Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Suárez Juventusba igazolását az útlevele nehezíti
  2020-09-03 23:38:19, csütörtök
 
  A Juventus szinte minden részletben megegyezett az uruguayi Luis Suárezzel, akire nem tartott igényt a Barcelona augusztusban kinevezett vezetőedzője, Ronald Koeman. Egy apró dolog mégis problémát jelent.
Nevezetesen a 33 éves támadó útlevele. Az olasz Gazzetta dello Sport információi szerint Spanyolországban a jogszabályok értelmében az Európai Unió állampolgára Suárez, miután a felesége, Sofia Balbi rendelkezik olasz állampolgársággal - de Montevideóban született.
Ennek következtében a Barcelona csapatánál a támadó nem számított unión kívüli labdarúgónak.
Mindez azért fontos, mert a keretben maximum három ilyen játékos szerepelhet, így a katalánoknál nem foglalt el egy ilyen helyet sem Suárez. Olaszországban viszont mások a szabályok, és úgy tudni, hogy a futballistának vizsgáznia kell az olasz állampolgárságért.
Ez csak azért fontos a Juventusnak, mert az olasz bajnok sem szeretné, hogy Suárez lefoglaljon egy helyet a nem európai labdarúgók számára, de Olaszországban más szabályok szerint lehet valaki uniós polgár.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Koronavírusos a férfi párbajtőr-válogatott négy tagja
  2020-09-03 23:36:25, csütörtök
 
  A magyar férfi párbajtőr-válogatott négy tagja megfertőződött a koronavírussal.
A magyar szövetség honlapjának csütörtöki híradása szerint a pozitív esetek miatt a keretedzést határozatlan időre felfüggesztették. Az érintett vívók házi karanténba kerültek, valamennyien jól vannak.
A szövetség álláspontja szerint a válogatott versenyzők nem edzésen, vagy szervezett, hivatalos programon, hanem magánrendezvényen fertőződtek meg.
A fegyvernem múlt héten, Tatán járt utánpótláskorú sportolói kivétel nélkül negatív tesztet produkáltak.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Fehéren-feketén a járványról:
  2020-09-03 23:33:03, csütörtök
 
  Elsősorban rajtunk múlik, hogy a fertőzés végigsöpör-e rajtunk
Az ősz beköszöntével a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hazai helyzetértékelésre kértük Oroszi Beatrixot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Járványmatematikai modellező és epidemiológiai projektvezető orvos-epidemiológusát, járványügyi szakértőt.
- Szeptember első napjaiban kedvezőtlen trend mutatkozik, a járvány gyorsulva terjed. Igaz, vannak már tapasztalatok a vírus tavaszi, nyári ,,viselkedéséről", de ezek alapján egyáltalán modellezhető-e a második hullám a hűvösebb-csapadékosabb évszakok (ősz, tél) összefüggésében, az influenza-járvány küszöbén?

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Tour de Hongrie 2020
  2020-09-03 22:58:33, csütörtök
 
  Valter Attila nyerte a Magyarországon rendezett kerékpár körversenyt
...... ..........


