Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hiszek a szeretet végső győzelmében!
  2020-06-19 22:57:51, péntek
 
  Sokféle hivatást ad az Isten, de egészen biztos, hogy senkinek nem az a feladata, hogy gyászhuszárként elsirassa a XXI. század elején a világunkat! Gond, baj az van elég, de élve ne temessük el se Nyugat-Európát, se Amerikát! Egészen biztos, hogy súlyos válságban van a világunk, de volt ennél súlyosabb járvány meg társadalmi krízis is az elmúlt évezredekben, és azokból is talpra állt az emberiség! Harsoghat a gonosz, nekünk hinnünk kell a szeretet végső győzelmében! Igen, én hiszem, hogy Európában, akárcsak Amerikában és a nagyvilágban is győzni fog a józan ész, és az emberek elteszik a fegyvereiket, hogy újból okos, szorgalmas gépeinkkel megműveljük a földet, otthonná tegyük a világunkat! Hiszem, hogy a zavart okozó jelszavak skandálása helyett, újból békedaloktól lesz hangos az éter, és rádióink, televízióink, az egymást kiengeszetlődve megölelő emberekről, népekről fognak szép híreket közvetíteni!
Olyan sokan vagyunk és olyan kicsi lett a világunk, hogy csak együtt tudjuk, mindannyiunk számára otthonná tenni, virágzó tündérkertté ezt a földgolyót. Ha elzárkózunk és gyanakodva a múlt sérelmeit felhánytorgatva egymásnak esünk, akkor világunkat pokollá tesszük! Biztos vagyok benne, hogy a közös érdek, a józan ész, a mindannyiunkat átjáró élő Szeretet fog újból győzedelmeskedni, ezért én Istentől kapott hivatásunkat vállalva, a mindannyiunk számára születő új világ prófétája akarok lenni, és nem a nehézségekben összeomló, pusztulást kiáltó gyászhuszár! A gonosz nem győzte le a világunkat és nem is fogja, mert nagypéntek óta az Krisztus diadalmas otthona!
Amerika, Európa, akárcsak a világunk többi része is talpra fog állni, az emberek és a népek ki fognak engesztelődni, és a feszültségeket szító, a kutakat mérgező, világunkra tudatosan gyújtóbombákat dobó embereket, akárcsak a múltban, elé fogják állítani és bármennyi pénzük is van, elfogják ítélni tetteik alapján!
Gyertek, fogjuk meg egymás kezét, és e ránk szakadt, múló sötét éjszakában imádkozzunk a Béke Istenéhez Amerikáért és az egész világért, töltse be szíveinket az áldott remény!!
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ima a Szűzanyához
  2020-06-19 22:50:33, péntek
 
  Te adj erőt, hogy tűrni tudjak,
Ha bántanak ne zokogjak.
Te add meg, hogy eltűrjenek,
Hogy hibáimmal is szeressenek.
Te erősítsd meg erőtlenségemet,
Hogy hősként vigyem a keresztemet.
Te légy árvaságom erős támasza,
Tudom, hogy Te vagy a gyengék gyámola.
Te őrizd meg a gyengülő eszem,
Hogy az életem nagy teher ne legyen.
Ó, adj azoknak szeretetet,
Akiknek én adtam életet.
Legyen szívükben jóság, irgalom,
Öregségemet értő szánalom.
Áldd meg, őrizd meg őket Jézusom,
Hogy találkozzunk Nálad egykoron.
Vezess, erősíts, oltalmazz,
A végső órámon irgalmazz!
Amen
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Jézus Szíve ünnepe 06.19 Csíksomlyó
  2020-06-19 22:33:49, péntek
 
  Videó Link
Jézus szíve litánia elmondása
.....

