Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A törvény megtartása
  2020-09-23 21:35:24, szerda
 
  A törvény megtartása

,,Hogy a törvény követelése teljesüljön bennünk, akik nem test szerint járunk, hanem Lélek szerint." (Róm 8,4)

A kereszt által való megváltás nagyobb, mint a Vörös-tengeren át történt megváltás. Ez azért van, mert az első exodus az egyiptomiak hatalmát törte meg, míg a második exodus a bűn hatalmát.
Most végre az emberek cselekedhetik azt, amit Isten megkíván tőlük törvényében. Isten új népe kiszabadult a belső ellenség hatalmából. A Szentlélek hatalma most már legyőzi saját testiségük gyengeségét, hogy Isten népe képes legyen engedelmeskedni Istenének.
A Róm 8,1-4 versekben mindennek a summája áll előttünk. Megszabadultunk a bűn hatalmából, mert Krisztus meghalt értünk. Megszabadultunk a bűn hatalmából, mert a Lélek bennünk lakozik.
Mihelyt Isten szövetséges népe szabaddá lett, hogy szolgálja Urát, megkapták Isten törvényeit. Ez nagy megtiszteltetés volt, de bukásukká vált. Engedetlen szívük soha sem tudott Istennek tetsző módon szolgálni, az ő törvényeivel összhangban.
Izráel felelős volt saját engedetlenségéért. A törvény mégis szolgált bizonyos célt Isten tervében. ,,A törvény pedig közbejött, hogy megnövekedjék a vétek" (Róm 5,20). Más szavakkal: Isten arra is felhasználta a törvényadást, hogy elkészítse az útját annak, hogy Jézus Krisztust nekünk adja.
Akik elfogadták Jézus Krisztust, a valóságos szabadságot fogadták el. Nemcsak megszabadultunk a haláltól, hanem megtaníttatunk arra is, hogy miként kell élnünk. Nemcsak bocsánatot nyerünk rossz cselekedeteinkre, hanem megtaníttatunk arra is, hogy miként kell jót cselekedni.
És ez teljesen Isten műve: ő szabadított meg bennünket abból az állapotból, hogy gyengék vagyunk az engedelmességre, azáltal, hogy nekünk adta a Lelket. A Lélek az az erő, amely képessé tesz minket az engedelmességre. Az exodus és az ígéret földjére történő megérkezésünk közötti időben Isten dicsőségére élünk. Az exodus - a mi megváltásunk - Istennek Jézus Krisztus által végrehajtott műve volt. Engedelmességünk pedig Isten műve bennünk a Szentlélek által.

Napi gondolat
,,A Lélek az az erő, amely képessé tesz minket az engedelmességre." Hogy tapasztaltad már meg ezt az erőt?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Várni a Lélek vezetésére
  2020-09-23 21:11:57, szerda
 
  ,,Így Mízia felé menve, Bitíniába próbáltak jutni, de Jézus Lelke nem engedte őket" (Csel 16,7).

Milyen különös, hogy az Úr megakadályozta őket abban, hogy Bitíniában végezzék Krisztus munkáját, és az ajtót bezárta előttük az Ő Lelke!
Vannak idők, amikor ugyanezt tapasztaltam én is. Olykor valami megszakította a munkámat, ami nagyon is hasznos feladat volt. Máskor ellenállás keletkezett és arra késztetett, hogy visszalépjek, vagy betegség jött, és lefektetett valamilyen elszigetelt helyen.
Az ilyen időszakokban nekem nehéz volt abbahagyni a munkát befejezetlenül, amikor úgy véltem, hogy azt a szolgálatot a Szentlélek erejében végeztem. Azonban végül emlékeztem arra, hogy a Szentlélek nemcsak a munka végzését követeli meg, hanem a szolgálatban való várakozást is. Megláttam, hogy Krisztus királyságában nemcsak a cselekvésnek vannak meg az időszakai, hanem a cselekvéstől való tartózkodásnak is. Azt is megtanultam, hogy az elszigeteltség helye gyakran a leghasznosabb terület minden hely között ebben a megosztott világban. Aratása sokkal gazdagabb, mint azok az időszakok, amikor a gabona és a bor a legbőségesebb volt. Tehát megtanultam hálát adni azért, hogy a nagyon gyönyörű Bitínia ott maradt anélkül, hogy meglátogattam volna.
Drága Uram, az a vágyam, hogy a Szentlélek továbbra is vezessen engem. Lehet, hogy a lehetőségeim kiábrándítónak látszanak, mert ma az ajtót nyitottnak látom az érted szolgáló életre, de holnap bezárul előttem. Taníts engem meglátnom egy másik ajtót a szolgálat területén, és adj egy új belépést szolgálatodba! Taníts engem azzal az ismerettel, hogy az embert olykor arra a szolgálatra hívod el, hogy ne tegyen semmit, hanem maradjon csendben vagy várakozzék! Amikor megemlékezem a ,,szelíd hang"-ban levő hatalmadról (1Kir 19,12), nem panaszkodom, hogy olykor a Lélek megengedi nekem, hogy ne menjek. (George Matheson)


