Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
II. János Pál pápa mondása
  2020-09-28 21:37:56, hétfő
 
  A tettekben megnyilvánuló szeretet kimondhatatlanul nagy erőt kölcsönöz a szavakkal kimondott szeretetnek
.......



- A lengyelek Mária közbenjárását kérik Szent II. János Pál pápa napján
Huszadik alkalommal rendezik meg Lengyelországban ,,a pápa napját", melyet október 11-én tartanak Szent II. János Pálra emlékezve. Idén hátrányos helyzetű fiatalok támogatására gyűjtenek. A püspökök a Szűzanya közbenjárására bízzák hazájukat.
A nagy pápa püspöki jelmondatát választotta a lengyel katolikus egyház az október 11-i ünnep mottójául: ,,Totus tuus" (,,Egészen a tiéd"). A püspöki konferencia alapítványa (Dzielo Nowego Tysiaclecia - az Új Évezred Műve) szervezi a kezdeményezést, mely hátrányos helyzetű fiataloknak biztosít ösztöndíjat.
,,A pápa napja" Szent II. János Pál emlékét idézi, és idén a máriás lelkület, a Szűzanyára való teljes ráhagyatkozás a témája. (Az Új Évezred Műve Alapítványt Szent II. János Pál hetedik lengyelországi apostoli útját követően, 2000-ben hozta létre a lengyel püspöki konferencia - a szerk.)
A lengyel püspökök üzenetet fogalmaztak meg az ünnepre, melyet október 4-én az ország valamennyi templomában felolvasnak. A dokumentumban kiemelik, hogy Mária személye, közbenjárása és oltalma különösen fontos volt Wojtyła pápa életében és szolgálatában. Elegendő, ha a Szent Péter téren ellene elkövetett merényletre gondolunk.
1981. május 13-án, a Fatimai Szűzanya ünnepén lőttek rá a Szentatyára. A fatimai jelenések első napja és a merénylet időpontja közti egybeeséssel kapcsolatban Szent II. János Pál pápa így nyilatkozott: ,,Nem tudom, ki adta a fegyvert a gyilkos kezébe, de azt tudom, hogy ki térítette el a golyót, egy láthatatlan kéz, egy anyai kéz irányította."
...... .........


Egy évvel a merénylet után a Szentatya Fatimába zarándokolt, hogy hálát adjon a Szűzanyának. A lövedéket, amely megsebesítette, ma is a fatimai Mária-szobor koronájában őrzik. A Szent Szűz kérésének eleget téve a pápa 1984-ben felajánlotta az emberiséget Mária Szeplőtelen Szívének.
A lengyel püspökök üzenete így folytatódik: Lengyelország egész történelme arról tanúskodik, hogy mennyire bíztak a lengyelek Isten Anyjának közbenjárásában. A főpásztorok arra buzdítják a híveket, hogy kövessék mindig híven Mária iskoláját. Ő megtanítja nekünk, hogyan bízzuk rá magunkat teljesen Isten szavára és a mások iránti szeretetre.
Imádkozzuk mindennap a rózsafüzért! Legyen a szentolvasó a házastársak és az egész család közös imája, az egyedül élők, a betegek és a szenvedők fohásza, vagy éppen azoké, akik karanténban vannak a koronavírus miatt. Lehet imádkozni, miközben a munkába tartunk, iskolába, egyetemre vagy vásárolni megyünk. Ez arra tanít minket, hogy meghalljuk a Szentlélek sugallatát, hogy szeressük Jézust, szolgáljuk az Egyházat, megéljük a hitünket, alázatosak, engedelmesek és önzetlenek legyünk - olvasható a püspökök üzenetében.
A lengyel főpásztorok végül emlékeztetnek, hogy a pápa napján, október 11-én gyűjtést rendeznek a templomokban, amely által a hívek támogathatják az Új Évezred Műve Alapítvány ösztöndíjait. Az így nyújtott támogatással fejezhetjük ki szolidaritásunkat és irgalmunkat a nehéz anyagi és emberi helyzetben lévő fiatalok felé - zárul a Lengyel Püspöki Konferencia üzenete.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.09.28

*
- Szent II. János Pál pápa máriás tanítása Link

- 1997 December 18 II János Pál ,,Tiszteletre méltónak,, hirdeti Pio atyát.
1999. Május 2 II János Pál boldoggá avatja Pio atyát