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Esti szentmise Déva 0619
  2020-06-19 22:31:11, péntek
 
  Új papok miséztek Jézus szent szíve tiszteletére

Arra születtünk, hogy szeressünk, és csak akkor leszünk maradéktalanul kiteljesedve ezen a földön, azaz boldogak, ha megtanuljuk egymást tiszta szívvel szeretni, és Teremtőnket teljes elménkből, minden erőnkből, lángoló szeretettel imádni!
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Gazdagréti Szent Angyalok-templom
  2020-06-19 16:34:46, péntek
 
  Forrás: Wikipédia
...... ........... .............


Építéstörténet
Az építmény alapkövét 1990-ben Paskai László bíboros tette le, és ugyancsak ő áldotta meg 2002-ben a részben elkészült templomot. Az első templomtervet Makovecz Imre készítette 1991-ben, azonban nem kapta meg az építési engedélyt. Pár évvel később Koppányi Imre (Pannon Project) tervei alapján 1994-ben kezdődhetett a félkörívben elhelyezkedő, 450 ülőhellyel rendelkező templom építése. Az építkezés szerepet kapott a lakótelepen játszódó, Szomszédok című tévésorozatban is, amely az adománygyűjtésben is segített.
Az építés szervező lelkésze 2009-ben bekövetkezett haláláig Lipp László atya volt. Utódja Szederkényi Károly atya. A templom építés belső munkálatai 10 év szünet után 2013-ban elindultak és 2016-ban fejeződtek be: a szentély falait díszítő mozaikok Marko Ivan Rupnik szlovén jezsuita művész alkotásai. A faragott keresztút stációit Búza Barna szobrászművész készítette. A templomhajó bükkfa padsorai Sepsiszentgyörgyön készültek. A templom új hangszere a 18. századi ibériai orgonák mintájára épült, készítője a fóti Aeris Orgona Kft.
Az épületegyüttes a szakrális feladat mellett kulturális, egészségügyi, karitatív szolgálat ellátására is képes. A templomépület déli szárnya vendégház, munkatársi ebédlő és médiaszerkesztőség lett, az északi szárny pedig közösségi házzá lett alakítva, előadóteremmel és könyvtárral. Az északi oldalon elkészült az irodák és a levéltár épülete. Az altemplomban urnatemető található.
A templomot huszonhat évvel az alapkőletétel után, 2016. október 1. szentelte fel Erdő Péter bíboros.

A templom búcsúja: október 2.
Címe: 1112 Budapest, Gazdagréti út 14.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Vége a veszélyhelyzetnek - Új Buda 06.19
  2020-06-19 16:29:37, péntek
 
  Kilencvennyolc nap után hivatalosan is vége a vészhelyzetnek Magyarországon, az erről szóló jogszabály a Magyar Közlönyben is megjelent.
A parlament kedden szavazott a vészhelyzet visszavonásáról és másik két törvénytervezetről, amelyek az átmeneti időszak szabályait rögzítik. Ezeket a köztársasági elnök is aláírta, éjszaka pedig a Magyar Közlönyben is kihirdették.
Azzal, hogy vége a vészhelyzetnek, elvileg mostantól visszaállhat a korábban megszokott élet. - A mai nappal eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai maradnak - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Magyar Közlöny szerint kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközön és az üzletekben, vendéglátóhelyek zárt részében pedig a személyzetnek. Hat éven aluliaknak sehol nem kell maszkot hordaniuk.
A Fő polgármesteri Hivatal közleménye szerint nem kell maszkot viselni a budapesti játszótereken, de a közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben, bevásárlóközpontokban továbbra is el kell takarni az arcot.
Mostantól megtarthatók az 500 fő alatti, zenés, táncos szabadtéri rendezvények is.
A vészhelyzet visszavonásával ugyan hatályát veszti a felhatalmazási törvény, de az átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvény kihirdetésével a kormány lehetőséget kap arra, hogy az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztése alapján egészségügyi válsághelyzetet rendeljen el, amely járványügyi készültségnek minősül. Az egészségügyi válsághelyzet legfeljebb hat hónapig (december 18.) tarthat, kivéve ha a kormány annak hatályát meghosszabbítja.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ima Jézus Szent szívéhez
  2020-06-19 08:39:45, péntek
 
  Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki Jézus Szentséges Szívének ünnepén nyilvánosan elimádkozza az Urunk Jézus! Az emberekre árasztott... kezdetű engesztelő imádságot. Ugyanezzel az imádsággal más körülmények.
...... ........... ........... .......


