Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
rockoperából, Aréna, 2017
  2020-06-22 15:08:22, hétfő
 
  Kell még egy szó- Vikidál Gyula, Varga Miklós, Vadkerti Imre (Részlet az Itt élned, halnod kell, rockoperából, Aréna, 2017)
Rendezte : Koltay Gábor, Zene: Koltay Gergely, Szűts István, Kormorán

Szereplők: Deák Bill Gyula, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Demjén Ferenc, Kalapács József, Makrai Pál, Palcsó Tamás, Vadkerti Imre, Laklóth Aladár, Majsai Gábor, Ruttkay Laura, Hujber Ferenc, Baronits Gábor, Sipos Imre, Csengeri Attila, Barabás Kiss Zoltán, Gerdesits Ferenc, Fehér Nóra, Kicses Károly, Kuczmann Ágnes, Varga Klári, Bodnár Vivien és Hevesi Tamás, valamint a komáromi MagyaRock Dalszínház társulata

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Elhunyt Édesanyámra emlékezek
  2020-06-22 15:05:37, hétfő
 
  Kedvenc virága a rózsa és a muskátli volt.
Nagyobb kép Link

...... ........... ........Nyugodjék békében!
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
A győztes lép tovább, a vesztes félre áll Zelenák Krisztián
  2020-06-22 14:45:34, hétfő
 
  Abba együttes dala

Hadd ne mondjam el, azt mi köztünk történt.
Történelem már, bár még most is fáj
Nincs már több kártyám, véget ért a játék
Nálad volt az ász, s nem lesz ráadás.

A győztes lép tovább, a vesztes félre áll
Nem lát több esélyt, túl nagy volt a tét
Úgy bújtam hozzád, vakon bízva benned
Minden tönkrement, mit rád építhettem

Ábránd volt csupán, az hogy szép lesz minden
Szédült bolondként vártam jössz e még?
És bárhogy dönt az ég, a szíved, mint a jég
Oly hűvös és kemény, érzem nincs remény

A győztes lép tovább, a vesztes félre áll
Míg világ a világ, mindig így lesz már
Hadd ne mondjam el, azt mi köztünk történt
Történelem már, bár még most is fáj

Nincs már több kártyám, véget ért a játék
Nálad volt az ász, s nem lesz ráadás
A győztes lép tovább, a vesztes félre áll
Nem lát több esélyt, túl nagy volt a tét

A játék meg nem áll, új partner, új barát
Jön, játszik és remél, hogy mindent elvigyél
Úgy bújtam hozzád, vakon bízva benned
Minden tönkrement, mit rád építhettem

Ábránd volt csupán, az hogy szép lesz minden
Szédült bolondként, vártam jössz e még?
És bárhogy dönt az ég, a szíved, mint a jég
Oly hűvös és kemény, érzem nincs remény

A győztes lép tovább, a vesztes félre áll
Míg világ a világ, mindig így lesz már
A játék meg nem áll, új partner, új barát
Jön, játszik és remél, hogy mindent elvigyél

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
ABBA - The Winner Takes It All
  2020-06-22 14:41:35, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Felajánlották a Pécsi Egyházmegyét Jézus Szent Szívének
  2020-06-22 14:40:06, hétfő
 
  Amikor Jézus szeretete megjelenik a tekintetünk előtt, akkor a szeretet elvont fogalma helyett a konkrét valóság mutatkozik meg a mindannyiunkhoz közel álló szeretetben, amelyet Jézus Krisztusban megtapasztalhattunk.
...... ........


