Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Miért olyan jó a testnek és a léleknek a böjt?
  2020-07-03 22:35:21, péntek
 
  A böjt nagyon hasznos az egészség számára, hiszen néha a testnek is meg kell pihennie. Ha a test pihen, akkor a lélek is megkönnyebbül egy kicsit. A böjt nemcsak az emberi egészséget szolgálja, hanem azt is elősegíti, hogy hosszabb ideig éljünk, mégpedig betegségek nélkül.

A böjt pozitív hozadékai
Azok, akik rendszeresen böjtölnek, nagyon sokféle egészségügyi előnyt tapasztalhatnak meg. A böjt ugyanis csökkenti a vérnyomást, márpedig a magas vérnyomás sokféle szívbetegség okozója lehet.

Mivel a böjt a vércukorszint-szabályozásában is aktívan részt vesz, így segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. A böjt segít a zsírégetést beindítani, így jelentős súlytöbblettől szabadulhatunk meg, ami ismét egy sor egészségügyi előnnyel jár együtt.

Ha néha engedjük a testünket fellélegezni, azaz nem mindig és nem egyfolytában eszünk, akkor ezzel kiéheztetjük a daganatos sejteket, tehát az időnkénti böjt még a rákos megbetegedések ellen is védelmet biztosíthat.

Mivel a böjt a növekedési hormonok termelődését is elősegíti, így egészséges anyagcserét és erősebb izmokat is biztosítani tud.

A böjt és az orvosi konzultáció
A böjt mindenkinek jó lehet, azonban aki valamilyen krónikus betegségben szenved, a böjt kezdete előtt mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával, és csak akkor kezdjen hozzá, ha az orvos is rábólintott. Ugyanis ha valaki például szívbeteg vagy cukorbeteg és gyógyszereket is szed, nem biztos, hogy olyan módszerrel kell böjtölnie, mint egy egészséges embernek. A szakorvos segítséget nyújthat, hogyan és miként böjtöljön a krónikus betegségben szenvedő személy, sőt hasznos tanácsokkal is szolgálhat.

Nem mindegy, milyen böjtöt választunk
Ma már számtalan termék létezik, amely elősegíti a böjt sikerességét, így mindenkinek azt kell megtalálnia, amelyet a szervezete a legjobban tolerál. Ebben sem árt szakember tanácsát és segítségét kérni.

A böjt és a folyadék
Böjt ideje alatt sok folyadékot szükséges fogyasztani. Ilyenkor nem szabad koffeines italokat inni, ellenben a folyadékba, a vízbe tehetünk egy kevés tengeri sót, hogy a szervezet elektrolitegyensúlya ne boruljon fel, mert az fejfájáshoz vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Havasi törpefenyő gyógyereje
  2020-07-03 22:31:59, péntek
 
 



Betegségek kezelésére az ember már az ókortól kezdve alkalmaz különböző növényeket és növényrészeket, köztük fenyőfélék részeit is. Az európai népi gyógyászatban elsősorban a havasi törpefenyő tűleveleit és ágait alkalmazzák hagyományosan megfázásoknál és izomfájdalmaknál.

A havasi törpefenyő különlegessége
A havasi törpefenyő egy 5 méteres magasságig megnövő, barna-fekete pikkelyes kérgű, örökzöld tűlevelű a fenyőfélék családjából, amely a közép- és dél-európai hegyekben él. Ezekben a magasságokban a fenyőnek hosszú hideg periódusokat, gyakori csapadékokat, erős szeleket, valamint magas hótakarókat kell kibírnia. A tűlevelek egy illóolajat tartalmaznak, amelyet gyógyszeripari és kozmetikai termékekhez dolgoznak fel. A havasi törpefenyő olajának vegyi összetétele nagyon komplex, és antibakteriális hatással rendelkezik.

A havasi törpefenyő alkalmazási területei
A havasi törpefenyő olaja kenőcsök, gélek és folyadékok része, amelyeket külsőleg alkalmaznak. Ezeket izomfájdalmaknál vagy -feszüléseknél, valamint hát- és ízületi fájdalmaknál hordják fel az érintett területre. Az olaj a bőrben és az izomzatban serkenti az anyagcserét, elősegíti a keringést, így a bedörzsölt terület hamar felmelegszik. Megelőzésképp is bedörzsölhetjük vele az izmokat, például sportolás vagy túrázás előtt. Felvitelnél az illóolaj a levegőben is eloszlik, és belélegezzük. Ez a hatás különösen azoknál a kenőcsöknél érezhető, amelyeket megfázásos betegségekre szántak, mint a nátha vagy a köhögés. Az inhalációs termékekben, kenőcsökben vagy köhögés elleni cukorkákban lévő havasi törpefenyő elősegíti a nyákoldást és annak eltávolítását az alsó és felső légutakból. A havasi törpefenyő illóolaja gyógyfürdők, masszázsolajak és szaunafelöntések alkotóeleme, a lábápolásban bőrkeményedés ellen is alkalmazzák. Két csepp olaj egy illatlámpában az egész helyiséget betölti, és nyugtató, hangulatfokozó hatása van.

Mindig vegyük figyelembe a termékek használati útmutatóját. A havasi törpefenyő olaja koncentrált formában irritáló hatású a bőrre és a nyálkahártyákra. Csecsemőknek és kisgyermekeknek nem alkalmas, fulladásveszély áll fenn.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Megfázás ellen - homeopátia
  2020-07-03 22:24:12, péntek
 
  Az erős hőmérséklet-ingadozások, a sok szél gondoskodnak arról, hogy az emberek köhögéstől, torokfájástól, láztól és végtagfájdalomtól szenvedjenek. Sokan nem gondolkoznak, hanem rábízzák magukat a modern orvostudomány lehetőségeire, és beszerzik a megfelelő gyógyszereket a patikában. Másképp nem megy?

