arról, hogy természetesen javíjta a cukorbetegségek és növeli az inzulin érzékenységet. A gyömbér segít csökkenteni a vércukorszintet és növelni az inzulin és egyéb gyógyszerek hatékonyságát, amit a cukorbetegség kezeléséhez használnak. Szakértők szerint ajánlott a gyömbér leves víz fogyasztása minden reggel, ami segít keretek közt tartani a vércukorszintet.

Megelőzi az Alzheimer-kórt
Mivel a oxidációs stressz és a gyulladás ismerten az egyik kiváltó oka lehet az Alzheimer-kórnak , nem csoda, hogy a gyulladáscsökkentp tulajdonságok, amikkel a gyömbér rendelkezik megelőzik ennek a rettenetes betegségenk a kialakulását. Emellett ez a kutatás bizonyítja , hogy ,, a gyömbér kivonat növeli a figyelmet és kognitív folyamatokat az egészséges, középkorú nőknél".

Enyhíti az émelygést és a hányást
Klinikai tanulmányok bizonyították a gyömbér hatékonyságát az émelygés és hányinger nyugtatásában. Kutatások azt is alátámasztották, hogy segíthet a kemoterápia általi kiváltott émelygés és hányás enyhítésében. A legtöbb tanulmány pozitív hatást talált ezeknek az agresszív terápiáknak a mellékhatásainak kezelésében. A gyömbér egy erőteljes opcoó lehet azok számára, akik ilyen mérgező gyógyászati terápián mennek keresztül.

Véd az UV sugarakkal szemben
A kutatási adatok tanúsága szerint a gyömbér képes az UV sugárzást elnyelni és ezzel megvédi a szervezetet az Ultraviola sugárzás okozta DNS károsodással szemben. A gyömbér kivonat stimulálta az antioxidánsok termelődését ezzel védve a szervezetet a potenciálisan káros UV sugárzással szemben.

Rák
A gyömbér gyökér nagyon magas szinten tartalmaz antixodiánsokat, magasabb, mint a legtöbb bogyósgyümölcsben, ami egy remek védelmezővé teszi a gyömbért a sejtkárosodással szemben és szabad gyökök által okozott betegségekkel szemben is. A gyömbér magában hordozza a lehetőséget a mellrák, májrák,bőrrák, hólyagrák és vastagbélrák megelőzésére. A gyömbér antioxidáns tartalma egy a sok mechanizmus közül, amiről azt gondolják, hogy megmagyarázza a rák megelőző hatását.

Influenza
A gyömbér már évszázadok óta harcol a betegségekkel és fertőzésekkel szemben. A csillapító hatása segít csökkenteni a test a sérült sejtekre adott vészreakcióit. Amíg a fehér vérsejtek a többi sejt begyógyításával és a betegség elleni harccal vannak elfoglalva, addig a gyömbér akadályként szolgál a prosztaglandinnal szemben, ami kiváltja a lázat, a fejfáját és a görcsöket.

Természetes köptetőszer
Mivel a gyömbér természetes köptetőszer ezért segít tágítani a tüdőt és fellazítani a lerakódott váladékot azzal, hogy megtöri és eltávolítja a nyálkát. Ha úgy érzi légútjai bedugultak készítsen meleg gyömbér teát citrommal naponta háromszor és pillanatok alatt jobban fogja magát érezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Otthoni gyógymódok gyógynövényekkel
  2020-05-04 22:01:58, hétfő
 
  Ha úgy érezzük, hogy az egészségünk rendetlenkedik, akkor érdemes a háziorvost minél hamarabb felkeresni. Azonban nem mindig érdemes az erős gyógyszerekhez fordulni, mivel a természet patikája egyrészt sokkal olcsóbb lehetőségeket is kínál, másrészt ezek a gyógynövények sok esetben vannak olyan hatásosak, mint egyes gyógyszerek. És még káros mellékhatásokkal sem kell számolnunk.

Az áfonyaléről köztudott, hogy vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezt a csodálatos hatását kiemelkedő antioxidáns-tartalmának köszönheti.

A méz nagyon hasznos lehet köhögéskor és torokfájáskor. A méz elősegíti a gyorsabb gyógyulást, mintegy két nappal rövidíti meg a megfázás okozta munkakiesést, ami egy nagyon jó hír azok számára, akik nem nagyon mernek táppénzre menni. A méz gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik, amely hatás nemcsak a fájdalom ellen hat, de a sebgyógyulási folyamatot is lerövidíti.

