Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hatékony otthoni krém arcra - bőrre
  2020-09-11 12:32:21, péntek
 
  Kezeid elárulják korodat, nemcsak ráncok, de csúnya barna foltok is megjelenhetnek rajtuk a korral, főleg, ha fiatalon nem használtál fényvédőt és napoztál gyakran. Szerencsére itt a megoldás!
Az itt közölt, házilag előállított, naturális hozzávalókból kevert krém csodát tesz kezeiddel. Nem csak az idősödés, de a sok nap, az időjárás váltzásai, és a kémiai anyagok, tisztítószerek is a kezek ellen dolgoztak. A bőr száraz, elveszíti rugalmasságát, repedezett lesz, és hamarosan megjelennek az első redők. Az öregedeő kézfejre nagyszerű megoldást jelenthet az itt mutatott krém. Tú ezen mindenesetre érdemes minél több folyadékot inni, hiszen nem csak kívülről, hanem belülről is táplálni kell a testet. Legalább napi két liter szénsavmentes vizet igyál, rendszeresen két héten át, és hamarosan tapasztalod a különbséget a bőrön.

A következő krémet nagyon egyszerű megcsinálni, keverjük ki, és dobjuk ki a vegyi anyagokkal telerakott, csodákat ígérő kenőcsöket.

Forralj fel 1 liter vizet, keverj bele két evőkanál sót, és, mikor kihűlt tedd bele kezeidet, tíz percig.

Ezután töröld szárazra a kezedet, és kend be a következő kenőccsel.

Krém összeállítása:
keverj össze 1 tojás sárgáját, 1 ek mézet, és 1 ek olívaolajat.
Nagyon jól keverd össze a hozzávalókat, és alaposan kend be a zsíros masszával a kezeket.
A körmeidre is jusson, hiszen azokat is megviseli a környezeti ártalmak sokasága.

Húsz percig hagyd rajta, ne nyúlj semmihez. Esetleg finom masszázst is végezhetsz ez idő alatt egyik kezeddel a másikon.

Húsz perc után alaposan mosd le meleg vízzel.

4-5 nap rendszeres alkalmazás után bőrön sima, fehér, puha és ránctalan lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Válj széppé 30 nap alatt
  2020-09-11 10:32:18, péntek
 
  A szépség, mint azt sokan tudják, hatalmas erő. Ki ne álmodozna arról, hogy környezete csodáló pillantásainak kereszttüzét élvezze, hogy másokra vonzó hatást gyakoroljon és őt egy csinos, virágzó nőnek találják! Természetesen, a gyönyörű megjelenés legfőbb feltétele az adott egyén szervezetének egészséges mivolta.

Az alább olvasható néhány tipp segítségével bárki szebbé változtathatja külsejét, megjelenését ráadásként még egészségesebb is lesz. Ezen tippek nemcsak hogy rendkívül hatékonyak, de nagyon gyorsan érhetünk el velük kedvező hatást, ugyanis mindössze 30 nap alatt látványos eredményt figyelhetünk meg. Olvasd hát te is ezeket az összegyűjtött okosságokat, és válj bájosabbá minden nap, és ne feledd, szebbé válni mindig jó.

Hogyan váljunk szebbé mindössze 30 nap alatt?
1. A lenmag
Fogyassz lenmagot minden nap! A legjobb, ha éh gyomorra, reggel, rögtön a felkelés után fogyasztjuk a lenmagot. Elég mindössze egy evőkanálnyit megenni a kívánt hatás eléréséhez. Az egyik módja a fogyasztásának az, amikor meleg vízzel együtt esszük, alaposan megrágva. Másik lehetőség, hogy kávédarálón megőröljük, és a lenmagporból készítünk reggelit, például lenmagkását.

A lenmag titka az, hogy tisztítja a szervezetet. A len emellett nagyon hasznos a bőr számára is, simábbá és egyenletesebbé, továbbá fiatalabbá teszi azt. A lenmag ugyancsak fontos a haj és a körmök számára is, hiszen többszörösen telítetlen zsírsavtartalmának hála segíti azok egészséges növekedését. Nem elhanyagolható az a tényező sem, hogy a len fogyasztásakor megfigyelhető egy kevés súlycsökkenés is, más szóval, aki lent eszik, egy kissé fogyni is fog. Mindezt anélkül, hogy ártanánk közben a szervezetünknek.

2. A főtt cékla
A főtt cékla fogyasztása is ajánlott minden nap. Finom saláta készíthető belőle, különösen akkor, ha aszalt szilvával, dióval, vagy fokhagymával kombinálva készítünk belőle ételeket. Adhatunk a salátánkhoz alacsony zsírtartalmú tejfölt is.

A cékla csodálatos vértisztító, emellett jó hatással van sok belső szerv munkájára. Igyekezz minden nap enni céklát, és meglátod, hogy az emésztési rendszered sokkal jobban fog működni, továbbá bőrödön is érezni fogod a cékla jótékony hatását. Hidd el, az ételtől, amit eszel, nagyon sok minden függ!