Az ima szövege:
Urunk Jézus! Az emberekre árasztott szeretetedet sokan hálátlan felejtéssel, nemtörődéssel és megvetéssel viszonozzák!
Íme, mi leborulunk oltárod előtt, és különösen is nagy tiszteletünkkel kívánunk kárpótlást adni az emberek bűnös közönyösségéért. Engesztelni akarunk a sértésekért, amelyekkel szeretetre legméltóbb Szívedet minden oldalról illetik.
Elsősorban a magunk számára kérjük mély fájdalommal irgalmadat, mert bizony sokszor mi is méltatlanul bántunk veled. De önként vállalt engesztelésünkkel a magunk gyalázatos vétkei mellett mások bűneiért is elégtételt óhajtunk adni, hiszen oly sokan messze tévedtek az üdvösség útjáról: nem követnek téged, a Pásztort és Vezért, megátalkodtak hitetlenségükben, lábbal tapossák keresztségi fogadásukat, és lerázták törvényed édes igáját.
Amikor ezekért a siratni való bűnökért engesztelni kívánunk, különösen is szeretnénk jóvátenni az emberek szerénytelen és szemérmetlen életét és életmódját, a romlottak tőrvetését az ártatlanok lelke ellen, az ünnepnapok megszegését, a Te és szentjeid szörnyű káromlását, földi helytartód és papságod gyalázását, az Oltáriszentség elhanyagolását vagy borzalmas szentségtöréssel történő megbántását, a nemzetek nyilvános vétkeit, amelyekkel az általad alapított Egyház jogai és tanítása ellen szegülnek. Bárcsak jóvátehetnénk ezeket a megbántásokat!
Hogy Téged bűneinkért engeszteljünk, felajánljuk azt az áldozatot, amelyet a kereszten Atyádnak bemutattál, és oltárainkon naponként megújítasz. Hozzá csatoljuk a Szűzanya, a szentek és a jámbor hívek engesztelését. Szívből ígérjük, hogy amennyire tőlünk telik, kegyelmed segítségével erős hittel, tiszta erkölcsökkel, az evangéliumi törvények, főképp a szeretet parancsának tökéletes megtartásával teszünk majd eleget a magunk és mások bűneiért, és nagy szereteted iránt tanúsított közömbösségünkért. Amennyire csak tudjuk, megakadályozzuk majd az ellened irányuló megbántásokat is, és arra törekszünk, hogy minél több embert megnyerjünk követésednek.
A Boldogságos Szűz közbenjárására fogadd, kérünk legkegyesebb Jézus, készséges engesztelésünket. Segíts meg bennünket, hogy hivatásunkban és szolgálatodban a végső állhatatosság kegyelmétől támogatva halálunkig hűségesek maradjunk, és mindnyájan eljussunk abba a hazába, ahol az Atyával és Szentlélekkel együtt élsz és uralkodol mindörökké. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Akik a missziós keresztet kísérik
  2020-06-19 08:33:03, péntek
 