- "Jobb a helyes úton sántikálva haladni, mint szilárd léptekkel téves irányba tartani"
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Jöjj Szentlélek, szállj le rám. - vallásos
  2020-09-28 21:21:55, hétfő
 
  Jöjj Szentlélek, szállj le rám.
Örök boldog fénysugár.
Vezesd életem a szűk ösvényen.
Segíts levetni régi ruhám

Videó Link

Jöjj Szentlélek, gyere szállj le rám.
Reményt hozó fénysugár
Vezesd az életem a szűk ösvényen
Segíts levetni régi ruhám

 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Jöjj, Szentlélek Isten jöjj, - vallásos
  2020-09-28 21:04:08, hétfő
 
  Jöjj, Szentlélek Isten jöjj,
áraszd ki a mennyekből
fényességed sugarát.

Jöjj, ki árvák atyja vagy,
jöjj, ki szívek lángja vagy,
ajándékos jó barát.

Te vagy a vigasztalás,
drága vendég, Lelki Társ,
te az édes enyhülés.

Gondok között nyugalom,
hőség ellen oltalom,
zokogásban könnyülés.

Jöjj, és töltsd be híveid
titkos mélyű szíveit,
boldogító égi tűz!

Semmi, semmi nélküled
az emberben nem lehet,
semmi tiszta, semmi szűz.

Mosd, amit a szenny belep,
öntözd, ami eleped,
seb fájását csillapítsd!

Ami dermedt, élesztgesd,
ami fagyos, melengesd,
ami hibás, igazítsd!

Benned minden bizalom,
osszad, osszad pazaron,
hét szent ajándékodat.

Adj érdemre jobbulást,
üdvösséges kimúlást,
örök vigasságot adj!

Amen, alleluja.

Videó Link

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
26. évközi hét hétfő esti szentmise 09.28 Csíksomlyó
  2020-09-28 20:54:18, hétfő
 
  Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
A segítő szeretet mestere – Páli Szent Vince áldozópap
  2020-09-28 11:38:42, hétfő
 
  Szeptember 27-én Páli Szent Vincére, ,,a szegények atyjára", a Misszióstársaság alapítójára emlékezik Egyházunk. A lazaristák néven is ismert szerzetesrend célja a falusi nép oktatása és a papság mélyreható képzése volt.
Vince 1581. április 24-én született Dél-Franciaországban, az 1823 óta Saint-Vincent-de-Paulnak nevezett településen. Szülei szegény földművesek voltak. Taníttatását egy jótevőjük vállalta. Dax városban, a ferencesekhez járt, később egyházjogot és teológiát tanult a spanyol Zaragozában, majd Toulouse egyetemén. Tizenkilenc éves korában szentelték pappá 1600 szeptemberében.
...... ...........



...... ..........



Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A kegyelem forrása áradjon tovább ... 09.27
  2020-09-28 11:32:38, hétfő
 
  250 éves az Országúti ferences templom.
Szeptember 27-én, vasárnap jubileumi hálaadó szentmisét mutatott be a budapesti Országúti ferences templomban az ifjú éveit ott töltő Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke. A ferences ünnepen Horváth Achilles OFM házfőnök, Lendvai Zalán OFM plébános koncelebrált, valamint Dudás Zoltán és Gorove László állandó diakónusok teljesítettek szolgálatot.
Budán 250 éve a környék szíve az Országúti Ferences Plébánia, mely heteken átívelő programsorozattal ünnepli temploma felszentelésének évfordulóját. Könyvet adtak ki az évfordulóra, kiállítást és koncerteket, kerekasztal-beszélgetést szerveztek, ünnepélyes dicsőítő alkalmakat tartanak. Az ünnepléssorozat csúcspontja a szeptember 27-i szentmise volt, melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Őrsi Gergely és Láng Zsolt, a II. kerület jelenlegi és volt polgármestere, Ernyey László egyházügyi tanácsnok.
Ó, mily félelemmel tiszteljük ezt a helyet, ez az Isten háza, és kapuja a mennynek"
kezdődött a bevonulási ének, ami a mai ünnephez különösen illett. Székely János püspök a köszöntés után felidézte, hogy 14 éves korától járt erre a plébániára, tagja volt az ifjúsági hittan csoportnak és az énekkarnak, így fiatalkora legfontosabb helyszínévé vált a templom. Külön kiemelte emlékei közül, hogy egyszer egy ferences olyan dologért kért tőlük, fiataloktól bocsánatot, amelyben igazából ők voltak a vétkesek. Felszentelése után első szentmiséjét is itt mutatta be. A kegyelem folyója áradt ezen a helyen számára is.
Az olvasmány Ezekiel könyvéből azt a képet tárta elénk, ahogy a templomból életadó, frissítő források fakadnak minden égtáj felé; ez a folyó még a sivatagban is életet ad, a sós vizet édessé és termékennyé teszi. A zsidókhoz írt levél felhívta a figyelmünket, hogy az élő Isten városához járultunk, ünneplő közösséghez, a mennyei Jeruzsálemhez. Az evangélium Zakeus történetével arra buzdított, hogy az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett.