A citromos víz rendszeres fogyasztása megakadályozza a vesekő kialakulását. A citrom emellett sok C-vitamint is tartalmaz, amely egy kiváló antioxidáns vitaminnak számít. Reggel éhgyomorra fogyasztva a citromos víz elősegíti a méreganyagok szervezetből történő kiürülését is.

A zab rendszeres fogyasztása fenntartja a szív egészségét. A zab bőrvédő és antioxidáns hatással is rendelkezik. Mivel bőrvédő hatása is van, így lehet használni akkor is, ha valakinek ekcémás bőrbetegsége van. A zab bléta-glükánt is tartalmaz, amely jelentősen képes lecsökkenteni az LDL-koleszterin szintjét. A magas koleszterinszint nagyon kockázatos, mivel jelentősen képes megnövelni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A tej és a tejtermékek hasznosak lehetnek az erős csontozat fenntartásában. A legújabb kutatások szerint a PMS tüneteit is kitűnően csökkentik. A tejtermékekben és a zöld leveles zöldségekben lévő kalcium jelentősen képes mérsékelni a fejfájást, az ingerlékenységet, a puffadást és az édességek utáni sóvárgást.

A banán a vese egészségének tesz jót. Ezt a benne található káliumnak köszönheti. Ezen kívül a banán nagyon jó bélgyógyító hatással is rendelkezik. A kálium a vérnyomás szabályozásában vesz részt. Ha a vérnyomásunkkal nincsenek gondok, akkor a vesék is nagy eséllyel maradnak egészségesek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Párod hasonlít a szüleidre ?
  2020-05-04 08:48:25, hétfő
 
  Volt már, hogy a barátaid megjegyezték, hogy a jelenlegi párod mennyire hasonlít valamelyik felmenődre? A szakértőknek erre a jelenségre is meg van a válaszuk.

A szüleink megtanítanak járni, beszélni, hogy hogyan kell viselkedni. De nem csak ezeket vesszük át tőlük, hanem a személyiségjegyeket is.

Ezek a beépült minták fognak biztonságérzetet nyújtani számunkra. Így vagy mi vagy a párunk fog a szüleink valamelyikére hasonlítani. Akár tudatos, akár tudat alatt történik ez a párválasztás, az mindenképp megfigyelhető, hogy az idő múlásával nem csak külsőre, de egyre inkább belsőre is. Például teljesen különböző személyiség vagy édesanyáddal, de olyan társat választasz, aki édesapádra hasonlít, és egyre inkább hasonlóan kezdesz el viselkedni, mint édesanyád. Ugyanazok az érzelmi reakciók indulnak el benned a hasonló párválasztás miatt.

A szüleinkkel való kapcsolatunk minden esetben befolyásolja, hogy kit is választunk magunk mellé. Vagy hasonlót választunk, vagy rossz emlékek miatt éppen az ellenkezőjét választjuk társunknak. Ennek az az oka, hogy a gyerekkorunk nagy befolyással van a felnőttkori életünkre, akár pozitív, akár negatív formában, de a szüleink minden esetben példaként vannak jelen.

Édesanyánk a női szerep, édesapánk a férfi szerep megtestesítője, az ő viselkedésük, személyiségük alakítja ki bennünk a nemek közötti különbségeket, mintákat. Ösztönösen választunk így, mivel ezáltal visszakaphatjuk a gyermekkorunkban érzett biztonságot, az otthon melegét. A szülők iskolázottsága is befolyásoló szerepű, nagy valószínűséggel hasonlóan képzett embert választunk társul, így növelve a belső biztonságérzetet.

Amikor a szüleink negatív példával jártak elől, akkor az ellenkezőjüket keressük. Nem akarjuk újra átélni a gyermekkor rossz emlékeit, olyan társra vágyunk, akikben kicsit sincs meg a szülők viselkedésmintája, kevésbé kell attól félnünk, hogy újra olyan életünk legyen. Ehhez szükséges a tudatosság, de sajnos nem mindenkinek sikerül. Tudat alatt az marad meg benne, hogy akkor "normális" a férfi, ha iszik, és nőként alárendeli magát a helyzetnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Bőrkeményedésre - kövirózsa
  2020-05-04 08:27:18, hétfő
 
  Leginkább jó időben jelentkezik a probléma, amely a lábon, sarkon bőrkeményedés formájában jelentkezik, ez nem igazán szép jelenség, ha valaki ilyen sarokkal vesz fel szandált, vagy éppen a vízparton látszik ki a sárgás, megvastagodott bőr.