Az ünnepi szertartást a Jézus Szíve-templomban tartották Jézus Szentséges Szívének ünnepén, június 19-én, pénteken este hat órakor.
A pécsi Jézus Szíve-templom búcsúja a Kvanduk Frigyes általános helynök által vezetett szentségimádással kezdődött, ezt követően a helynök felajánlotta az egyházmegyét Jézus Szent Szívének. Az ünnepi eseményt szentmise követte Hegedűs János dombóvári plébános, bírósági helynök főcelebrálásával. ,,Jézus Szent Szívének ünnepén érdemes újra felidézni, hogy a szív a teljes embert kifejező ősfogalom, amely egyszerre utal testi és lelki valóságra, amely a bennünk megnyilvánuló személyiség középpontját jelenti, amelyben az elhatározások születnek, és amelyben a szeretetkapcsolataink táplálkoznak"
ezzel a gondolattal kezdte homíliáját Hegedűs János, majd hozzátette, amikor Jézus Szent Szívének ünnepén az ő átszúrt szívére tekintünk, akkor Isten irántuk való szeretetét látjuk, de ez nem csupán egy szimbólum, ilyenkor magát Jézust ünnepeljük úgy, ahogy az ő szívének szeretetét kifejezte. ,,Az Egyház tanítása szerint Jézus isteni és emberi személy is, akinek a szíve nem pusztán jelkép, hanem valóságos szeretetének kifejezése, amelyet értünk áldozatul adott.
Amikor Jézus szeretete megjelenik a tekintetünk előtt, akkor a szeretet elvont fogalma helyett a konkrét valóság mutatkozik meg a mindannyiunkhoz közel álló szeretetben, amelyet Jézus Krisztusban megtapasztalhattunk."
A bírósági helynök hangsúlyozta, hogy ez az ünnep a megtestesülés mélységes titkát is eszünkbe juttathatja, majd elmondta, nagy örömhír számunkra, hogy létezésünk legmélyén Jézus szeretetének akarata munkálkodik: ,,A megtestesülés és a megváltás értünk történt, hogy üdvösségünk legyen. Jézus Szívének szeretete egyszerre tükrözi az Isten és az ember szeretetét, ezért a mai ünnepen érdemes elmélyülni Jézus Szívének tiszteletben, hiszen az ő irántunk való szeretetéről van szó!"
A homíliában elhangzott, Jézust az Atya küldte a világba, küldetésének célja az volt, hogy maradéktalanul teljesítse az Atya akaratát, ennélfogva Jézus Szívének tisztelete az isteni szeretetben gyökerezik, mert Isten maga a szeretet. ,,Jézus mindig megalkuvás nélkül hirdette Isten országát, emellett végig szerény volt... Ne felejtsük el: a szeretet mindennél erősebb!" - jelentette ki a plébános, és így zárta a szentbeszédet: Jézus lelkülete szerénységre és alázatra hív. Kérjük őt, hogy mi is alázatos lelkűek legyünk!
Videó Link


Forrás: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Vermes Nikolett
Magyar Kurír 2020.06.22
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Bibliában is szereplő isteni jogart találhattak .....
  2020-06-22 14:34:41, hétfő
 
  Bibliában is szereplő isteni jogart találhattak egy izraeli ásatáson
...... ...........