3. Glicerin és E-vitamin
Minden este, lefekvés előtt használj glicerines-E-vitaminos arcmaszkot. 30 gramm glicerinhez körülbelül 10 darab E-vitamin kapszula szükséges, ennyiből nyerhető ki a glicerin. A maszkot az előzőleg alaposan megtisztított arcbőrre vigyük fel, ha a bőr kissé ragadóssá válna, egy kis arcfrissítővel permetezzük be. Ez a csodálatos keverék kisimítja a ráncokat és felfrissíti a bőrt. A szarkalábak és az egyéb zavaró tényezők könnyedén megszüntethetők, hiszen ez egy valódi csodaszer!

4. Dióbél
Nassoláskor fogyassz sok diót! Naponta akár 50 gramm dió, mandula stb. fogyasztása ajánlott. A haj és a körmök számára a diófélék maguk az égből pottyant mannák. Látni fogod már egy kis idő eltelte után, hogy az egész szervezeted állapota nagyban javulni fog. Ezen kívül, a diót nem csak az szépségünkért, jó külső megjelenésünkért érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert agyserkentő hatású. Ez pedig igencsak jelentős plusz.

5. Krém száraz mustármagból
Őrölt mustármagból és növényi olajakból (a legjobb az olívaolaj vagy a bogáncsolaj) készítsünk krémet, melyet vigyünk fel a hajunkra, tekerjük be fóliával, majd egy törölközővel és hagyjunk rajta 20 percig.

Hajunk egyszerűen csodássá válik: fényessé, csillogóvá és egészségessé. A mustár segíti a hajhagymák növekedését, így már eme krém heti két használata után érezhetően hosszabb lesz a hajunk.

6. Alvó zokni
Ez egy éjszakai öltözet természetes alapanyagból, ami lehet gyapjú vagy pamut. Mielőtt felhúznád az alvózoknit, lábaidat kenjed be vajjal, amihez adhatsz pár csepp menta illóolajat.

Már egy hónap folyamatos használat után látni fogod, hogy lábaid mennyivel szebbé válnak, és mindenki irigykedve fog rájuk tekinteni. Ilyen puha bőre legfeljebb a babáknak van! Ez egy kiváló lehetőség a tengerparti nyaralásra való előkészületekkor.

7. A búzacsíra olaj
A búzacsíra olaj az egyik legnagyobb segítője a hosszú szempilláknak. Végy egy kifogyott szempillaspirált és tubusát, mossad ki, illetve le őket alaposan, majd töltsd tele búzacsíra olajjal. Ezt ma már könnyen megvásárolhatod gyakorlatilag bármelyik patikában. Már egy hónap után sokkal hosszabb és dúsabb lesz a szempillád. A búzacsíra olajat használni ráadásul egyszerű is, hiszen könnyű felvinni a szempillákra a szempillaspirál segítségével.

8. Tengeri só
Tökéletes bőrradírt készíthetünk tengeri só és tejföl felhasználásával. Tejfölből ez esetben a magasabb zsírtartalmút válasszuk. Zuhanyzás után alaposan dörzsöljük át bőrünket ezzel a bőrradírral, majd meleg vízzel öblítsük le testünket.

A bőrradír rendszeres használata nagyon jó hatással van bőrünkre, hiszen egyfelől minden elhalt hámsejtet eltávolítunk, másfelől bőrünk sokkal selymesebb lesz. A tejföl ráadásul nem engedi, hogy a só károsítsa bőrünket, hanem ellenkezőleg, táplálja azt. Éppen ezért ne legyünk lusták naponta használni ezt a csodás bőrradírt, ami még az olyan hírhedt problémákra is megoldást jelenthet, mint a rettegett narancsbőr. Nagy előnye a tengeri só és tejföl keverékének, hogy hűtőszekrényben tárolható.

9. Disznóparéj-olaj
Egyetlen hátránya ennek a csodás olajnak az ára, de ez teljesen érthető. Kenjük be disznóparéj-olajjal arcunkat azokon a területeken, ahol seb, heg, ránc, égési sérülés vagy pattanás található.

Ez az olaj teljesen felszívódik és regenerálja a bőrt. A disznóparéj-olaj szkvalént tartalmaz, ami más formában a bőrben is megtalálható.

10. Mentalolaj
A mentol illóolaja egy csodálatos hajfrissítő. Egy liter vízben keverjünk el öt csepp menta illóolajat, majd minden hajmosás után öblítsük át hajunkat ezzel a folyadékkal.

Ez egy tökéletes megoldás a zsíros hajra, de azoknak is, akik a korpától szenvednek. Hihetetlen módon frissíti a hajat! Erősítő hatásának köszönhetően a mentaolaj ráadásul enyhíti a fejfájást is; ezért is figyelemre érdemes a használata.

Ha a fenti tippeket megfogadva ezeket a szereket már csak egy hónapig használod, sokkal egészségesebb, ezáltal szebb leszel. A saját komfortérzeted javítása érdekében mindenképpen érdemes őket kipróbálni, hiszen amikor jól érzed magad a saját bőrödben, akkor nem csak szebb vagy frissebb vagy, hanem önbizalmad, ezáltal sikerességed is nő.