Komolyabb esetekben szakképzett beavatkozásra van szükség, hogy ezt a csúnya, száraz, megvastagodott bőrt leszedjék, de van néhány házi, egyszerű módszer is, amely megoldást jelenthet.

Ezt az elváltozást gyakori esetben a nem megfelelő lábbelik okozzák. A lábunkon, talpunkon található hámszövet megkérgesedik, így akarja óvni az alatta futó vérereket, kényesebb szöveteket.

A kertekben, háztető repedéseiben kinövő kövirózsa leve csodákra képes. A növény levelét kell letépkedni, azzal kell borogatni a megkeményedett bőrfelületet. Olyan levelet kell levágni, begyűjteni, amellyel betakarható a bőrkeményedés.

A levél héját le kell hámozni, hogy megkapjuk a belső húsát, azt kössük rá a sarkunkra, vagy a talpunkra, és egy tiszta ronggyal kössük át, hogy ne csússzon el.

A következő három napban tegyünk új kötést a lábra, amelyen a bőrkeményedés teljesen meg fog szűnni, így bátran mutogathatjuk a vízparton, szandálban.

Érdemes elmentened ezt a receptet későbbre, ha visszatérne a bőrkeményedésed.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hogyan teszed karba a kezed ?
  2020-05-04 08:24:17, hétfő
 
  Árulkodik rólunk a testünk a testtartásunk. Ez nem meglepő, régóta ismert tény, hogy egyes mozdulatok sok mindent elárulnak jellemünkről, hozzáállásunkról.

Ilyen mozdulat az is, hogy karba tesszük a kezünk - azonban nem csak a tény jelent valamit, hogy összefontuk a karunk magunk előtt, hanem az is jelentéssel bír, hogy a karba tételnél melyik kezünk van fent és melyik lent.

De vajon mit árul el rólad ez az egyszerű kéztartási mód?

Ha a bal kezed van fent:
Ebben az esetben a személyiség leginkább az agy jobb oldalához csatlakozik
Személyiségelemzés : Kreatív és gondolkodó művészjellem vagy. Élvezed az életet családod és barátaid társaságában. Van humorérzéked, és szinte mindig jó hangulatban vagy. Ez segítségedre van abban, hogy sok mély emberi kapcsolatot alakíts ki.
Viselkedésed nyugodt. Szeretsz a mában élni, nem rágódsz a múlton, inkább a jövő felé nézel, a jövőt tervezed.

Ha a jobb kezed van fent:
Ebben az esetben a személyiség leginkább az agy bal oldalához csatlakozik
Személyiségelemzés : Logikusan és ésszerűen gondolkodó ember vagy. Keményen dolgozol, és keményen játszol!
Számodra az élet adta lehetőségek könnyűek. Szereted a dolgokat rendben tartani, a meglepetéseket nem kedveled. Élvezed, ha új dolgokat tanulhatsz otthon és a munkahelyeden egyaránt. Jó a memóriád, és nagyszerű képességed van arra, hogy felismerd a mintákat, ismétlődéseket.
Nem követőnek születtél, hanem vezetőnek. Az emberek boldogan hallgatnak rád.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A hasi zsír 4 fajtája - és megszüntetése
  2020-05-04 07:52:42, hétfő
 
  A hasi zsír 4 fajtája - melyik mitől szűnik meg ?

A makacs úszógumi nem csak a mozgásszegény életmód vagy a túl sok bevitt kalória miatt alakulhat ki.

A hason lerakódott zsírpárnák nem csak esztétikailag lehetnek zavaróak. Kutatások alátámasztották, hogy azok, akik has tájékán raktározzák a felesleget, sokkal hajlamosabbak a szív- és érrendszeri betegségekre, a stroke-ra, a 2-es típusú diabéteszre vagy koszorúér-betegségekre, mint azok, akik a testük más területén halmoznak fel pluszkilókat.

A makacs úszógumi kialakulása ugyanakkor nem csak a mozgásszegény életmód vagy a túl sok bevitt kalória miatt alakulhat ki. Számos tényező közrejátszhat a hasi zsír kialakulásában, kezdve a stresszes életmódtól a genetikán át a hormonális problémákig, amelyek alapján a hasi zsír négy leggyakoribb típusa is elkülöníthető.

