Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Böjte Csaba testvér jegyzete 09.18
  2020-09-18 16:41:27, péntek
 
  Mindenkinek van egy nyelve, amelyen ha szólok hozzá megérti szavamat! Bármennyire furcsa is mindenkinek van egy szeretet nyelve is, melyet meg kell tanuljunk, ha békében, örömben akarunk együtt élni!
A szeretet lényege, hogy megismerjem a másikat, és az ő igényeihez alakítsam az én szeretetem. Nagyon sok veszekedés, válás abból fakad, hogy én úgy szeretlek téged, ahogy saját magamat, s nem tudom elképzelni, hogyha olyan finom az a töltelékes káposzta, mi a francért kell te vegetáriánus legyél.
Türelmesen tanuljuk meg egymás szeretetnyelvét és boldogok leszünk, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Máthé Dominik négy góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájába
  2020-09-18 16:35:19, péntek
 
  Férfi kézilabda
A válogatott Máthé Dominik négy góllal mutatkozott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a norvég Elverum HB színeiben.
Az Elverum négy mérkőzés után négy győzelemmel vezeti a norvég élvonal tabelláját, Máthé eddig 15 gólt szerzett.
A Balatonfüredről igazolt jobbátlövő öt lövésből szerzett négy gólt csütörtök este az FC Porto otthonában 30-28-ra megnyert csoportmérkőzésen. Máthé dolgát nehezítette, hogy az első félidő közepén már másodszor kapott kétperces kiállítást.
Az európai szövetség (EHF) honlapján péntek reggelre úgy módosítottak a meccs statisztikai lapján, hogy a magyar játékos neve mellett immár öt gól szerepelt.
,,Négyet lőttem, ha többet írtak, annál jobb" - nyilatkozta az MTI-nek Máthé.
Hozzátette, nem tartja jogosnak a két kiállítását, és mivel nem volt sárga lapja, nem érti, miért büntették rögtön két perccel a játékvezetők.
,,Utána egy kicsit feszült voltam, de a csapattársaim segítettek, bíztattak, és a második félidőben ez meghozta a gyümölcsét" - mesélte.
A 21 éves kézilabdázó közölte, a csapatmunkának köszönhető, hogy a második félidőben látványos fordítást produkáltak, illetve annak, hogy fizikálisan felülmúlták a Porto csapatát.
,,Az ő edzőjük nem találta a kedvező felállást, nagyon sokat cserélt, és ezt mi ki tudtuk használni" - magyarázta, hozzátéve, hogy sok gyors gólt lőttek, és hatékonyak voltak a helyzetek kialakításában.
Kifejtette még, hogy nagyon sokat játszottak emberelőnyben, amiből szintén sok gólt tudtak lőni, ráadásul a kapusuk is nagyban hozzájárult a sikerhez, a másik oldalon viszont elmaradtak a bravúrok.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Kiütéses vereséget szenvedett a női foci csapat
  2020-09-18 16:29:49, péntek
 
  A magyar női labdarúgó-válogatott a meccs nagy részében emberhátrányban játszva 8-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a svédek vendégeként Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.
Eb-selejtező, F csoport:
Svédország-Magyarország 8-0 (1-0)
...... ...........



A csoport állása: 1. Svédország 12 pont/4 mérkőzés,
2. Izland 9/3,
3. Szlovákia 4/4 (2-9),
4. Magyarország 4/5 (5-17),
5. Lettország 0/4
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Útravaló – 2020. szeptember 18.
  2020-09-18 14:18:08, péntek
 