M4 sport media videó Link

Forrás: Origo sport hírek
- Valter Attila nyerte a 2020-as Tour de Hongrie-t, miután szerdán megnyerte a kékestetői hegyi befutós szakaszt. A 22 éves versenyző 2005 után az első magyar kerékpáros, aki sárga trikós tud lenni a legrangosabb hazai viadalon. Az igazság napja, avagy a királyetap. Így szokták nevezni azt a szakaszt, amikor egy többnapos verseny eldől. Az idei Magyar Körverseny hazánk legmagasabb hegyén, a Kékesen dőlt el. A mezőnyre az ötödik, utolsó napon 188 kilométeren és 3259 méter szintemelkedés várt.
A zárónapnak az Északi-középhegység mesebeli tájai adták a körítést. A rajt helyszíne Miskolc volt, ahonnan először Lillafüred és Hollóstető érintésével a Bükköt csodálhatták meg a versenyzők. Egy gyors ereszkedés után Eger, majd Egerszalók, és kb. 30 kilométer a Mátraalján, majd megkezdődhetett az első mászás a 24-es főúton.Első alkalommal csak Mátraházáig kellett felmenniük a bringásoknak, hogy a Mátrát megkerülve Gyöngyösről már teljesen feltekerjenek a Kékestetőre. Ez utóbbi alkalommal 11 kilométert kellett megoldaniuk felfelé tekerve. Ennek a legnehezebb része az utolsó három kilométer volt, aminek az átlagos meredeksége 10 % felett volt.
A rajt után Hollóstetőre Koen Bouwman ért fel elsőként, mögötte Roland Thalmann érkezett. Ők ketten tudtak a bükki lejtmenetben elszakadni a mezőnytől. Előnyük szűk két perc is volt már. Egerbe végül csak Thalmann ért be a mezőny előtt, mert Bouwman úgy döntött, hogy egy technikai szünet után bevárja a mezőnyt. A Team Vorarlberg Santic versenyzője Abasáron már három perccel volt a mezőny előtt, az első mátrai mászást 2:15-ös előnnyel kezdhette meg. Még Mátraházán is ő láthatta meg először, hogy a munkanap ellenére rengetegen kijöttek az utak mellé. A mezőny innen tovább ment a 24-es úton, a drukkerek pedig jobbra vették az irányt, hogy legközelebb a befutónál, Kékestetőn találkozzanak velük ismét.Az első körben az összetettben vezető Kaden Groves mögött csupán 12 másodperc hátrányban lévő két magyar favorit, Dina Márton és Valter Attila még megbújtak a mezőnyben. A lejtmenetben is vigyáztak egymásra az ezúttal is az élen félelmetes átlagot tekerő World Tour-csapatok. A tempót a sárga trikós diktálta Mátrafüredig, majd 11 kilométerrel a vége előtt véget ért Groves feladata. Mivel az ausztrál inkább a sprintekben jeleskedik, ezért nem számít akkora meglepetésnek, hogy Mátrafüreden kiállt a csapat éléről, és saját tempóval folytatta a mászást.
Sástóhoz érve a Jumbo-Visma ragadta magához a kezdeményezést, ekkor nem lehettünk biztosak benne, hogy ez mennyire zökkenti ki Valtert és Dinát az előzetesen eltervezett forgatókönyveikhez képest. A CCC Teamből Valternek már csak egyetlen segítője maradt. A mátraházai jobbos utáni 10-12 %-os részen a Mitchelton-Scottból Damien Howson váltott ritmust ülve. Az ausztrál versenyző kb. öt-tíz másodperces előnyt tudott kiépíteni Valterrel és Dinával szemben. Másfél kilométerrel a cél előtt még mindig szemmel látható távolságban volt a magyaroktól.
Aztán az utolsó kilométeren eljött az a pillanat, amire mindenki számított: Valter támadott! Ilyen támadást magyar versenyzőtől nem mindennap látunk, mint ahogyan a 22 éves versenyző megindult. Pár méter alatt utolérte Howsont, és szédületes sebességre kapcsolt. Az utolsó, már-már egészségtelenül meredek bal kanyarban már tudni lehetett, hogy a szakaszgyőzelmet már nem lehet elvenni tőle.
Mivel az etapsikerért tíz másodperces időjóváírás is járt, ezért az összetett győzelem is az övé lett.
Valter Attila megnyerte a 2020-as Tour de Hongrie-t.
2005 és Lengyel Tamás után ő az első magyar, akinek ez sikerült.

Az első helyezett az MTI-nek leszögezte: a rengeteg munka fizetődött ki, hiszen a támadásáig azt érezte, nem megy nyélen. Versenyt csak így lehet menni, amikor látjuk a nagyokat a TV-ben, amikor megindulnak a végén, hogy addig nem nyomják. Most én is azt éreztem, hogy addig a tempóig elvoltam, ott pedig... az ország feltolt - mondta Valter, utalva ezzel a rengeteg emberre, aki kilátogatott az utakra.
...... ...........