Székely János püspök prédikációja elején történetekkel érzékeltette, Jézus valóban minden csepp vérét odaadta értünk, emberekért, akiket a Sátán megtanított gyűlölni, megtanított a háborúskodásra és a veszekedésekre még a családjainkban is. Fel sem fogjuk Isten szeretetének végtelenségét: aki a csillagmilliárdokat megteremtette, megtestesül, és elmegy értünk a keresztig. Minden templom ezt a titkot őrzi, minden templomból ez a végtelen szeretet árad az Eucharisztián és a szentségeken keresztül. Erről az áradó folyóról beszélt Ezekiel próféta, aki előre jelezte a Jézus megnyílt szívéből fakadó vizet, a kegyelmek forrását. Minden oltár Golgota, ahol Isten végtelen szeretete újra és újra megjelenik.
...... .............



...... ..........


Az evangélium kapcsán a püspök elmondta, hogy Zakeus olyan ember lehetett, aki fontos volt, de gyűlölték, féltek tőle az emberek. Sikeres volt, de boldogtalan: az ajtók bezáródtak előtte. Jézus azonban a kitaszítottakkal is szóba áll, mert másképp néz a világra. Zakeus felmászik egy fára, nevetséges helyzetbe hozza magát annak reményében, hátha Jézus megáll, és észreveszi őt. Talán az ő élete is megújulhat Jézus által. És valóban: Jézus tekintetében nincs irigység, félelem, megvetés, nem az ítélet sugárzik belőle, mert felfedezi Zakeus igazi énjét, a gyermeket, aki szeretni akar. Jézus szánalommal tekint rá, fel akarja emelni, meg akarja tisztítani őt.
Mi is megfürödhetünk Isten kristálytiszta tekintetében. Igazából azok vagyunk, amilyennek ő lát minket.

Cikk folytatása Link

Videó a Szentmiséről Link
A templomszentelés 250. évfordulóját ünnepeljük, Székely János püspök úrral.
.........



...... ...........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Böjte Csaba testvér gondolata 09.28
  2020-09-28 11:22:36, hétfő
 
  Amennyiben boldog akarsz lenni már itt a földön és ráadásul az örökkévalóságban, akkor jóvá kell válnod, jót kell tenned önzetlenül. A legtöbb ember szívesen indul az úton, de lépten-nyomon a nehézségek és a saját kishitűsége megtorpantja! "Minek erőlködjek, hisz esélyem sincs, hogy jó végre vigyem azt, amit elkezdtem!" És így sok-sok szép ötlet, gondolat magja ki se bújik a földből, és ha megszületik, legtöbbször nem idegen kéz, hanem a mi saját félénkségünk aszálya végez vele!
Az évezred első éveiben ültettem e koronaakác csemetét a játszótér közepén. Arasznyi vesszőcske volt, arra kértem, hogy nagyra növő árnyékot adjon gyermekeinknek a város beton tengerén! Emberi számítás szerint, a parányi életnek a 250-300 gyerek mindennap visszatérő jókedvű, életerős cunamijában semmi esélye sem volt életben maradni! Szent Péter lelkületével, A te nevedben kivetem a hálót!" elültettük, öntözgettük a parányi életet a fürge talpak földjén!
Az évek elteltek, és lám a kis facsemetéből hatalmas fa lett! Ki tudná összeszámolni, hogy az alatta focizó, játszadozó lurkók egy - egy bomba-gól helyett hányszor találták telibe koronáját?
Merjünk a sokszor lehetetlennek tűnő feladatokra is igent mondani, nem feledve, hogy mi magunk is csak mikroszkóppal látható két parányi sejtből születtünk!
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentmise-közvetítés 2020. szeptember 27
  2020-09-28 11:13:48, hétfő
 
  Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház.
Magyarok Nagyasszonya, Nyíregyháza

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Basilica minor rangot kapott a bátai Szent Vér-kegytemplom
  2020-09-28 11:10:59, hétfő
 
  A hetedik alkalommal megrendezett bátai egyházmegyei zarándoklaton, szeptember 26-án Michael August Blume SVD érsek, Magyarország apostoli nunciusa mutatott be szentmisét, melyben kihirdette, hogy a Szent Vér-kegytemplomot basilica minor rangra emelte Ferenc pápa.
A vírushelyzet ellenére a hagyományokhoz híven idén is ünnepi keretek között zajlott a Pécsi Egyházmegye zarándoklata Bátán. Ugyan a gyalogos zarándoklatra a járványügyi intézkedéseket betartva nem került sor, valamint a zarándoknapon csak korlátozott számban, regisztrációval lehetett részt venni, a Pécsi Egyházmegye valamennyi településéről érkeztek hívek Magyarország egyetlen Szent Vér-kegyhelyéhez.
Az ünnep délben szentségimádással kezdődött, amelyet Nyúl Viktor pasztorális helynök vezetett a szabadtéri oltárnál, majd a fájdalmas rózsafüzér elimádkozása következett Kürtösi Krisztián plébános közreműködésével.
Délután Michael August Blume SVD érsek, Magyarország apostoli nunciusa mutatott be szentmisét Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó és a jelen lévő papság koncelebrálásával. A zarándoknapot a Laudato si' év fényében a teremtett világunkért és a szenvedő emberekért ajánlották fel. A szentmise kezdetén a nuncius örömmel adott hírt arról, hogy Ferenc pápa basilica minor (kisebb bazilika) címet adományozott a bátai Szent Vér-kegytemplomnak. Ezt követően Udvardy György felolvasta az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció határozatát, majd kifejezte háláját Michael August Blume nuncius hathatós közbenjárásáért, hogy Báta, az ősi kegyhely temploma jelentőségének köszönhetően elnyerte a Basilica minor címet.
...... ........... .........


Számunkra ez megtiszteltetés és annak a buzgóságnak az elismerése, hogy kötődünk a kegyhelyhez. Bár most nem tudunk annyian jelen lenni a járványügyi előírások következtében, mint a korábbi zarándoklatok alkalmával, mégis úgy gondoltuk, hogy imádságos köszönetünknek ma fel kell szállnia az Úrhoz, kapcsolódva őseink hitéhez
Később, a homíliában a nuncius hangsúlyozta, Krisztus vérének ereklyéje itt van velünk és emlékeztet minket Krisztus szeretetére.
Krisztus meghalt értünk a kereszten, és ennek a szeretetnek a misztériuma az ő halála óta minden nap velünk van, különösen ezen a délutánon, amikor a Szentlélek Krisztus Szent Vére tiszteletére gyűjt egybe bennünket - fogalmazott Michael August Blume. - Jézus vére nem szűnik meg áradni. A katona valóban átszúrta Krisztus testét, amelyből vér és víz folyt ki. Ez megtapasztalható az Eucharisztiában, hiszen életet ad azoknak, akik az ő nevében gyűlnek össze és várják dicsőséges eljövetelét.
...... ..........


Ide, Bátára a hívek több mint hatszáz éve járnak, hogy leboruljanak a Szent Vér-ereklye előtt - emlékeztetett a nuncius. - Krisztus vére lemossa bűneinket és megmutatja az élet útját. Krisztus sok jóval halmoz el bennünket és alig várja, hogy bennünket is megöleljen a szentek társaságában.
...... .........