Életnagyságú kánaáni istenszobor jogarát találták meg a bibliai Lakis romjainál folyó ásatásokon - jelentette a Háárec című újság honlapja június 19-én.
A régészek egy 3200 évvel ezelőtti kánaáni templom belső szentélyében találták meg a bronzból készített és ezüsttel bevont jogart, amelyet valószínűleg egy nagy istenszobor tartott a kezében.
Ez az első bizonyítéka a Földközi-tenger vidékén akkoriban készített életnagyságú istenszobroknak, amelyekről szóltak az ősi forrásokban, de eddig soha nem találták meg őket.
Az Izrael központi részén, Jeruzsálem és Beér-Seva közötti Tel Lakis ásatásainak legújabb eredményét az Antiquity című tudományos folyóiratban tették közzé a jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói.
Joszi Garfinkel, az egyetem régészeinek feltárásait vezető professzor szerint rendkívüli leletre bukkantak. A lakisi kánaáni templom belső szentélyének a helyzete teljes mértékben megegyezik a mezopotámiai szövegekben leírtakkal, amely szerint istenek életnagyságú szobrai álltak a templom legbelső részében.
Noha az ókori szövegekben újra és újra beszámoltak az életnagyságú istenszobrokról, sőt Ninivében egy újasszír birodalom korából származó domborművön templomot fosztogató katonákat ábrázoltak, akik éppen ilyen szobrokat rabolnak el, de még soha nem találtak ilyen sértetlen istenábrázolásokat, és ezért figyelemre méltó a jogar felbukkanása.
Cipruson egy kicsiny, 34-36 centiméter magas fém istenszoborra bukkantak, de a szárazföldön még ehhez hasonlókra sem leltek soha. Törökországban, a világ első templomaként megjelölt Gobekli Tepeben is találtak 11 ezer évvel ezelőtt faragott nagyméretű kőszobrokat, Jerikóban és a jordániai Ain Gazalban is voltak az i. e. 9. évezredből származó, egy méter magas, iszapból és mészből készített szobrok, de ezek sokkal korábban készültek, mint a Tel Lakis ásatásán előbukkant jogar.
A zsidó államiság előtti, kánaáni korból származó, 3200 évvel ezelőtti jogar 11 cm hosszú, 4 cm széles, és az egyik oldalát ezüsttel vonták be. Pontokkal és vonalakkal gravírozták, amelyek nem tűnnek ábrázolásnak, de elméletileg asztrális vagy mitikus szimbólumokat is jelenthetnek Garfinkel szerint. Felfedezése óta sejtették a kutatók, hogy rituális tárgyra leltek, de jelentősége csak a tisztítás után derült ki, amikor rájöttek arra, hogy ezüsttel vonták be és bronzból készült abban a korban, amikor a fémtárgyak különösen nagy becsben voltak.
A régészek a közelében, a templom területén két kicsiny, valószínűleg Baál istent jelölő szobrocskát is találtak, valamint bronzfegyvereket, arany fülbevalókat, aranyhuzalt és sok gyöngyöt, amelyek talán az életnagyságú istenszobrokat díszítették.
Az archeológusok korábban már máshol is találtak fémből készített kisebb kánaáni istenszobrokat, például a két világháború közötti ásatásokon Tel Megiddóban. Ez a szobor valamit tart a kezében, ami nagyon hasonlít a Lakisban talált jogarra. ,,Alakja azonos, de eltérő dekorációval rendelkezik" - mondta Garfinkel a Háárecnek.
Ez is segített a következtetésben, hogy Lakisban valószínűleg egy kánaáni isten életnagyságú szobrának a részére bukkantak. A jogarnak tulajdonított fontosságot jelzi, hogy Lakishban ezüsttel, Meggidóbana arannyal vonták be.
Garfinkel a lakisi jogar díszítését elemezve elképzelhetőnek véli, hogy nagy fejjel, két átlósan ábrázolt karral és két sematikus alsó végtaggal bemutatott emberi alakra hasonlít, de az is lehet, hogy valamilyen csillagászati vagy bűvös szimbólumot jelenít meg. A régész szerint ezt a tárgyat hívja a Biblia az ,,isteni jogarnak", például az Exodus könyvében, Mózes csodáinak történeteiben.
És hogy miért nem maradtak fenn az életnagyságú istenszobrok? Garfinkel úgy véli, hogy vagy romlandó anyagból, például fából készültek, és az enyészetté lettek, vagy - amint a jogar jelzi - nemesfémekkel és drágakövekkel díszítették őket, ami vonzotta a tolvajokat, vagy talán a katonák rabolták el őket a város bevételénél, ami Lakisnál többször is megtörtént.
Lakis városát a korai bronzkorban kezdték építeni, i. e. 3300-tól. A kánaáni város i. e. 1000 után zsidó erődítménnyé lett, majd a Júdai királyság második legfontosabb települése volt Jeruzsálem után egészen az asszír, majd a babilóniai hódításig. Az egyik utolsóként felfedezett bibliai város volt, csak az 1930-as években kezdődtek az ásatások, amelyek azóta több hullámban gazdag régészeti anyagot hoztak napvilágra.