Tour de Hongrie, 5., utolsó szakasz
Miskolc-Kékestető, 188 kilométer, hegyi befutó
1. Valter Attila (lengyel, CCC Team) 4:35:15 óra
2. Quinn Simmons (amerikai, Trek-Segafredo) 10 mp h.
3. Damien Howson (ausztrál, Mitchelton-Scott) 12 mp h.
24. Dina Márton (magyar, Kometa-Xstra) 1:46 p h.
28. Filutás Viktor (magyar, Giotti Victoria-Savini Due) 2:57 p h.

Az összetett végeredménye:
1. Valter Attila (lengyel, CCC Team) 18:45:55 óra
2. Quinn Simmons (amerikai, Trek-Segafredo) 12mp h.
3. Damien Howson (ausztrál, Mitchelton-Scott) 16 mp h.
21. Dina Márton (magyar, Kometa-Xstra) 1:51 p h.
28. Filutás Viktor (magyar, Giotti Victoria-Savini Due) 4:05 p h.

A gyorsasági pontversenyben:
1. Jakub Mareczko (olasz, CCC Team)
A hegyi pontversenyben:
1. Valter Attila (magyar, CCC Team)
A legjobb magyar versenyző:
1. Valter Attila (magyar, CCC Team)

*
- Tour de Hongrie 2020 weblap Link

- Nemzetisport Link

- Index oldalon Link

- A verseny programja: volt videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Férfi labdarúgás Nemzetek ligája 2020
  2020-09-03 22:54:37, csütörtök
 
  Csoportok mérkőzés időpontjai Link

Mérkőzések eredményei Link

Magyarország - Törökország 1:0
Góllövő: Szoboszlai Domiinik szabadrúgásból
Marco Rossi szövetségi kapitány tartalékos csapata az első félidőben jobban játszott esélyesebb ellenfelénél, de nem tudott vezetést szerezni. A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, ám a Salzburg légiósa a 80. percben 30 méterről, szabadrúgásból betalált, így a magyarok megszakították 36 éven át tartó nyeretlenségi sorozatukat Törökországban.
Az olasz szakvezető Schäfer András becserélésével újoncot is avatott.

- Németország - Spanyolország 1:1

*
- Az orosz labdarúgó-válogatott 3-1-re nyert Moszkvában a szerb együttes ellen a magyar érdekeltségű csoportban. A házigazdák a gól nélküli első félidő után a második játékrész elején büntetőből szereztek vezetést, húsz perccel később pedig megduplázták az előnyüket. Ugyan a szerbek a hajrához közeledve szépíteni tudtak, de három perccel Mitrovic gólja után újra betaláltak az oroszok, ezzel eldöntötték a mérkőzést.
Oroszország-Szerbia 3-1 (0-0)
gól: Dzjuba (48., 81., az elsőt 11-esből), Karavajev (69.), illetve Mitrovic (78.)

*
- Íme olvasóink kezdőcsapata a törökök elleni Nemzetek Ligája-rajtra! Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Esti szentmise Csíksomlyó 09.03
  2020-09-03 18:09:00, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Ferenc pápa szeptember 4-re ima- és böjtnapot hirdetett
  2020-09-03 18:06:40, csütörtök
 
  Ferenc pápa szeptember 4-re ima- és böjtnapot hirdetett Libanonért
...... ............



...... ...........