A jó hír, hogy a homeopátia területén számtalan orvosság található, amelyek bevethetők a megfázásos betegségeknél. Ezek a készítmények mind tisztán természetes eredetűek, növényekből, gyógyfüvekből és biogazdaságból származó adalékanyagokból nyerik őket. Vegyi anyagok alkalmazását a homeopátiás szerekben hiába keressük.

De hatnak is a termékek?
A szakemberek hangsúlyozzák, hogy a megfelelő homeopátiás készítmények alkalmazásával egy megfázás a legrövidebb idő alatt kezelhető, és a tünetek rendszerint már 3-4 nap után jelentősen alábbhagynak. Itt azonban egy teljesen másfajta gyógyulási folyamatról van szó. A modern orvostudomány készítményeinek többnyire az a céljuk, hogy a megfázás tüneteit, tehát az orrfolyást, a torokfájást vagy esetleg a lázat elnyomják. A homeopátiás szerek ellenben serkentik a szervezet saját védelmi rendszerét, és ezzel biztosítják, hogy a szervezet önállóan elindítsa a gyógyulási folyamatot. Ez az egész szervezetet kíméli, csak egy rövid időre kell valamivel magasabb teljesítményt nyújtania.

Jellemző ezen kívül a homeopátiás szerekre, hogy nincs köztük csodaszer, amely a megfázás összes tünetére jó lenne. Ez azt jelenti, hogy az érintettnek rendszerint minden tünetre külön kell szednie egy homeopátiás gyógyszert. Mivel azonban ezek a készítmények általában nem lépnek kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, nyugodtan bevehetünk belőlük egyszerre többet is. Így például a homeopátiának külön szere van náthára, torokfájásra, köhögésre vagy lázra.

Ahhoz, hogy a szereket ésszerűen kombináljuk egymással, feltétlenül konzultáljunk egy szakemberrel. Csak ő rendelkezik elegendő tapasztalattal a különböző homeopátiás készítményekből való megfelelő keverékek összeállításához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Vitaminok a szemnek
  2020-07-03 22:19:37, péntek
 
  Ha a látásunkat szeretnénk védeni vagy javítani, tudnunk kell, mely vitaminok jók a szemnek. A helyes táplálkozás döntő szerepet játszik a látásélesség védelmében és javításában. Sok vitamin és ásványi anyag segíthet ebben.

A-vitamin
Ha azon gondolkozunk, melyek a szemünk számára legfontosabb vitaminok, a sárgarépában megtalálható A-vitamin lehet az első, amely eszünkbe juthat. A sárgarépa és más piros, narancs és sárga színű zöldségek, gyümölcsök olyan anyagokat, úgynevezett karotinoidokat tartalmaznak, amelyek az A-vitamin elővitaminjai. Az A-vitamin provitaminjának, a karotinnak, főleg a béta-karotinnak a szerepe a jó látás, különösen az éjszakai látás elősegítése. Az emberi retinának szüksége van A-vitaminra a működéshez. A retina négy különböző típusú vegyületet tartalmaz, amelyekben jelen van az A-vitamin. Ezek a vegyületek fontos részei a látás folyamatának. A sötétséghez való rossz alkalmazkodás vagy az éjszakai vakság az A-vitamin-hiány korai jelei lehetnek.

C- és E-vitamin
A C-vitamint a szürkehályog megelőzésével hozták összefüggésbe. Szürkehályog akkor alakul ki, ha a szem védőmechanizmusai nem védenek a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezek kiemelkedő okai a vakságnak és a látáskárosodásoknak, amelyek elsősorban idősebbeknél lépnek fel. A szürkehályog megakadályozható olyan élelmiszerek fogyasztásával, amelyek gazdagok antioxidatív C- és E-vitaminban. Gyakorlatilag minden gyümölcs- és zöldségféle a C-vitamin-forrásokhoz tartozik, főként a citrusfélék és a sötét színű bogyósok.

Egyéb tápanyagok a szemnek
Az antioxidatív vitaminok mellett néhány egyéb tápanyag, pl. az egészséges zsírok és az ásványi anyagok is döntő szerepet játszanak a szem egészségében.

Omega-3 zsírsavak
Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be a sejtmembránok szerkezetében, és döntőek a látás szempontjából. A legtöbb ember nem fogyaszt elegendő omega-3 zsírsavat. Az esszenciális zsírsavak forrásaihoz tartozik az anyatej, a lenmag, a kendermag, a leveles zöldségek, a tojás, a hal és az algák.

Szelén
A szelén egy ásványi anyag, egy antioxidáns, olyan tápanyag, amely fontos szerepet játszik a jó látásban. Segít megelőzni a makula degeneráció kialakulását. A többi antioxidatív tápanyaghoz hasonlóan segít megakadályozni a szem oxidatív károsodásait. A táplálkozásban a paradió, a teljes kiőrlésű kenyér, a búzacsíra, a tonhal, a mángold és a zab tekinthető jó szelénforrásnak. A szelénre kis mennyiségben van szükségünk, a napi szelénszükségletet egyetlen paradió elfogyasztásával kielégíthetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Gyermek imája
  2020-07-03 21:59:33, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Hun imádság
  2020-07-03 21:43:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Isteni irgalmasság képe
  2020-07-03 21:41:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Jó és igaz ....
  2020-07-03 21:39:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mária gif
  2020-07-03 21:38:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mária
  2020-07-03 21:37:54, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.