  Hengán Kristóf a kezdetektől, 2018-tól viszi városról városra, templomról templomra a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképét. Egyedül, egy kerék segítségével oldja meg a műtárgy emelését, furgonba helyezését: azt a munkát, ami az ereklyetartó súlyából kifolyólag négyemberes lenne. Szabó János ötvösművész, restaurátor helyezi fel az újabb boldogok és szentek ereklyéit a keresztre.
,,Csíksomlyó volt a legnagyobb távolság, ahová eddig szállítottam a keresztet. A legtávolabbi helyszín, ahol járt, a Vatikán volt, de oda nem én vittem" - mondta Hengán Kristóf. A fogadtatásról, a közösségek készületéről a következőket tapasztalta: ,,Volt olyan, hogy ahogy odaértem, megérkezett a fotós, és amikor visszamentem másnap a műtárgyért, az atya már a szentképeket mutatta, amelyeken a missziós kereszt áll a templomukban."
Általában nagyon felkészültek az emberek. Gyakran készítenek a kongresszus jelképéről kiadványokat. Sok helyen olyan plakátok fogadják, amit a helyiek készítettek. ,,Az a jellemző, hogy megmozdul a közösség, ha odaér a kereszt." A legmegdöbbentőbb fogadtatásban egy görög katolikus közösségnél volt része: ,,Az egész településen megállt az élet arra az időre, amíg a keresztet a templomig vittem. Lezárták a rendőrök a területet, a falu határától gyalog kísértek Isten házáig."
Hengán Kristóf beszámolt egy hihetetlen esetről, ami útközben történt vele. Éppen Kassa felé tartott a missziós kereszttel, amikor egy vámos intett neki az út széléről, hogy álljon meg: ,,A szlovák ellenőr, aki gyanakvóan vizsgálta kívülről a furgon hatalmas zárt terét, megpróbálta kideríteni, hogy mi és miért van benne. Ebből fakadóan kisebb bábeli zűrzavar keletkezett. Szlovák, magyar és angol szavak keveredtek egymással. A feleségem segített megoldani a helyzetet, aki tud szlovákul." A vámos, miután megértette, hogy mit szállítanak, kinyittatta a furgon ajtaját. ,,Olyan dolog következett, amire egyáltalán nem számítottunk. Megcsókolta, megsimogatta, és térdre borulva imádkozni kezdett. A feleségemmel döbbenten álltunk. A férfi a hosszas tiszteletadás után fordult csak felém, és megrendülten mondta, milyen szerencse, hogy megállított bennünket." Ezek után végigmondatta Hengán Kristóffal angolul az ereklyetartó szentjeit.
A keresztet speciálisan átalakított járművel szállítják. Az autó túl van már a százezer megtett kilométeren, és rövidesen újra útnak indulhat...
...... ........... .......


Szabó János ötvösművész, restaurátor részt vett a missziós kereszt megalkotásában pályakezdőként. Azóta ő az, aki az épségéért felel, és ő helyezi fel az újabb boldogok és szentek ereklyéit a keresztre.
,,Most, hogy a feszület vándorol, egy-egy sérülést találtam rajta. Tisztítani is kell az alsó részeket: ahol sűrűn érnek hozzá, ott megsötétedett kicsit a fémfelület. Az időjárás, akár fedett helyen van, akár a szabadban, mindig befolyásolja egy műtárgy állapotát. Főleg, hogy a kereszt fa anyaga is magába szívja a nedvességet. Nincs külön meghatározva a tisztítási idő, attól függ, hányszor szállították, vagy hová került."
Szabó János elmondta, hogy egyre több szent és boldog ereklyéje kerül fel a keresztre, de mivel a műtárgy is folyamatosan úton van, így néha neki kell követnie, hogy felhelyezhesse méltó helyükre az újabb relikviákat. Előfordult olyan is, hogy azokat nagyobb tartóban küldték, mint ami felfér az ereklyetartóra, ilyenkor át kell helyezni kisebbe, és meg kell várni, hogy újból ellássák hitelesítő pecséttel, ami akár hetekbe, hónapokba is telhet.
Hogyan helyezik fel az újabb ereklyéket a keresztre? - A NEK TV első adásából kiderül, amelyet ITT nézhetnek meg. Link

Forrás: NEK
Fotó: Ambrus Marcsi
Magyar Kurír 2020.06.19

*
- Megáldotta a pápa a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét - FERENC PÁPA - 2017. november 20.
...... ........... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Jézus Szentséges Szíve 06.19
  2020-06-19 08:26:01, péntek
 
  ...... ..........


Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek (idén június 19.).
Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Magát az Istenembert ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte.
Jézus szíve Isten emberré lett Fiának szíve, a megváltó isteni szeretet jelképe. Tiszteletének alapja az, hogy Jézus egész embersége, így Szíve is az Isteni Személy kifejezője. A Szentírásban a szív az ember erkölcsi és vallási személyiségének foglalata, nem lélektani, hanem egész-emberi fogalom, ősfogalom, mely egyszerre fejezi ki a testi és a lelki valóságot.
Jézus szívének átszúrása és oldalának megnyitása jelképezte a szeretet végtelenségét, a Szentlélek elküldését és a szentségek forrását, erejét.
Az egyházatyák a Jn 7,37-38-ra hivatkozva (,,Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyon mindenki, aki hisz bennem. Amint az Írás mondja: élő víz folyói fakadnak majd belőle.") Jézus szívét az élő víz forrásaként jelölték meg.
A középkorban már kimutatható bizonyos körökben, különösen a 13-14. század német misztikusainál a Jézus Szíve-tisztelet. Ezt követően a 16. században főként a jezsuiták és a karthauziak terjesztették a tiszteletet, aminek teljes kibontakozása a 17. században élt Alacoque Szent Margit látomásaihoz kapcsolódik, melyek során Jézus különösen az emberi hálátlanságot fájlalta, s a Szív tisztelőitől engesztelést, valamint gyónást és áldozást kért a hónap első péntekjén.
IX. Piusz pápa 1856-ban Jézus Szíve ünnepét az egész Egyházra kiterjesztette. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot követő péntek. Ezenkívül Jézus Szívét ünnepeljük minden elsőpénteken és június havában.
Alacoque Szent Margit látomásai nyomán terjedt el Jézus szívének következő ábrázolása: megnyitott, lángoló szív, melyből kereszt nő ki a szeretetből vállalt halál jelképeként.
Egy másik népszerű ábrázolás pedig Szent Fausztina nővér látomásaiból született: az Irgalmas Jézus képén fénysugarakként árad az irgalmasság és a szeretet Jézus szívéből.
...... ........... ............


stenünk, te szent Fiadnak bűneink miatt megsebzett Szívében nagy irgalmassággal megnyitottad szereteted végtelen kincstárát; add, kérünk, hogy amikor hűséges szeretetünk hódolatát bemutatjuk neki, a méltó elégtétel köteles adóját is lerójuk iránta. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Magyar Kurír 2020.06.18

*
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Szeretett és kiválasztott benneteket az Úr.
A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszélt a néphez: ,,Te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népei közül a maga népének.
Nem azért hajolt le hozzátok és választott ki benneteket az Úr, mert számban fölötte álltok az összes népnek, hiszen a legkisebbek vagytok minden nép között, hanem mert szeretett benneteket az Úr, és megtartja esküjét, amelyet atyáitoknak tett, azért vezetett ki erős kézzel és szabadított ki a szolgaság házából, a fáraónak, Egyiptom királyának kezéből. Ismerd föl hát, hogy az Úr, a te Istened az igaz Isten, a hűséges Isten, aki szövetségét és szeretetét az ezredik nemzedékig megőrzi azok iránt, akik szeretik és megőrzik parancsait. Azt ellenben, aki gyűlöli őt, megbünteti; nem késlekedik, elpusztítja azt, aki gyűlöli őt.
Ezért tartsd meg a parancsokat, rendelkezéseket és törvényeket, amelyet ma szabok neked, hogy kövesd őket."
Ez az Isten igéje. MTörv 7,6-11