A hasi zsír négy fajtája:
A hasi zsír, azaz a zsigeri vagy vaszkuláris zsír másképp viselkedik, mint a szubkután, azaz a bőr alatti zsírréteg. Míg utóbbi az ember testzsírszázalékának körülbelül 90%-át adja, és elsődleges célja a test "szigetelése", addig a zsigeri zsír, bár a hasüregben helyezkedik el, és eredeti funkciója, hogy védje a létfontosságú szerveket. Ugyanakkor, ha túl sok halmozódik fel belőle, gátolhatja a belső szervek vér- és nyirokkeringését, ezáltal az oxigénellátást, ami pedig légzési nehézségeket okoz, de ráerősíthet a testben levő gyulladásokra, ezáltal a komolyabb betegségek kialakulására is nagyobb esély van.

Egy kis odafigyeléssel és a megfelelő táplálkozással egyszerűen csökkentheted a has zsír mennyiségét a testedben. A legjobb módszer a hasi elhízás elkerülésére és megszüntetésére egy szívbarát, rostban gazdag, telített zsírokban szegény étrend.

A női "sörhas":
A túlzott alkoholfogyasztás egyenes összefüggésben áll a hasi és deréktáji zsírréteg kialakulásával. Ha valaki alkoholt fogyaszt, a máj ezt próbálja meg minél gyorsabban lebontani a zsír helyett, ami pedig a hasi tájékra rakódik le. A szeszes italokon kívül a cukrozott és édesített üdítők is veszélyt jelentenek, de a telített zsírsavak és az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó ételek, mint például a fehér kenyér vagy a tészta is hozzájárul a kerekded formájú has megjelenéséhez.
Így szabadulj meg tőle:
Természetesen az elsődleges, hogy elhagyd az alkoholt, illetve mellőzd a cukros üdítők fogyasztását. Növeld az étrendedben az összetett szénhidrátokat - teljes kiőrlésű gabonák, zabpelyhek és a telítetlen zsírsavak mennyiségét, mert szívvédő hatásuk van, és csökkentik a szervezetre káros LDL-koleszterin szintjét: fogyassz olajos magvakat, halat, sok gyümölcsöt és zöldséget.

Ha a hasi hízást a hormonok okozzák:
A hormonrendszer kisebb változásai is elegendőek ahhoz, hogy a has alsó részén puha felesleg alakuljon ki. A kevés alvás vagy például egy pajzsmirigybetegség is megzavarhatja az anyagcserét, de klimax környékén még azok a nők is, akik alkatilag karcsúbbak, azt vehetik észre, hogy elkezdenek hasra, illetve a derékvonalra hízni. Itt a ludas az ösztrogénszint csökkenése, aminek köszönhetően lassul az anyagcsere, és megjelennek a pluszkilók.
Így szabadulj meg tőle:
A has alsó részén lévő puha felesleg nemcsak a menopauzában szenvedőknél, de fiatal, vékony nőknél is gyakorta előfordul, ami elsősorban az egysíkú táplálkozás és a mozgásszegény életmód, az ülőmunka révén alakul ki. Próbáld meg száműzni vagy lecsökkenteni a stresszt az életedben, ezt meditációval vagy jógával, futással is elérheted, valamint étkezz változatosabban: készíts zöldség- és gyümölcssmoothie-kat, valamint sovány húsokat. 45-50 év felett érdemes olyan gyakorlatokat végezni, amelyek fejlesztik az izmokat, főként a törzs körül, táplálkozás szempontjából pedig érdemes finomítatlan, tostdús táplálékokat fogyasztani. Ha más tüneteket is tapasztalsz, például hajhullást, álmosságot, akkor egy kivizsgálás nem árthat.

Ha a hasi hízást a stressz okozza:
A szervezetben megjelenő stresszhormon - kortizol - magas szintje is hasi típusú elhízáshoz vezethet, hiszen növeli a vércukorszintet, ez pedig fokozza az étvágyat, így még inkább elősegíti a pluszkilók kialakulását. A kevés alvás, de a túl sok sport is megzavarhatja az anyagcserét, így érdemes mértékletesnek lenni ilyen téren.Így szabadulj meg tőle.
Az egyetlen módja, hogy megszabadulhass a feleslegtől, ha megpróbálod redukálni a stresszt. Aludj legalább nyolc órát naponta, fogd vissza a kávéfogyasztást. A stressz levezetése szempontjából válassz jógát, vagy meditálj, de a boksz is remek megoldás arra, hogy levezesd a feszültséget. Segíthet, ha abbahagyod a rendszertelen evést, és ötször eszel egy nap, közel azonos időben, ez már önmagában segíthet keretet adni a napnak.