  Volt-e az asszonyok között versengés Jézus kegyeiért? Biztosan volt, hiszen az apostolok is versengtek, sőt, az egyik testvérpár még a mamát is ringbe küldte, hogy lobbizzon. Úgy tűnik, az emberi természetnek része a versengés is. Meg az ezt kiváltó neheztelés is, azok részéről, akik szintén szeretnék ugyanazt elérni, de szerényebbek, bátortalanabbak vagy illemtudóbbak. Több olyan asszony talál ma is otthont magának az Egyházban, aki gazdag férje mellett elmagányosodik. A férjek elnézik, hogy vagyonukból a feleségeik nemes célra juttatnak, és ezzel társaságot szereznek maguknak. Jézus tudta és elfogadta ezt a fajta szolgálatot. A mi tájainkon ilyen asszony volt Árpád-házi Szent Erzsébet.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
24. évközi hét péntek 09.18
  2020-09-18 14:15:18, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Krisztus feltámadása a mi hitünk alapja.
Testvéreim!
Ha mi azt hirdetjük, hogy Krisztus feltámadt a halálból, hogyan állíthatják némelyek közületek, hogy nincs feltámadás? Ha nincs feltámadás, akkor Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, hiábavaló a mi igehirdetésünk, és hiábavaló a ti hitetek. Sőt még hamis tanúknak is bizonyulunk Istennel szemben, mert azt állítjuk Istenről, hogy ő feltámasztotta Krisztust; holott nem támasztotta fel, ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel.
Ha ugyanis a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok. Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél szánalomra méltóbbak vagyunk.
De Krisztus feltámadt a halálból, elsőként a halottak közül.
Ez az Isten igéje. 1Kor 15,12-20

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Szolgáló szeretetükkel Jézus kíséretében ott vannak a jólelkű asszonyok is.
Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított: Mária, melléknevén Magdalai, akiből hét ördög ment ki; Johanna, Heródes intézőjének, Kuzának a felesége; Zsuzsanna és még sokan mások, akik vagyonukból gondoskodtak róla.
Ezek az evangélium igéi. Lk 8,1-3
...... ........... .....



Imádság
Egyedül Te vagy az Úr, a mi Istenünk! Add, hogy készségesek legyünk befogadni az életet. Add, hogy legyen bennünk erő, hogy fölemeljük fejünket, és föltekintsünk Jézusra, akit értünk szegeztek keresztre. Add, hogy ne vesszünk el a hétköznapok gondjaiban, hanem vegyük észre az odafönn-valókat. Add, hogy a világosságban járjunk, ne pedig bűneink sötétségében. Köszönjük, hogy Fiadban, Jézus Krisztusban az igazi Világosság jött közénk. Add, hogy fölismerjük őt, neki szolgáljunk, ne pedig bálványoknak. Add, hogy mindig úgy járhassuk életünk útját, hogy sose veszítsük szemünk elől: Egyedül Te vagy az Úr, a mi Istenünk.

Elmélkedés
A mai evangéliumban szereplő asszonyok példája arra bátorít minket, hogy Istentől kapott adományainkkal és képességeinkkel Jézust szolgáljuk. Három évig tartó működése időszakában nagyon sokat volt úton. Nem csak a tizenkét apostol és a tanítványok nagyobb csoportja volt vele, hanem asszonyok is követték őt, valamint gondoskodtak róla.
A részlet a Magdala városából származó Máriát említi meg, akit Mária Magdolna néven szoktunk említeni. Korábbi nehéz élethelyzetét jellemzi a leírás, miszerint Jézus hét ördögtől szabadította meg őt, tehát életébe jelentős fordulatot, megtisztulást, újjászületést hozott az Úr. Mária Magdolna kiváltsága és szeretetének jutalma az lett, hogy húsvét hajnalán ő találkozhatott elsőként a feltámadt Krisztussal. Egy Johanna és egy Zsuzsanna nevű asszony is név szerint kerül megemlítésre. Valószínűleg nem Jézus hívta őket, ahogyan kiválasztotta és meghívta az apostolokat, hiszen erről az evangélisták említést tettek volna. Ők egyszerűen Jézus mellé szegődtek és vele tartottak útjain. Bár a szó szoros értelmében nem voltak a Mester tanítványai, mégis talán éppen az ő személyükkel kezdett el kiszélesedni a tanítványok köre, amely mai értelmezés szerint magába foglalja mindazokat, akik Jézus követői, férfiakat és nőket egyaránt.
Jézus közelében nekem is helyem van.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.