Ezek a sikeres tippek, tanácsok bizonyára a barátnőidet is érdekelhetik! Meséld el hát nekik is, hogy hogyan válhatnak ők is sokkal szebbé, mindössze 30 nap alatt!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hol és hogyan ne tároljuk a telefont?
  2020-09-11 10:27:40, péntek
 
  Manapság már mindenkinek van mobiltelefonja. Tisztában vagyok vele, hogy haladni kell a korral és hogy sok esetben életmentő lehet, néha azonban nagyon bosszant, amikor csak lehajtott fejű embereket látok mindenütt, mert a telefon fontosabb, mint az emberi kapcsolatok. Amikor nosztalgiázok, örömmel a szívemben gondolok vissza a gyermekkoromra, amikor még nem volt senkinek semmilyen kütyü a kezében. Fantasztikus, hogy mennyit beszélgettünk, nevetgéltünk és nem szakítottuk meg a beszélgetés fonalát, mert pittyegett a telefon.

Nem tudunk mit tenni ellene, mai modern világunkban jelen van ez az eszköz, de nagyon nem mindegy, hogy hol és hogyan tároljuk a mobiltelefont. Kutatások igazolják, hogy a zsebben tartott mobiltelefon akár hétszer nagyobb sugárzást is képes kibocsátani, mintha telefontokban és a táskában tartanánk azt. Tanulmányok szerint van összefüggés a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás és a daganatos betegségek között. Ez a sugárzás módosítja a DNS szerkezetét és nagyban befolyásolhatja a termékenységet is.

Nyakban sem jó tartani a mobiltelefont, hiszen így is nagy a sugárzás mértéke. Összefüggést mutattak ki az itt tárolt mobiltelefon által kibocsátott sugárzás és a mellrák kialakulása között.

Nagyon rossz ötlet, ha valaki még az ágyba is magával viszi a telefont. Legfőképpen a párna alá nem ajánlatos tenni. Ha valaki töltőre teszi a telefont, aztán becsúsztatja azt a párnája alá, potenciális tűzveszélyes helyzetet teremthet. Továbbá nem ajánlatos este, lefekvés előtt használni a telefont, mert az általa kibocsátott LED-fény csökkenti a szervezetben a melatonin hormon termelését, ami a nyugodt alvásért felelős. Nem szabadna állandóan telefonálni sem, vagy a fej közelében tartani a telefont, mivel ez fokozza az agyat érintő daganatok kialakulásának kockázatait.

A telefon az egyik legkoszosabb tárgy az életünkben. Tele lehet olyan baktériumokkal, amelyek az arcra kerülve bőrfertőzéseket okozhatnak.

A fürdőszobába se vigyük magunkkal, hiszen ha lehúzzuk a WC-t és nem hajtjuk le a tetejét, a baktériumok többméteres sugárban is támadhatnak. Akár a telefonra is kerülhet ezekből a baktériumokból, amelyet aztán a fülünkhöz és az arcunkhoz szorítunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Antioxidáns vitamin: E-vitamin
  2020-09-11 10:13:42, péntek
 
  Az antioxidáns vitaminok nagyon fontosak a szervezetünknek, hiszen ezek a vitaminok képesek csökkenteni a káros szabad gyököket és az oxidatív stressz okozta károsodásokat is. Az egyik ilyen vitamin az E-vitamin, ami nemcsak a bőrünket varázsolhatja szebbé, de számos más egészségügyi hatása is létezik.

A napraforgómag sok E-vitamint tartalmaz. Már egy maréknyi napraforgómag fedezi a napi E-vitamin-szükséglet 40 százalékát.

Az E-vitaminnak számos egészségügyi előnye létezik. Ez a zsírban oldódó vitamin semlegesíti a káros hatású szabad gyököket, így a sejtek és a szövetek nem károsodnak, hiszen a szervezetben nem alakul ki gyulladás, amely krónikus betegségek okozója lehet.

Az E-vitamin csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát is. Mivel gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így nemcsak a szívre, hanem az érrendszeri egészségre is jótékony hatással lehet.

Az E-vitamin számos élettani és anyagcsere-folyamatban részt vesz. Szerepe van az immunrendszer működésében, a génexpresszióban és a sejtek közötti kommunikációban is.

A napraforgómag nem csak E-vitamint tartalmaz. Van még benne magnézium is, amely ásványi anyag elengedhetetlen az izmok megfelelő működéséhez, de a szív munkáját is segíti.

A napraforgómag fitoszterolokat is tartalmaz, amely a koleszterint tartja egészséges szinten. Ez az aprócska mag szelénben is gazdag, amely a DNS-károsodás ellen jelenthet védelmet, de a pajzsmirigy egészséges működéséhez is szükségünk van szelénre.

Milyen táplálékokban található még E-vitamin? A pisztáciában, a fenyőmagban, a mogyoróban, a brokkoliban, a spenótban, a zöldpaprikában, a mangóban, a mandulában, a mángoldban és az avokádóban.

A C-reaktív fehérje jelzi a szervezetünkben a gyulladásos szintet. A napraforgómagban található E-vitamin csökkenteni tudja ezt a fehérjeszintet, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A napraforgómagban van egy olyan vegyület, amely gátolni tudja egy olyan enzim működését, amely hatására az erek összehúzódnak. Ennek eredményeképpen a vérnyomást is csökkenteni tudja. A benne lévő magnézium szintén segíteni tud a vérnyomás csökkentésében.