Több mint fél év elteltével szeptember 2-án újra a hívek jelenlétében tartotta meg Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatást - ezúttal azonban nem a Szent Péter téren, hanem az Apostoli Palota egyik belső udvarán találkozott a zarándokokkal. Katekézise felolvasása után köszöntötte a különböző nyelvű híveket, majd felhívást intézett Libanon újjáépítéséért és a remény tüzének fellobbanásáért.
A Szentatya mellett állt egy libanoni maronita pap, Georges Breidy, kezében tartva országa zászlaját, melynek közepén a piros sávok között a jól ismert cédrusfa zöldell. Egy hónap telt el a bejrúti tragédia óta - emlékeztetett a pápa, és idézte Szent II. János Pál pápa harminc évvel ezelőtti szavait, melyeket az ország történetének egyik kulcsfontosságú pillanatában mondott. ,,A sorozatosan bekövetkező drámai események láttán, melyeket e föld lakói megtapasztalnak, tudatosul bennünk, milyen óriási veszély fenyegeti az ország létét. Libanont nem hagyhatjuk magára."
Ferenc pápa megállapította: ,,Libanon több mint száz éven át a remény országa volt", és még a legnehezebb időkben is a libanoniak megőrizték Istenbe vetett hitüket. Megmutatták, hogy képesek hazájukban megteremteni a tolerancia, a tisztelet, az együttélés helyét, mely egyedülálló a térségben. Mélységesen igaz a megállapítás, hogy Libanon többet jelent egy államnál - folytatta a pápa. - Libanon a szabadság üzenete, a pluralizmus példája úgy Kelet, mint Nyugat számára. Az ország java, de a világ érdekében sem engedhetjük meg, hogy ez az örökség elvesszen."
Ferenc pápa arra buzdította a libanoni népet, hogy tartson ki a reményben, és találjon erőt az újrainduláshoz. A politikusoktól és a vallási vezetőktől azt kérte, hogy a közjót tartsák szem előtt, kötelezzék el magukat őszintén és egyértelműen az újjáépítés mellett. A nemzetközi közösség pedig nyújtson támaszt Libanonnak. A főváros robbanás által sújtott lakóihoz pedig e szavakkal fordult:
Fel a fejjel, testvéreim! A hit és az ima adjon erőt nektek! Ne hagyjátok el otthonaitokat és örökségeteket, ne zúzzátok szét az álmát azoknak, akik hittek egy szép és virágzó ország jövőjében!" A pápa a helyi egyház lelkipásztoraihoz is biztató szavakkal fordult. Minden pap, szerzetes és szerzetesnő álljon a nép mellett, adjon példát a szegénységről és az alázatról, hogy elősegítsék az egyetértést és a találkozás valódi kultúráját. Ez a forrása a közérdek szolgálatának, és ez tudja biztosítani ,,a keresztény jelenlét folytonosságát és a keresztények felbecsülhetetlen hozzájárulását Libanon, az arab világ és az egész térség javához, a testvériség szellemében a Libanonban jelen lévő valamennyi vallási hagyomány között"
A szerdai audiencia végén a pápa a hívek tapsától kísérve jelentette be felhívását: ,,Mindenkit arra szeretnék szólítani, hogy szeptember 4-én, pénteken tartsunk általános ima- és böjtnapot Libanonért. El kívánom küldeni egy képviselőmet aznap Libanonba, hogy a lakosság mellett legyen. Államtitkárom fog elmenni az én nevemben. Elmegy, hogy kifejezze közelségemet és szolidaritásomat.
Ajánljuk föl imánkat egész Libanonért és Bejrútért! Álljunk melléjük a szeretetszolgálat konkrét vállalásában is, ahogy más alkalmakkor. Arra kérem a más felekezetű és más vallási hagyományokat követő testvéreket is, hogy csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez az általuk leginkább megfelelőnek tartott módon, de mindenki együtt!"
A felhívás végén a pápa Szűz Mária közbenjárásáért fohászkodott, és az audiencián jelen lévő hívektől azt kérte, hogy álljanak föl, és csöndben imádkozzanak Libanonért.
Ezután a Szentatya mellett álló libanoni pap meghatottan mondott köszönetet. ,,Köszönöm, Szentatyám! Nagy szükségünk van támogatására, és az egyetemes Egyház támaszára, hogy elmondjuk: nem élhetünk tovább így Libanonban. Keresztények ezrei kérik, hogy kivándorolhassanak Libanonból." George Breidy atya hozzátette: ,,Szükségünk van az imáikra, a támogatásukra és az Ön atyai szeretetére. Várjuk, hogy megáldja szeretett földünket. Köszönjük, Szentatya! Nagyon köszönjük!"

