Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Búzavirág
  2020-09-16 23:29:38, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Uralkodók Magyarországon
  2020-09-16 23:26:39, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
LY-es szócsaládok
  2020-09-16 23:15:39, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Mit együnk, hogy az agyunk jól működjön?
  2020-09-16 23:09:38, szerda
 
  Amikor rászánjuk magunkat az egészséges életmódra, akkor a táplálkozásunkat is megreformáljuk. Az egészségesebb ételek ugyanis nemcsak a testünket alakítják át és segítenek megszabadulni a súlytöbblettől, hanem az agyunk működésére is hatással vannak.

Az agy a kommunikáció központja, ez a szervünk határozza meg, hogy mennyi ételt vegyünk magunkhoz. De mi van akkor, ha csak kevés ételt eszünk, de mégsem fogyunk, hanem inkább hízunk? Nos, az agyunk a kevesebb táplálékbevitelt úgy értelmezi, hogy egyfajta táplálékhiány alakult ki, így gyors üzemmódban elkezd zsírt raktározni. Lelassul a zsíranyagcsere és ahelyett, hogy olvadnának le rólunk a kilók, még súlygyarapodással is számolnunk kell. Amikor csak kevés ételt eszünk, akkor a testünk csak alkalmazkodik, így csak kevés kalóriát fog elégetni, ezért nem sikerül fogyni, hanem még gyarapodni is fognak a kilóink.

A testsúlyt voltaképpen két hormon szabályozza. Az egyik a ghrelin, amelyet éhséghormonnak is hívnak. Ez a hormon jelzi, ha éhesek vagyunk és ideje a táplálkozásnak. A másik hormon, a leptin, az úgynevezett ,,jóllakottság" hormon, amely jelzi a szervezetnek, ha eleget evett és ideje lenne abbahagyni a táplálkozást. Ezek a hormonok hatalmas szerepet játszanak az ideális testsúly fenntartásában.

Az agy egészségét jelentősen meghatározza az elfogyasztott táplálékok minősége. A vitaminok, az ásványi anyagok, az antioxidánsok táplálják az agyat, és még az oxidatív stressztől is védik azt. Azonban a nem jó minőségű ételek még negatívan is befolyásolhatják az agy működését.

A finomított cukor is nagyon károsan hat az agyra. Nemcsak az inzulinszintet befolyásolja, de gyulladást és oxidatív stresszt is okoz az agyban. A cukor olyan károsodott agyi funkcióhoz vezethet, mint depresszió vagy más hangulati zavar.

Mégis milyen táplálékok hatnak pozitívan az agy működésére? A zöldségek, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonák, a halak, a tenger gyümölcsei, illetve a mérsékelt zsírtartalmú tej, tejtermékek és a húsételek.

A legjobb döntést akkor hozzuk, ha egész egyszerűen nem fogyasztunk cukrot és feldolgozott élelmiszereket, és előnyben részesítjük a probiotikumokat és az erjesztett táplálékokat, mert ha a bélrendszer jól működik, akkor az pozitívan hat az agyunk működésére is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az éltető víz
  2020-09-16 23:00:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ételek és az emberi szervek
  2020-09-16 22:58:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Másképp írjuk és másképp ejtjük
  2020-09-16 22:55:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Nyiló orchidea gif
  2020-09-16 21:43:30, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Majomkenyérfa virága
  2020-09-16 21:33:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Orchidea
  2020-09-16 21:31:16, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 2118 db bejegyzés
Összes: 39470 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 22724
  • e Hónap: 111681
  • e Év: 795024
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.