A napraforgómagban található chlorogenic savnak vércukorszint-csökkentő hatása van. Naponta egy marék napraforgómag legalább 10 százalékkal tudja csökkenteni az éhgyomri vércukorszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Egyes ráktípusok legszembetűnőbb jelei
  2020-09-11 10:08:20, péntek
 
  Ma már nagyon sokféle szűrővizsgálat létezik, így érdemes azokat elvégeztetni, de a legfontosabb a prevenció, azaz a megelőzés. A rákos betegségeknek nagyon sokféle típusa létezik. A beteg személy sok esetben csak akkor fordul már orvoshoz, amikor elviselhetetlen fájdalmai vannak. A daganatos betegségeknek azonban vannak jelei, amelyekre jobb odafigyelni.

Az egyik legszembetűnőbb jel, ha a nyakon lévő nyirokcsomók megduzzadnak. Ez sokféle rákos megbetegedés egyik szembetűnőbb tünete. Például a bőrráknak, a pajzsmirigyráknak, az emlőráknak, a torok- és szájüregi daganatoknak, de a leukémiának és a tüdőráknak is. A nyirokcsomó-megnagyobbodás aggodalomra adhat okot, ha az illető dohányzik és még alkoholt is fogyaszt.

A sárga bőrelszíneződés az egyik jele a hasnyálmirigyráknak. A bőr az epehólyag- és a májrák esetén is sárgásan elszíneződik.

Ha eddig nem volt, majd megjelent a testén egy szemölcsnek vagy anyajegynek tűnő bőrelváltozás, vagy a meglévő anyajegye színe, alakja és mérete változik, illetve viszket, vérzik vagy váladékozik, az a melanoma egyik jele is lehet. Ilyenkor sürgősen fel kell keresni a bőrgyógyászt, mivel a melanoma ad a leghamarabb áttétet más szervekbe.

Az állandósult gyomor- és hasi fájdalom is jelezheti, hogy valami nincs rendben. Persze nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, hiszen egy egyszerű emésztési zavarról is lehet szó. De sajnos komolyabb betegséget, például májrákot vagy valamilyen emésztőrendszeri daganatot is jelezhet az állandó hasi diszkomfortérzés, illetve fájdalom.

A haspuffaddás létrejöhet a nem megfelelő emésztés miatt, de okozhatja máj-, petefészek-, méh-, gyomor-, hasnyálmirigy- vagy vastagbéldaganat is. Sajnos ilyenkor a hasi űrben folyadék halmozódik fel, és emiatt nő meg a has körtérfogata.

A tartósan fennálló fejfájás is mutathatja, hogy valami nincs rendben. Az agyat érintő betegségek is okozhatnak krónikus fejfájást, de akkor is felléphet ilyen probléma, ha a szervezetben kialakuló daganat miatt agyi áttét alakul ki.

Az orális és az agydaganatok hatással vannak a beszédre. A beteg csak nehezen képes megformálni a szavakat. A beteg személy ilyenkor elveszíti az alapvető motoros funkciókat, illetve a beszédközpont is sérülhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A májkárosodás korai jelei és a máj erősítése
  2020-09-11 10:04:59, péntek
 
  Amennyiben mája megfelelő működése akadályba ütközik, azt különféle testfunkciói megváltozásán fogja tapasztalni. Többféle májprobléma is bekövetkezhet, a legtöbb esetben a májzsugor, a cisztás májbetegség, a máj elzsírosodása, az epekövek megjelenése, és a hepatitisz jellemző.
Tartsa észben, ha odafigyel mája egészségére, az cserébe szervezetét fogja egészségesen tartani. Tartsa nyitva a szemét, igyekezzen felfedezni a májkárosodás korai jeleit és minél előbbi orvosi segítséget kérni. Ezáltal növelheti a teljes felépülés esélyeit.

Alább találhatja a májkárosodás tíz korai jelét:

1. Hányinger és hányás.

Sokan nem tekintik nagy problémának, amennyiben hányingerük van vagy hánynak, egyszerűen nem foglalkoznak a problémával.

Amennyiben a hányinger és a hányás együtt vagy külön jelentkezik, ismert ok nélkül, mint például a tengeribetegség, a szédülés, a migrén, az ételmérgezés, a terhesség korai szakasza, a szorongás, vagy a depresszió, akkor máj- vagy veseprobléma állhat a háttérben.

A májkárosodástól szenvedők gyakran állandó hányingert éreznek. Ennek oka a máj csökkent képessége arra, hogy eltávolítsa szervezetéből a méreganyagokat. Az anyagcsere folyamatok vagy az emésztés megváltozása is hányingert és hányást okozhat.

Az állandó hányinger érzet, vagy a gyakori hányás nagymértékben károsíthatja egészségi állapotát. Mindenképpen keresse fel orvosát és vizsgáltassa ki a probléma okát.

2. Gyengeség és kimerültség.

Az állandó fáradtság és kimerültség érzése szintén a nem megfelelő májfunkciókat jelezheti. Mája felelős az ételek lebontásáért és a mindennapi teendők elvégzéséhez szükséges energia biztosításáért.