Terhesség után megmaradt hasi háj:
A terhesség során a has és a bőr sokat tágul, ami sajnos nem húzódik vissza rögtön szülés után, ilyenkor nem is biztos, hogy feleslegről van szó. Gyakori probléma a szülés után a szétnyílt hasizom, amely a középen futó egyenes hasizmot érinti, és a teljes hasi rész megereszkedéséhez vezet, ezért ilyenkor jobb minél előbb orvossal konzultálni.Így szabadulj meg tőleA terhességet és a szülést követően a test megváltozik, és ez teljesen normális. Bár olvashatunk nőkről, akik a szülés után négy héttel ismét remek formában vannak, de nem ez az általános. Ilyenkor nem az az elsődleges, hogy megszabadulj a feleslegtől. Ha jól megy a szoptatás, az segíthet a súlyleadásban.
Otthon végezhető pilatesgyakorlatokkal, jógával, hosszú sétákkal segítheted az anyagcserét. A szoptatás alatt és utána is kövess kiegyensúlyozott étrendet, amelynek gerincét a gabonafélék, főzelékek, gyümölcsök, zöldségek, sovány húsok és tejtermékek alkotják.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ezért nem fogysz egy dekát sem
  2020-05-04 07:44:56, hétfő
 
  Ezért nem fogysz egy dekát sem: a zsírmáj kialakulásának 4 jele és megoldása

A zsírmáj nem csak a túl magas alkoholfogyasztástól alakulhat ki.

A máj az egyik legösszetettebb szervünk, amelynek legfontosabb feladata a méreganyagok kiválasztása és lebontása, nélkülözhetetlen a megfelelő anyagcsere-folyamatok működéséhez - többek között a szénhidrát-anyagcserében a vércukor szinten tartásához -, szerepet vállal a fehérjeszintézisben, és itt termelődik a koleszterin is.

Sokan úgy gondolják, a májbetegségek kialakulásában a túlzott alkoholfogyasztás játszik fontos szerepet, pedig a zsírmájra az elhízás éppúgy veszélyt jelent. A Mayo Clinic cikke szerint bizonyos esetekben még veszélyesebb is, mint az alkoholfogyasztás, és az amerikai lakosság egynegyedét érinti. Mivel Magyarországon mintegy kétszázötvenezer súlyosan elhízott ember él, őket is fenyegeti a zsírmáj kialakulásának veszélye, amely a helytelen anyagcsere-folyamatok miatt a fogyókúrát is szabotálhatja.
A zsírmáj kialakulása:
A zsírmáj kialakulásának két legfontosabb tényezője a túlzott alkoholfogyasztás és az elhízás, de inzulinrezisztencia, magas vérnyomás, más emésztőszervi betegségek miatti felszívódási problémák és helytelen életvitel is okozhatja a májsejtekben fölöslegesen felhalmozódott és raktározódott zsírsejteket.

Zsírmáj akkor alakul ki, amikor nem működik hatékonyan a zsíranyagcsere és a trigliceridek - olyan vérzsírok, amelyek a vérereket elzáró lerakódásokat segítik elő -, a májban rakódnak le, veszélyes állapotot, például májzsugorodást idéz elő, végső esetben pedig májtranszplantációra is sor kerülhet.

A zsírmáj kialakulásának jelei:
A zsírmáj megléte általában nem okoz panaszt, de vannak jelek, amelyek a meglétéről és súlyosságáról tanúskodnak:
A bőr vagy/és a szemfehérje sárgasága,
általános fizikális vizsgálat során a máj tapintható megnagyobbodása,
étvágytalanság és gyengeség,
jobb bordaív alatti fájdalom.

Visszafordítható a folyamat?
A gyógyulás szempontjából a legfontosabb a kiváltó okokat kezelni, de fontos tényező az életmódváltás is. Zsír- és fűszerszegény diéta bevezetésével a magas triglicerid- és koleszterinszint mérsékelhető. Jó megoldás például a mediterrán diéta, amely javasolja a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek és a hal fogyasztását. Túlsúly esetén fontos csökkenteni a napi kalóriamennyiséget, egyénre szabottan kiszámolni a szükséges kalóriadeficitet, és bevezetni a rendszeres fizikai aktivitást, és akkor is kitartani, ha a fogyás mértéke nem olyan, mint amit várunk.

Ha a máj jól regenerálódik, a megfelelő anyagcsere-működésével a trigliceridek is kiürülnek a májsejtekből. Ekkor a máj már képes 100%-osan ellátni a feladatát, és segítenia fogja a fogyást is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3009
  • e Hét: 13123
  • e Hónap: 26872
  • e Év: 231573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.