Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A baloldal álhíreket gyárt a járvány elleni védekezésről
  2020-06-22 22:14:59, hétfő
 
 










BALOLDALI ÁLHÍRGYÁRTÓK


A baloldal álhíreket gyárt a járvány elleni védekezésről


Hónapok óta folyamatosan terjeszti az álhíreket a baloldal a koronavírus-járvány elleni védekezésről. Ezek mindegyikéről mára kiderült, hogy minden valóságalapot nélkülöztek. A legfrissebb az MSZP videóhamisítási botránya: egy magát mentősnek kiadó nővel mondatták el azt a hazugságot, hogy 10, kórházból hazaküldött betegből kilenc meghalt. Az álhírek többsége egészségügyi kérdésekről szólt, de azzal is próbáltak riogatni, hogy a kormányzat a veszélyhelyzetre hivatkozva diktatúrát vezet be. Természetesen mindegyik állításról kiderült, hogy hazugság.

A 2013-as bajai álvideóhoz hasonló hírhamisítási botrányt okozott az MSZP. Mint ismert, vasárnap délután a szocialista párt egy drámai hangú kisfilmet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a magát mentőtisztnek kiadó Németh Athinával beszélgetett a magyar egészségügy helyzetéről. Hihetetlen dolgokat állított (hazudott): például azt, hogy tíz hazaküldött betegből kilenc meghalt.

Miután a teljes baloldali propagandahálózat átvette a hírt, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményben jelezte, hogy a nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

Az a magánszolgáltató is azt nyilatkozta, hogy nem ismeri, akivel később a szocialisták kapcsolatba hozták.

A felvételt a nyilvánvaló lebukás után mind Korózs, mind az MSZP eltávolította a felületeiről.

Azonban nem ez az első eset a koronavírus-járvány márciusi kitörése óta, hogy a baloldal álhíreket terjeszt az egészségügyről és az ahhoz kapcsolódó kormányzati intézkedésekről.

Vágó István kezdte az álhírterjesztést

A sort a gyurcsányista Vágó István nyitotta még március 11-én. Akkor azt írta közösségi oldalára: ,,A magyar kormány két dolgon spórol egyszerre: kevesebb vírusteszt, kevesebb nyugdíjas."

Természetesen ez az állítás minden alapot nélkülözött.

A kormány többek között az idősek érdekében hozta meg a szigorú rendelkezéseket.

A Magyarországon elvégzett koronavírustesztek száma egymillió főre vetítve 2020. június 9-én meghaladta Franciaországét, a baloldali sajtó által folyamatosan pozitív példaként emlegetett Dél-Koreáét, Görögországét és többek között Horvátországét is.

Március 13-án a Demokratikus Koalíció egy lejárató videót készített ,,Orbán magára hagyja a magyarokat" címmel. Ebben többek között azt állították, hogy nincsenek lélegeztetőgépek.

Ahogy az közismert, nemcsak elég lélegeztetőgép van az országban, hanem ezenfelül több ezer készülék is készenlétben állt, és jelenleg is áll arra az esetre, ha a fertőzések száma hirtelen jelentősen megnőne.

Március 17-én Gyurcsány Ferenc volt belügyminisztere, Lamperth Mónika a közösségi oldalán arról elmélkedett, hogy nem kizárható, hogy ,,a kormány ki akarja irtani az időseket". Ahogyan azt már korábban az Origó is megírta: a kormány pont az idősek érdekében hozott meg rengeteg szigorú döntést, így például az üzletekbe jelenleg is külön vásárlási idősávban mehetnek. Tehát a volt XV. kerületi jegyző ezen állításáról is kiderült, hogy nem igaz.

Saját párttársai cáfolták meg Aratót

Április 1-jén Arató Gergely, gyurcsányista parlamenti képviselő mondta azt: ,,Orbán Viktor diktatúratörvénnyel szüntetné meg az önkormányzatok döntési jogát." Ezzel szemben az önkormányzatoknak továbbra is minden döntési jogköre megvan, sőt Karácsony Gergely baloldali főpolgármester a mai napig a Fővárosi Közgyűlés mindenfajta megkérdezése nélkül hoz döntéseket.

De arra is volt példa, hogy a DK vezette VII. kerületben Niedermüller Péter önhatalmúan döntött a jogerősen elítélt Czeglédy Csaba több tízmilliós megbízási szerződéséről.

A szintén DK vezette XI. kerületben pedig egy médiacéget alapítottak a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet mögé bújva.

Április 4-én Schauta Marcell, a Momentum nagykanizsai elnöke a helyi újságnak azt mondta: ,,és ha már lélegeztetőgépre kerülne, az már egyben a halálos ítéletet is jelenti számára".

Szerencsére az országban a járvány ideje alatt nagyon kevesen kerültek lélegeztetőgépre, és azoknak a jelentős része is meggyógyult. Ráadásul rengeteg pluszkapacitást is szerzett a kormány.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője április 17-én azt mondta: ,,A Fidesz nem szavazta meg az Európai Parlamentben a koronavírus elleni fellépést". Ezzel szemben a valóság, hogy a Fidesz EU-képviselői minden koronavírus elleni fellépést támogattak az uniós testületben.

Az EMMI rémhírterjesztés miatt büntető­feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó kapcsán.

Egy korszak a múlt héten lezárult. Köszönet és gratuláció illeti Müller Cecíliát!



























 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 276 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 747
  • e Hét: 8984
  • e Hónap: 35607
  • e Év: 172979
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.