Amennyiben mája nincsen jó állapotban, szervezetének nagyobb erőfeszítésbe kerül a mindennapi teendők elvégzése, emiatt több pihenést is igényel.

A gyengeség és kimerültség súlyosbodhat is, mivel idővel megnő vére méreganyag szintje, hiszen a sérült máj nem képes megfelelően eltávolítani azokat.

Amennyiben fáradtságot és gyengeséget tapasztal, valamint igaz önre a cikkben felsorolt tünetek valamelyike, keresse fel orvosát.

3. Az étvágy csökkenése.


Az étvágy csökkenése korai jele annak, hogy mája nem működik rendesen. Amennyiben úgy tapasztalja, étvágya csökken, valamint a lista valamely egyéb tünetét is átéli, keresse fel orvosát, mivel a tünetek alapjn krónikus májbetegségben, hepatitiszben, vagy veseelégtelenségben is szenvedhet.

Amennyiben májkárosodása miatt étvágytalanságtól szenved, az okot az epetermelésben keresse. Az epe segíti a zsarok lebontását, ezáltal könnyebben emészthetőbben lesznek.

Amennyiben a tápanyagokat szervezete nem képes megfelelően megemészteni, étvágytalanságot és nagymértékű fogyást tapasztalat.

Az étkezési szokáson nagymértékű megváltozása elgyengítheti és fáradtabbá teheti szervezetét, amely szintén késleltetheti a gyógyulási folyamatot.

4. Emésztőrendszeri problémák.

Mája aktív szerepet játszik az emésztési folyamatban, mivel felelős az epe termeléséért. Az epe segíti a vékonybél tápanyagfelszívó képességét és fontos szerepet játszik a zsírok megemészsétében is.

Ezért ha mája nem megfelelően kezd el működni, az emésztési gondokat, péndául hasmenést és gyomorégést okozhat.

Az epe termelésének abnormalitásai epeköveket, hasi puffadást, székrekedést, irritábilis bélszindrómát, és a zsíros ételek, valamint az alkohol intoleranciáját okozhatják.

Amennyiben súlyos károsodásról van szó, orvosi segítséget igénylő hasi fájdalmakat is okozhat.

5. A vizelet színének megváltozása.

Amennyiben elegendő mennyiségű folyadékot iszik, vizelete azonban sötétebb színű, az májproblémára is utalhat. A sötétebb vizelet narancssárgás, vörösbarnás, vagy barnás színű is lehet.

A vizelet színének megváltozását a véráram bilirubin szintjének növekedése okozza. Ez akkor fordul elő, ha mája nem képes a bilirubin eltávolítására szervezetéből széklet útján, vagy a veséken keresztül.

A vizeletet ezen kívül sötétebbé teheti a dehidratáció, a B-vitamin tartalmú étrendkiegészítők fogyasztása, az enzimhiány, a húgyvezeték gyulladás, vagy a veseproblémák. Ezen kívül bizonyos antibiotikumok mellékhatásaként is jelentkezhet.

Amennyiben vizelete rendszeresen sötétebb színű, keresse fel orvosát és vizsgáltassa ki a problémát.

6. A bőr elsárgulása.

A májkárosodás egyik korai jele a sárgaság, azaz a bőr, szemek, nyelv, körmök, és ujjbegyek látható sárgulása.

A változást a bilirubin felalmozódása okozza vérében és szöveteiben. A bilirubin sárga pigment, amely májában keletkezik az elhalt vörösvérsejtek lebontása során. Normális esetben mája eltávolítja a felesleges mennyiségű bilirubint az idős vörösvérsejtekkel együtt.

Amennyiben a bilirubin felhalmozódik vérében, majd bőrében is, annak sárgás színe lesz.

Mivel a sárgaság súlyosabb problémát is jelezhet, mint például epehólyag vagy hasnyálmirigy problémát, ne hagyja figyelmen kívül a tüneteket és keresse fel orvosát.

7. A széklet színének megváltozása.

A széklet színének megváltozása szintén májproblémát jelezhet. A megfelelően működő máj epét juttat a székletbe, ez adja megszokott, barna színét.

A máj gyulladása vagy sérülése befolyásolja az epetermelést is, amely hatására széklete fakóbb, szürke, sárga, vagy agyag színű is lehet.

A néha előforduló világosabb színű széklet teljesen normális dolog, azonban amennyiben gyakrabban jelentkezik a probléma, keresse fel orvosát és vizsgáltassa ki a problémát.

8. A has megváltozása.

A hasi területben bekövezkezett változások szintén a máj nem megfelelő működését jelezhetik. Érezhet fájdalmat, alhasi görcsöket, valamint tapasztalhat puffadást is, amely könnyen a felfúvódás érzetét kelti. Orvosilag ezt a tünetegyüttest hasvíznek nevezik.

A hasvíz a hasüregben felhalmozódó folyadékot jelenti, amely előrehaladott májelégtelenség vagy májzsugor esetében jellemző.

Általában egyéb tünetekkel is jár, mint a helyi magas vérnyomás is (a májban található véna vérnyomásának megemelkedése).