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten előbb szeretett minket.
Testvéreim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van!
Mindenki, aki szeret, Istentől való, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert Isten a szeretet. Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy az Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy éljünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte Fiát bűneinkért engesztelésül. Szeretteim! Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk marad, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, mint a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben. Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne. Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,7-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok, és alázatos szívű - mondja az Úr.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,25-30
...... ..........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Ha előítéletekkel vagy hitetlenséggel közelednénk feléd, félreismernénk téged. Te közülünk való valóságos ember és közénk jött valóságos Isten vagy. Emberként élted földi életed, emberként viselted el a szenvedéseket és a halált, megmutatva számunkra, hogy miként kell emberként élnünk. Jöjj, taníts bennünket az igazságra és vezess minket az örök életre! Taníts minket a hitre, hogy hitetlenségünk ne akadályozza, hogy közöttünk is csodát tegyél! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
A mai napon Egyházunk Jézus szent szívét ünnepli. Az ünnep arra hív minden keresztényt, hogy Jézus szeretetéről, a szeretet titkáról elmélkedjünk. A szeretetről, amelyben érdemes hinni. Imádságaink szépen kifejezik, hogy a szeretet és az üdvösség forrása Jézus szent szíve. A kereszt a szeretet titkát hordozza és hirdeti.
Hitünk és vallási életünk tele van jelekkel, amelyek a látható és a láthatatlan valóság, az emberi és az isteni világ találkozását jelzik. Ezek a jelek üzennek nekünk valamit, korábban ismeretlen dolgokat tárnak fel előttünk, ugyanakkor hatnak is ránk, átalakítanak és cselekvésre ösztönöznek. A kereszt nem csupán hitünk látható jele és jelképe, hanem olyan eszköz, amely hatással van ránk, a megváltás eszköze. Természetesen nem a tárgy hat ránk, hanem az az áldozat, amelyet Jézus a kereszten valósított meg, feláldozta magát megváltásunkért és üdvösségünkért. Keresztjének hordozása közben és a keresztre szegezve Jézus már nem beszél arról, hogy mennyire szeret minden embert, itt már feleslegesek a szavak, hiszen cselekedete, önfeláldozása szavak nélkül is hirdeti az ő végtelen szeretetét.
Amíg élt, Jézus szíve értünk dobogott. Amikor pedig meghalt és megszűnt szívének dobogása, akkor ezt a sorsot is értünk vállalta. Ha hiszünk benne, akkor az Úr bennünk él. Tegyük most egy kis időre a szívünkre kezünket! Amit érzünk, az Jézus szívének dobogása.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link

*
- Útravaló - 2020. június 19., Jézus Szentséges Szíve
,,Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok, és alázatos szívű, és nyugalmat találtok lelketeknek." Nyugtalan világunkban Jézus felajánlja nekünk szelídségét és szívének alázatát. Ő, aki az emberi gyengeség köntösébe öltözik, amikor kiszolgáltatott és védtelen az emberi ravaszság és gonoszság színe előtt. Másrészt amikor kiteszi magát a kegyetlenség tombolásának, Pilátus katonái korbácsütéseinek. Tud szelíd maradni szívének minden dobbanásával, ereinek halálos lüktetésével, elhaló leheletével belesimulni az Atya akaratába, ott, a kereszten. Uram, azt kéred, hogy tanuljak tőled szelídséget és alázatosságot? Nehéz! De csak így talál nyugalmat a lelkem. Benned.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Sajtótájékoztató a veszélyhelyzet megszűnéséről
  2020-06-19 08:21:08, péntek
 