Forrás: MTI
Fotó: Times of Israel
Magyar Kurír 2020.06.22
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Abba szám magyarul
  2020-06-22 14:30:34, hétfő
 
  Minden a nyertesé - Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Székely János ajánlja megújulást segítő kötetünket
  2020-06-22 14:28:51, hétfő
 
  A világnak s benne mindannyiunknak nagy szükségünk van erre a szelíd fényre. A Teremtő Isten fényére, amelyből létrejött, amelyből született ez a világ, és amelyből kisarjadt a mi létünk is. Az ember akkor lesz boldog, ha lassan megsejti a léte titkát, okát és célját..
Nyáron se hanyagoljuk el lelki életünket
...... .........


Az elmúlt évben adtuk ki Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Pápai Biblikus Bizottság tagja Szelíd fény című kötetét. Sokan kérdeztetek bennünket, melyik könyvünk segít, hogy nyáron se hanyagoljuk el lelki életüket. A kötet által mindig meríthetünk az evangéliumok kifogyhatatlan gazdagságából, sőt felfrissülésünket, megújulásunkat is szolgálja.
A Központi Papnevelő Intézet rektorának könyvéhez Székely János szombathelyi megyéspüspök írt előszót. Az alábbiakban ezt adjuk közre.
,,Martos Balázs atyát hallgatni mindig nagy élmény. Nemcsak azért, amit - mint rendkívül kompetens biblikus szakember és teológus - mond, hanem azért is, ahogyan mondja. Szelíd fény sugárzik belőle: az arcáról, a szavaiból, a lényéből. Annak a Világosságnak a visszfénye, amely Jézusból áradt. A világnak s benne mindannyiunknak nagy szükségünk van erre a szelíd fényre. A Teremtő Isten fényére, amelyből létrejött, amelyből született ez a világ, és amelyből kisarjadt a mi létünk is.
Az ember akkor lesz boldog, ha lassan megsejti a léte titkát, okát és célját.
Ha megsejti azt a gyönyörű rendet és harmóniát, amit Isten beleteremtett ebbe a világba, az atomokba, a galaxisokba, a sejtjeinkbe, a lelkünkbe. Akkor leszünk boldogok, ha belesimulunk ebbe a harmóniába, ha megtanulunk ennek mentén, ezzel összhangban élni.
Az evangélium arra tanít, hogy ennek a harmóniának, ennek az isteni rendnek a lényege a szeretet.
A világ szeretetből lett: Atya, Fiú és Szentlélek örök önátadásából, életáradásából. Az ember arra született, hogy megtanuljon szeretni. Az emberiség történetének legnagyobb megtermékenyítő ereje, legragyogóbb fénye a Biblia, és annak szíve: Krisztus. A világunknak égető szüksége van erre a fényre, hogy el ne homályosodjék, el ne sötétedjen.
Martos Balázs atya bibliamagyarázatai ezt a szelíd fényt, az evangélium fényét, a Teremtő szeretetének fényét sugározzák. Kívánom minden kedves olvasónak, hogy olvasás közben fel-felragyogjanak a szavak. A szavakba beleöntött gondolatok pedig segítsenek mindannyiunkat abban, hogy Isten szelíd fényességében járjuk életünk útját, és mindent megtegyünk azért, hogy általunk megfényesedjen a világ."


Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.06.22
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Új tervek megvalósításában
  2020-06-22 13:39:11, hétfő
 
  ...... .......


Beszélgetés Gyergyószárhegyen 2020.06.19

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentírás üzenete- 2020.06.21.
  2020-06-22 13:18:48, hétfő
 
  Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 486 db bejegyzés
e év: 3691 db bejegyzés
Összes: 44184 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2149
  • e Hét: 12607
  • e Hónap: 72970
  • e Év: 1129311
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.