A hasvizet azonban nem csak májproblémák okozhatják, amennyiben úgy tapasztalja, ettől a problémától szenved, keresse fel orvosát a megfelelő diagnózis érdekében.

9. Folyadék visszatartás.

A májelégtelenség korai szakaszában folyadékvisszatartást is okozhat, amely miatt megduzzadhat lábfeje és bokája. Hasvizet és a máj vénájának megnőtt vérnyomását is átélheti. A májkárosodás a májfunkciókra is hatással van, megváltoztathatja a különféle kémiai anyagok folyadék kiválasztási mechanizmusait is.

A folyadékvisszatartást okozhatja a hormonális egyensúly felborulása, veseelégtelenség, szívproblémák, valamint a nyirokrendszer problémái is. Ezért elengedhetetlenül fontos orvosa felkeresése a megfelelő diagnózis felállítása érdekében.

10. A bőr érzékenységének növekedése.

A májproblémák korai jele bőre érzékenységének megnövekedése is lehet. Bőre viszketővé, hámlékonnyá, vagy tapintásra érzékennyé válhat. Emellett könnyedén sérülhet. Sokak a bőr alatti vénákat is könnyebben látják.

A problémákat a bőrén található irritánsok okozhatják, amelyeket normális esetben mája megfelelően tud hatástalanítani.

Bőre hidratálása időszakos enyhülést nyújthat, az érzékenység azonban nagy valószínűséggel meg fog maradni, amíg az ezt okozó problémát nem diagnosztizálják és kezelik megfelelő módon.

11. Tippek és tanácsok mája erősítésére:

- Egyáltalán ne fogyasszon alkoholt.
- Amennyiben dohányzik, minél hamarabb szokjon le róla.
- Fogyasszon májtisztító ételeket, mint a fokhagyma, a kurkuma, a diófélék, a grépfrút, a cékla, az alma, a brokkoli, az avokádó, és a citrom.
- Rendszeresen fogyasszon jó minőségű probiotikumokat, ezáltal segítheti szervezetét a méreganyagok eltávolításában.
- Igyon meg naponta 2-3 csésze zöldteát.
- Fogyasszon C-vitaminban gazdag ételeket, amelyek védelmet nyújtanak mája oxidatív károsodásaival szemben.
- Kerülje a feldolgozott és gyorsételek fogyasztását, mivel azok igen rosszat tesznek mája egészségének. Emellett kerülje a tejtermékek és a finomított cukrok fogyasztását is.
- A napi rendszerességű testmozgás, mint a gyaloglás, a jóga, az úszás, a kocogás, vagy a futás elengedhetetlenül fontos.
- Igyekezzen megakadályozni a székrekedést, mivel az csak ronthatja állapotát.
- Igyekezzen koleszterin- és triglicerid szintjét az egészséges határokon belül tartani.
- Amennyiben ön túlsúllyal küzd, igyekezzen lassan, fokozatosan leadni a súlyfelesleget.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A csúszós szilfa(kéreg) gyógyítja az emésztési problémákat
  2020-09-11 09:57:43, péntek
 
  Már régebben felismerték ennek a gyógynövénynek, a csúszós szilfának az egészségügyi hatásait. Többek között gyulladt torok gyógyítására alkalmazták. Az utóbbi években azonban sok kutatást végeztek ezzel a gyógynövénnyel és bebizonyosodott, hogy a gyomor- és bélrendszeri problémákat is hatékonyan képes gyógyítani.

A csúszós szilfa tartalmaz egy nyálkás bevonatot. Ez a nyálkás bevonat oldhatatlan poliszacharidokat tartalmaz, amelyek legfőképpen a gyomorproblémákat gyógyítják hatékonyan. A csúszós szilfát por alakban is lehet kapni. Egy teáskanálnyit kell belőle feloldani vízben vagy gyümölcslében, és úgy kell elfogyasztani, de mézzel is el lehet keverni.

A gyógynövényből készült por olyan betegség tüneteit is enyhítheti, mint a peptikus fekély.

Az IBS egy kellemetlen emésztőrendszeri megbetegedés, amely során a székelési szokások is megváltozhatnak. A székrekedést hasmenés váltja fel, és a beteg sohasem tudhatja, hogy éppen mi vár rá a mosdóban. Kutatások során bebizonyosodott, hogy ez a gyógynövény jelentősen képes enyhíteni a tüneteket, mint például hasi fájdalom, puffadás, feszülő, nyugtalan belek okozta diszkomrotérzés. Mindemellett a csúszós szil a székelési rendellenességeken is tud változtatni.

A csúszós szilfa nyálkája tannint is tartalmaz. A gyógynövény vértisztító, méregtelenítő hatással is rendelkezik, ezért pakolások és borogatások formájában is lehet alkalmazni. Lehet használni hasmenésre és sebgyógyítására, de torok- és szájgyulladás kezelésére is lehet alkalmazni.

A csúszós szilfakéreg számos tápanyagot tartalmaz. Van benne tannin, kalcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, szelén, cink, béta-karotin. Vitaminok közül pedig kiemelkedő a B1-, B2-, B3- és C-vitamin-tartalma.