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.09.02
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Veres András győri megyéspüspök az MKPK újraválasztott
  2020-09-03 18:01:23, csütörtök
 
  Veres András győri megyéspüspök az MKPK újraválasztott elnöke
...... ...........


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) vezető tisztségviselőinek öt évre szóló megbízatása lejárt, így a testület őszi rendes ülésén sor került a tisztségek megújítására. A konferencia tagjai szeptember 2-án Dr. Veres András püspököt választották meg az MKPK elnökének. A megbízatás újabb öt évre szól.
Életrajz:
Születési helye, ideje: Pócspetri, 1959. november 30.
Papszentelés helye, ideje: Nyíregyháza, 1986. augusztus 2.
Püspökszentelés helye, ideje: Róma, 2000. január 6.

Az egri érsekség szeminaristájaként teológiai tanulmányait előbb az Egri Hittudományi Főiskolán, majd a budapesti Hittudományi Akadémián végezte.

1983-1988: a római Német-Magyar Kollégium növendékeként előbb a Pápai Gergely Egyetemen, majd pedig az Alfonsiana Egyetemen tanult, ahol morálteológiából licenciátust szerzett.

1988-1990: Mezőkövesden káplán.

1989: doktori fokozatot szerzett a budapesti Pázmány Péter Hittudományi Akadémián.

1990-1996: az Egri Papnevelő Intézet teológia tanára és prefektusa.

1994-1996: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának docense.

1996-1998: a Római Pápai Magyar Intézet rektora.

1998-2006: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára.

1999. november 5-én II. János Pál pápa cissai c. püspökké nevezi ki.

2000. január 6-án II. János Pál pápa püspökké szentelte Rómában a Szent Péter-bazilikában.

2006. június 20-án XVI. Benedek pápa szombathelyi püspökké nevezte ki.

2006. augusztus 5-én átvette a Szombathelyi Egyházmegye kormányzását.

2011. január 19. és április 25. között a Pécsi Egyházmegye sede vacante apostoli kormányzója.

2015. szeptember 2.: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

2016. május 17.: Ferenc pápa a Győri Egyházmegye püspökévé nevezte ki.

2016. július 16.: átvette a Győri Egyházmegye kormányzását.

MKPK:
Az MKPK elnöke;
az Állandó Tanács tagja;
A Liturgikus Bizottság elnöke;
a Jogi Bizottság és a Gazdasági Bizottság tagja.

Jelmondata:
ADDUXIT EUM AD JESUM Elvitte őt Jézushoz
A testület újra elnökhelyettessé választotta Dr. Udvardy György veszprémi érseket. Az Állandó Tanács további tagjai Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Magyarország prímása, illetve Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök lettek.
A konferencia titkára továbbra is Dr. Tóth Tamás, akit 2018-ban választottak erre a tisztségre.
Budapest, 2020. szeptember 2. az MKPK Titkársága



Forrás: MKPK Sajtószolgálat
Fotó: Németh Péter/ Győri Egyházmegye
Magyar Kurír 2020.03.02
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szentírás üzenete - 2020. szeptember 3.
  2020-09-03 17:46:24, csütörtök
 
  Kiss György, csákánydoroszlói plébános gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Esti szentmise Csaba testvérrel 09.03
  2020-09-03 17:44:17, csütörtök
 
  A Szent Katalin Otthon udvarán, Esztelneken, egy zártkörű szentmisét tartottunk a fák alatt! Isten áldását kértük a 2020-21-es tanévre készülve a diákjainkra, nevelőinkre, és mindazokra, akik nagylelkű szeretettel segítik, gondozzák a gyermekeinket! Büszke vagyok a háromszéki kollégákra, a tőlük megszokott szép rendben, alaposan felkészülve az új tanévre vártak és fogadtak! Gyönyörű a háromszéki medence, s kedvesek, szépek az itt élő, tanuló gyermekeink!! Büszke örömmel, Csaba t.


Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 949
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 39904
  • e Év: 273651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.