Napjainkban különösen is teljes szívvel kell hívnunk az Urat, hiszen a világ aggódik a jövő miatt, de Krisztus Szent Vére azt üzeni, hogy Isten törődik velünk - hangsúlyozta Michael August Blume, majd fohásszal zárta prédikációját: ,,A Szentlélek segítsen, hogy tanúságot tegyünk Krisztus szeretetéről!"
A szabadtéri szentmise körmenettel zárult, melyet megelőzően Kürtösi Krisztián plébános, illetve Nyúl Viktor pasztorális helynök is kifejezte köszönetét a jelenlévőknek.

- Az ország egyetlen Szent Vér-kegyhelye Bátán található. A történelmi Magyarország - a mai Szlovákia - területén lévő Garamszentbenedeken is erős a Szent Vér tisztelete. A bátai ereklye a törökdúlás idején, 1539-ben megsemmisült. 2018-ban Garamszentbenedekről érkezett Szent Vér-ereklye Bátára.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye
Magyar Kurír 2020.09.27
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
1968. szeptember 26. Padre Pio temetése - A hit diadala
  2020-09-28 10:35:18, hétfő
 
  Szeptember 26 volt a temetése. Ez nem temetés volt, ehelyett egy olyan diadal volt, amely hasonló volt, mint amelyet a csatából a légióival visszatérő győztes római konzul kapott; azzal a különbséggel, hogy a felvonuláson nem voltak győztesek és vesztesek, nem voltak fegyveres légiók; hanem százezer emberből álló imádkozó sereg, beleértve vallási, papi, püspöki, hatósági tagokat, valamint az Atya barátainak és lelki gyermekeinek hatalmas tömegét.
Este a Szentély templomkertjében, miután az udvar átlépte a város fő erezeteit, Padre Pio választójogán a koncelebrált szentmise volt. Jelen volt Clemente da Wlissingen atya, akkor a rend tábornoka is . Aztán a temetés, úgy tűnt, mindennek vége! Sokan örültek a halálának. De az, aki azt mondta : "Halottabbat fogok csinálni, mint élve". Megtartotta a szavát. A templomba lépett az a gép, amely a koporsót a Padre Pio testével szállította, amelyet mindenki láthatott az átlátszó fedélen keresztül. Guerrino Ciccarelli úr vezette, mellette Michele atya, a rendház helytartója. Bement a nagy ajtón, amelyet azonnal becsuktak, miközben a kinti tömeg imádkozott.
Megállt, és a koporsót egy kis polcra helyezték a sekrestye közelében. Egy nem átlátszó fedelet csavaroztak fel, és tömítőviasszal lezárták. Jelen voltak Monsignor Cunial, az egészségügyi tisztviselő, Dr. Giovanni Grifa , a Padre Pio személyi orvosa, Dr. Giuseppe Sala , a kolostor felettese, Padre Carmelo da San Giovanni Galdoban , jogi jelenlétek, akik másokkal együtt aláírták az igazoló dokumentumot a pietrelcinai Padre Pio testét tartalmazó koporsó bezárása. Ezután a lezárt koporsót a már előkészített kriptába szállították, a Santa Maria delle Grazie szentély főoltára alatt. Csörlővel leeresztették a sziklába vájt rekeszbe. A fráter feje a hegy felé nézett. Ezután egy nehéz márványlapot készítettek, amely lezárásként és védelemként csúszik át a sír rekeszén. Minden lezárt. A sír temetése és bezárása az Aldo di Bari vállalat dolgozóinak Grifa és Sala orvosok, néhány testvér testvérének állandó jelenléte alatt zajlott . Ott volt Foggia prefektusa, Dr. Caprio , San Giovanni Rotondo praetora, a biztos és Signora Pia Forgione Pennelli, a kapucinus testvér unokahúga is.

.......


- Boldog az a lélek, amely eléri az Isten által vágyott szépséget, amely aztán nemcsak az angyalok, hanem főleg Jézus szemét vonzza." Pio atya
........



*
- 2004 Július 1
Megvalósul Szent Pio álma: San Giovanni Rotondoban felépül az új nagy templom

- 1997 December 18 II János Pál ,,Tiszteletre méltónak,, hirdeti Pio atyát.
1999. Május 2 II János Pál boldoggá avatja Pio atyát

- Krisztus, add meg nekünk, hogy életünk és műveink példájával közölhessük szeretettedet és hirdethessük isteniségedet." Pio atya

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2320
  • e Hét: 4501
  • e Hónap: 37655
  • e Év: 271402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.