Hatással van a nyálkamembránra, így sikeresen képes felszívni azokat a méreganyagokat, amelyek nagyban meggátolják a kiegyensúlyozott bélműködést. Nemcsak nyombélfekély és IBS esetén lehet használni, hanem hasznos lehet gyomorhurut, gyomorégés és aranyér esetén is.

A gyógynövényből készült port lehet fogyasztani teaként is. 3-4 dl forró vízbe tegyen 2 teáskanálnyi port, várjon 10 percet és már fogyaszthatja is. Napi 3 csészényit is elfogyaszthat belőle.

Állapotos hölgyeknek és gyermekeknek tilos a fogyasztása! Azok a személyek, akik gyógyszereket szednek, mindenképp kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ölelj meg egy fát ....
  2020-09-11 09:42:48, péntek
 
  Te öleltél már fát? Ha még nem próbáltad, szívből ajánlom Neked, csodálatos élményben lehet részed.

A fák elszívják negatív gondolatainkat és pozitív energiával töltenek fel. Ha csak belegondolsz abba, milyen jó egy lombos fa tövébe leülni, nem csak árnyékot ad számodra, a zöld színével pihentet és "gyógyít", de a lelked is megnyugszik. A fák erős, gyógyító energiával rendelkeznek, de ezt nem elég egyetlen egyszer kipróbálnod. Amikor csak teheted, használd a fagyógyászat igen csak kellemes módszerét. Ezért érezheted jól magad, ha éppen egy erdőben sétálsz, a friss levegő jó tesz a tüdőnek, a magas, hatalmas fák között pedig biztonságban érzed magad, óvnak és védelmeznek.

Hogyan öleld a fát?
Homlokod, mellkasod és hasad érjen a fa törzséhez, bal kezed felfelé, a jobb pedig lefelé mutasson. Maradj addig így amíg kellemes, jóleső érzést ad számodra, majd fordulj meg és most a nyakszirtünk, gerincünk és a lábunk érintkezzen a törzsével. Ha álmatlansággal küszködünk, feküdj le a fához úgy, hogy meztelen talpaidat tedd a törzsére. A töltekezést mindenféleképpen nappal tedd, hiszen éjszaka a fák energiaszintje csökken.

Mindegyik fa más és más területre hat, így az alábbiakban olvashatod, melyiket érdemes választani:

Bükk: nagyon erős energetizáló hatású, elűzi depressziót és rosszkedvet és segíti a pozitív gondolatok áramlását

Gesztenye: szerelmi bánat és csalódottság ellen ajánlatos

Hárs: az érzelmi problémák "orvosa", lelkierőért forduljunk ehhez a fához

Nyírfa: erősíti a megérzéseket, a szorongás, félelem és pánik ellenszere

Fenyő: nyugtató hatású, idegesség ellen kiváló

Cseresznyefa: oldja a gátlásokat, önbizalom növelő

Fűzfa: enyhíti a depressziós tüneteket és segíti a gyerekek fizikai és szellemi fejlődését

Ne törődj senkivel és semmivel ki mit fog szólni hozzá, a lényeg Te vagy és senki más! Egyszerűen csak öleld meg a fát!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes módok a fogyásra Mielőtt tovább lépnénk arra, ho
  2020-09-11 09:36:46, péntek
 
  Természetes módok a fogyásra
Mielőtt tovább lépnénk arra, hogy megbeszéljük a fogyás titkait, fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az első és legfontosabb dolog ahhoz, hogy elérje a megszabott célokat az az eltökéltség. Muszáj biztosnak lennie abban, hogy ez az amit szeretne elérni és hogy kész e arra, hogy szembenézzen minden kihívással,
ami elé ez a folyamat állítani fogja.

A legtöbb ember hajlamos azt gondolni, hogy az a legegyszerűbb módja a fogyásnak, ha felhagy az ételekkel. Ez egy nagyon rossz félreértés, ami veszélyezteti az egészséget. Ha fogyni szeretne nincs szüksége arra, hogy felhagyjon az ételekkel. Ami igazán számít az az, hogy biztos legyen abban, hogy a megfelelő ételeket fogyasztja. Ez egy dolog, amit muszáj elfogadni, a testnek szüksége van rá. Minden tápanyagnak egy bizonyos mennyiségét igényli a szervezet. Annak érdekében, hogy egészséges maradjon ezeket a mennyiségeket kell kielégíteni, ha nem így tesz, akkor kockáztatja az egészségét.

Emelje meg a fehérjebevitelt étrendjében és csökkentse a zsírokat és a szénhidrátokat. Annak érdekében, hogy ez sikerüljön , fel kell hagynia a gyorsételekkel, valamint az olajos ételekkel is. Búcsút kell intenie minden előre feldolgozott ételnek és el kell kezdenie nézelődni az organikus ételek irányába. Emellett fontos kitalálnia egy olyan étrendet, aminek megpróbálja a kalóriaszámot a minimumon tartani.