  A járvány elleni védekezés során a legfontosabb az emberi élet és a családok védelme volt, és a kormány mindent meg is tett ennek érdekében. Annyi már most megállapítható, hogy az idő meghatározó tényező, a mai felgyorsult világban a bajok, veszélyek is gyorsabban jelennek meg. A kormány a leggyorsabbak között hozta meg a szükséges védelmi intézkedéseket, és így Magyarország eredményesen tudott védekezni.
A kormányra számíthattak az emberek a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben, eközben a baloldal passzív, ellenálló magatartása veszélyeztette a védekezést - értékelt a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Harrach Péter úgy fogalmazott: válságkezelésben az Orbán-kormány a legjobb, demokratikus viszonyok mellett hatékony eszközöket képes alkalmazni. Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselő hozzátette: a járvány elleni védekezés során a legfontosabb az emberi élet és a családok védelme volt, és a kormány mindent meg is tett ennek érdekében.
Harrach Péter felidézte, hogy a parlament előző nap fogadta el a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt. Az Országgyűlés döntése számukra azt bizonyította, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítása indokolt és demokratikus volt - mutatott rá a KDNP frakcióvezetője, aki kitért arra is: az ellenzék ellenállása a veszélyhelyzet meghosszabbításakor a demokráciával szembeni ellenérzésük megnyilvánulásaként értékelhető.
Megjegyezte: a világban, így Amerikában és több nyugat-európai fővárosban is, azt látják, mostanában a baloldal nincs jóban a demokráciával. Nálunk is kétségbe vonták ,,a demokráciának és a hatékonyságnak az együttes működését", hiteltelenné téve magukat. A baloldal passzív ellenálló magatartásával veszélyeztette a védekezést, a kormány és a kormányoldal ugyanakkor elkötelezett a demokrácia iránt és képes hatékonyan cselekedni ilyen helyzetekben - összegzett Harrach Péter.
Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője kiemelte: a járvány elleni védekezés során a legfontosabb az emberi élet és a családok védelme volt, és a kormány mindent meg is tett ennek érdekében. Rámutatott: annyi már most megállapítható, hogy az idő meghatározó tényező, a mai felgyorsult világban a bajok, veszélyek is gyorsabban jelennek meg. A kormány a leggyorsabbak között hozta meg a szükséges védelmi intézkedéseket, és így Magyarország eredményesen tudott védekezni.
...... .............



Kitért arra is: 2010 óta folyamatosan jelennek meg külső és belső veszélyek, de a kormány védte és védi az embereket, példaértékűen járva el. A KDNP-s politikus köszönetet mondott mindazoknak akik segítették a védekezést, az állami szerveknek, az állampolgárokat tájékoztatóknak, a járványügyi szakembereknek, egészségügyi dolgozóknak, és az egész társadalomnak fegyelmezett magatartásáért. Olyan korlátozásokat kellett bevezetni, amelyek új helyzetet teremtettek - idézte fel.
Harrach Péter kérdésre válaszolva a szocialisták által készített ,,álmentős videóról" azt mondta: az beleillik az MSZP eddigi kommunikációs tevékenységbe, a valóság elferdítésével, megtévesztéssel kívántak pártpolitikai érdekeket szolgálni. Ez megengedhetetlen, és egy normális pártban ennek következményekkel kell járnia - rögzítette.
A Lánchíd felújításáról szólva Simicskó István azt mondta: ha Tarlós István korábbi főpolgármester maradt volna Budapest élén, már régen elindultak volna a munkálatok. Sajnálatát fejezte ki, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem ura ennek a helyzetnek sem, ahogy a járvány elleni védekezésnek sem volt.
A tűzijáték megrendezéséről Harrach Péter azt mondta: fontosak az ünnepeink, minden nemzet és család számára nélkülözhetetlenek, és az államalapítás egy olyan esemény, amit meg kell ünnepelni a társadalom egészének élményt adó módon.
Simicskó István hozzátette: járványügyi és egyéb, biztonsági szempontok figyelembe vételével fog a kormány bölcs döntést hozni. Bíznak benne, hogy az ellenzék is megérti és elfogadja majd ezt - fűzte hozzá.

(forrás: kdnp.hu) 2020.06.18
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5007
  • e Hét: 10808
  • e Hónap: 43962
  • e Év: 277709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.