Amikor nem értem Atyám vezetését,
És úgy tűnik, hogy imámra sem felel,
Mégis hallom, ezt visszhangozza Föld és ég:
Isten működik tovább, csak VÁRNI KELL!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A bűn gyűlölete
  2020-09-23 20:55:40, szerda
 
  Az őszinte keresztyén mindenekelőtt önmagában gyűlöli a bűnt.

Richard Sibbes
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szolgája
  2020-09-23 20:54:00, szerda
 
  Isten szolgájának a célja az, hogy teljesítse Ura akaratát.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentek útja
  2020-09-23 20:53:22, szerda
 
  A szentek útja nem a kereszten végződik, hanem az Úr kegyelméből a dicsőségben.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Szentlélek érintése
  2020-09-23 20:33:30, szerda
 
  ,,Aki hisz bennem, amint az Írás mondta, élő víz folyamai áradnak annak belsejéből" (Jn 7,38).

Zavarban vannak köztünk némelyek, csodálkozva azon, hogy a Szent Lélek miért nem tölt be minket teljesen. A probléma az, hogy sok minden árad belénk, de nem távolítunk el magunktól semmit. Ha továbbadod a megkapott áldást, azt tervezve, hogy a körülötted levő nagyobb szolgálatra szenteled az életedet és áldássá leszel másoknak, akkor gyorsan rájössz, hogy a Szentlélek veled van. Áldásokat közvetít neked a szolgálathoz, mindent megadva, amit rád bízhat, hogy átadd másoknak.
Nincs mennyeibb annál a zenénél, mint ami az eolhárfán visszhangzik. A természet csodálatos eseménye ez, de van spirituális párhuzama is. A hárfa csak egy fadoboz, húrokkal fölszerelve harmonikusan, várva arra, hogy a kóbor szél láthatatlan ujjai megérintik. Amint a menny lehelete átfut a húrokon, olyan hangok, amelyek csaknem isteniek, úgy siklanak a levegőben, mintha angyalok kórusa sétálna körülöttünk és érintené a húrokat.
Hasonló módon lehetséges nyitva tartani a szívünket, hogy megérintse a Szentlélek, és azt játssza rajta, amit óhajt, miközben mi nyugodtan várunk az Ő szolgálatának ösvényén.
Amikor az apostolok ,,megteltek Szentlélekkel" ( Csel 2,4 ), nem bérelték ki a felső szobát, és
nem maradtak ott, hogy szentség-összejöveteleket tartsanak. Elmentek mindenhova, prédikálva az evangéliumot. ( Will Huff)

,,Ha magam eszem a falatokat... -
Mondta a pátriárka morcosan-,
Ez milyen szánalmas képet mutat
Az egyházról, amely pogányosan
Él Isten, Krisztus nélkül, üresen,
Pedig kellene, hogy mást etessen...
Így csak végleges vesztébe rohan."

,,Ingyen vettétek, ingyen adjátok!"
Ezt mondja Jézus, a nagy Teremtő.
Az önző élet nem más, csak átok,
Süket, vak, nyomorék és éhező...
Kiért ontotta az Úr szent vérét,
S miért áldozta fel szent életét,
Ha nincs nyomában igaz követő?

William Alexander érsek

,,Hol van Ábel, a testvéred?" (1Móz 4,9)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 524
  • e Hét: 1419
  • e Hónap: 13294
  • e Év: 201096
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.