A zöld, leveles zöldségeknek nagy, integrált szerepe kell hogy legyen az étrendjében, ezzel együtt pedig ugyanígy kell lennie a gyümölcsöknek is. Bár sajnos jobb, ha távolmarad olyan gyümölcsöktől, amik szimplán csak szénhidrátot tartalmaznak, mint például a mangó. Kényeztesse magát olyan gyümölcsökkel, amik gazdag antioxidáns források, mint például a grapefruit vagy a körte. Olyan ételeket kell fogyasztania, amik zsírt égetnek és növelik az anyagcserét a szervezetben.

Ahelyett, hogy nehéz ételt fogyasztana a nap bármely szakában , ossza fel ételét kisebb adagokra, az egész napra. Olyan ételt válasszon, ami egy hozzávalót alkalmaz, ez segít limitálni a kalóriabevitelt.

A hidratáltság nagyon fontos, amikor fogyásról van szó. Emiatt tehát növelje meg a víz mennyiségét, amit elfogyaszt. Fogyasszon legalább 15 pohár vizet egy nap, vagy még többet. Továbbá válasszon olyan italokat, amik elkerülik a cukrot és ne kényeztesse magát cukros üdítőitalokkal.

A mozgásnak szintén fontos szerepe kell, hogy legyen a napjában és bizonyosodjon meg róla, hogy rendszeresen átmozgatja testét. Nem jó ötlet gyakori szüneteket tartani. Az edzés előtt, vagy után jó , ha iszik egy protein italt, mivel ez nem csak energiát ad, de biztosítja azt, hogy az izmok erősek maradjanak és önt hozzásegítik ahhoz, hogy a lehető legenergikusabb legyen.

A megfelelő mennyiségű alvás szintén elengedhetetlen, amikor a fogyásról van szó. A testnek szüksége van a pihenésre. Ennek érdekében menjen korán aludni és biztosítsa a megfelelő alvásmennyiséget.

A természetes út lehet, hogy tovább fog tartani és később mutat csak eredményeket, de a végeredményként ez a legsikeresebb és legmaradandóbb módja a fogyásnak. Nemcsak segíti önt abban, hogy egészséges módon szabaduljon meg súlyfeleslegétől, de számos jótékony hatást is magáénak tudhat majd. A bőre magáévá tesz egy egészséges ragyogást, az immunrendszer erősebbé válik és még megannyi más. Emiatt tehát ne engedje magát befolyásolni, legyen mindig az egészsége a legfontosabb.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Hormonegyensúlyt hozó gyógynövények
  2020-09-11 09:34:21, péntek
 
  A hormonok működésén sok minden múlik. Ha túl sok stresszhormon szabadul fel a szervezetben, az okozhat mentális vagy anyagcsere-betegséget. Ha a női hormonális egyensúly borul fel, akkor sokféle nőgyógyászati betegséggel kell szembenéznünk, ha a pajzsmirigyhormonok nem termelődnek megfelelően, akkor a pajzsmirigybetegséget nem kerülhetjük el, és természetesen a kellemetlen tünetekkel is szembe kell néznünk.

Nagyon sokféle degeneratív betegség létezik, amelyeknek oka lehet, hogy a hormonok egyensúlya felborult a szervezetünkben. Az inzulin hormon zavara például cukorbetegséget generálhat. A dopamin hormon zavara oka lehet a Parkinson-kór kialakulásának.

Azt gondolnánk, hogy a hormonális problémákat csakis gyógyszerekkel lehet kezelni. Nem feltétlenül. Nagyon sok olyan életmódbeli tényező létezik, amely segíthet abban, hogy a hormonok ismét megfelelően működjenek. Melyek ezek a tényezők? Nagyon fontos a stressz elkerülése. Fontos, hogy minél kevesebbet érintkezzünk vegyi anyagokkal és adalékanyagokkal, vagyis minimalizáljuk vagy teljesen elhagyjuk a feldolgozott élelmiszereket. A hormonális egyensúly fenntartásában sokat segíthet a napi 7-8 óra alvás, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás.

Egyes gyógynövények is nagyon sokat segíthetnek a hormonok szabályozásában és az egyensúly megőrzésében. Az egyik ilyen gyógynövény a pitypanggyökér. Fontos, hogy ne út mentén gyűjtsük, hanem szűz területről, valahol a természetben. A pitypang gyökeréből készíthetünk teát, de friss állapotában levesekhez is hozzáadhatjuk. A fiatal hajtásai és levelei is hasznosak, ezeket salátába is szórhatjuk.

Nagyon jó hormon-egyensúlyozó hatással bír a komló. Esténként lefekvés előtt kortyolgassunk el egy csésze komlóteát. Nemcsak a hormonokra van jó hatással, de a nyugodt alvást is biztosítani tudja.

A mellékvesék szorosan összekapcsolódnak a pajzsmirigy működésével, illetve a vércukorszint szabályozásával. A mellékvesék működését megtámogathatjuk egy kis édesgyökérrel. Ezt lehet kapszula vagy tea formájában is fogyasztani. A pajzsmirigy működését a citromfű is elősegíti. Ihatjuk teakánt, de tinktúra és tabletta formájában is elérhető. A vércukorszint szabályozásában a cickafark is részt vesz. Nőknek óvatosan kell bánni a fogyasztásával, ugyanis a fitoösztrogén hatása miatt elősegíti az ösztrogéntermelést, ami ösztrogéndominanciában nem szerencsés dolog.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.